Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı Bırakma Denemeleri Vol. 7

Bizim mahallede bir abi elektrikli bisiklet alıyorum ve sigarayı bırakıyorum dedi, 2 hafta içinde aldı. Bu hafta 2 buçuk ay oluyor sigara içmiyor :)

Scudo
sigara,evet
yaş 57 olacak yakında ,üzerimde paket taşımadım yıllarca ,sigaraya karşı bi meyil oluşmadı ,sıkıntıyı sele üstünde uzun km 'ler tepince unutuyor idim .sigara içen dostlarım ikram eder idi.bir tane içer idim ,bira ısmarlar idi bi tane içer idim ,yıllarca barlarda çalıştım ama ölçüyü hiç kaçırmadım sahneye asla alkollu çıkmadım program biter idi iki duble rakı yanına meze alır devam eder eve taksi ile dönerdim ve hafta içi gene 100 km etap yapar idim 1973 de sahneye çıktım bir çok konserler verdim ,evet son 2002 de olayı kapattım ,talep olur ise üniversitelerden gene çalarım ama artık barlar ile işim olmaz ,yaşamımda iki şey çok önemli idi birincisi müzik ikincisi bisiklet oldu bu ikisi at başı gitti geldiğim nokta hastane yüzü görmedim ,yaşıtlarım hastanelerde sürünür iken ben bisiklet sayesinde ayakta durmaya devam ediyorum önümde 70 yaş var animallah gene devireceğim km 'leri

@alperK

Haram değil, harama yakın mekruhtur

Haramlar kuranda geçer ve kuranda bununl ilgili bir husus yoktur

Bkz:

(link)

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

15 yıl içtim, (link) adlı hapla bıraktım.
İlaç hakkında bir ton yan etkiden bahsediliyor ama gözü kararttım ve kullandım.
Gerçekten bırakmanıza yardımcı oluyor ama esas sorun sonradan tekrar başlamamak.
Benimle beraber ilaç kullanan iş yerindeki arkadaşların tümü bıraktılar.
Ancak 1 ay sonra tekrar başladılar.
Yani kafada bitiyor önce, kesin kararlı olmalısınız.
En ufak hatada (örn. bir tek içsem ne olacak) tekrar başlıyorsunuz.
Ben şu an tüten herşeysen uzak duruyorum açıkça

alo sigara bırakma hattını aradım yakın bir hastaneye yönlendirdiler. daha önceki tecrübemden tahmin ediyorum ki champix verecek. şuan kafada tamamen bitmiş durumda sigara. gün boyunca 1 tane içtim öğlen. onun dışında sigara aradıkça koşu bandına çıktım. ilk günde böyle koştuysam 59 olan kilomu 50 ye kadar düşürürüm :D işin şakası bir tarafa champix dışında şu biorezonans olayını deneyen yok mu forumda

Sanirim videosu paylasilmis ama kitabi cok daha etkili. Kesinlikle okuyun, cok faydasini göreceksiniz.

(link)

Cevirmenin kendi yayinladigi ücretsiz link. Herhalde paylasmanin bir sakincasi yoktur.

• Beğen
Tepkiler: coffeeguy
Ben bu kitapla birakmistim, Temmuzda 5 sene olacak. Nasil ictigimi dahi unuttum. Hep bahsedilen "birakali 20 sene oldu ama hala canim istiyor" gibi bir durumum da yok.

PDF ile falan da bence ugrasmayin, kitapcilarda bir paket sigara parasina satiliyor. Alin, birakin sonra da birine hediye edin gitsin.

Bu arada kitabi okurken cilginlar gibi sigara icme istegi olusuyor. Kitabin yarisini bir gecede okuyup, bir paket sigara bitirmistim. :)

• Beğen
Tepkiler: coffeeguy
Yazın günlerce duş almayan, kıyafetlerini yıkamayan ve aşırı sigara içenlerin üzerine sindirdiği kokudan tiksiniyorum, uzaklaşıyorum.

35 gün oldu sigaradan ayrı. kolay mı değil, zor. hele ilk 10 gün kafamı duvarlara vurdum. çok bunaldım çok sıkıldım, sinirlerim altüst oldu. asabileştim. sonra yavaş yavaş hafiflemeye sakinleşmeye başladım. 35 gün çok kısa süre daha tam manasıyla sigarayı bıraktım diyemem. canım her gün sigara içmek istiyor. bir sorunla karşılaşınca, canımı sıkan birileri olunca strese girince elim cebime sigara aramaya gidiyor hala :) ama bu tür bir durumla karşılaşınca kendime sorduğum bir soru var: bir çöp sigaraya boyun eğecek kadar iradesiz bir insan mıyım? ve cevabım : hayır ben daha iyi, daha güçlü bir insanım. ve inanın kendi içimde bu tartışmayı yaptıktan sonra sigara düşüncesi midemi bulandırıyor. inşaallah kendime yenik düşmem ve sigaraya bir daha başlamam. sigarayı bırakmaya karar veren herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum.

