Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sıfır Karbon Kadrodaki oluşmuş izler

adilmusazafer

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mart 2015
Mesaj
438
Tepki
238
Şehir
Trabzon
İsim
Adil Musa ZAFER
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
IMG_0905.JPG IMG_0906.JPG IMG_0901.JPG IMG_0902.JPG IMG_0903.JPG IMG_0904.JPG Merhaba arkadaslar,

Sorunum (resimlerde belirtmeye calistim) ; Yeni aldigim bisikletin kadrosundaki bu izler. Bu izlerin ustunde yuvarlak kopukler bulunuyordu. Bu kopukleri cikardigimiz hemen hemen her yerde bu izler mevcut. Islak mendille ve pril ile ilik suyla cikarmaya calistim sonuc vermedi. Bisikleti iade etmeyi denemek en son dusundugum sey. Bu izlerden kurtulmamin bi yolu var midir? Nedir bu leke gibi izler?
 
Scudo
sıkıntı yapmayın, mat kadrolarda görülen bir şey bu. her ne kadar insanı rahatsız etse de, özellikle mat kadrolarda genelde oluyor.
bütün büyük firmalarda dahi mevcut.
 
Gercekten cok can sıkıcı bir durum @Ali Demir . Bisikletin markasi merida. Sanirim kadro uretimi konusunda ust seviyelerde bir firma. Su yasadigim duruma bak.. peki hocam yokmudur acaba bi cozumu. İade etmek de hic isime gelmiyor..
 
çözümü yok maalesef. karbon boyasız, mat olduğu için zımpara izleri gibi geliyor bana. özellikle bmc'nin de kadrolarında bunu çok görüyorum.

takmayın kafanıza. :)
 
@adilmusazafer hayırlı olsun bisikletiniz... Benim bisiklet de mat boya.. Ve bazı yerlerde böyle lekeler var.. Normal sanırım
 
Ben zaten gunesli havada ciksam kar yagar abi.. vay arkadas yav
 
3K, 12K ve UD Karbon sekli vardir bisikletlerde ve bu da UD sekli oldugu icin bu tür görüntüler normaldir.

Geriye iade etme sansiniz yok cünkü malesef UD Karbonlar matt olsu parlak olsun böyle oluyor. Bu karbon sekli örülme olmadigindan dolyi bu sekli aliyor.
K3 ve K12 örgü oldugu icin örülmüs gibi duruyor.

1k seklide vardir ama onlar genelikle parcalarda ve jantlarda oluyor.

Size benim FUJI de yada S-Work den misallar vereyimde iciniz rahatlasin. Hatta yeni aldigim Rock Moutain Kadrodomda bile var.

5.jpg
6.jpg
DSC_0530.JPG
DSC_0532.JPG
 
Mat siyah renkli giant propel advanced 2 bisikletimde de aynı lekeler var. Hata, kusur olmadığı sürece kafaya takacak bir durum yok.
 
Cok tesekkurler ilgili mesajlariniza. @Murat Cömez sanirim specialized kadrolarini da Merida uretiyordu. Ama kesinlikle icim rahatladi bmc duyunca :D
 
@adilmusazafer
Bunun merida, specialized yada BMC ile ilgisi yok. Ne olursa olsun UD karbon sekli öyle.
Icinizi tam rahatlatmak icin bir iki foto daha atayim.
4.1.JPG
14.JPG
 
@adilmusazafer

Aşağıdaki şeffaf folyo ile kadroyu kaplarsan hem kadron parlak gözükür, hemde çiziklerlerden korursun. O dediğin bölgeleride bu şekilde minimize edersin.

(link)
 
@Furkan TK Teşekkürler. Zefal'in almıştım zaten de, uygulamadan önce çözümü varsa onu uygulayacaktım. Biraz önce kaplamaları uyguladım. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Ahmetkhrmn degisen bisey yok sadece parlak olarak gorunuyor simdi de :)
 
sıfır aldıysanız yinede Aslı Bisiklete danışın derim karbonun ham halinin doğası buysa sorun yoktur ama kendilerinden duymakta fayda var
 
@Furkan TK


Bunu uyguladıktan sonra çıkartmak istediğimizde boyaya zarar vermiyordur (boyayı kaldırmıyordur) umarım..
 
  • Beğen
Tepkiler: caucAsian
merida reakto 4000 kullanıyorum, bisikleti aldığımda bile bu lekeler vardı, hiç sorun etmedim. mat yüzey çok da güzel bir dokunuş hissi veriyor. :) şeffaf kaplama fotoğrafı var ise öncesi ve sonrası merak ettim.
 
@gokhantig ısıtıp çıkartmakta fayda var cart diye sökülürse alır valla :) nonperm ler en güzel sökülen ama bunlarda varmı bilmiyorum

bence karbonun en karakteristik özelliklerinden biri :)

14233530_10208799172150264_200253341_o.jpg

14274487_10208799172270267_1496716211_o.jpg
 
@gokhantig

Daha önce söktüm çıkarttım yumaşak çekince herhangi bir sıkıntı olmadı.
 
Geri