Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano neden rakipsiz?

@Murat Cömez
+ 1

Scudo
Bir de Sunrace var, MTB'de 5'li girişin de girişi seviyesi sistemlerden tutun da 12'li sisteme kadar üretiyor.

@Murat Cömez

Estağfurullah. Yanlışları düzeltildikçe doğruya ulaşacağız. Ama ben disk fren ile Di2 ayırmadan, her ikisini de barındıran olarak bahsetmiştim. 105'te Di2 olmadığından Ultegra'yı belirtmiştim, her iki seti de aktif olarak kullanan biri olarak.
Bu arada STI-RS404 kollar ve R404 kaliperler seri dışı olarak çıksa da Tigra'ya eş (10s) sistemle uyumlu, Shimano'nun en düşük disk fren destekli yol kompedantlarıdır. 105 ve Ultegra, disk fren parçalarını R7000 ve R8000 serilerinde sahiplendi. Daha önce bu serilere eş kollar ve kaliperler serisiz çıktı.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
dünyada süregelen paylaşım savaşından dolayı. japonlar her konuda dünya hakimi olmak istediklerinden. her bütçeye uygun, üretim yapmaya çalıştıklarından. bilişim sektöründe, öğle yemeğine çıkıp küçük bir esnaf lokantasına girince 20 yıldır yapılan şöyle bir diyaşog geçer. abi böyle bir yer yapacan ama niş bir yer olacak, herkes gelmeyecek, kalburüstü gelecek, azıcık müşteri bol kazanç. japonlar böyle yapmıyor elbette, burger king gibi de ürünleri var, nusssreeet gibi de, hepsi tek marka, gözettikleri tek detay gıda zehirlenmesi olmasın marka ismi tehlikeye düşmesin.
japonlar, atom bombalarının acısını çıkardıkları için şimano rakipsiz. elbette, boğazda rakip restoranları var. o nedenle, dileyen gider başka yerde de yer. ama japonlar, piyasayı domine ediyolar.

image3_0.jpeg
Shimano, hepimizin bildiği gibi küresel anlamda da bisiklet söz konusu olduğunda, olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir marka olarak hayatımızda ve kalmaya da devam edecek ancak önceki yıllar ile beraber süregelen satış adetlerinin düşmesini duyuyor olsak da özellikle ayna kollarında oluşan sorunlar ve hatalardan kaynaklı verilen geri dönüş hizmetleri sonunda karından %55 zarar ettiği açıklanmış.. Savunmasını satış adetlerinin her marka, ürün ve hizmet için geçerli olduğunu dile getirirken, bisiklet trendinin de modasını kaybetmek üzere olabileceği tehlikesini dile getirmişler... Elbette her firma gibi Shimano'nun da haklı gerekçeleri var... Bitmeyen hastalıklar, savaşlar, kıtlık potansiyeli, gelecek kaygıları, artan maliyet ve yer değişiklikleri, ülkelerin siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkları gibi konular yüzünden etkilenmemek hayal olur.. Fakat ürün kalitesindeki düşüşe yönelik artan eleştiriler yanında son dönemdeki ayna kol ve ona bağlı pedal, güç ölçerler, göbek vb konulardaki iade/değişim talepleri, firmanın pazardaki elini zayflattığı iddia ediliyor...

Haberin detayları;
(link)

Yardım mı toplayalım Shimano için? Başlığı okuyunca aklıma bu geldi.
pamuk eller cebe üç beş demeyelim elimizi cebe atalım cemaat
Bu arada %55 zarar etmemiş, karı %55 düşmüş drop in profit diyor

Shimano bence müşterisinin beğenisini kazanmış bir marka. Herhangi bir ürünün üzerinde shimano yazıyorsa güvenle alabiliyoruz. Karlılığındaki azalma sorunlu aynakol değişim maliyetinden ziyade pandemideki talebin kalmamış olmasından kaynaklıdır tahminim.

[QUOTE = "AeroKnight, gönderi: 2670373, üye: 97893"]
Karadenizli. Bildiğiniz ama İngilizce bilmediğiniz gibi okuduğunu anlama problemlerini da var muhtemelen.
[/ALINTI]

İngilizce bilmediğimi Nereden çıkardın? hiper manyak çıkışı A+++ ingilizcen varsa link attım, oku, anladığın sana kalsın ..Anlama sorunu olan sensin.. Konuya dalış şeklin enteresan... Tam bir dazlak kafa girişi .. cem yılmazın ifadesiyle..

