Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı Bırakma Denemeleri Vol. 7

Merhabalar siz sigara içenlere veya bırakanlara yada bırakıp da başlayanlara :)

Yaş 31 etti. Çok şükür ki; bugüne kadar sigara içme gibi bir alışkanlığım olmadı. Ancak toplasanız 10-12 sayısını geçmeyecek kadar nargile içmişliğim vardır. Ancak onu terkledim.
Mesela iş yerinde çalışan bir kardeşimiz var henüz 20 yaşında. Beraber yürürüz yokuş çıkarız o tıkanır, yorulur. Bende tık yok gibi. Çıkıyorum sıkıntısız.
İçenlerinize sesleniyorum: Ne yapın edin ama şu zıkkımdan kurtarın kendinizi. Esir almasın sizi daa. Günahtır, yazıktır. Hepinize bol temiz havalı bir yaşam diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: coffeeguy ve sspl
Scudo
dedem sabah uyanınca tek kibrit yakarak güne başlarmış. yatana kadar da bir sigara ile diğerini ateşlermiş. babam ise çocukken dedemin kesesinden tütün tabakasından sigara kağıdı çalar, çevreden topladığı otlarla tütünü harmanlar arkadaşları ile 5-6 yaşlarındayken içermiş. "valla babam tütünü anlamaz ama tabakadan aldığım kağıdı nasıl ayırederdi de beni döverdi hala çözemedim" der babam. neyse babamla beraber annem ve ben uzun yıllar günde 50 adet uzun samsuna evde ortak olduk. babam aktif bizler pasif içiciydik. üniversitedeyken ben tatillerde babamı protesto eder yanına hiç gitmezdim. bırak şunu dediğimde de bana kızar, "daha doymadım" derdi. neyse birgün intern doktorun biri akciğer filmine bakıp "amca sigara içiyosan devam et, kanser olmuşsun aha bak burası" der demez kasım97 den beri ağzına sürmez oldu. sağlam bir korku gerekiyor sanırsam sigarayı bırakmak için. dini itikatiniz varsa uzun uzun tartışırım sigara da içki gibi haramdır. yoksa, dumanınızla etrafı zaten zehirliyor ve sağlığı ile oynuyorsunuz insanların. yok yalnız başıma içiyorum diyorsanız, sizi mutlu ediyorsa yazdıklarımı okuduğunuz için özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Oktay Erkan
Kendim 10 yıldır sıgara içiyordum pfizer in hapı olan champix ile tanıştım birazda sabır ile tamamen kurtuldum 1'5 yıldırda içmiyorum tavsiye ederim

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Şöyle bitane yaksam diyorum yemekten sonra. Oooooh içime çeksem şöyle . hafiften bir rahatlama , gevşeme biraz ....

Ama yooooooook . O bir taneyi içtikten sonra devamının geleceğini bildiğim için. 5 dakikalık zevk için pişmanlık yaşayacağım için.
Söz vermiyorum ama birdaha ağzıma sürmem. Çok zor oluyor sonra.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
sigara içen hanımefendilerle çıkmıyorum ben. isterse dünyanın en güzel/en iyi insanı olsun ;)

@İBRAHİM HALİL KILINÇ

hocam champixi de denedim olmuyor onunla. alerjik bi reaksiyon yaratıyor. kusmalar mı dersiniz kaşıntılar mı. ne ararsanız oluyor, içtiğim sigaradan daha fazla zarar veriyor bana.

@Serkan B.

ah o yemekler, çaylar, çorbalar, kahveler... hep zaten onların yüzünden değil mi bu bağımlılık :)

@Mehmet Levent

ben kimseyle çıkmıyorum şu aralar. prensip edindim :) para lazım para :D

Yemekten sonra iyi gidiyor.Durakta beklerken yak bir dal , sevdiğin bir müzik kanalda çıkarken veya bilgisayarda çalarken gene yak bir dal , Arkadaşların çağırıyor muhabbet var hadi yak ard arda , okula, işine gidiceksin yolda giderken yak bir daha , sabah kalk (benim gibi) alışkanlık olduğu için aç karna bi kahve bi sigara yak ondan sonra kahvaltı yap.Canın sıkkın , biri seni sinirlendirdi , stres oldun yak bir dal daha.Böyle böyle gidiyor işte bu lanet şey.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Eskiden içerdim, hiçbir zaman günde bir paket bitirebilen bir insan olmasam da iki-üç günde biterdi otlakçılar çıkmazsa. Keyifli oluyordu çünkü alkol yanında. Gün içinde aklıma gelmezdi, hele güneşin altında nasıl sigara içerler hiç aklım ermezdi sigara kullanan biri olarak. Akşam olduğunda canım isterdi, yanında köpüklü bir bira da varsa tadından yenmezdi.

