Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Scudo
(link) Çok rahat sele yol,mtb, şehir,km lerce git ağrı sızı yok

• Beğen
Tepkiler: onatt
(link) Çok rahat sele yol,mtb, şehir,km lerce git ağrı sızı yok

Bu selenin iki modeli var. Hangisini tercih etmeliyim. Bir de genişlik bilgilerini nasıl öğrenebiliriz?
(link)
(link)

Bu selenin iki modeli var. Hangisini tercih etmeliyim. Bir de genişlik bilgilerini nasıl öğrenebiliriz?
(link)
(link)
[
(link)
(link)
ben x race kullanıyorum 16 santim eni yani en dar selesi oturulan kısım diğer modellerde tv koltuğu gibi genişler mevcut

• Beğen
Şehir içi bu daha uygun derler arkadaşlar. Ne dersiniz? (link)

@onatt Brooks B 17 tavsiye ederim

• Beğen
@onatt Brooks B 17 tavsiye ederim

Üstad, süreklilik yok. :) Bu sele için 6 ay sonra verim alırsınız yorumları var.
Arkadaşlar, sele ortasının açık olması veya kapalı olması arasındaki nüans nedir. Tercih hakkını kullanırken nelere dikkat etmemiz lazım.
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Sportive 225 kullanıyorum. Üzerinde orjinal gelen Selle Royale - Shadow modeli vardı ve geçwnlerde yaptığım 40km lik sürüşte bir miktar rahatsız etti.
Ben genelde işe gidip gelirken kullanıyorum ve haftada bir kısa sürüşler yapıyorum. Yolların yarısı kaldırım taşından ve diğer yarısı da güzide ülkemizin diğer yolları gibi delik-deşik. Bu nedenle rahat ve uygun fiyatlı bir seleye ihtiyacım vardı. Ben de bu seleyi spariş ettim.
Üyeliğim yeni olduğundan link paylaşamıyorum.

( Hepsiburada inan bisiklet yumuşak yaylı sele 250-200 modeli)

Seleden çok memnunum. Daha önce sürdüğüm yollardaki çektiğim sıkıntıları hiç hissettirmedi. Benim gibi kullanıcılar için tam bir fiyat performans ürünü.
Yüksek fiyatlı ürünlerle yada kalitesini ıspatlamış markalarla karşılaştıracak tecrübeye sahip değilim. Fakat ucuz ürünler arasında bundan daha iyisinin çıkacağını pek sanmıyorum.
Uzun sürüşlerde performans kaybına yol açar mı emin değilim, muhtemelen bir miktar etkileyebilir fakat benim gibi daha kısa mesafeler kullanıyorsanız ve rahatlık arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
Son olarak görüntüsü benim bisikletime çok uymadı, o nedenle bir de jel sele kılıfı düşünüyorum, ucuz olanlardan almak niyetindeyim sırf rengini değiştirmek için.

• Beğen
Tepkiler: ZirZop
ağırlık takıntısı olmaya ve benim gibi insan iriciği olan dostlara gyes gs08'i gönül rahatlığıyla öneririm. brooks b67'nin çakması tamamen.

deri kalitesi güzel, mekanik kısmı oldukça kaliteli, kenarlarından gerdirme ipi var, aksesuar takma kulakları var.

images

brooks için bisikletçinin kendine yapabileceği en büyük iyilik derler, gyes içinde bisikletçinin cüzdanına yapacağı en büyük iyilik diyebiliriz :)

ağırlık takıntısı olmaya ve benim gibi insan iriciği olan dostlara gyes gs08'i gönül rahatlığıyla öneririm. brooks b67'nin çakması tamamen.

deri kalitesi güzel, mekanik kısmı oldukça kaliteli, kenarlarından gerdirme ipi var, aksesuar takma kulakları var.

images

brooks için bisikletçinin kendine yapabileceği en büyük iyilik derler, gyes içinde bisikletçinin cüzdanına yapacağı en büyük iyilik diyebiliriz :)

350 tl yaw. Benim cüzdan buna dayanamaz :) İyi günlerde kullanınız.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN ve Yldrm07
o ülkenin ayıbı malesef. @onatt

arkadaşlar selle italia x1 xcoss modeli kullanan var mı ? almayı duşunuyorumda

arkadaşlar selle italia x1 xcoss modeli kullanan var mı ? almayı duşunuyorumda
Xcross'u bilmiyorum ama x1 görüp görebileceğin en kötü selelerden, özellikle kiloluysan.

