Selle royal sky tavsiye ederim hem geniş kalça kemiklerinizi sarıyor hem yaylı hemde ROYALGEL teknolojisine sahip ama internette satılanlar sadece yaylı ben istanbulda 9 adet bisikletçi gezdim ve jelli olanı beylikdüzünden maltepeye giderek aldım tavsiye kesinlikle ederim
@yalmaner O jelli yazanlar eğer 100tl altında ise yalan ürün orjinalinde şu logo olmalı sipariş vermeden önce arayıp teyid et 9 adet bisikletçide teyit edemedi jelsiz olanmış pardon dediler. Hepsinin ilan görselleri yanlış ürün sakın aldanıp alma benim dediğim jelli de logo var ve yandaki model yazısı çerçevesiz sadece harflerden oluşuyor Resimleri:
@kiranahmet Evet internette satışını yapan yok ama bu ürünün resmini kullanıp biz müşterileri görselle kandırıp daha sonra selelerde iade yapamıyoruz diyip jelsiz olanı verip baybay diyorlar.. eğer istanbulda isen (link) bu firmadan elden teslim alabilirsin ( İnternet satışları yok ve Shimano Service Center dır kendileri )
@Pawcraft Ben de Selle SMP almayı düşünüyorum. Nereden aldınız acaba? Sele için fit de yaptırmak gerekecek muhtemelen. Siz yaptırdınız mı? Ne kadara mal oldu? vs vs...
@Yusuf Ziya Aktaş gürsel akay satıyor bana yakın, satan yerler de seçimde yardımcı olurlar size. SMP için fit yapılmıyor pantolon bedeninize göre oturup bakıyorsunuz hangisi rahat diye!
Mağazalar:
GURSEL AKAY BISIKLET
Fenerbahçe Mahallesi, Bağdat Cd. 204-C
Kadıköy, İstanbul 34726
Turkey
LUDUS ATHLETICS
Emirgan Mahallesi Emirgan Mektebi Sokak 40/A
İstanbul,
Turkey
+90 554 767 27 96
ALL IN BISIKLET
Saadetli Sokak No:3/1
Yeşilköy, İstanbul
Turkey
05327648082
HAYTA BIKE
Kazım Karabekir Caddesi 98/A
Bahçeköy Sarıyer , İstanbul
Turkey
+90 506 724 92 39)
Bende bir kaç gün önce Mosso marka 26 jant katlanır bisiklet aldım yeni ama oturak ını (sele) aldıüğım dakika değiştirdim. 91 kg ım. Orjinali çık rahatsızdı yani tahtanın üzerinde oturuyordunuz. Onun yerine biraz daha geniş ve yumuşağını aldım piyasa malı. Bu nispeten kabul edilebilir rahatlıkta diyebilirim. Sele çok önemli bunu söyleyebilirim. Yoksa ağrılı bir sepetiniz olur...
Arkadaşlar, katlanır bisiklet için bu sele nasıldır? (link)
Su an decathlondan aldığım şu seleyi kullanıyorum.
(link)
Rahatlık olarak fena değil ama ortasının eğimli olması sebebiyle dik oturamıyorum. Önünü aşağı eğdiğimde kıçım aşağı kayıyor. Önü yukarı diktiğimde de selenin önü baskı yapıyor. Onun için eğimsiz düz bir sele düşünüyorum.
@BerkEvren Merhaba Üstad,
Vücut esnekliği,hız ve kiloya göre sele seçimi yapan ''Fizik Spine Concept'' e göre; Waved denilen kabaca ''kuyruklu'' diye tarif edebileceğimiz bir sele tavsiye ediliyor.(Fizik Aliante serisi)
Ancak kullandığım bisiklet endurance kadro ve bildiğin gibi sürüş pozisyonu nispeten dik bir bisiklet.Hem bisikletimin endurance kadro olması hem benim önceliğimin uzun kmler yol almak yani endurance olduğu düşünüldüğünde kullanmam gereken selenin ''düz'' olması gerekmez mi?
Kuyruklu selelerin aero tarzı agresif kadrolar için uygun olması gerekmiyor mu?
Burada biraz çelişki oluşuyor mu?Yoksa atladığım bir püf noktası vb birşey var mı?
Daha derli toplu anlatım için aşağıdaki videoyu izlemeni rica ediyorum.