Askere gittikten sonra da alışkanlığım devam etti, otlakçılık nedeniyle içilen paket sayısı günde bir paket sınırını geçmeye başlamıştı. Ama askerlik çok şey öğretiyor insana. Taktikler ve kelimelerle süslü operasyonlar dönemi başladı ve bir süre sonra cebe bir paket; (ki o paket genellikle en kötü sigara markasından seçilir, o dönemler LARK diye bir sigara vardı, daha kötüsünü yaptılar mı bilmiyorum; o paket açıldığında ise içinde tek dal bırakılmış olur ve "delikanlının son dalı alınmaz" rajonu ile bir süre idare edebilirdi), çoraba ikinci paket taktiği ile yine içilen sigara sayısı minimum seviyeye çekilmişti. Derken bir gün hasta oldum, iki gün yemek bile yiyemedim ve çok mübarek bir arkadaşım koğuşta sigarasını tellendirirken, burnuma gelen dumanın o iğrenç kokusu bende bir anda tiksinme yarattı. O gün sigarayı resmi olmasa da bıraktım.

Sonraki sigara içiciliğim "sadece alkolle birlikte içerim ben yea" gevşekliğindeydi ve bir süre sonra alkol kullanırken de içmemeye başladım. Şu an tamamiyle keyfi olarak istediğim zaman içebilen, istemezsem yıllarca ağzıma sürmeyeceğim bir olgunluğa eriştirdim sigara konusunu. Tek zaafım Fenerbahçe maçları. Maça gittiğimde yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi tek kibritle maçı bitiriyorum. O da bana özel ayrı bir keyif olsun.

Velhasıl kelam, benim bırakmam kademeli olarak gerçekleşti. Bırakılamaz diye bir durum kesinlikle yok. Yukarıda yine bir arkadaşın dediği gibi, su şişesinin içine izmaritleri atıp, bir süre sonra onu bir koklasan bile yeterli mide bulantısına erişebilirsin. Bir şekilde sigaradan soğumayı başarmak lazım; yoksa ilaç falan bahane bence.

Şöyle zararlı böyle zararlı demiyorum ama bir yıldır bıraktım ve bunun sayesinde artık normalden daha hızlı ve fazla koşabiliyorum , en ufak bi zorlukta nefes nefese kalmıyorum , seri nefes alırken hırıltı çıtırdı kesildi boğazımdaki ( içenler anladınız siz onu ) . Ciğerlerimin temizlendiğini çok daha iyi anlıyorum artık ve yanımda biri sigara içerken RAHATSIZ OLUYORUM. Hatta geçenlerde kızılayda bayanın biri yüzüme doğru üflediği için sert çıkıştım özür diledi vs vs...

İşin özünde iyiki bırakmışım cebimde rahatladı vücudumda rahatladı kendimi senelerce boşa zehirlemişim. ( Tiryakiyim bırakamıyorum şuram buram başım ağrıyo palavralarına hiiiç inanmadım inanmam isteyen çat bırakır. Önemli olan ilk sıralar o gelen isteği kendi kendinize " hadi ordan boşa zehirleme kendini " diyerek kovabilmeniz. Sonra aklınıza bile gelmez emin olun...

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
Uyurken bile uyanıp farkında olmadan iki yatak yakmış bir içiciyim. Bırakmak istediğimde bırakır , içmek istediğimde yeniden başlarım.

Sigara bırakmakta en zorlayan dönem ilk hafta. Yoksunluk krizleri yaşıyorsunuz. Bunun önüne geçmek için 2 pratik yöntem var. Birisi kolay diğeri daha zor.

Kolay olan , sigara krizi tavan yaptığı an , buzlu su içmek. Birden dikince Boğazını öyle bir hal alıryor ki sigara falan düşünemez oluyorsunuz. Deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Diğeri ise yoğun spor yapmak. Body building gibi. Bünyede öyle testestron ve laktik asit birikiyorki , sigara ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Yanlız bu sporu fazla abartmayın, bırakırsanız her yanınız sarkmaya başlamasın.

An itibarıyla en kolay uygulama buzlu su içmek.

• Beğen
Tepkiler: sspl
sabır sebat işleri birisiyle inatlaşmıyorsam bana göre değil gibi geliyor nedense. şu biorezonans denen şey nasıl acep bilen var mı? arkadaşımla telefonda konuşurken bahsetti işe yarıyor filan diye. kamuoyu araştırması yapayım bende. işe yarıyorsa şuan bir bisikletten daha önemli benim için

@Efecan UZUN

Sigarayı yüze üflemenin derin bir anlamı vardır, kızmadan önce bir araştırsaydınız hahah :D
(link)

@Cömert

Çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek-içecekler bildiğim kadarıyla boğaz için çok tehlikeli, yanlış bilgilendirme olmasın, bildiğim kadarıyla ödem oluşumuna hatta yemek borusu kanserine kadar götürebiliyormuş. Uzun vadede problem oluşturabilir diye düşünüyorum. Ayrıca diş minesine de zarar, hele hassasiyet denen durum varsa insana sigara içsem daha iyi olur dedirtebilir. Allah herkese dayanma gücü versin, bir an önce kurtulunsun.

