Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
@everhard

Şu an şezlongda, elimde elektronik sigara ile takılıyorum. Bugün 14. gün ama en zorlandığım anlar oluyor tatil sebebiyle. Tatili kayıpsız geçersem yokuş aşağı olacak gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Scudo
Bırakın içmeyi ; isminden bile midem bulanıyor. İçmedim, içmem de.

• Beğen
Tepkiler: utksn
Maalesef istemeye istemeye içiyorum, iradem bitti artık her bırakıp tekrar başladığımda sigarayı da arttırdım. Hiç bırakmadan önce günde 1 paketi bitiremezken 1 ay 1.5 aylık bırakmalardan sonra tekrar başladığımda günde 1.5 - 2 pakete çıktı. Keşke hiç tanışmasaydım

Benim bi arkadas kola takilan nikotin bantlariyla birakma isine girismisti. Bi ay sonra kolda nikotin bandi, elinde winstonla gordum elemani

sigarayı bırakma işi kafada bitiyor, beyine çok güçlü ve kararlı bir şekilde artık sigara içmeyeceğinizi iletirseniz vücut nikotin istemez.
canlı şahidi benim, bu gün 33 gün olmuş. canım hiç sigara istemedi. irade irade irade

@mariokaldato

Abi o bantların fitilleri var. Pamuk şeklinde. Öbür tarafa transfer sırasında takıyorlar. Kesin çözüm. Bir daha ebediyete kadar içmiyorsun.

Sigaranın Zararları;

• Sigaranın zararları anne karnında başlar. Annenin sigara kullanmasıyla bebeğin sigaraya maruz kalması bebekte zeka geriliğine neden olabilmektedir.

• Solunum sistemi hastalıklarına sebep olur. (zatürre, bronşit, astım gibi)

• KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) nedeni sigaranın zararlarıdır.

• Kanser türlerinden en çok rastlanan akciğer kanserinin nedeni sigara kullanımıdır.

• Kalp ve damar hastalıklarına neden olur.

• Damar tıkanıklığı sigaranın verdiği zararlar arasında en büyük yeri alır.

• Cilt kanseri, dudak kanseri, gırtlak kanseri gibi birçok kanser hastalığına neden olur.

• Sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilmektedir.

• Dişte sararmalar, diş eti hastalıkları, diş çürükleri, diş kaybı ve ağız kokusuna neden olur.

• Cansız, soluk ve pürüzlü bir cilt görünümüne neden olur.

• Tırnaklarda güçsüzlük ve sararmalara neden olur.

• Kötü koku oluşumuna neden olur, bu yüzden yakın çevre tarafından hoş karşılanmayabilir.

• İştahı azaltıcı olduğu için sigara içen bireylerin vücut ağırlıkları azdır.

• Damar tıkanıklığı erken dönemde tespit edilip tedavi edilmediğinde uzuvların kesilmesi gerekebilir.

• Beyin hücrelerinin ölümüne neden olduğu için unutkanlığa ve zamanla demans ya da alzheimer gibi hafıza problemlerine neden olur.

• Koku alma duyusu azalır.

• Menopozun erken başlamasına neden olur.

• Kısırlığa neden olur.

• Göz hastalıklarına ve hatta körlüğe bile sebep olabilir.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
ben sadece çay ve su içiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: celalgenc3347
@çelikyürekli
Nasıl gidiyor hocam. Devam mı sigarasız hayat?
Ben de geçen cuma bıraktım sayılır. Sayılır diyorum zira arada birkaç tane içtim, günde birkaç sefer de elektronik sigara içiyorum. Günlük iki paketten sonra güzel gelişme fakat, tamamen ağzıma bir daha sürmeksizin terk etmeden tam anlamıyla bırakmış saymıyorum kendimi. Ama yakındır.

