Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
1 dal sigara hemen hemen 1 paket sigara kadar zararlı diyen meşhur sağlık düşmanları olduğu müddetçe sigarayı azaltmak zor.

Tabiki doğru olan tamamen bırakmak ama az içen adamın kafasını bulandırıyorlar.

1 paket sigara, yarım paket sigaradan daha zararlıdır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
1 dal sigara hemen hemen 1 paket sigara kadar zararlı diyen meşhur sağlık düşmanları olduğu müddetçe sigarayı azaltmak zor.

Tabiki doğru olan tamamen bırakmak ama az içen adamın kafasını bulandırıyorlar.

1 paket sigara, yarım paket sigaradan daha zararlıdır.
Kayıt dışı olarak söyleyeyim. Profesyonel spor dallarında antrenörler düzenli spor yapan kişilerin (profesyonel anlamda) günde 7 dal sigara içmelerinin sıkıntı olmayacağını söylerler. Bu bağlamda amatör spor yapanların da 3-4 dal içmesi sıkıntı olmaz. Ama o dirayet sanırkm insanlığın %1 inden az kesiminde bile yoktur. 😁

.....
Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır diyen arkadaşa da şunu söyleyeyim o zaman saymak sigara hasretinden değil kendi başarının her gün artmasından geliyor. Ben bıraktığımda çok eski bir dostum "görürüm seni en fazla 1 sene sonra başlarsın" dediğinde görüşürüz demiştim. Daha geçen dün dedim kendisine ne oldu şiştin mi bak 4 sene oldu. Bana dedi ki bu yılbaşında bırakacağım. Bişey demedim. 😁
Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır dediğinde kendi bırakamama durumunu bırakanla özdeş tutup bak o da hala direniyor özlüyor deyip kendini rahatlatmaktan ibaret aslında.

.....
Al benden de o kadar.
Yaşadığım evde 3 bireyiz. Evde sigara içmeyen sadece ben varım. Evdekiler de sigarayı evin içinde içiyor.
Sadece bu değil dışarıya bir yere gidildiğinde sigara içilen bölüme oturulmaktan rahatsız da olmuyorum.
Belki pasif içici durumunda kalıyorum fakat yine de ağzıma sigara koyup aktif içici duruma gelmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Kayıt dışı olarak söyleyeyim. Profesyonel spor dallarında antrenörler düzenli spor yapan kişilerin (profesyonel anlamda) günde 7 dal sigara içmelerinin sıkıntı olmayacağını söylerler. Bu bağlamda amatör spor yapanların da 3-4 dal içmesi sıkıntı olmaz. Ama o dirayet sanırkm insanlığın %1 inden az kesiminde bile yoktur. 😁

Bu sağlık düşmanlarının mantığıyla gidersek günde 10 dal sigara içen adam hemen hemen 10 paket sigara içmiş gibi oluyor. Fıkraya bak.

sigaraya marifet gibi 27 yaşında başladım ama hiçbir zaman memnun olmadım halimden o nedenle defalarca başarısız girişimlerim oldu. çoğu zaman sen yine mi bıraktın diye alaya da alındım. maksimum 8 ay bırakmışken bu sefer neredeyse 2 seneye yaklaştım.

gelelim tecrübelere. allen carr'ın kitabı bende çok etkili oldu. onu bir kere okuyun derim.
ikinci olarak sigarayı bırakınca çay kahve vs. sakın bırakmayın. normal rutininizden sigara olmadan da keyif alın.
daha çok şey yazarım da çoğu kitapta var zaten.

kendi teorimi yazarak nihayetlendireyim. sigara bir nevi sarmal veya vakumlu alan gibi. içindeyken dışarı çıkması imkansız gibi görünür. kurtulduğunuzda ise ne kolaymış der içeridekilere akıl verirsiniz. gereksiz yere bu alana adım atar veya yaklaşırsanız aynı süreci tekrar yaşamaya başlar ve yine bu bölgeden kurtulmanın imkansız olduğunu düşünmeye başlarsınız.

