Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt dışı olarak söyleyeyim. Profesyonel spor dallarında antrenörler düzenli spor yapan kişilerin (profesyonel anlamda) günde 7 dal sigara içmelerinin sıkıntı olmayacağını söylerler. Bu bağlamda amatör spor yapanların da 3-4 dal içmesi sıkıntı olmaz. Ama o dirayet sanırkm insanlığın %1 inden az kesiminde bile yoktur. 😁1 dal sigara hemen hemen 1 paket sigara kadar zararlı diyen meşhur sağlık düşmanları olduğu müddetçe sigarayı azaltmak zor.
Tabiki doğru olan tamamen bırakmak ama az içen adamın kafasını bulandırıyorlar.
1 paket sigara, yarım paket sigaradan daha zararlıdır.
Al benden de o kadar......
Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır diyen arkadaşa da şunu söyleyeyim o zaman saymak sigara hasretinden değil kendi başarının her gün artmasından geliyor. Ben bıraktığımda çok eski bir dostum "görürüm seni en fazla 1 sene sonra başlarsın" dediğinde görüşürüz demiştim. Daha geçen dün dedim kendisine ne oldu şiştin mi bak 4 sene oldu. Bana dedi ki bu yılbaşında bırakacağım. Bişey demedim. 😁
Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır dediğinde kendi bırakamama durumunu bırakanla özdeş tutup bak o da hala direniyor özlüyor deyip kendini rahatlatmaktan ibaret aslında.
.....
Kayıt dışı olarak söyleyeyim. Profesyonel spor dallarında antrenörler düzenli spor yapan kişilerin (profesyonel anlamda) günde 7 dal sigara içmelerinin sıkıntı olmayacağını söylerler. Bu bağlamda amatör spor yapanların da 3-4 dal içmesi sıkıntı olmaz. Ama o dirayet sanırkm insanlığın %1 inden az kesiminde bile yoktur. 😁
S3'ten vazgeçip Endurance'mı göz diktin Çetin reis 🤣277851 dosyayı görüntüleO zaman gelsin Cervelo Caledonia. Dansssss.
Alana kadar yaşlanacağız nasıl olsa. Aero kadro bizim neyimize.S3'ten vazgeçip Endurance'mı göz diktin Çetin reis 🤣
Rezonansı 2006 yılında yaptırmıştım. Olayı son bir sigara içip mini tübe koyuyorlar. Cebinde taşıyorsun. Bir süre sonra ceset gibi kokuyor kapağı açtığında. Canın çekerse aç kokla diyorlar. 15 gün sonra atıyorsun. Frekans sıfırlama olayı içtiğin sigaranın yers frekansını veriyor. Kokusunu alınca nötr oluyorsun. Ama fiziksel alışkanlıklar da daralıyor. Hatırlıyorum da o zamanlar backwoods içmeye başlamıştım 2 ay sonra sözüm ona puro hesabı içine çekmiyorsun ya 😁 sonra kesmemeye başlamıştı bildiğin puro içmeye başlamıştım tabi içime çekerek. Sonra hooop sigaraya dönüş.Maalesef lanet olasi seyi bir turlu birakamadim hala gunde 8 tane cigarello iciyorum kahve ile birlikte bazen carpinti yapiyor. Bir arkadasimda rezonans cihazi var yurt disinda almis tek seans ile beyindeki isterik dalgalarini tersine cevirip istegi iptal ediyor ve biraktiyormus ha! Elbette birakmaya niyet te onemli burda onu denicem bakalim umarim basarili olur da bu illetten kurtulurum
Rezonansı 2006 yılında yaptırmıştım. Olayı son bir sigara içip mini tübe koyuyorlar. Cebinde taşıyorsun. Bir süre sonra ceset gibi kokuyor kapağı açtığında. Canın çekerse aç kokla diyorlar. 15 gün sonra atıyorsun. Frekans sıfırlama olayı içtiğin sigaranın yers frekansını veriyor. Kokusunu alınca nötr oluyorsun. Ama fiziksel alışkanlıklar da daralıyor. Hatırlıyorum da o zamanlar backwoods içmeye başlamıştım 2 ay sonra sözüm ona puro hesabı içine çekmiyorsun ya 😁 sonra kesmemeye başlamıştı bildiğin puro içmeye başlamıştım tabi içime çekerek. Sonra hooop sigaraya dönüş.
Denemeye değer mi, deneyin ama çok güvenmeyin. Yani nasıl olsa yaptırdım bişey olmaz demeyin.
7 yaşında Tolga Özdemir:Bu sigara işini çok abartıyorlar.
35 yıldır içerim hiç bir bağımlılığını görmedim.
Ben hiç içmiyorum ki, baştan dediğim gibi negatif motivasyon yaratayım da tekrar başlamamak için hırslandırayım diye söyledim🙂Hiç içmeyenlerin tebrik edilecek bir yanı yok. İçmemiş zaten. Süper bişey bu. Belki çevresel faktörler yüzünde belki başka sebepten sigara ile kesişmemiş yolu ya da denemiş bu ne lan deyip o an irite olmuş. E başlamayınca da dayanacak bir şey ya da direnç olmuyor.
Esas içenler bırakınca bu çok değerli.
Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır diyen arkadaşa da şunu söyleyeyim o zaman saymak sigara hasretinden değil kendi başarının her gün artmasından geliyor. Ben bıraktığımda çok eski bir dostum "görürüm seni en fazla 1 sene sonra başlarsın" dediğinde görüşürüz demiştim. Daha geçen dün dedim kendisine ne oldu şiştin mi bak 4 sene oldu. Bana dedi ki bu yılbaşında bırakacağım. Bişey demedim. 😁
Zaman sayıyorsan bırakmamışsındır dediğinde kendi bırakamama durumunu bırakanla özdeş tutup bak o da hala direniyor özlüyor deyip kendini rahatlatmaktan ibaret aslında.
İçmeyenlerin tebrik edilecek yanı yok dediğim de bu aslında. Saf temizler. Diğeri daha zor.
Çetin'in o bisikleti alabilmesi için taktiklerini geliştirmesi lazım. Öyle benim sigara alışkanlığım yok, tek hobim bisiklet, sigaraya harcamadığım paraya bisiklet alacam derse o Cervelo'yu alamaz. Hemen taktik revizasyonuna gitmeli. Taktik şu puroya başlamalı, hemi de pahalı Küba purosuna. Bir süre sonra şakkadanak puroyu bırakmalı. Ölümü gösterip sıtmaya mum etme taktiği. Bak puroyu bıraktım, bir bisiklet hobim var. Derse belki.S3'ten vazgeçip Endurance'mı göz diktin Çetin reis 🤣