EnginK.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.481
- Başlangıç
- 1978—79
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Aslinda yag, rulmanin akiciligini azaltan bir faktor. Rulman bilesenleri (bilezikler ve bilyalar) yuksek karbonlu celik olmasindan dolayi paslanmaya cok musait. Bu sebepten, bu elemanlari yaga bulamak zorunda kaliyoruz. Tamamen seramik (yani hem bilezikleri ve hem bilyalari seramik) rulmanlarin en akici rulmanlar olmasinin sebebi de bu. Hersey seramik oldugundan, iceride paslanacak bir eleman yok, dolayisiyla yaglamaya gerek yok, bu da daha iyi akicilik demek.Rulmanlı bir çemberin çevrildiğinde ne kadar uzun süre dönmeye devam edeceğini belirleyen bir numaralı faktörün rulman içindeki yağ tipi, miktarı ve yoğunluğu olduğunu düşünüyorum. Bir zamanlar "stres çarkı" diye bir zımbırtı patlamıştı. Uyduruk rulman kullanan üç kuruşluk bir şeydi ve fırıl fırıl dönüyordu, çünkü kullanılan rulmanların içindeki yağı temizliyorlardı.
Bundan birkaç sene önce heves ettim seramik orta göbek almaya. Bağlı olduğum klübünde sponsoru olan bisiklet mağazasına gidip seramik orta göbek almak istiyorum dedim (sanırım 400 euro falandı değeri ozaman) mağaza sahibi bana orta göbeği satmak yerine, ne yapacaksın bir işine yaramaz onun yerine güzel kaliteli bir tayt al sürüş keyfini arttır demişti.Aynı göbek, aynı jant çemberi, aynı jant teli sayısı ve jantlara hareket veren kişinin aynı F kuvvetinden söz edemediğimiz bir test çok Dürüst bir sonuç veremez.. Seramik rulman, seramik yatak, bilya vs kalitesini ezmiyorum ama ortadaki misal sibop ağırlığını bile hissediyorsa zaten çelik de kötü sayılmaz..
Bundan birkaç sene önce heves ettim seramik orta göbek almaya. Bağlı olduğum klübünde sponsoru olan bisiklet mağazasına gidip seramik orta göbek almak istiyorum dedim (sanırım 400 euro falandı değeri ozaman) mağaza sahibi bana orta göbeği satmak yerine, ne yapacaksın bir işine yaramaz onun yerine güzel kaliteli bir tayt al sürüş keyfini arttır demişti.
Link patlamış. (link)Farklı bir şey sormak istiyorum. Aliexpress de satılan (link)lar hakkında bir tecrübeniz ve yorumunuzu duymak isterim. Ne fark hissederim? Sadece görüntü mü?
Meali:Ceramicspeed kogel gibi markalar için bütçeniz yoksa zır çin yerine kcnc yi öneririm yada stock kalsın bende seramic pulley kullanıyorum performansa yönelik bir fark hissedemedim illa bir update yapacaksanız jant göbekleri orta göbek den başlayın
Farklı bir şey sormak istiyorum. Aliexpress de satılan (link)lar hakkında bir tecrübeniz ve yorumunuzu duymak isterim. Ne fark hissederim? Sadece görüntü mü?
Farklı bir şey sormak istiyorum. Aliexpress de satılan (link)lar hakkında bir tecrübeniz ve yorumunuzu duymak isterim. Ne fark hissederim? Sadece görüntü mü?