Eskiden sigara içen ve şimdi içmeyen biri olarak rahatladığımı söyleyebilirim . Benim süreç de şu şekilde işledi :
Yılbaşı günü bu seneye mantıklı bir iş yaparak gireceğim , dedim. Daha önceden yılbaşı günleri benim için çok da iyi geçmemişti . Bu sebeple karar aldım ve bıraktım . Artık sigaranın kokusuna bile tahammülüm yok .
Bırakmak için uğraşan arkadaşlar var ise biraz tecrübelerimden bahsedeceğim :
1 . Sigara bırakmak kesinlikle kafada bitiyor arkadaşlar . Karar aldığınızda içinizden bu sefer bu iş bitti demek lazım .
2. Sigara bizi klasik koşullanma ile ele geçirmiş durumda , şöyle ki : Pavlov'un köpekleri gibiyiz -kesinlikle yanlış anlamayın bu bir bilimsel isimdir - Pavlov'un köpekleri deneyi şu şekilde işlemiştir : ilk önce zil çalar ve daha sonra köpeklere et verilir , bu süreç birkaç kez tekrarlanır . En sonunda zil çalınır ancak köpeklere et verilmez ama yine de köpeklerden salya geldiği görülür . Bizim için de süreç böyle dostlar mesela yemek yedikten sonra birkaç kez keyifli bir şekilde sigara içerseniz artık her yemekten sonra aklınıza ilk olarak sigara gelecektir .
Gelelim bunları neden anlattığıma ben de bu süreçlerin hepsini yaşadım ve bu koşullanma sürecine son vermek için uğraştım ve başarılı oldum , belki birkaç kişinin yararına olur .
Dostlar bu sigarayı bırakmak için ilk önce hangi durumlarda sigaraya içme isteğinizin başladığını düşünün . Daha sonra bu durumlardan en güçlüsünü seçip bu durumla baş etmeye çalışın . Zincirin en güçlü halkasını kırdıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor . Benim için balık tutma ve içki içme anları en güçlü durumlardı ve bu durumların özellikle üzerine giderek başarıya ulaştım .
Umarım herkes bu sigara belasından kurtulur . Anlattığım süreç herkeste ise yarayacak diye bir kural yok ancak belki birilerinin işine yarar . Sağlıcakla kalın .

İki dedem de tütün yetiştirmiş. Ben de son zamanlarına denk geldim. Tarlada, sadece tarlada atılan kimyasal ilaçların çeşidini ve miktarını bilseniz içmezsiniz. Ama için, için ki, bizim mayışlar ödensin :)

Screenshot_20200903-090239_Quit_Tracker[1].jpg
Paket fiyatı 10 TL olarak alınmıştır. Güncel fiyattan 17.888 TL cebimde bugüne kadar bisiklete yapmış olduğum harcamaların neredeyse 2 katı. Hem bisikletim, hem ekipmanlarım bedavaya geldi üzerine cebime param ve sağlığım kaldı.

Çocuk yaşta başladığım sigarayı 15-16 yıl sonra, bu yıl çocuğum olunca nihayet bıraktım. Bırakamak gerçekten çok zor değilmiş sadece doğru motivasyona ihtiyaç var :D

239494 dosyayı görüntülePaket fiyatı 10 TL olarak alınmıştır. Güncel fiyattan 17.888 TL cebimde bugüne kadar bisiklete yapmış olduğum harcamaların neredeyse 2 katı. Hem bisikletim, hem ekipmanlarım bedavaya geldi üzerine cebime param ve sağlığım kaldı.
Tasarruf en basit tanımıyla ; gelirin harcanmayan kısmıdır. Siz sigaraya harcamadığınız gelirinizden , sigara tutarı kadar tasarruf etmiş oluyorsunuz.Dolayısıyla aldığınız bisiklet ve ekipmanları ''bedavaya'' gelmiş olmuyor.

@Ronin45 Zehire yatırım yapmak yerine maddi değeri de (aslından eminim hepimizin manevi daha fazladır) olan bisiklete ve ekipmanına yapmış. İkisini karşılaştırınca yine aynı fikirdeyseniz de ne bileyim yani, daha da söylenecek birşey yok zaten.

@Ronin45 Peki sizin dediğiniz gibi olsun cebimden havaya gidecek paranın yerine şuanda satsam para edecek bir bisikletim ve ekipmanlarım var. Sağlığım da bonusu. Benim bedava anlayışım bu valla.
@ArVoGu Daha öncede yazmışımdır belki ama benim motivasyonum balkonda sigara içerken o zaman 6 yaşında olan oğlumun yanıma gelip bende büyüyünce sigara içeceğim demesi oldu. O anda paketi kaldırıp attım. 6 ay sonrasında tek bir tane denemek için yaktığımda az kalsın kusacaktım. Oğlum şimdi bile anlatır babama sigarayı ben bıraktırdım diye (Gururla)

Çocuk yaşta başladığım sigarayı 15-16 yıl sonra, bu yıl çocuğum olunca nihayet bıraktım. Bırakamak gerçekten çok zor değilmiş sadece doğru motivasyona ihtiyaç var :D
bende çocuğum olduğunda bırakmıştım sigarı birden aniden kestim o dönem hiç içmedim ama şimdileri alkol aldığım zamanlarda 2-4 adet meze niyetine içiyorum.
eskiden kalma bir tablo bende ekleyeyim madem.(sigara o dönemde 8 lira idi.)
1599201498844.png

Geri