Forumda ilk mesajım olacak.
Herkese selamlar öncelikle,
Ben yaklaşık 10 yıl kesintisiz, hastalıkta, sağlıkta, kederde, sevinçte her zaman, her yerde ve her iklim koşulunda sigara içtim
İşyerinde ve evde mutlaka sigara biter hemen alamam diye hep birkaç paket stok yapan bir tiryakiyim.
Bu sene fitnesse başladım, en son çocukken bisiklet sürmüştüm, şimdi 34 yaşındayım, kısa süre önce orta halli 2. el bir yol bisikleti aldım, büyük bir keyifle bisiklet süremeye başladım.
Sağlık için, spor yap, bisiklet sür, yediklerine dikkat et, ancak sigara içmeye de devam et. Bu durum ciddi manada canımı sıkmaya başlamıştı. Hatta 2020 de sigarayı bırakayım diye kendi kendime söyleniyordum.
Bir gün boğaz rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gittim, spreyler antibiyotikler vs kullandım bir türlü geçmiyordu, farklı farklı bölümlere gittim ancak yine sonuç alamadım. Son olarak Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesine gittim. Orada Dr. Sümeyye Alparslan BEKİR’e muayene olunca durum anlaşıldı, zatürre olmuşum. O gün solum testi ve ciğer filmi çekildi, doktor sigara içiyor musun diye sormadı bile, “sigara içmeye devam edersen koah ve astımsın dedi” hatta nefes testi sonucuna göre koahsın ama hastalıktan dolayı sonuçlar kötü çıkmış olabilirmiş.
Ben de doktora hastalıktan dolayı son günlerde sigarayı günde 3 taneye kadar düşürdüm dedim. Ben doktoradan 3 düşürmekle iyi yapmışsın demesini beklerken, doktor bana “hastayken bile sigara içme iradesini gösteriyorsa, helal olsun! “ dedi. Bu söz içime oturdu resmen. Sigarayı bırakma iradesini neden göstermeyeyim dedim ve o andan itibaren sigarayı bıraktım. Teşekkür ederim Sümeyye Hocam

Bugün 21. gün ve sigara içmiyorum. Bu benim sigarayı ilk bırakışım, daha önce hiç denemedim bile. Sigarayı kafada bırakacaksın derler ya doğruymuş, 21 gündür hiçbir şekilde canım sigara istemedi, ramazan da oruç tutarken sigarasızlıktan dolayı, akşamı zor ediyordum.
Zatürre olmamda ki en büyük etken sigaranın bağışıklık sistemini baskılamasıymış. Bir de bisiklet sürerken bisiklete uygun kıyafet giymek gerekiyor. Ben atlet normal bir tişört giyiyordum, atlet güya daha sağlıklı zannediyordum. Terleyince atlet su gibi oldu ve hemen değiştirmeyince sırtımda kurudu. Her işte bir hayır vardır derler doğruymuş bu vesileyle sigarayı bırakmış oldum.
Sigara içenlere naçizane tavsiyem, sigarayı eninde sonunda bırakacaksınız, sonsuza kadar sigara içemeyeceksiniz, bir yerde vücut uyarı vermeden veya daha kötüsü kanser olmadan bırakın. Zararın neresinden dönerseniz kardır.