Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

sevgili Brooks'um yol bisikletinde eziyet oldu...

Ozan k.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.633
Bisiklet
KTM
Arkadaşlar katlanır bisikletimde dik pozisyonda otururken çok sevdiğim Brooks b17 selem yol bisikletim trek 1.2'de kabusum oldu.

Kalça kemiğinde sıkıntı yok ancak mındıklarda (soft tissue - scrotum ne derseniz deyin) sorun büyük!

Öne eğilince baskı yüzünden eziyet çekiyorum, kaliteli bir pedli taytla bile 20 dakika sonra uyuşma var. Daha yorulmadan inmek zorunda kalıyorum.

Forumda ve internette araştırdım karşıma sürekli ism marka seleler çıktı.

Ama forumda sadece bir kişi kullanmış o da satmış. Ayrıca o kişi sadece ism adamo modelini kullanmış ama typhoon modelini istiyorum.

Sonuç olarak kalça kemiği değil de 'mındık' problemi yaşayanlar bunu nasıl çözdü? Diğer bazı modellerde de hafif oyuklar var ama ne kadar etkili oluyor soru işareti...

Diğer bisiklet tiplerinden yol bisikletine geçenler böyle bir sorun yaşadılar mı? Nasıl çözdüler? ISM kullanan başkası var mı?

(link)

http://brand.blogs.com/.a/6a00d8341cdd1a53ef016763da19a1970b-pi

Scudo
Hafifçe öne eğdim ama her pek bir fark yaratmadı hem de öne doğru kaykılır oldum.

Dolayısıyla o iş olmadı. Habire farklı pozisyonlarda oturdum, öne eğildim daha dik durmaya çalıştım vs vs ama yok olmuyor, olacak gibi de değil, selenin ön kısmı çok sert ve çıkık...

Katlanır bisikleti dik pozisyonda kullanmaya alıştığınız için ağırlığınızı hep "mındıklarınıza" yoğunlaştırdığınızdan yol bisikletine geçince genel beden ağırlığını aynı zamanda bacaklarınıza ve kollarınıza da dağıtma konusunda yetersiz kalmış olma ihtimaliniz de var. sele boyunuzun alçak kullanma ihtimaliniz var mı? trekle birlikte gelen seleyi kullanmayı denediniz mi? bisikletin kendi selesiyle daha rahat edecekseniz artık mındıkları brooks'tan kurtarın bence.

B 17, bildiğim kadarıyla dik kullanımlar ve şehir-tur bisikletlerinde kullanılacak şekilde tasarlanmış.
Yol bisikletinde ne kadar dik otursanız da ergonomi sağlayan bir verim alamazsınız. Bisikletin üzerinde gelen sele ve iyi bir tayt ile oldukça rahat edeceğinizi düşünüyorum.

@Ozan k. Bi ihtimal kurtarır mı dedim ama olmadıysa muhtemelen kullanımı zor olacak... Aslında zaten yol bisikletine çok uygun bi sele desem yanlış olur bence yol bisikletinin orjinal selesini kullansanız daha rahat edersiniz...

Trek ile gelen Seleyi kullandım hiç fark yok, sadece uzun vadede kalça kemiğim brooks ile daha rahat.

Bu arada b17 tour-racing kategorisinde yani Trek 1.2 için gayet uygun deniyor. B62 gibi modeller yarış bisikletlerine uymaz, Ben de ileride yol bisikleti alacağımı bildiğim için önceden Brooks b17 almıştım...

Ağırlık konusuna gelince, konu ağırlık değil arkadaşlar pedala ve gidona ağırlığımı iyi dağıtıyorum, orada sıkıntı yok ama işte öne eğilince resmen vücut ile sele arasında eziliyor çocuklar. Çocuklar demeyim de kanal diyeyim.

(link)

B17 STD tour-trekking modelidir. B17 Narrow daha ince yapılı olduğundan yarış bisikletleri için (dağ-yol farketmez) öneriliyor. Yukarıdaki linkten kategorileri görebilirsiniz. Size ben Cambium C15 Carved serisini öneririm.

Sitesindeki açıklaması şöyle;
A sensible choice for the performance or sports cyclist. Performans ve yarış(sports) bisikletçileri için mantıklı bir seçim.