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Dağ bisikletimde sram gx var, srama sebebini bilmediğim bir şekilde mesafeliydim ama gayet de güzel makineymiş, şıkır şıkır çalışıyor. İleride sorun çıkarır mı bilmiyorum ama bence shimano'nun Türkiye'deki rakipsizliği daha kolay ulaşılabilir olması, Japonsa sorunsuzdur algısı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Dağ bisikletimde sram gx var, srama sebebini bilmediğim bir şekilde mesafeliydim ama gayet de güzel makineymiş, şıkır şıkır çalışıyor. İleride sorun çıkarır mı bilmiyorum ama bence shimano'nun Türkiye'deki rakipsizliği daha kolay ulaşılabilir olması, Japonsa sorunsuzdur algısı olabilir.
Bu algı arabalarda var ve doğru bi algı ama bence sebebi bu ðeğil.
Shimanoyu kullananlara sorsak bir çoğu japon olduğunu bile bilmez.
Bunun sebebi tourney gibi ðuşuk seviye parçaların sık bulunması ve düşuk seviyede olsa ar ge lerinin iyi yapılmış
Ve kronik sorunlarının az oluşu

• Hahaha
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Shimano bir süredir üst seviye kullanıcıya oynuyor, o segmentin inovasyonuna yöneliyor, ama sürdürülebilir gelir ve döngü hala alt ve orta seviye ürünlerde. Cues tamam da, altus, acera ve alivio'nun sağlamlığı ve adına olan güvene nasıl ulaşacak bilmiyorum.
Ve tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle üst grup ürünlere olan talepler giderek azalıyor.
Ayrıca üst gruplar kırılgan, hassas, hafif, narin, herhangi bir darbeden hasarsız çıkması olasılığı çok düşük.
Ne düşünüyorlar, nasıl planlıyorlar bilemiyoruz. Elbette koskoca Shimano'dan daha iyi bilecek değiliz.

Orjinal mesaj:

SerdarCYCoo2Bursa'nın yaptığı alıntı:

O değil de, adamın dert edindiği konuya bak abi 😊 fakat belli oldu ki, shimanocuymuş arkadaş.. Benim için de Shimano , çok iyi bir firma... Amcamların, babamlarla Çanakkale'ye , Tekirdağ'a balığa giderken de çok sevdiği bir firma ama bisiklet ile ilgili yönü olan bir marka olduğunu benden duyana kadar bilmiyorlardı 😃 velhasıl, benim açımdan sramdan sonra da Shimano en iyi alternatiftir..

Ve tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle üst grup ürünlere olan talepler giderek azalıyor.
Aslında tam aksine, üst grup diye nitelendirilebilecek hemen hemen tüm ürünlere olan talep hiç olmadığı kadar yüksek şu an..

sektörde büyük dalgalanmalar oluyor, bazılarının pandemide ateşledikleri roket 800m yüksekte bitti. Paraşütü olmayanları ilginç tecrübeler bekliyor.
Ciddi borçlu olanlar var
Stokları tıka basa dolu olanlar var
Bağlı oldukları holding batanlar var
Alacağını tahsil edemeyen var
İhtiyacının 2 katı personeli olan var
var oğlu var.

Başına bir şey gelmeyen yok gibi. En iyi durumdakiler Shimano gibi karı azalanlar. E-bike tarafı çok daha güçlü gidiyor, pazar liderleri %10 falan çarpılmışlar.
Ciddi nakiti olanlar bu dönem rakipleri toplayıp alabilir. Tabii birçok şirket markadan ibaret olduğundan fazla alınacak şeyleri yok. Üretim hacmi olan devler bazı ufak ama değerli patentleri vb olanları alabilir.

Başı belada olanları yazmakla bitiremeyiz ama: BMC, Stages son duyduklarım. Giant bir ara Stages'ı almayı düşünüyordu ama değmeyeceğine karar verdiler anladığım. BMC isviçre hükümetinden destek istedi.
Zwift bile kemer sıkıyor. 500 çalışandan 100 civarında çıkarma yaptı.
Uzakdoğudaki büyük bir zincir üreticisi satışların %35 düştüğünü açıklardı. Sram tayvan fabrikasında işten çıkarmaya gitti.
Durumlar mokoko.
Özellikle üst model birşey kovalayanlar önümüzdeki 6 ay ciddi fırsatlar yakalar. Geçen aylarda batan fahrrad.de bu hafta büyük indirimler yaptı. Cimri almanlar benim haberim olana kadar boşattılar tabii depoları. Ala ala zil ve don lastiği alabildim.

O değil de, adamın dert edindiği konuya bak abi 😊 fakat belli oldu ki, shimanocuymuş arkadaş..
Aşağıdaki gönderilerde AeroKnight'ın Shimano'cu olduğunu gösteren bişey yok bence. Kaldı ki, Shimano'cu olmak suç mu? "SRAM mı Shimano mu?" konusu ne alaka?

Yardım mı toplayalım Shimano için? Başlığı okuyunca aklıma bu geldi.
Karadenizli. değilim fakat İngilizce bilmediğin gibi okuduğunu anlama sorunun da var galiba.

Geri