Ben de bırakmayı çok istiyorum dostlar. Son iki yılda iki girişimim oldu. Birinde 9 ay, birinde 6 ay içmedim. Çok ta mutluydum. Ama olmadık terslikler, zor zamanlarda - ikram edilince- yakılan bir sigara, herşeyi yeniden başlatıyor. Aslında sigara basit bir tuzak. '' Alışmam, buna mı alışacağım'' ile başlayıp, ''nasılsa bir gün bırakırım''la sürüp gidiyor. Tam bir lağım çıukuru bu nikotin tuzağı.Kurtulduktan sonra tekrar düşmek en kötüsü. Sigara dünyadaki en büyük seri katildir. Araştırmalarda İngilterede , yıllık olarak uyuşturuculardan 2-3 kat daha fazla insan ölümüne neden olduğu ispatlanmış. Uyuşturucu deyince hepimiz kaçınır, korkar ve uzak dururuz; oysa nikotin bilinen en tehlikeli ve en hızlı bağımlılık yapan uyuşturucu. Tarım sektöründe, böcak zehri amaçlı kullanılıyor. Bağımlılığı arttırsın diye sigaraya katılan nice zehirler de cabası.
Ben de Allen Carr yöntemiyle bırakmıştım. O kitap ve videonun çok faydası olmuştu. Tamamen kurtulmayı çok istiyorum ama özgüvenim çok sarsıldı.
Yeni bırakanlara iki tavsiyem var;
1. Sakın bu tuzağa, bu lağım çukuruna tekrar düşmeyin. '' Tek sigara'' diye bir hayal yok, sigarayı bırakmak sıradaki sigarayı içmemektir.
2. Kendi tecrübe ve başarısızlığımdan çıkardığım sonuçla; Sigarayı BIRAKMAK ZOR DEĞİL, YENİDEN BAŞLAMAMAK ZOR. Bu yüzden bu pis tuzağın farkında olun, tütün şirketlerinin sizi bu tuzağa tekrar düşürmesine İZİN VERMEYİN: SİGARA İÇENLER ÖMÜR BOYU YOKSUNLUK ÇEKERLER. HER SİGARA İÇEN BIRAKMAK İSTER. BIRAKTIĞINIZI DUYUP SİZE SİGARA UZATAN, '' BIRAKAMAZSIN '' diyen; KENDİ ACİZLİĞİNDEN VE APTALLIĞINDAN KAÇMAK İSTEYEN ZAVALLIDIR, unutmayın.
KARARLI OLUN VE KARARINIZI SORGULAMAYIN