Ayrıca MADE IN ITALY

Yol bisikletinin yapısı gereği ince seleler kullanıyor bu demek ki ince sele rahatsız demek bence brooks selelerin yeri yol bisikleti değil.

Arkadaşlar yol bisikletinde daha ince selenin mantığı baldırların sürtmesini engellemek.
Benim sorunum o değil, trek'in kendi ince selesiyle de durum aynı. Çünkü selenin ön kısımları sert ve çıkıntılı.

Bana oyuklu modeller uyar mı yoksa ism typhoon falan mı kullanmam gerekir diye düşünüyordum...

@Ozan k. Tam olarak sorunun ne ben anlayamadım açıkçası...Selenin ön kısımları sert demişsin ama popomu acıtıyo da yazmışsın... Tam açıklarsan sanırım yardımcı olabiliriz böyle karıştı gibi konu... ;)

Konuyu ben de takipteyim.

Smp selelerini incelediniz mi? Ortası açık olduğu için öne yattığınızda baskı oluşturmaz.
image.jpeg image.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@Ozan k. Adamo zamana karşı bisikletleri için üretilen bir sele. Bu sele ile yol bisikletinde rahat edebilmeniz mucize olur. Kullandığınız Brooks da yol için uygun değil. Mındıkların (buna çok güldüm) sıkışma sebebi selenin oturma kemiklerini yeterince desteklememesi. Bu durumda perineum üzerine oturulur ve mındıklar sıkışır. Bu durumun tek çözümü direkt olarak oturma kemiklerinizi destekleyen bir sele bulmanız. Yanılmıyorsam Aktif Pedal'da bunun ölçümünü yapıp size sele önerebiliyorlar. Bir görüşün isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Mındık altın elbiseli adam'ın bulduğu bir tanım, der demez anlaşılıyor :)

Neyse, Brooks'ta oturma kemiklerimi selede ne olarak görebiliyorum artık o bölge daha yumuşak oldu çünkü. Ve Brooks'ta acaip rahattım. 3 saat sürüyordum hiç bir rahatsızlık yoktu.

Şimdi ise droplarda 1 dakika gidemiyorum, hoodslar sıkıntılı 10-15 dakika sonra isyanlardayım, en dik konumda ise rahatım.

Selle tavsiyesi için teşekkürler ona da hemen bakacağım.

Not: ism typhoon yol bisikleti için, adamo işe Tt bike için.

yol bisikleti için seçilebilecek en ters 2 seleyi bulmuşsunuz :D

çözümü mutlaka vardır sele yere tam paralel mi biraz ucu yukarı doğru bakıyorsa siz öne eğildiğinizde sıkışmaya sebep olabilir.

aynı durum bende de vardı poc taytımı değiştirdim sıkıntı geçti başka bir tayt ile denemekte fayda var.

aktif pedala bir bakın eğer ölçüm var ise değerlendirilebilir

ortası açık sele çözüm değil kendi adıma konuşucak olursam aldım hiç memnun değilim bir daha da almam

birde resimdeki cervello sizinmi ?

Yeni sele alana kadar selenizi biraz düşükte tutup, daha dik oturma pozisyonu sağlayabilirsiniz. Bu da yol bisikletinin aerodinamiğine ters bir durum ama en azından mındık olarak nitelendirdiğiniz arkadaşlar belki böyle biraz daha rahat eder.

Selelerin kullanım pozisyonuna göre (bisiklet türüne göre daha doğrusu) türleri var biliyorsunuz. Dik oturuş için yapılmış bir sele, droplardan tuttuğunuz pozisyonda olmaması gereken yerlerin üstüne oturtur sizi. Yol bisikleti selelerinin yapıları farklıdır. Omurga öne eğikken de oturma kemiklerini desteklemeye devam ederek mındıklara yeterli boşluğu sağlarlar. Tabii sele genişliği size uygunsa.

Yol bisikleti kullanmadım da bunun önü geniş sanki yol da öne eğilince selenin ucunun araya hafif bacak arasına girmesi lazım gibi geliyor bana bu geniş olduğu için o kısımda sorun oluyor olabilir gördüğüm kadarıyla yol bisiklet sele lerinin ön kısımları hatta tamamı diğer selelerden daha ensiz olur tabi yanılıyorda olabilirim

Geri