Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano mineral oil yerine hangi yağı kullanabiliriz?

Scudo
başka yazacak biryer bulamadığımdan burada yazıyorum. xlc nin fren bakım setini(xlc tektro mineral yağ) alanlar, fren koluna takılan hava alma contası frene uyumlu değil. ya hazneyi komple çıkaracaksınız ya da shimano huni kullanacaksınız. shimano fren seti demişler ama shimano ya uymuyor nasıl iş anlamadım.

http://www.bikeandoutdoor.com/xlc-br-x03-disk-fren-mineral-yag-seti-9066-35-B.jpg

• Beğen
Tepkiler: Muhlis G.
@ismail.yüksel
Bende de var bundan. Dogru fren koluna baglanmiyor. Ama hortum kaliperdeki nipple a uygun. Ayrica yedek nipple ve fren koluna baglanan zeytin aparatlari veriyorlar yaninda. Muhtemelen o yuzden "shimano" ibaresi ile satiliyor...

• Beğen
Tepkiler: ismail.yüksel
@tayfun0029

Orjinal deore frenlerlere göre fren kolları sert. onun dışında herşey çok iyi. Frenler eskiye göre daha kararlı tutuyor.

Gerizekalı gibi disk sürtüyor diye freni kurcalarken kaliperin yağ vanasını açıp frene basınca :D birden fışkıran yağı görüp eyvah! napıcam şimdi derken internetteki araştırmalarım sonucu bu konuya cevap yazıyorum.
Hidrolik yağlar ile ilgili detaylı araştırma yaptım. İhtiyacımız olan viskozite değeri 32 ve HL ya da HM tipi bir yağ olabilir.
Ayrıca direksiyon yağları sanırım hidrolik yağ sınıfında değil üzerlerinde HH,HL,HM,Hv bunlardan biri yazmıyorsa o yağ hidrolik değildir. bunlar hidrolik yağın ISO standartlarında viskozitesini belirtiyor.
Yağın viskozitesi yüksek olursa fren kollarındaki pompaya zarar verebilir, çok düşük olursa da yağ kaçma ihtimali olabilir veya çok yumuşak fren olabilir tahminimce. yüksek viskozitede ise tam tersi fren sert olur ve geri bırakması geç olabilir.
Hidrolik yağlar hakkında bilgi için link
(link)

Edit: benim daha çok merak ettiim elinde shimanonun yağı olan varsa yağın viskozite değerine ya da türüne ait yazıların olduğu kısımın fotoğrafı. çoğu yağın üzerinde sıcaklığa göre akışkanlık değeri yazar. shimanonun yağı mineral yağ okay ama yağın incelik değeri nedir?

@my_sweet_shadow
sevgili arkadaşım
tatlı gölgem
vay anasını satayım bi böyle nickim olmadı icq da mirc de kız tavlayamadım

konuya döneyim
fren hidroliği yağlayıcı değildir.
o yüzden adı da "brake fluid"dir.
amacı basınç-güç iletimi yapmaktır.
bu iletimi yapacak akışkanın genleşmemesi ve buharlaşmaması gerekir.
genleşirse freninizi sıkar. buharlaşırsa yine sıkar hatta patlayabilir.
o yüzden dot3-dot4-dot5-dot5.1 gibi normlarda versiyonları vardır.
170-175-180-190C dereceye kadar buharlaşmayanları vardır.
o yüzden ne sudur.
ne de yağdır.

anlatabiliyom mu :D
http://www.safebraking.com/wp-content/uploads/2013/04/dot-5.1-brake-fluid-19482lar.jpg

• Beğen
Tepkiler: Baris Yuce
O kadar hevesle illede mineral olsun diye aldığım orjinal shimano yağı performansı önceki 5-6 senelik yağ ile aynı çıktı. Bundan sonra kuyruk yağı kullanacağım arkadaş.

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
@Deniz Caz bpden koyduğun yağı tekrar normal shimano yağ ile değiştirdiniz mi ?

ben normal araçlarda kullanılan hidrolik yağı kullanıyorum dot 4 sadece renk değişik hiç bir sıkıtı yok bir haftadır kullanıyorum

3 gündür ön hidrolik disk frenle uğraşıyorum en son sinirlenip söktüm baya uğraştım . tam anlamıyla içini açıp inceledim :) cahil cesaretli olurmuş heralde. yaşadığım şehirde hidrolik disk fren den anlayan kimse yok iş başa düştü baya araştırdım. balata siparişi verdim tam yağ sipariş edecekken burayı okudum aklım karıştı şuan yağ konusunda acayip kararsız kaldım. dediğiniz shimano nun kendi mineral yağı çok pahalı.