Maalesef lanet olasi seyi bir turlu birakamadim hala gunde 8 tane cigarello iciyorum kahve ile birlikte bazen carpinti yapiyor. Bir arkadasimda rezonans cihazi var yurt disinda almis tek seans ile beyindeki isterik dalgalarini tersine cevirip istegi iptal ediyor ve biraktiyormus ha! Elbette birakmaya niyet te onemli burda onu denicem bakalim umarim basarili olur da bu illetten kurtulurum

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Maalesef lanet olasi seyi bir turlu birakamadim hala gunde 8 tane cigarello iciyorum kahve ile birlikte bazen carpinti yapiyor. Bir arkadasimda rezonans cihazi var yurt disinda almis tek seans ile beyindeki isterik dalgalarini tersine cevirip istegi iptal ediyor ve biraktiyormus ha! Elbette birakmaya niyet te onemli burda onu denicem bakalim umarim basarili olur da bu illetten kurtulurum
Rezonansı 2006 yılında yaptırmıştım. Olayı son bir sigara içip mini tübe koyuyorlar. Cebinde taşıyorsun. Bir süre sonra ceset gibi kokuyor kapağı açtığında. Canın çekerse aç kokla diyorlar. 15 gün sonra atıyorsun. Frekans sıfırlama olayı içtiğin sigaranın yers frekansını veriyor. Kokusunu alınca nötr oluyorsun. Ama fiziksel alışkanlıklar da daralıyor. Hatırlıyorum da o zamanlar backwoods içmeye başlamıştım 2 ay sonra sözüm ona puro hesabı içine çekmiyorsun ya 😁 sonra kesmemeye başlamıştı bildiğin puro içmeye başlamıştım tabi içime çekerek. Sonra hooop sigaraya dönüş.

Denemeye değer mi, deneyin ama çok güvenmeyin. Yani nasıl olsa yaptırdım bişey olmaz demeyin.

• Beğen
Tepkiler: cnrknn
Rezonansı 2006 yılında yaptırmıştım. Olayı son bir sigara içip mini tübe koyuyorlar. Cebinde taşıyorsun. Bir süre sonra ceset gibi kokuyor kapağı açtığında. Canın çekerse aç kokla diyorlar. 15 gün sonra atıyorsun. Frekans sıfırlama olayı içtiğin sigaranın yers frekansını veriyor. Kokusunu alınca nötr oluyorsun. Ama fiziksel alışkanlıklar da daralıyor. Hatırlıyorum da o zamanlar backwoods içmeye başlamıştım 2 ay sonra sözüm ona puro hesabı içine çekmiyorsun ya 😁 sonra kesmemeye başlamıştı bildiğin puro içmeye başlamıştım tabi içime çekerek. Sonra hooop sigaraya dönüş.

Denemeye değer mi, deneyin ama çok güvenmeyin. Yani nasıl olsa yaptırdım bişey olmaz demeyin.

Tecrubeleriniz kiymetli benim icin paylastiginiz icinde ayrica tesekkur ederim 😊

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Bu sigara işini çok abartıyorlar.

35 yıldır içerim hiç bir bağımlılığını görmedim.
7 yaşında Tolga Özdemir:
images (6).jpeg

Sigarayı bırakmaya kararlı olma %50
Sigara bırakma yöntemleri %50
İkisi bir arada olmasına dikkat ederseniz %100 birakirsiniz
Emin olun bir insanin kendine, ailesine ve çevresine yapacağı en büyük iyilik bu.
Ekonominin dip yaptığı bu dönemde getireceği katkıda çabası.

Günde en az 5 Paket Bafra sigarasi icmesem ve 2 büyük devirmesen o günü hayatimdan bir gün olarak saymiyorum. nokta com.

Son düzenleme:
Hiç içmeyenlerin tebrik edilecek bir yanı yok. İçmemiş zaten. Süper bişey bu. Belki çevresel faktörler yüzünde belki başka sebepten sigara ile kesişmemiş yolu ya da denemiş bu ne lan deyip o an irite olmuş. E başlamayınca da dayanacak bir şey ya da direnç olmuyor.
Esas içenler bırakınca bu çok değerli.

Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır diyen arkadaşa da şunu söyleyeyim o zaman saymak sigara hasretinden değil kendi başarının her gün artmasından geliyor. Ben bıraktığımda çok eski bir dostum "görürüm seni en fazla 1 sene sonra başlarsın" dediğinde görüşürüz demiştim. Daha geçen dün dedim kendisine ne oldu şiştin mi bak 4 sene oldu. Bana dedi ki bu yılbaşında bırakacağım. Bişey demedim. 😁

Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır dediğinde kendi bırakamama durumunu bırakanla özdeş tutup bak o da hala direniyor özlüyor deyip kendini rahatlatmaktan ibaret aslında.

İçmeyenlerin tebrik edilecek yanı yok dediğim de bu aslında. Saf temizler. Diğeri daha zor.
Ben hiç içmiyorum ki, baştan dediğim gibi negatif motivasyon yaratayım da tekrar başlamamak için hırslandırayım diye söyledim🙂

Selamlar. Lafım, benim gibi yolun yarısını geçen dostlara. Kibar bir ifadeyle yaşı ilerlemişlere diyeyim. ;)

Sigara içen daha genç arkadaşları görünce pek üzülmüyorum. Tabii gönül ister ki içmesinler. En azından bırakmak için daha zamanları var diyorum. Yaşını almış kişiler beni daha çok üzüyor.

Hayatının kalan kısmında, sigarasız da yaşanabildigini tadabilsinler, bunun da keyfini alsınlar istiyorum.

İnanın, bırakmak kolay... Nasıl mı?
Dediğim gibi önce kendinize inanın.
Sonra sizi motive edecek güçlü bir sebep bulun.
3-6 ay hazırlanın. Mental ve fiziki olarak. Ufak denemeler yaparak (en istediğiniz zamanda veya yemekten sonra içmemek gibi)

En son da "zamanı geldi artık" deyip, son hamleyi yapın. Bir süre "acaba stresi" yaşıyorsunuz ama endişe etmeyin maça hazır çıktığınız için galibiyet sizindir. Zaman ilerledikçe ne kadar güzel bir hayata başladığınızı anlıyorsunuz.

Bırakanlara tebrikler, bırakacaklara haydi o zaman! diyorum. :)
(Düşünmeyenlere lafımız yok zaten.)

Sağlık için herşey, sağlıcakla kalın...

S3'ten vazgeçip Endurance'mı göz diktin Çetin reis 🤣
Çetin'in o bisikleti alabilmesi için taktiklerini geliştirmesi lazım. Öyle benim sigara alışkanlığım yok, tek hobim bisiklet, sigaraya harcamadığım paraya bisiklet alacam derse o Cervelo'yu alamaz. Hemen taktik revizasyonuna gitmeli. Taktik şu puroya başlamalı, hemi de pahalı Küba purosuna. Bir süre sonra şakkadanak puroyu bırakmalı. Ölümü gösterip sıtmaya mum etme taktiği. Bak puroyu bıraktım, bir bisiklet hobim var. Derse belki.

Daha önce zaman zaman bıraktım bir sene, on ay, altı ay gibi, kolay bırakabiliyorum. Tekrardan başlarken çok süper tat alıyor insan. Bu sefer 9 aydan fazla oldu bırakalı ayda bir filan arkadaşlarla bira içerken bir iki tane ateşliyorum çok iyi oluyor. Tekrardan aramıyorum sigarayı böyle devam ederim artık ayda yılda bir.

14 yıl içtim, son 4 gündür içmiyorum.

Daha önce birkaç kere bırakma girişimim oldu fakat vazgeçtim, bu kez kesin olarak bırakma kararı aldım.

Titreme nöbetleri geçirsem (varsayım) bile veya sigara çok ucuzlasa (varsayım) bile tekrar başlamayı düşünmüyorum.

Çok sebebim var, bırakma sebeplerimden birisi tırmanışta, sprintte ve sıcak havada nefes sıkıntısı çekmek.

Kilo da var.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
47 yaşındayım, tek nefes bile içmedim. Bisikletle birlikte hayatımda yaptığım en doğru şeydir. Ömrümün sonuna kadar tadını merak bile etmeyeceğim. Yanımda içerek beni bu illetten tiksindiren herkesle kavga etmiş olsam da kendilerine teşekkür ediyorum.

Geri