Arkadaşlar merhaba,
uzun yıllar sonra (25yıl) bisiklet sürmeye karar verdim katlanır bisiklet alarak (flexi 108) işe gidip gelirken bisiklet kullanmaya başladım. Carraro flexi 108 bisikletimin selesi selle royal, 4 km yol gidiyorum sadece ama kondisyon eksikliğinden mi, alışkın olmadığım için mi bilemiyorum rahatsız ediyor. Kalçamda, bacaklarımın arasında seleye oturduğum zaman biraz acı oluyor. İnternette daha geniş, jelli, yumuşak seleler görüyorum. Sizce hangi seleyi seçmeliyim, nasıl bir sele almalıyım? Amacım koltuğa oturur hissiyatı verecek geniş ve rahat bir sele.
Tavsiyeleriniz ne olur? Teşekkürler

Arkadaşlar merhaba,
uzun yıllar sonra (25yıl) bisiklet sürmeye karar verdim katlanır bisiklet alarak (flexi 108) işe gidip gelirken bisiklet kullanmaya başladım. Carraro flexi 108 bisikletimin selesi selle royal, 4 km yol gidiyorum sadece ama kondisyon eksikliğinden mi, alışkın olmadığım için mi bilemiyorum rahatsız ediyor. Kalçamda, bacaklarımın arasında seleye oturduğum zaman biraz acı oluyor. İnternette daha geniş, jelli, yumuşak seleler görüyorum. Sizce hangi seleyi seçmeliyim, nasıl bir sele almalıyım? Amacım koltuğa oturur hissiyatı verecek geniş ve rahat bir sele.
Eğer kısa mesafede kalacaksanız ve ucuz olsun derseniz yukarıda kendi kullandığım seleyi tavsiye ederim. Şehir içinde oldukça rahat ve fiyatı çok uygun.
Uzun gezilerde performansı etkileyebilir bir miktar.

Arkadaşlar merhaba,
Uzun bir aradan sonra seleye bir müddet zaman tanıyın (1 ay kadar) vücudunuz o duruma alıştıktan sonra rahatsızlıklarınız devam ederse farklı sele arayışına girmeniz daha uygun olur. 183 61kg biri olarak ilk 1 ay o kadar ağrım vardı ki size anlatamam. Şuan sizle aynı seleyi kullanıyorum her gün işe kot pantolon ile gidip gelmekteyim.
Mümkün olduğunca ince yapılı bir sele kullanmanız aslında faydanıza, pedal çevirirken ayaklarınızın iç kısmına sürtünmemesi için bu önemli. Dediğim gibi, bir süre ağrılara rağmen devam edin, bakalım vücudunuz adapte olabilecek mi?

Ağrının ilk dönemde kilo ve sele ile ilgisi oldugunu düşünmüyorum, vücudunuzun uzun süreden sonra seleye karşı olan ilk tepkisidir.
Yukarıda yazdıklarımı deneyin, pişman olmazsınız.

Siz probleminizi nasıl çözdünüz? Çözebildiniz mi? Sele problemini
Tam çözdüm sayılamaz, beklediğim rahatlığı elde edemedim lakin önceleri gibide sıkıntı çekmiyorum. Diğer yandan 3-5 aydır bisikletede bindiğim yok. Sürmesini bile unutmuş olabilirim. :)

hocam benim kalça kemiklerini 15 cm ölçtüm yanlız benim oturma yeri kemik+2cm et + deri olduğu için nasıl rahat ederim bilmiyorum varmıdır 100 tl civarlarında bana uygun sele

Geri