Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı Bırakma Denemeleri Vol. 7

Bu arada özellikle güneydoğu illerinde (Maraş ve Gaziantep en yaygını) sık kullanılan, Maraş otu, Hasankeyf tütünü, deli tütün denilen malzemeyi de öneren çıkacaktır. Bu ürün de aynı nikotin bandı gibi kontrolsüz bir şekilde nikotin salınımı yapar ve bağımlılığı ARTIRIR!
İki sene Maraş ta bulunmuşluğum var, dumanı çıkmadığı için ilkokul çocuklarının da kullandığı ve bağımlılığından kurtulmanın imkansız olduğu bir ürün. Ayrıca ağız, dudak kanseri nedeni.

• Beğen
Tepkiler: AykutÇ.
Scudo
Ben de bırakmayı çok istiyorum dostlar. Son iki yılda iki girişimim oldu. Birinde 9 ay, birinde 6 ay içmedim. Çok ta mutluydum. Ama olmadık terslikler, zor zamanlarda - ikram edilince- yakılan bir sigara, herşeyi yeniden başlatıyor. Aslında sigara basit bir tuzak. '' Alışmam, buna mı alışacağım'' ile başlayıp, ''nasılsa bir gün bırakırım''la sürüp gidiyor. Tam bir lağım çıukuru bu nikotin tuzağı.Kurtulduktan sonra tekrar düşmek en kötüsü. Sigara dünyadaki en büyük seri katildir. Araştırmalarda İngilterede , yıllık olarak uyuşturuculardan 2-3 kat daha fazla insan ölümüne neden olduğu ispatlanmış. Uyuşturucu deyince hepimiz kaçınır, korkar ve uzak dururuz; oysa nikotin bilinen en tehlikeli ve en hızlı bağımlılık yapan uyuşturucu. Tarım sektöründe, böcak zehri amaçlı kullanılıyor. Bağımlılığı arttırsın diye sigaraya katılan nice zehirler de cabası.

Ben de Allen Carr yöntemiyle bırakmıştım. O kitap ve videonun çok faydası olmuştu. Tamamen kurtulmayı çok istiyorum ama özgüvenim çok sarsıldı.

Yeni bırakanlara iki tavsiyem var;
1. Sakın bu tuzağa, bu lağım çukuruna tekrar düşmeyin. '' Tek sigara'' diye bir hayal yok, sigarayı bırakmak sıradaki sigarayı içmemektir.
2. Kendi tecrübe ve başarısızlığımdan çıkardığım sonuçla; Sigarayı BIRAKMAK ZOR DEĞİL, YENİDEN BAŞLAMAMAK ZOR. Bu yüzden bu pis tuzağın farkında olun, tütün şirketlerinin sizi bu tuzağa tekrar düşürmesine İZİN VERMEYİN: SİGARA İÇENLER ÖMÜR BOYU YOKSUNLUK ÇEKERLER. HER SİGARA İÇEN BIRAKMAK İSTER. BIRAKTIĞINIZI DUYUP SİZE SİGARA UZATAN, '' BIRAKAMAZSIN '' diyen; KENDİ ACİZLİĞİNDEN VE APTALLIĞINDAN KAÇMAK İSTEYEN ZAVALLIDIR, unutmayın.

KARARLI OLUN VE KARARINIZI SORGULAMAYIN

@halil ibrahim duran

merhaba

dinimizde haram ve helal mevzuları yalnızca kuran ile belirlenmemiştir. Peygamber efendimizin hadisi şerifler de ümmete yasakladıkları ve helal saydıkları bir çok mevzu vardır ki bunlar içerisinde kuranda geçmeyenler de çoktur. mesela altın ve ipeğin erkeklere haram olması durumunu buna örnek verebiliriz.
bu yüzden bu sözünüz yanlıştır.
sigara konusuna gelince geçmiş islam alimleri tarafından sigaranın haram edildiğine dair bir beyanat yoktur. ancak son dönemde hala hayatta olan prof. dr. Cevat Akşit hoca sigara konusunda haramdır fetvası vermiştir.
Cevat hocanın delili sigaranın vücuda olan zararları neticesinde ölümlere yol açtığının bilimsel olarak ispat edildiğidir. Bu fetva Cevat hocanın kendi içtihadı doğrultusundadır.

Sigarayı bırakmak mı? Dünya'nın en basit işi... Bunu 30 defa başaran insanlar var. Bir daha başlamamak mı? İşte o biraz zor :)

34 saatte toplam 4 sigara içtim. onunda 3ü yemekten sonra birisi bu sabah kahvaltıdan sonra kahvemle beraber. bu bile şuan da benim için önemli gelişme. günde 1.5 paket içiyordum normalde. içtiğim sigara ile hesaplarsak şuanda hemen hemen 30 tl kardayım. paranın dışında her sigara baş döndürücü etkiye sahip gibi. günde 2 sigara şeklinde devam edeceğim hastane randevuma kadar. 16sında randevum var 18inde almanyaya gideceğim birkaç günlüğüne. dayanabilirsem bu şekilde almanya dönüşü tamamen bırakmayı istiyorum. aklımdaki tarih 23.06.2014... haydi hayırlısı benim için

@Alperen Haner

Bu şekilde bırakamazsın. Bırakıp bir daha eline almayacaksın.

@emre önen

Haklısınız yazmadım ama haram mevzuunda sünnet ve hadis ayet ile çelişmez, bilakis tarif ederek izahat yapar.

Ekseriyet ulema tahrimen mekruh hükmünde birleşmiştir. Dolayısı ile muteber olan da budur.

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Ben şöyle bırakmıştım, işe yaradığını söyleyebilirim.

Bıraktığımın ertesi gününden itibaren her akşam içmediğim sigaraların hesabını yapardım, bırakmasaydım şimdiye kadar kaç sigara içmiştim diye.

3. gün 60 adet,
4. gün 80 adet,
5. gün 100 adet,
...
10. gün 200 adet,
...

200 adet sigarayı ve gittikçe daha da fazlasını masanın üzerinde düşününce, yıllarca her gün bir paket sigara içerek nasıl bir salaklık yaptığımı anladım.

600'den sonra saymayı da bıraktım ama şöyle bir hesap yapalım:

20 Nisan 2006'da sabah 06:30'da içtim son sigaramı, 2968 gün, 2968 paket, 59.360 adet tek sigara...

Hangi mantıkla, ne için insan kendine böyle bir kötülük yapar?

Bir de böyle düşünün, umarım faydalı olur...

Bol şans...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Ali Uzel

deniyorum ali bey. denemeden bırakıp bırakamayacağım hakkında bir yargınızın olması enteresan. yoksa siz uzun zamandır görmediğim tanrı mısınız :)

@Alperen Haner

Tanrıyı en son ne zaman görmüştün?

Alperen bey umarım başarır ve kendinizi bu illetten kurtarırsınız. Sonrasında yaşadıklarınızı kendinizde gözlemleyip göreceksiniz.
Buyük keyif almamanın, içmeyince asabi bir hal takınmanın - boşluk yaşamanın, "daha önce içmeden napıyormuşum" tarzı düşüncelerin aslında ne kadar boş ve komik geldiğini göreceksiniz.
Bence gelin şimdi bir başlangıç yapın ve sitedeki görsel imajınızdan başlayın işe:)
Haydi kurtulun şu bir elde kahve, bir elde sigaralı avatardan ne dersiniz?

Motivasyonuna ortağım, gün 5. Bu arada 52mg nikotin bandı, şiddetle tavsiye ediyorum.
İstikrar sürsün ciğerler büyüsün.

sigaranın eldeki boşluğu dudaktaki boşluğu gibi sorunlar için ele tesbih alın, yada kalem tarzı birşey, kabak çekirdeğide ağız boşluğu için tavsiyemdir.

tom sawyer ın yazarı merhum mark twain demiş ki " sigarayı bırakmak çok kolay. ben binlerce kez bıraktım." yolunuz açık olsun.

@alperK

altıma imzamı atıyorum. amerikanın keşfi ile yeni kıtadan gelen tütüne alışan ulemanın, mekruh tur diyip işin içinden sıyrıldığı ancak besbelli ki sağlığa ve keseye zararlı bir şey. haramdır düpedüz.

@Mehmet Levent

yalnız kuranda haram ve helal yazmayan şeylere haram veya helal demek çok yanlış ama eğer kuran indirildiği zaman sigara keşfedilmiş olsaydı eminimki sigara haram kılınırdı,bir çok hoca harama en yakın mekruh diyebiliyor.

sigaradan hiç bir zarar görmedim. kendimi çok sağlıklı hissediyorum 32 yaşındayım 1998-1999 dan beri içiyorum. severek ve istiyerek içiyorken ortada neden sebep yok iken, Allah göstermesin hastalık, yada ne bileyim bebek haberi, eş dost baskısı yokken durduk yere içmedim 1 gün. dedimki 1 gün içmedim 1 gün içmesem ne olur diyerek söylendim.2 gün içmedim 3 gün olsun dedim. 3 ten sonra inanılmaz zorlandım. ama kimseye sigarayı bıraktım demedim. taki 3 ay sonrasına kadar. bu süreçte hep kendimi ulan içersem pişman olurum dedim. 1 hafta sonunda 2 nefes sigara içtim. O bile başımı döndürmeye yetmişti. Ama o içmediğim 1 hafta sonunda o iki nefesin pişmanlığı benim kendime olan karizmamı fena çizdi. kimsenin haber olmadı ama . 2 sene sonra hala sigara içmiyordum. aradan 2 sene geçmişti sigara içersim gelmiyordu ama içme isteğim hiç sona ermiyordu. Akşam yemekten sonra sabah kahvaltıdan sonra bir iş yaparken manzarayı seyrederken hiçam hiç içme isteiği gelmiyordu, ama birini görsem acayip canım çekiyordu 2 sene geçmesine ve hiç sigara içmeme rağmen. sonrasında içki muhabbetinde bir gün yakıverdim. aman tanrım dedim, senden ayrıldığıma çok pişmanım dedim. ertesi gün olmuştu ama sigara içmiyordum. Sonra 1 hafta sonra alkol yanında tekrar içmek istediğimi anladım. içtim. ertesi gün içmiyordum. böyle toplamda 3-4 sene ilk 2 sene hiç içmeden devam ettik.. ardından dedimki sigara müthiş birşey bunu neden içmiyorumki dedim. paket almaya başladım. nasıl olsa istediğim zaman bırakıyorum bak dedim 3 sene içmedim. Sonra paket almaya başladım. içiyorum şu an tekrar. Geçenlerde 1 hafta kadar içmedim. Sonrasında içimden işte gördünmü istediğin zaman bırakıyorsun hadi şimdi içmeye devam et sesini sürekli duymaya başladım. Şu anda elimde kalan pakette tek sigara var. Ne yapsam bilemiyorum :/

Geri