peki sizce
"Xlc Disk Fren Minarel Yağ Seti Br-x03 "

bu yağ nasıldır ? yada dediğiniz gibi petrol ofislerinden mineral olan yağlardan mı almalıyım. herkes çok farklı yorumlar yapmış.
memnun olanda var kesinlikle önermeyende.
onu geçtim bu xlc yağı önermeyen dahi var.
git shimano mu al dersiniz yoksa

• Beğen
Tepkiler: Adem51
Ben ve bir arkadaşım daha total lhm+ yağını kendi sistemlerimizde kullandık. Bu yağ mineral hidrolik yağdır. Şu ana kadar hiç bir sorun yok. Lhm+ hidrolik yağ diye yağ satıcılarında aratırsanız bulursunuz. Tavsiye ederim...

Ben bunu kullanıyorum, hem ucuz hem de tüm set olarak geliyor;

(link)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Hayrettin
Yok gardaş aman :D Biri tepeden inerken kaynatır, hava yaptırır veya kendi kendine hava yapar tutmaz, sonra o vicdan azabıyla yaşayamam Muhammed Ali'ye dönerim :D
CDBY0eTWgAA57lV.jpg

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
@reddesra
XLC mineral yag shimanoya alternatif ve sorun yasatmayan bir yag. Benzincilerde satilanlar dot yaglar. Alacaginiz XLC veya shimano 50 ml yag her iki frenede rahatlıkla yetecektir (dokulup ziyan olmazsa tabi). O yuzden macera aramayın bence.
Bir onceki sayfada 'neden hangi yag' ve 'yag degistirme' uzerine 2 mesajim vardi okumussunuzdur muhtemelen...
Bisikletim, 3 yıldır kullaniyorum. 1 yıl kadar once XLC yag ile degisim yaptim. Sebebide bir kaza gecirdigimde sag fren kolunun kirilmasi ve degismesi nedeni ile oldu. Baslamisken 2 frenin aginida degistirdim. Henuz sorun yok. XLC yi Shimanonun uygun fiyatli muadili olarak tavsiye ederim :)

@suat akman çok teşekkürler. Birşey danışcam. Pistonun kenarın hafif bir açıklık var. İçinde yap olmadığından frene bastığımda oradan hava geliyor kabarcıklar falan hava kaçırma ihtimali var mı oradan muhtemelen yağ kaçıracak diye düşünüyorum. Böyle bir ihtimal var mı. Bir şeyi hallediyorum diğeri çıkıyor :((

Dosyalar

• IMG-20160309-WA0009.jpeg
    IMG-20160309-WA0009.jpeg
    78 KB · Okunma: 43
Tariş naturel sızma :D
Şaka 1 yana XLC / Tektro mıneral kullanabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: reddesra
@reddesra
Yagsizken hic denemedim pistonlarin hareketini. Yag havaya gore kivamli yogun bir malzeme. Ancak fren yaglari ince akiskan yaglar cinsinden. Hissedilir-gorulur bir kabarciklanma varsa muhtemelen yag sizdirma sorunuda olacaktir. Belki yeni kaliper almaniz gerekebilir. Pistonun arkasindaki yapiyi gormedigim, tamir etmedigim icin contasi kecesi vb. varmi, tamir edilebilir mi bilmiyorum acikcasi...
Sonucta fren bu risk almayin!
Eger yag sizdiriyorsa yeni kaliper alin. Sisteme yag basin kaciriyorsa o yagi siringaya geri cekip ziyan etmezsiniz. Yeni kaliper alip yine kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: reddesra
@suat akman sistemi tek tek inceledim. Pek bi espirisi yok aslında. Attığım fotoğraftaki pistonun kenarlarında sadece lastık var okdr. Onun dışında bir mekanizma yok fren için 2 piston 2 ince lastik 2 balata sistem bu kadar .. yağ yarın elime ulaştığında dediğiniz gibi yağ dolumu yapmaya çalışcam geriye çekebilirsem yağı denerim olmazsa mecburen artık başka yollara bakıcam. Umarım yağ çekebilirim. pistonların kırılmasıda kokay kolay olacak birşey değil aslına bakarsan nolmş bilmiyorum. Bu konuyu hallettiğimde muhtemelen baya bilgili olucam. Amacım haftasonu 130 km lik bol frene ihtiyaç olan bir tura çıkıcaz ona yetiştirebilmekti imkansız gibi. Bu arada bisiklette bu. ☺☺

Dosyalar

• 14575284025401407381358.jpg
    14575284025401407381358.jpg
    127,9 KB · Okunma: 31
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri