Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano mineral oil yerine hangi yağı kullanabiliriz?

@Caner Kartalgöz

Araştırmalarınızda bazı noktalar eksik kalmış; mineral ve DOT yağlar her tip sistemde kullanılabilir şeklinde anlaşılıyor. Doğrusu şöyle:

Bisikletlerde kullanılan hidrolik fren sistemlerinde iki farklı tür hidrolik yağ kullanılır: Mineral ve DOT. Mineral yağ kullanan bir sistemde DOT yağı kullanamazsınız; bunun tam tersi de geçerli.

Shimano'nun ürettiği hidrolik fren sistemlerinde mineral yağ, AVID, Formula gibi markaların ürettiği hidrolik fren sistemlerinde de DOT tipi hidrolik yağ kullanılır.

DOT hidrolik yağı kullanan sistemlerde DOT 4 ve DOT 5.1 tipindeki yağları kullanabilirsiniz, ancak DOT 5 kullanamazsınız (silikon bazlı olmasından dolayı).

Hidrolik fren sisteminize yağ dolumu yaparken bu noktalara dikkat etmeniz lazım.

Scudo
arkadaşlar size tek kelimeli şunu söylicem kesinlikle ve kesinlikle BP nin direksiyon yağını kullanmayın çünkü ya akışkan değil shimano ya kadar akışkan olmadığı için frenlemede sorunlar oluşuyor shimano sistem kullanacaklar sadece shimano yağ kullanmasını tavsiye ederim

araba için kullanılan fren hidrolikleri var onları deneyin

http://www.turkoilmarket.com/Shell-Fren-ve-Debriyaj-Hidrolik-Yagi-Dot-4-500-ml,PR-5.html

@faruk meto

http://www.oiltalavante.com/WebRoot/StorePiensa/Shops/ec0440/4FDB/27FF/EAAB/EAE2/5F05/AC10/1416/BBA5/Shell_Brake__Clutch_Fluid_DOT_4_ESL.png

daha önce test edilen bir yağ mı yoksa önceki mesajlarda belirtilen özellikleri sağladığı için mi tavsiye ediyorsunuz

başka bir konuda şu yorumlar da yapılmış:

@Derviş ÖZCAN

Merhaba,

Başlığı açan arkadaş, Shimano mineral yağın muadilini sormuş. Şunu açıklığa kavuşturalım, mineral yağ yerine DOT yağ kullanamazsınız; kullanırsanız fren setinize ciddi zarar verirsiniz. O yüzden bu başlık altında DOT yağ kullanılması yönünde tavsiyede bulunmayalım lütfen.

DOT tipi yağlar Shimano hidrolik frenlerde kullanılmaz; yalnızca AVID, Formula gibi üreticilerin sistemlerinde kullanılabilir.

Saygılar

@Mehmet Altuğ

Mehmet Altuğ haklı, temelde 2 farklı yağ tipi kullanan markalar grubu var ve ikisi birbirinin yerine kullanılmaya çalıştığında zarar veriyor.
Bununla ilgili yapılmış bir test de mevcut.((link))

DOT 4 ya da 5.1: Avid / SRAM, Formula, Hayes, Hope
Mineral Yağ: Magura, Shimano, Tektro
((link))

DOT aşındırıcı, nem tutma ve yüksek sıcaklığa dayanma özelliğine sahip. Zor şartlar için denebilir.
Mineral yağ ise deri veya bisiklete temasta zarar vermeyen bir hidrolik yap tipi((link))

Fren markamıza göre gerekli sıvıyı bulabilirsek geriye kalıyor el işçiliği, onunla ilgili de (teoride) iyi hazırlandım diyebilirim
(shimano (link)ve (link), (link))

@Deniz Caz

1 Yıldır BP nin direksiyon yağını kullanıyorum. Öncesinde Shimanonun yağı vardı. Dediğiniz sıkıntıların hiçbirini yaşamıyorum. Akışkanlık ve yoğunlukları hemen hemen aynı.

@osmankitay

Satılan web sitesinde şöyle bir açıklama var:
@bir site

Konuyu toparlarsak; 2 tip hidolik yağı bulunuyor, birbirinin yerine kullanılmaması gerekli.

Avid / SRAM, Formula, Hayes, Hope fren sistemlerinde DOT 4 ya da 5.1 kullanılır. Muadil olarak kullanılabilecek yağ: Shell Fren ve Debriyaj Hidrolik Yağı Dot 4
Magura, Shimano, Tektro fren sistemlerinde Mineral Yağ kullanılır. Muadil olarak kullanılabilecek yağ: BP direksiyon yağı (mineral olarak belirtilen)

Shimano bu fiyatlara satıyorken, piyasada mineral yağ olarak geçen yağlar ne kadar 'mineral', aklıma takılan kısım da bu.
Bu mevzuu daha devam eder; çğrenmek için konuya başvuranlar açısından bilgilendirici olur umarım.

Shimanonun yaptığına şöyle örnekleyelim; Aynı kumaş hemen hemen aynı dizayn sadece arkaya 2 cep ekle bisiklet tişörtü olarak sat, 3 kat fazlaya satıyorsun.

@osmankitay

Ben kullandım performansı shimano kadar olmuyor kesilikle ki çevremde kullananlarda şikayetci oldu arka freni 3-4 kere ard arda sıkınca kol sertleşiyordu ısınınca çok geç soğuyordu gibi sorunlar vardı kolu aniden bırakınca shomanoda ki gibi hızlı değil kesinlikle

• Beğen
Tepkiler: Deadevill
Ya peki şimdi 5w mi iyi 10w Mi iyi ne alalım halen anlamış değilim :)

@Deniz Caz

Ben de bp kullanıyordum benim frenlerin kolu da aynı hale geliyordu.

@mfe02
Bp direksiyon yağı, o yağda w değeri var mı bilmiyorum.
Shimano yağ kullanın, zamanda fren kollarında kalıcı hasar oluşturabilir.

Hımm anca öyle yapalım ya Tşkler

Blade III cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ali Güven

şimdi konunun başlığına göre, kesin olarak shımanonun hidrolik frenlerinde bp nin dreksiyon için ürettiği mineral yağ, kullanılabilir mi ?

@berkay onaylıı

Hocam al 20 lira zaten kafan rahat olsun makinadan daha iyi performans alırsın ztn hergün koymuyoruz ki 1 litre alalım bnce al Shımano kafan rahat takıl

Blade III cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1,5 yıldır Totalden almış olduğum Total LHM Plus Hidrolik mineral yağ kullanıyorum, şimdiye kadar hiç problem yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: tayfun0029
Onerilere istinaden bp direksiyon hidrolik yagi aldim. Umarim bi sakincasi olmaz.

GT-I9070P cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Geri