2-3 ay öncesine kadar günde 1 tane yemekten sonra içiyordum türk kahvesiyle. bazen 2-3 oluyordu. sonra bisiklet olayı ağır basınca ve 50kmlik düz yolda bile şişince bıraktım.
arada aklıma geliyor ozaman bende bisikleti düşünüyorum geçiyor.
şimdi 2-3 haftada 1 tane içiyorum otlakçılık yapıyorum :D

bırakmaya şartlanmayın bence, şartlanınca daha çok tahrik oluyor insan. azaltın ve bir süre izleyin kendinizi 2-3 dal az içtiğinizde bünyenize hiçbirşey olmuyor yada size kimse hesap sormuyor. :) sigaraya vereceğiniz para ile bisikletinizi upgrade edersiniz

@halil ibrahim duran

vucuduna zarar veren herşey haramdır,insanı hasta edip,yavaş yavaş öldürüyor mu ?
-evet
çevrendekileri dumanınla rahatsız edip kul hakkına giriyor musun ?
-evet
mehruh diyenler kendini kandırmasın.

Ben bırakamayanları değil, başlayanları anlayamıyorum. Lisede 1-2 tek içmiştim, hayatımdaki en LEŞ tecrübeydi :D

ST21i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hahahahahah yine yapsın yine kızarım gelen sağlıkla gelsin :D :D :D

@Emre Tekinarslan

Ben pipo veya puro içiyorum, günde bir defa iş yerinde, bazen içmiyorum, hafta sonları zaten yok, aramıyorum. Aradığım markayı bulamazsam bazen aylarca içmediğim oluyor. sigara gibi alışkanlık yapmıyor. içmemek en iyisi tabi ama illa içecekseniz pipo veya puro tavsiye ederim. (bilindiği üzere içine çekmek söz konusu bile değil)

Ben henuz birakamadim, denedim bir kac kez, haftalarca icmedim, yeniden basladim ancak su siralar yeniden birakmayi dusunuyorum (Calismadigim zamanlar, aksamlari ve haftasonlari icmiyorum, aklima gelmiyor).

Sigara ile ilgili rituellerinizi (durakta iceyim, molada iceyim, yemekten sonra iceyim) belirleyip o zamanlarda isteginizi durdurabilirseniz zaten kurtulmus oluyorsunuz. Cok sigara istegi olustugunda ben kucuk nane sekerlerinden atiyordum agzima, birde normal cay yerine yesil cay iciyordum.

@Raşit S
Raşit bey, biri sizi fena halde kandırmış. Değil içeri çekip çekmemek, bulunduğunuz ortamdakiler de sizinle aynı risk altında. Normal nefes alırken trakea sonuna kadar ortam havasıyla sigara dumanını çekmiş oluyoruz.
Nikotin bandı konusunda öneri yapan arkadaşım da yanılıyor. Bant canınız çekince salınım yapmıyor, sürekli yapıyor. Dolayısıyla yoksunluk sendromu yaşayan ve fakat sağlık nedeniyle (astım, kr bronşit, amfizem) hiç değilse sigaranın dumanından korunması mutlak gerekli kişi için (alkol yoksunluğundaki antabus gibi) önerilen bir şey.
Ben bakkala girip sigara istemeye utanıyordum, marketlerdeki kasa başlarında sigara talep etmeye de. Bu duygu yoksa bırakmanız zor. Champix önemli bir araç!

@halil ibrahim duran

Kesinlikle ilk olarak kendinizi mental olarak hazırlamanız gerekiyor. Yüzleşeceksiniz gerçekten istiyormusunuz? Herşey kafada bitecek, kolaymı? kesinlikle değil, tam tersi son derece zor.
Sanırım ben kendimi olabildiğince soğuttum çevremde tanımadığım ama sigara içen insanları detaylı gözlemledim. Küçücük çocukların büyük bir matahmışcasına keyifle çekişini, sokakta dolaşırken sigaya yakıp gezenleri, ciğerleri yırtılırcasına öksürüp parmağından düşürmeyenleri vs. Sonra kendime yakıştıramamaya başladım, böyle yaşamak istemediğime karar verdim. Kendi kesemede zarar vererek hayat standardımı düşürdüğümü farkettim. Akşamları yatarken hırıltılı şekilde nefes alıp vermek istemediğime karar verdim, siğara kokmak istemiyorum dedim ve bir sabah yollarımızı ayırdık. Zor ve sıkıntılı bir süreçti, direnmekle geçti. Sağolsun cevredekilerde rica etmeme rağmen yanımda içmeye, ikrama devam etti, sanırım buda beni ters yönde tetikledi ve direndim. 15-20 gün sonrasında çok ince bir cizgideydim kendi kendime "bu kadar içmediysem, bugün bi tane yakar yarın gene içmem" diye gecirdim kafamdan. O gün, tüm gün kafamı işgal eden bu düşünceden kurtulmak için akşam kendimi erkenden yatağa attım. Ertesi gün anladımki o gün benim için kırılma noktasıymış. O günün sabahında sigara dumanı beni inanılmaz rahatsız etti ve dahada itici geldi ve sigara kafamı meşgül etmez oldu ve gün içinde hiç düşünmemeye başladım ve gitgide dahada tiksindim. 8-9 sene olmuştur bırakalı, bugün arkadaşım "gelirken bir paket sigara al bana" dese almam, elimi pakete bile sürmem eksik olsun :) Çok zor bir süreç bunu kabul edin, kendinize bir tarih belirleyin, kendinizi hazırlayın ve herşeyden önemlisi gerçekten istediğinize emin olun.

Geri