Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano mineral oil yerine hangi yağı kullanabiliriz?

Scudo
@hamzaŞİMŞEK

Bugün BP de bu yağı aradım ancak bu şekilde ürün artık kalmadığını onun yerine aşağıda BP Autran MBX olanı verdiler. Üzerinde mineral yahut sentetik diye yazmıyor emin olamadım haliyle. Mineral olarak sadece Mineral Motor Yağı satılıyor ama haliyle hidrolik direksiyonlarda kullanılmıyormuş. Fikriniz nedir?

http://i59.tinypic.com/2j62xd1.jpg
http://i60.tinypic.com/erluhd.jpg

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Mineral yağ olduktan sonra marka Shimano olmuş Bp olmuş farketmez, kaliteli olsun istiyorsan bilinmiş marka herhangi bi yağ olabilir..

@Gökhan Seda

Malesef yanlış biliyorsunuz iyice araştırınn

Blade III cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Bülent Gökmen

Shimano fren sistemimde 1 yıldır bu yağı (Yani Mineral oil olan direksiyon yağını) kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yoktur. Rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen
Arkadaşlar bu işin alternatifi yok gibi... kimse riske girmek istemiyor. Bende girmedim ve 3 tane aldım. 1 tanesi ön arka frenleri 2 kere doldurup boşaltmaya yetiyor. Diğer ikisini fazla olduğu için satıyorum isteyene yardımcı olurum.

mecbur kalmadikca yilda bir bile bazen degistirdigimiz bir yagdan bahsediyoruz. 10-15 liralik farktan sebep sistemi tehlikeye atip performans farkini goze almak bir yana kafa yormaya degmez,sonucta aldiginiz yag olmazsa masraf daha da artacak,basiniz agiracak,o yagi da belki tam anlamiyla bosaltamayacaksiniz..

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tam emin değilim belki balatadandır ama sanki shimano yağla durma mesafesi uzuyor.

2 yıldır ben de hiç yağ değişimi yapmadım. Bu süreçte fren kolu baskı mesafesi arttı çok az bir miktar. Bunun harici bir sıkıntı yaşamıyorum. Bende merak ediyorum ideal hidrolik yağ değişim süresi kaç yıldır? veya km.dir? Örneğin motorumda yıllardır hidrolik fren yağı hiç değiştirilmez, servis gerek görmez. Bisiklette de aynı mıdır?

@tekkir

6 ay denir ama kullanım şekline göre değişir. Siz 2 yılda balata değişimi yapmıştırsınız, balatayı takarken pistonları nasıl geri ittiniz?
Piston ileri geldikçe sistemde hava olur gibi geliyor bana.

KTM 640 motosikletimde Brembo frenler vardı.
Zaman zaman hidrolik kaynar ve tamamlanması gerekirdi.
Johnson Bebe Yağı ile çok tamamlamışımdır :)
Hatta uzun turlarda fren hidroliği döküldü bulaştı derdiyle uğraşmamak için direk bebe yağıyla yola çıktım hep.

Markalara çok takılmayın bence.

Sevgiyle.

konuyu takipteyim bu kitapçıkta mı yazıyor hangi yağı kullanmamız gerektiği?

@Yunus Emree

Balata da hiç değiştirmedim. Orjinalleri duruyor. Hatta ilk acemilikle ön teker sökülü durumda iken frene asılmıştım. Dışarı çıkan pistonları tornavidanın ucuyla nazikçe içeri doğru iteledim, düzelmişti. Yine acemilikten arka frenin hazne kapağını gevşetince yağ fışkırmıştı balatanın üzerine. Temizlememe ve yıkama rağmen ses yapıyorlardı. Zamanla kullana kullana ses kayboldu. Orjinal fren tertibatı duruyor. Gerçi ben fazla fren kullanmayı sevmiyorum ondan dayanmış olabilir. Malum gücü insan kendi verince kazandığı ivmeyi frenle kolayca harcamak istemiyor. Mümkün olduğunca az frenle giderim bisikletle de, motorla da. Yolun eğim ve çıkışlarıyla hızlanıp yavaşlamak daha avantajlı...

Cube Acid 29 jant bisikletimiz var yetkili servisin bize dediği şey shimano mineral yağ yerine bildiğimiz sıvı yağ bile koyabilirsiniz demişti ne kadar doğrudur bilmiyorum

@tekkir
O zaman yağın değişim vakti gelmiş olabilir, balata da maşallah iyi dayanmış. Benim ikinci balata bitmek üzere. 1 sene oldu bisikleti alalı.

Arkadaşlar olayı yanlış anlatıyorsunuz birbirimizi yanıltmayalım.Öncelikle mineral yağlar doğada çözünebilir ev atıklarıyla birlikte atılabilir yağlardır diğer mineral olmayan tehlike arz eden yağlar ise yağ toplama merkezlerinde veya benzin istasyonlarında toplanılır.Shimano nunda sadece kendi yağlarımızı kullanın demesinin sebebi mineral yağ kullanmasıdır yoksa diğer hidrolik yağlarıda kullanabilirsiniz adı üstünde hidrolik fren hidrolik yağı her yerde aynıdır...

@Osman Boğaçhan Serdaroğlu

Yani işin püf noktası çevreye zarar vermemekle alakalı,doğru mu?

@Osman Boğaçhan Serdaroğlu

Merhaba. Yani demek istediğiniz şey 50 - 100ml Shimano hidrolik yağına 50-60TL vereceğinize 5TL ye 1L benzinliklerde satılan hidrolik yağlarından kullanın. 45TL cebinize kalsın mı?

Arkadaşlar neden bu kadar uğraşıyorsunuz ki (link) linkteki ürünü kullanabilirsiniz dolum kitinide yanında veriyor mineral yağdır.Boş zamanlarımda yardım ettiğim iş yerinde bu ürünle dolduruyoruz.Renginden tutun akıcılığına kadar aynıdır.Her setin içerisinden şırınga ve yenilemek için hortum başları çıkıyor fiyatıda uygun.Akaryakıt istasyonundan alacağınız olası yanlış bir yağ fren sisteminin sadece kaliperdeki keçelerine zarar vermekte sonra frende boşalma-eksilme durumu yaşarsınız.Tecrübe ile sabittir.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri