Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele yüksekliği ayarı

Scudo
çok teşekkürler yeni başlayanlar için aydınlatıcı bir yazı olmuş...

Bu özellik (gidondan sele yükseklik ayarı anlık olarak yapılabiliyor) hangi bisiklette (modelde) vardı bilen var mı? Geçenlerde gördüm ama hatırlayamıyorum.

Bir kaç markanın böyle modelleri var, en bilinen model Crankbrothers joplin

• Beğen
Tepkiler: H.Sages
mtb bisiklet kullanıyorum ama kullandığım yerler %95 asfalt. şehir içinde biniyorum.
bisikleti alırken sele ayarını normal bi şekilde yapmışlardı(nette bulunan kaynaklardaki gibi pedal en aşağıdayken bacakta hafif bi açı olacak şekilde).

bisiklet sürerken diğer bisikletilere bakıyorum çoğunun sele yüksekliği benim bisikletten daha fazla.
sele yüksekliğini neye göre nasıl ayarlamalıyız?

Efendim diğer bisikletlere göre değil, onların sürücülerinin boyları sizden farklıdır. Siz kendi ölçülerinizi esas alacaksınız.

işte onlar da benle aynı boydaler genelde. sırık gibi adamlar değiller ki ben de 182 boyudayım.
o yüzden demek istediğim şey:
şu tür bisikletle şu tarz sürüş için şöyle ayar yapman gerek. diye bir şey var mı? varsa nedir? dün bisiklet sürdüğüm kişiler de selen aşağıda biraz demişlerdi..

selede otururken aynakol bacağı bacağınızla aynı doğrultuda aşşada olucak. pedala topuğunuzla basarken bacak tamamen düz olucak hiç kırılmicak. işte doğru ayar bu.

kafama takılan bişey var..
sele borumun güvenlik çizgisi yok bende bunu kendime rahat ettiğim şekilde ayarladım ama sanki bana güvenli gelmiyormuş gibi geliyor..
acaba sele borunun en az kaç cmsi bisikletin içinde olmalı üç aşağı beş yukarı bişey söyleye bilirmisiniz. üstündeyken bi anda selesiz kalmayalım kötü sonuçlar doğmasın : )

Kadro yapısına göre bazı farklılıklar olsa da ;Genellikle,sele borusunun 8-10 cm'si kadronun içinde olmalı.Yaklaşık olarak,aşağıdaki fotografta kırmızı çizginin bulunduğu yere kadar gelmesi gerekir.
http://a1208.hizliresim.com/10/m/c1rnx.jpg

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
Selesiz kalmazsınız . Fakat sele borusunun belli bir bölümü kadro içinde olmazsa ,zaman içinde kaynak yerine yapılan aşırı basınç sonucu kadro , kaynak yerinden kırılmaya başlıyor . Benim başıma geldi !!!

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
Benim bildiğim kadarıyla ve Carraro kullanım kılavuzunda sele borusunun en az 6,5 cm içeride olması gerektiğini söylüyor fakat yine carraronun orjinal sele borusunda minumum yükseliğinde 9 cmlik bir değer var.

Arkadaşlar sele ayarını doğru bir şekilde ayarladıktan sonra ayaklarım yere çok az değiyor haliyle dur kalklarda bir bacağımı yüksek yere koymadan bisiklete binemiyorum.
Nasıl yapıcaz ?

@ophellia
Bir ayağınız pedaldayken ayağa kalkıp diğer ayağınızı yere koyacak ve öyle ineceksiniz.

Arkadaşlar merhaba. Konuyu forumda bulamadım. Sorunum selem bir türlü düz durmuyor. Ayarlıyorum, son gücümle de sıkıyorum ama özellikle parke taşlı bir yolda, ki güzergahımda var, sürekli popo kısmı aşağıya düşüyor. Ön kalkıyor. Evet seleyi biraz geride kullanıyorum. Hatta gerekende bi tık da öne aldım ki fazla aşağıya düşmesin her tıkırtıda.

Sorum şu ki; sele borusunu seleye bağlayan bu aparatın daha genişi, daha stabil tutabileni v.s. var mıdır. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba. Konuyu forumda bulamadım. Sorunum selem bir türlü düz durmuyor. Ayarlıyorum, son gücümle de sıkıyorum ama özellikle parke taşlı bir yolda, ki güzergahımda var, sürekli popo kısmı aşağıya düşüyor. Ön kalkıyor. Evet seleyi biraz geride kullanıyorum. Hatta gerekende bi tık da öne aldım ki fazla aşağıya düşmesin her tıkırtıda.

Sorum şu ki; sele borusunu seleye bağlayan bu aparatın daha genişi, daha stabil tutabileni v.s. var mıdır. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Hem sele borusunu sıkan hem de kadroyu sıkan 2 vidalı kelepçeler var, onlardan deneyebilirsin. Sele borusunu ve kadronun iç kısmını temizlemeyi dene, toz/kum veya kayganlaştırabilecek bir damla sıvı bile olsa böyle bir sıkıntı çıkarabilir. Son çare olarak sıvı sürtünme arttırıcılar var, kesin çözüm.

Hem sele borusunu sıkan hem de kadroyu sıkan 2 vidalı kelepçeler var, onlardan deneyebilirsin. Sele borusunu ve kadronun iç kısmını temizlemeyi dene, toz/kum veya kayganlaştırabilecek bir damla sıvı bile olsa böyle bir sıkıntı çıkarabilir. Son çare olarak sıvı sürtünme arttırıcılar var, kesin çözüm.
Çok teşekkür ederim cevap için. Sıvı sürtünme arttırıcı ilk defa duydum. Her gün bir şey öğreniyorum.
Yalnız benim sorunum seleyi sele borusuna bağlayan aparatın salması.sele borum kadrodan hiç oynamıyor. Selem kendi geri düşüyor.

Hazır konu açılmışken, sizin de yolda selesi çok düşük bisikletlileri durdurup ''selenizi yükseltin genŞler'' demek geliyor mu içinizden? Bazen öyle düşük seleler görüyorum ki dizlere pedal çevirecek kadar açı kalmamış yazık. Uygun sele boyu dizinizi kırmadan , ayağınızın pedalla tam temas etme mesafesidir diye bir hoparlör alıp mahallede bağırarak gezicem. İyi bayramlar herkese.

Geri