Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano mu Baradine mi (fren pabucu olarak)

@Desertiger fren bacağı daha önemli bence. Pabuç da farkediyor. Pabuçların ve fren yüzeyinin temizliği de çok farkediyor, hatta pabucun montajı bile farkediyor

Scudo
@FarukB58
Cift pivot dedikleri sistem galiba. Bunlarda bi uyumluluk var mi. Herhangi bi bacak takilabilir mi

@Serkan Mıstınoğlu
Fren yuzeyini herhangi bi bezle temizleyebilir miyim

@Desertiger ıslak bezle silin. Üzerindeki kanalları da kürdan iyi temizliyor. Bazen pabuca küçük taşlar girip gömülüyor, onları da çıkarın pabuçtan. Jant fren yüzeyini de silin sık sık

Baredine'nin 3 renk olanını alıcam ama kartuşlu mu alıyım kartuşsuz mu bilemiyorum 2 katı para verip de kartuşlu almanın bana pek fayda sağlıycağını sanmıyorum ama kullananların tavsiyesini almak isterim :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben xlc aldım. Değiştirilebilir. Bir süre sonra baradine kartuş aldım.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baradine daha iyi tutuyor ve daha yumuşak olduğu için jantı daha az aşındırıyor fakat ben çok memmun kalmadım. Sebebi de baradine yol pabuçlarının sünger gibi esnemesi. Shimano pabuçlar daha sert olduğu için dozlama yani modülasyon da daha iyi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Papuç ayakkabıya denir "balata" demek çok daha doğru olur.

Baradine fren balataları gerçekten çok güzel kullanana kadar bu kadar etkisi olacağına hiç ihtimal vermiyordum tavsiye ederim.

Ayrıca fren sıkıldığında balata yüzeyinin jant yüzeyine tam paralel basması gerekir frenleme konusunda bununda büyük etkisi var.Ama şu var ilk başta paralel bağlantıyı tutturamayıp yanlış takılmış bir balata zamanla aşınarak zaten jantla paralelleşir.Benim söylediğim yeni montaj yapacak olanlar için geçerlidir.

SwissStop diyorum ben de. Fiyat olarak tuzlu olsa da, hidrolik disk falan filan aratmayan cinsten bir şey.

mtb yı ılk aldığımda shımano vardı daha sonra baradıne taktım ama shımano nun performansını vermedı açıkcası

Yol bisikleti için fren pabuçlarını değiştirmeyi düşünüyorum. Baradine çok önerildiği gördüm f/p olarak da iyi deniliyor. Fren pabuçları için önerileriniz var mıdır?

Teşekkürler

Swissstop ve Shimano arasında kıyaslama yaparak söylüyorum Swissstop, diğer markayı denemedim ama denediğim 2 marka arasında Swiss gerçekten fren mesafesinde görülür fark yarattı.

@mesutgunes52 eski bisiklette shimano tiagranın pabuçlardan baradine pabuşlara geçince ciddi fark hissetmiştim.

• Beğen
Tepkiler: mesutgunes52
@ndhakara
Hocam biraz pahalı görünüyor :)

@ozips
Hocam baradine'in hangi modelini kullanıyorsunuz, birkaç seçenek çıkıyor da internette bakarken.

Dosyalar

• FE11BC66-3948-4569-9038-3A63E1BDA36F.png
    FE11BC66-3948-4569-9038-3A63E1BDA36F.png
    66,7 KB · Okunma: 94
Tabi ki baradine

Shimano ultegra ve swissstop siyah pabuçlardan kullandım. Kesinlike açık ara farkla swissstop daha iyi diyorum. Baradine hiç kullanmadım.

bende de o resimdeki baradine var. papuç kartuşları değişiyor sanırım. o kartuşlar ayrı satılıyor mu yok resimdeki sadece kartuş fiyatı mı? metal kısımlar hariç yani. sadece janta sürten kısım. (bu konuda çok cahilim)

@makaram
Lastikleri değişen kartuşlar olduğu gibi lastikleri kartuşla akuple fren pabuçları da mevcut. Sonuçta lastikler ayrı satılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri