Scudo Sports

Sıcakta Antrenman Nasıl Olmalı?

Anonim

Silinmiş hesap
Kayıt
27 Nisan 2005
Mesaj
0
Tepki
0
Malumunuz havalar feci sıcak bir haftadır bisiklete binemedim. Aydın ise 10 gün boyunca 40lı derecelerde gözüküyor. Sabah kalkamıyorum, akşama yorgun oluyorum, bu sıcaklıklarda bisiklete çıkan,çıkabilen var mı? Varsa güneş kremi,su vs. nelere dikkat etmeliyiz?
 
Scudo
Kısa aralıklarla bol miktarda sıvı/su tüketin sürüşte, açıkta kalan kısımlarınıza goruyucu krem sürün, güneş gözlüğü mutlaka takın.

koruyucu krem...
 
Ben 2 günde bir sabah 6-6.30 arası çıkıyorum.. balçovada dağda sürüyorum, saat 8 e kadar.. yola cıkmadan bir muz ve biraz badem,fındık ve ceviz yiyiyorum.yarım litre su içip yola öyle koyuluyorum ve 20 dakika da bir su içiyorum.. 1.5 litre su bitiriyorum eve gidene kadar..
 
  • Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Tek çözümü sabah erken çıkmak ya da akşam sürüşü. Bu sıcaklarda başka alternatif olduğunu sanmıyorum. Pazar günü 2 saatte 2 lt sıvı tüketmeme rağmen o kadar su kaybettim ki, akşama kadar su içmeye doyamadım.

İlla sürülecekse güneş kremi kullanıp bol bol izotonik sıvı (Powerade, Gatorade vb.) tüketmek elzem bence. Sadece suyla olmaz çünkü aşırı derecede mineral kaybediliyor.
 
1 haftadır sürüşe çıkmadım,sabah kalkamıyorum,akşam ise ev işi ,çocuk derken hiç dışarı çıkmasam bile bacaklarımı iyi hissetmiyorum ayrıca akşam 6 dan sonra asfalt iyice ısınmış oluyor. Merak ettim acaba sıcaklarda çıkabilen var mı diye 31-32 derece olsa sorun yapmam da 35 ve üstü gerçekten çok feci. Kalp krizi riski aşırı yanık olma ihtimali vs.
 
Saat 19:00 - 22:00 arası sürüyorum, günlük 50-70 KM civarı. Sıcaklık hiç problem olmuyor açıkçası. Sadece vücuda giren su miktarını yüksek tutmak lazım sürekli.
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Sabah 7.30-10.30 arası 40-50 km yaparım,
Akşam ise 20.30-23.00 arası 30-40 km yaparım,

Rahat oluyor.
 
Geçtiğimiz Cuma günü 36-38 derece arası bir havada Alanya-Gazipaşa arası 90 km'lik bir tur yaptım. Sabah görece erken saatte çıkmama rağmen hava inanılmaz sıcaktı. Yanımda 2 litre kendi hazırladığım "izotonik" sıvı vardı, gidiş dönüş yolda muhtemelen 7-8 litre su tükettim hatta belki daha fazladır emin değilim, sürekli bir yerlerde mola verdim ve su aldım ekstra, çeşmelerde kafayı kaskla birlikte suyun altına soktum, denize girdim, buffları ıslak kullandım, serinlemek için her şeyi yaptım yani, maden suyu içtim yine molalarda, zira sıvı ve mineral kaybınız müthiş oluyor bu sıcaklarda, gerçekten su içmeye doyamıyorsunuz. 2 saatte bir bolca güneş kremi kullandım, özellikle dikkat ettim buna çünkü bırakacağı izden ziyade acısı çekilmez oluyor güneş yanıklarının. Herhangi bir sorun yaşamadan, güneş çarpması vs. atlattım bu yolculuğu anlayacağınız, zira sıvı alımı, güneş yanığı ve enerji konusunda ciddi anlamda dikkatli olmak gerekiyor bu sıcaklarda sürüş yaparken.
 
Çok güzel bir başlık olmuş. Temmuz sonunda uzun tura çıkıcam gözümü en korkutan şeylerden biri yazın en sıcak dönemine denk gelmesi, genellikle sabah erken ve 4ten sonra sürüş yapmayı planlıyorum. güneş kremleri,litrelerce su ve enerji verici ufak besinler mecburi
 
Aksam 6da rahatsiz oldum ama 7den sonra güzeldi. 7de cikip geziyorum. Daha erken cikacaklar yokuslardan uzak dursun derim. Çok su icmeme rağmen susuz kjaldim...
 
30 derece var %40 nemle 30 derece var %80 nemle. Ne olursa olsun nem yüksekse alacağınız oksijen azalır. Nem bronşları tıkar hemde birim m3 düşen oksijen azalır. Oksijen eksikliği ile spor yapmak iyi bir fikir değil, daha az oksijen daha fazla kalp çarpıntısı daha fazla nefes alıp verme daha az performans demek ve üst sınırlarınız mesela 100 km yol ise bu hemen 50 ye düşer ve siz 100 ü zorladığınızda 60-70 km'lerde bir ara bayılabilirsiniz.

Orman ve orman kıyısında sabah 5 ile 8 arası yeterli antreman yapılır. Orman fazla nemi binlerce yaprak ve çalılık ile yoğuşturup havadan uzaklaştırır. Neden gece değil sabah- sabah güneşsiz gecen 6-7 saat ten sonra en soğumuş yer yüzü demek.
 
Pazar günü sabah 05:00 de yola çıkmama rağmen yol bilgisayarında +28 C görünce şok oldum. Turu kısa tutup en yakın serin yere sığındım. Bu aralar acayip bir sıcak var normal değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Aydın şu sıra Denizli ile en sıcak iller 10 gün boyunca 40-43 arasından söz ediliyor. Benim evimde Aydın-Denizli arasında. Akşam 7-8 arası bile asfalt yollar ısısını bırakmaya devam ediyor. Sabah bir türlü kalkmayı başaramadım. Güneş kremi zaten şart. Sıvı tüketimi normalin 3-4 katına çıkması gerekiyor. Zaten susmaya başlarsanız vücut çoktan susuz kalmıştır. Ama Tour de France zamanı özellikle Pirenelerde bu sıcaklıklarda öğleyin bile etap koşuluyor,tamam adamlar her türlü desteiği takımdan alıyor fakat güneş çarpmasına bizden daha dayanıklılar diyebilir miyiz ?
 
Ben 2 aydır enseyi kızarttım.Artık deriye güneş tesir etmiyor.
Amele yanığının zirvesini yaptım:D
Bursa'nın dağ deniz arasında kalışı nem oranını en üst noktalara çıkartıyor bu yüzden önümüzdeki hafatada dahil çıkmamakta fayda var.
Afrika sıcağından sonra haftayada Sahra sıcakları geliyormuş:krktm:
MazAllah güneş çarpması olabilir çok tehlikeli.
 
bn sıcaklarda çorluda 21.viteste gidiyorum rüzgar oluo o zamanlar bide iftardan sonra çıkın iyi oluyor
 
Geçen sene bu mevsimlerde pazar günleri 80 ila 110 km arası turlar yaptım
1500 ila 2000 mt irtifali turlar, açıkçası
Çok fazla su kaybettim aldığım su yetmiyordu vücut sünger gibi emiyordu,
bu sene daha nasip olmadı gerçi sıcaklar iyi bastırdı şu ara bu pazar günü tam gün deniyecegim tekrardan
1500 rakım li bol tirmanisli bir tur bakalım nasıl geçecek geçen seneye göre. Açıkçası kendimi zorlamayi seviyorum galiba ama kalp krizine karşı
Dikkat etmeniz gerekir.



SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Ben de 10 Temmuz'da yola çıkacağım. Yaklaşık 5500 km'yi 2 ayda almayı düşünüyorum. Günlük 8-14 saat arası yol aldığım zamanlar olacak. Güneş sorunu için, vücudumun her yerini kapatmayı uygun gördüm. Güneş kremi bütçemi aştığı gibi rahatsız da edebilir. Buff, gözlük, yanlardan salınan şapka, uzun üst ve alt giyim, eldivenler; bu gezimde beni güneş yanığından koruyacaklarını umuyorum.
 
bana kalırsa sıcakta anteriman evde serin bi odada uyuyarak yapılmalı.
 
06.00-07.20
30 km tempo ,sonuç rahatsız olmadım ,eğimli güzergah,1 saat 20 dakika makara
dönüş aynı yol,30 km, tempo ise düşük,önemli olan 06.00-07.20 arası temponun bana yaradığı.......
 
Bende aydın Merkez deyim sıcaklık 3 gündür 45 derece üstü dün ve dünden öncede 50 yi gördüm iftardan sahura kadar bol sıvılı!! kısa bir antreamn yapıyorum 8 10 kilometre hafif rampalı
 
Geri