Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

tayt aldım, sele kılıfı aldım yine kar etmedi, şimdi seleyi değiştiricem bakalım

Scudo
Sele kılıfıyla da rahat edemeyecek gibiyim galiba,
sportourer sele almayı düşünüyorum

Sele kılıfı, taytı derken rahat edemiyorsanız sorun seçtiğiniz selenin kalçanıza uygun olmayışındandır. Fizik in sitesinde bunlar ilgili bilgiler var. Yine de şöyle bir resim vereyim http://mtbs.cz/obrazek/EB09-fizik_cl.jpg

Herkese merhabalar.

Yol bisikleti için sele önerisine ihtiyacım var. Tek günde 12+ saat sürüşlerden sağlam çıkartacak bir öneriniz var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.

süngeri bol olan herhangi bir sele işini görür. aradığın tek kriter rahatlıksa eğer. alternatif bir çözüm olarak decathlonda satılan jel sele kılıfını kullanabilirsin.

http://www.decathlon.com.tr/media/824/8247217/zoom_fdf405e86fe94f3d963984de55f34170.jpg

• Beğen
Tepkiler: colourless48
@Serkan Mıstınoğlu Serkan Bey süngeri bol olan seleler daha çok uyuşma yapıyor. Özellikle uzun sürüşlerde çok sıkıntılı...

Sele seçimi kişisel bir olay, benim popoma rahat gelen sele sizinkine rahatsız gelebilir. Bu yüzden deneme imkanınız varsa arkadaşınızdan, bisikletçiden vs.. alıp deneyebilirsiniz. Et kalınlığı düşük olan ince profilli seleler yol bisikleti sürüş pozisyonuna daha uygun olur. Şahsi fikrimse 12 saatlik sürüşte sizi rahat ettirecek bir sele bulamazsınız. Çünkü yol bisikletiyle rahatlık pek uyuşmuyor :)

@Serkan Mıstınoğlu
@Çağlar ÇAĞLAYAN

Kılıflı bir şey olmasın mümkünse. Bölgeden geçen damar-sinir paketine gelen bası direk malum yere etki ediyor :D

İnce profilli, anatomik olarak uygunluk söz konusu. 12 saat kuşlar gibi gitmekten bahsetmiyorum burda, bazen öyle bir duruma geliniyor ki döt ağrısından pedal basacak kudreti bulamıyorsunuz kendinizde. Öyle olmasın yani. Ağrı olacak malesef :)

Var mı önereceğiniz bir model?

:) Oğuz Bey hem sele hemde cok iyi bir tayt (gerçekten jel olanlarda) almanızı tavsiye ederim.Bisikletçi bir abim bana sele alacaksen işi sele olan adamların selelerinden birini deneyerek al demişti bulabilirseniz fizik,selle italia,prologo vb seleleri deneyerek almanız daha iyi olur

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Brooks dan şaşma derim çok sele denedim brooks un verdiği sürüş keyfini vermedi.Uzun turdan bahsediyorsun zaten bence Brooks dan başkasını düşünme.(edit:yol bisikleti demişssin hocam şekil olrak gitmez brooks)

Marka olarak Selle Italia SL, SLR modellerini kullanan çok arkadaşım var. Yol bisikleti için duyduğum en iyi yorumlar Selle Italia'lardan geldi. Dediğim gibi denemeniz gerek :)

Ng 650 bisikletimin bügün selesini değiştirdim orjinal selesi yüzünden ciddi bir ağrı çekiyorum umarım bu sele ağrıyı ortadan kaldırır.

Dosyalar

• DSC_0630.JPG
    DSC_0630.JPG
    88,6 KB · Okunma: 158
devilmycarlos pazar gününe kadar bisiklet kullanmayacağım çünkü diğer seleden kalma bir ağrı var halen kullanınca sonucu yazarım :)

Selle italia sportourer x-race gel sele'yi yol bisikletim için aldım çok memnunum.Bu markanın daha geniş seleleri de var.
Kılıfla filan uğraşmayın rahat olmuyor.
Düşünenlere tavsiye ederim.

Bianchi SLR 200 yol bisikletim var. Havalar ısınınca tekrar bisiklete binmeye başladık. Fakat sele inanılmaz rahatsız ediyor. Pedli tayt giymeme + seleye takılan pedli kılıfı geçirmeme rağmen çözüm olmadı. 10-15 dakika kalkmadan sürüp tekrar seleden kalktığımda inanılmaz bir uyuşma söz konusu oluyor.

Bu nedenle sele tavsiyesi almak istiyorum.

Geri