Merhaba arkadaşlar. Selemden rahatsızım. Yeni sele almayı düşündüm ama ancak beni rahat ettirecek sele tipi geniş ve yayvan olan tip. O da görüntü olarak çok garip duruyor. Ayrıca maliyet olarak da fazla. Jelli sele kılıfları gördüm. Deneyip kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi? Teşekkürler.
Jelli sele kılıfı kullandım.Rahat ama sağa sola kayıyor.Beni rahatsız etmez dersen tavsiye ederim.
Ancak ben rahat edemedim. Sonunda söküp senin gaip görünüyor dediğin türden bir sele taktım, çok rahat ettim.Görüntüsünün de...Neyse.Beni pek ilgilendirmiyor görüntüsü.
Dikişleri yırtılmana kadar jel sele kılıfı kullandım. Sonra turumun ortasında sele kılıfı iş görmez olduğu için Beşiktaş ta Kaçkara uğradım. Artık jel dolgusu sele kullanıyorum. Bu zamana kadar boşuna kendimi yormuşum. Sele 50 civarı kılıf 15-20 olunca insanlar kılıfa yönetebilir ama inanın aradaki farka değiyor.
Tayt bu zamana kadar hiç kullanmadım, çok büyük ağrı sorunları yaşadım mı? Yaşamadım. He sağlık açısından bazı sorunları vardır, tayttaki ped o bölgenin hava sirkülasyonunu en iyi şekilde sağlıyordur bunlara birşey diyemem. Fakat sele seçimini doğru yaptığınız sürece bence ağrı açısından sorun yaşamazsınız. Bu çok kişisel bir olay ayrıca. Kimi insan tahta gibi sert ve incecik selede rahat ederken kimi insanda sizin gibi geniş seleleri seviyor. Ben Sportourer sele kullanıyordum, ortası yarık olanlardan. Çoğu insan ortası yarık seleyi sevmez fakat ben çok rahat ettim, kırılınca da Brooks B17'ye geçtim. Uzun yolda henüz deneyemedim fakat bir gün herkes Brooks B17 alacakmış gibi geliyor bana Özelliklede bisikleti tur amaçlı kullanan arkadaşlarım.
Eğer ki sele problemi yaşıyorsanız, Brooks alana kadar bir şekilde idare edin Erdem Hocam, sizde bir gün dayanamayıp alacaksınız
Tamer Hocam, Brooks kafamda hep var zaten Babam Brooks kullanırdı hep. Başka bir şey kullandığını görmedim. Çocukken annem kızardı, evde bile buna oturacaksın diye. En iyisi sizin de dediğiniz gibi Peder Bey'in izinden gitmek. Bu arada belirteyim, o da sizin tarz gibi bisikletleri sever. Geçen gün Sedona katalogunu gösterdim. İnceledikten sonra 311 dedi geçti. Sonra kaldır şunu, canım çekiyor dedi. Çok üzüldüm valla.
Ben de jel sele kılıfı aldım pek memnun olduğumu söyleyemem.kılıfsız haliyle pek farkı yok.ben de bir jel sele almayı düşünüyorum.marka ve model tasiyesinde bulunabilecek varsa iyi olur.saygı ve selamlar...
Kesinlikle jelli sele diyorum. Yeni bisikletimde alır almaz daha üstüne binmeden değiştirdiğim şeydi. İkisini üst üste koyduğum resim aşağıda. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada üstteki orjinal olan.
Bu seleyi alali yaklasik 8-10 sene oldu, Günlük kullandigim sehir bisikletinde kullaniyorum. Bununla 100 Km yapmisligim var, agri sizi olmadan.
Kardan yagmurdan etkilenmedi, icine su almiyor, kisaca cok memnunum.
Tek derdi, terleyince teri tutmasi.
Bana göre iyi bir sele, jenital bölgesine baski yapmamali, bu yüzden ortasi cukurlu seleler tercih edilmeli.
ben de sanırım sportourer zoo gel flow alacağım ancak mağazaya soru sordum ; "satın aldıktan ve kargo bana geldikten sonra 1 saat denemek istiyorum , olmazsa iade alıyor musunuz ?"diyerekten. Kabul ederlerse hemen yapıştırıcam.