Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano Ayakkabı Ölçümü

Scudo
@JusTiMe deneme imkanım olsa çok güzel olur lakin pek mümkün değil bu
Bunun ilk tecrübeme dönmesini istemiyorum bakalım biraz daha araştırayım iyice bilgi topladıktan sonra aktarırım buraya

@BeratKaya 43 numara hiç sıkıntı çıkartmaz tahminimce sana gelişme çağındaysan ki öylesin 44 al benden sana tavsiye önce ayakkabıcıya 43numara ayakkabı dene ondan sonra durum analizini yap.

@JusTiMe şuan ayağımdaki spd shimanonun ve 44 numara. Bayağı bol çok rahatsız ediyor bırakın uzun süre gitmeyi insanın süresi bile gelmiyor

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Linkten nasıl ayakkabı ölçüsü alacağınız ve hangi marka da cm olarak numara karşılığı nedir onu görebilirsiniz.

(link)

@MuratHan Tahminlerini doğrulamış oluyorsun böylelikle 45 tam ayağıma göre anlaşılan
@BeratKaya 43 numara tam ayağına olacak gibi görünüyor anlaşılan

• Beğen
Tepkiler: BeratKaya
shimano rp3 var bende de normalde spor ayakkabıda 43 giyerken bunda 44 uyuyor.

1 numara büyük alın

• Beğen
Decathlonda 45 oluyorsa shimanoda da 45 olur mu deneyen var mı:)

• Beğen
Shimanoda mtb ayakkabısı ile yol bisikleti ayakkabısında kalıp farkı vardır. Öncelikle alırken buna dikkat etmek gerekir. İnternette shimano ayakkabıların net cm ölçüleri mevcut ayağınızın uzunluğunu doğru ölçtükten sonra en az 4mm en çok 6 mm daha uzununu seçin ayrıca ayakkabılarda aynı modelin geniş ve standart fit olan kalıpları mevcuttur. Hatalı seçim yaparsanız bisiklet kullanmak işkenceye dönebilir.

• Beğen
Taraklı veya üstü yüksek(kontrpiye) bir ayak yapınız varsa numaralarda wide olanları seçerseniz isabet olur. Ben normalde 44 numara ayakkabı giyerken 45 wide mtb ayakkabısı tercih ettim. Çok isabetli oldu.

Ayak numaram 42 olmasına rağmen Shimano 42 numara yol ayakkabısı aldım giyince parmak uçları tam ucunda duruyor sorum şu arkadaşlar bu şekilde kulansam bana ne gibi artısı eksisi olur

Ayak numaram 42 olmasına rağmen Shimano 42 numara yol ayakkabısı aldım giyince parmak uçları tam ucunda duruyor sorum şu arkadaşlar bu şekilde kulansam bana ne gibi artısı eksisi olur
Yazdığınızdan parmak uçlarınızın ne kadar dokunduğunu kestiremiyorum ama temas ediyorsa eğer sürüş sırasında ilerleyen zamanlarda rahatsızlık verebilir. Esneme de yapmayacağı için sıkıntı yaşarsınız. Ben bu durumu yaşamış olsam baş parmak tırnaklarım batma yapardı.
Bulabilirseniz birde 42,5 denemeye çalışın, hatta denemeden karar vermeyin.
Artılarını ayağınızı tam kavrayacak ayakkabılardan alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Trends
Merhaba Shimano ayakkabılarda normalde giydiğiniz ayakkabı numarasında bir numara büyük almanız gerekiyor. Kalıpları dar olduğu için ileride ciddi ayak rahatsızlığı çekebilirsiniz.

• Beğen
Ayak uçları ayakkabının ucuna değmesine rağmen ayakkabı içinde hareket edebiliyor biraz ayağıma dar geliyor ileride genislermi bilmiyorum aldım ve kullandım fiyatı da baya pahalı 1000 lira gibi bir fiyata aldım alırken tamamen bilinçsizce hareket ettim biliyorum geri iade yapma sansimda kalmadığından sizlerin tecrübeleriniz önemliydi teşekkür ederim

Ayak uçları ayakkabının ucuna değmesine rağmen ayakkabı içinde hareket edebiliyor biraz ayağıma dar geliyor ileride genislermi bilmiyorum aldım ve kullandım fiyatı da baya pahalı 1000 lira gibi bir fiyata aldım alırken tamamen bilinçsizce hareket ettim biliyorum geri iade yapma sansimda kalmadığından sizlerin tecrübeleriniz önemliydi teşekkür ederim
Kendi tecrübem bol olmasındansa sıkı olması daha iyi, bunu gündelik spor ayakkabı gibi düşünmeyin ultra bir darlık yoksa hafif temastan hiç bir şey olmaz, para vermişsiniz keyfini çıkarın.

• Beğen
Teşekkür ederim Gökhan hocam aşırı bi sıkma söz konusu değil biraz açarmı bilmiyorum biraz açmış olsa sıkıntı olmaz sanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Ayağımın, çorapsız ve şişme vs olmamış haliyle ölçümünü yapmıştım, 27cm.. Spor ayakkabı olsun, trekking ayakkabısı olsun, spd olsun tüm ayakkabılar için bu ayak ölçüme göre alıyorum.. (özellikle deneme şansımın olmadığı İnternet satışlarında) shimanoda 43 numaranın cm karşılığı 27,2cm, 44 numarası da 28cm idi yanlış hatırlamıyorsam. Kullandığım iki shimano da 43 no.. (44 no spd için büyük oluyor denedim) 43 azcık sıkıyor ama sorun yaşatmadı 2 senedir. 43,5 ara numara olsaymış keşke diyorum tabi..

Trekking ayakkabılarım 28cm (veya nadiren 27,5cm) hangi numaraya karşılık geliyorsa onu alıyorum. Doğa yürüyüşlerinde ayak ucunda bir miktar boşluk kalması öneriliyor, özellikle uzun inişlerde parmak uçlarının öne teması ciddi sakatlanmalar yaratabiliyor çünkü..

Darlık sıkıntı olmaz, zamanla bir miktar açılır, ancak parmak ucunuz değiyorsa o sürüşte bir müddet sonra sıkıntı yaratacaktır. Pedalda ileri yönlü bir hareket söz konusu olduğundan ne kadar da sıksanız ayagin bir miktar ileri hareketi sözkonusu oluyor, bu durumda parmak ucunda gereksiz baskı sonucu şu toplaması oldukça olası.

• Beğen
Geri