Sigarayı bırakmak ne kadar zor bilemeyeceğim ama; öksürük, aksırık, nefes darlığı, çabuk yorulma ,kötü kokma daha sonrasında hala bırakmazsanız ve biraz da şansızsanız ;ameliyatlar, kemoterapiler, acılar çok daha zor olacak. Son pişmanlık fayda etmez. Dirayetli ve inançlı olun, bırakın. Bırakmak istiyorsanız tatava yapmayın :) bırakın.

"Sigarayı şu kadar yıldır bırakmış biri olarak yazıyorum" şeklinde başlayamıyorum zira bu benim 3. bırakma denemem. Sigarasız en uzun dönemim 6 aydı ve bu defa bırakalı henüz 80 gün oldu. Fakat birkaç birşeyi ifade edeyim;

1- Bırakmaya karar verirseniz, "Oooo sigara içmeyeli X gün/ay/yıl olmuş. Kurtuldum bu meretten, 1 dal tellendireyim de kendimi ödüllendireyim" demeyin! O güne kadar çektiğiniz tüm eziyeti bir hiç uğruna heba etmeyin. (İstisnalar vardır elbette)

2- Birinin sigara bırakma yöntemi, bırakırken yaşadıkları, bir diğer insan için de geçerlidir anlamına gelmez. Bünyeler, psikolojiler, alışkanlıklar farklıdır. En doğru yöntem, kendinizin kendinize göre belirlemiş olduğunuz yöntemdir. Ben bu püf noktasını keşfettikten sonra bu son bırakma deneyimim eziyetten keyfe dönüştü.

3- Bisikletin sigara bırakma konusunda size büyük yardımları dokunabilir.

Kendinizi ondan uzak tutacak sebeplere adayin. Lisede basladim 3 sene ictim son sinifta oyle biriyle tanıştım ki hayatim degisti sigarayi da biraktim kendimi ona adadim. Tabiki de herkes boyle birini bulamaz ama baska yöntemler deneyin kitap okumaya agirlik verin ya da daha fazla pedallayin. Ilginizi baska yerlere aktarin. Sigara içenlerden o ortamlardan uzak durum. Birlikte arkadas ortaminda iciyorsaniz paket almayi birakin otlakciliga baslayin zaten bi sure sonra dislanirsiniz birakirsiniz :D

Tam zamanında açılmış başlık, şu anda sırtımda 3cm² nikotin bandı ile işteyim. Arada bir de nikotin pastili atıyorum çok canım istediği zaman. 3. günümdeyim.
Nikotin bandı nikotin salınımını tüm güne yaydığı için öyle çok etkili değil, daha önce de kullanmıştım, ancak eğer sabah kalkar kalkmaz yakanlardansanız geceden taktığınız bant o isteğinizi biraz köreltiyor. Bant olmasaydı sabah sigara içmeden evden çıkabileceğimi düşünemezdim bile. Onun yanısıra nikotin pastili veya nikotin sakızı da oldukça işlevsel icatlar. Ağzınıza attığınızda boğazınızı üstüste 10 sigara içmişsiniz gibi tıkıyor, ondan sonra zaten isteseniz de içemezsiniz. Özellikle 4mg'lik pastiller bayağı ağır.

Bu arada bu bahsettiklerim vücudunuza sürekli nikotin pompolayan yardımcılar. Kullanmadan önce günde sigaradan kaç mg nikotin aldığınızı, bu ürünlerle ne kadar alacağınızı iyi hesaplayın derim. Özellikle öyle tek tük sigara içenler sakın bilinçsizce kullanmaya kalkmamalı, nikotin zehirlenmesi denen bir şey var aman diyeyim. Tabi ağır tiryakiler de bağımlı oldukları dozun altında kullanırsa bir işe yaramayacaktır.

@Emrah Ü.

hocam siz yine 6 ay dayanabilmişsiniz. benim rekor 1 ay. onda da kendimi peygamber gibi hissettim sabır sabır :D babam gördüğüm en iyi tütün tiryakilerindendir. şeki'de, bakü'de, stuttgart'da sigara bağımlılıği iki belkide üç katına çıkmıştı. ama adam nezle olunca bile çat bırakıyor. iki ay üç ay içmiyor. hala da aynı. gider semaver yapar sigarasını alır. o keyif bitince istemiyorsa içmeyi 1 yıl bile içmez. nasıl bir irade yada bünyedir anlamış değilim.

biorezonansı da biraz aradım taradım. iyi bir şey gibi. fiyat farklılıkları var. 300-500tl arasında. olmadı o şekilde kurtulacağım illetten

Geri