Nail USANMAZ
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.152
- Bisiklet
- Specialized
Sigara bırakılmıyor, sadece ara veriliyor. Eski sağlık sektörü çalışanı olarak neler gördüm, Kan kusarken sigara içenden, kemoterapi alirken icene, posetin icinde sigara icmeye calisandan, solunum maskesini cikarip, bir nefes cekip geri takandan... Babam gibi 2 kere baypass gecirip sans eseri yasayan simdi yine gunde 2 paket sigara icenden. Benim gibi larinks ten 3 tane kitle alınan, ameliyat sonrasi konuşma yasagi ses istirahati yaparken sigara icen....
Sigara bırakılmaz, asla bırakılamaz, sadece ara verilir. Ben 25 yıldır içiyorum. Gunde 2 pakette on yıldan fazla oldu, öldürüyor biliyorum ama bırakılmıyor.
Sigara içen birisi hele ki genç yasta baslayip yada uzun sure ictiyse asla birakamaz. Biraktim sanir, uzun ara verir, oyle bir ortam, oyle bir zaman gelirki yine icer, sevdigini kaybeder, cok kotu bir olay yasar, cok sevincli bir olay yasar, bambaska ortamlari olur, hayat akisi degisir. Yaslanır hayat beklentisi biter ve Eninde sonunda içer ama, sadece uygun ortam olana kadar ara verir. Hele alkol varsa birakmak dahada zordur.
Dedem Koah hastasıydı, ogrenince hemen birakmisti, 12 yıl icmedi, sonra bir gece dugunde rakı ve sigara icti, ulan dedi yillardır ot gibi yasiyormusum adam kendine geldi, son 7 yilinda hep icti ondan sonra. Yine demans hastasi bir yakinim 30 yıl olmuş, demans olduktan sonra başlayip keyifle icmisti ölene kadar.
Onun için sigara konusunda hiç başlamamak tek çözümdür, başlayıp biraktim diyenler ileride degisik bir pozisyona gelip icince bu yazimi hatirlarlar belki.
Uzun ve neşeli ömürleriniz olsun ama o sigara içilecek yine. 😅😅
Sigarayı bırakmıyorsun (evet, bırakamıyorsun değil, bırakmıyorsun), ve "asla bıraklıamaz" gibi cümleler sarfederek içini rahatlatıyorsun. Benim tanıdığım bir sürü kişi var bırakan, bırak içmeyi düşlemeyi, fikrini bile zihnine sokmayan. Annem 30 yıl içti, 5 yıldır içmiyor, ve sigarayla geçen o 30 yıla çok üzülüyor mesela.Sigara bırakılmaz, asla bırakılamaz, sadece ara verilir.
E sigaranın performansınıza sigara kadar bir etkisi oluyor mu?ben e-sigara ile biraktım.
ama e-sigarayı daha bırakamadım
Azim, irade ve isteği olan herkes sigarayı rahat bırakabilir. Bu daha çok şu mazaret uyduran kilo vermek istemeyen insanlara benziyor. *Benim kemiklerim iri, su içsem bile yarıyor, bugün tatlı krizim tuttu, pazartesi olsun diyete başlayacağım* gibi.Sigarayı bırakmıyorsun (evet, bırakamıyorsun değil, bırakmıyorsun), ve "asla bıraklıamaz" gibi cümleler sarfederek içini rahatlatıyorsun. Benim tanıdığım bir sürü kişi var bırakan, bırak içmeyi düşlemeyi, fikrini bile zihnine sokmayan. Annem 30 yıl içti, 5 yıldır içmiyor, ve sigarayla geçen o 40 yıla çok üzülüyor mesela.
@StanicEnemy Şaka bi yana, dediğin doğru. Sigarayı bırakamamak diye bir şey yok, bırakmamak var. Hatta, bırakmak diye bir eylem de yok. İçmemek var. Bunun başka bir versiyonu da ders çalışamamak tır. Aslında kişi bilir ki, istemiyorsundur ve çalışmazsın. Yani olay, çalışmamak tır.
E sigaranın performansınıza sigara kadar bir etkisi oluyor mu?
Spor şart kilo kontrolü için. Onun haricinde sigarayı bırakmak isteyp de zorlananlar in iyi bir örneksiniz.şöyle açıklayım o zaman,
sigara icerken düz yolda yürürken bile çok cabuk terliyordum çok cabuk tıkanıyordum, e sigaraya geçince bunların hepsi bitti, kendimi e sigara icerken sanki en basinda hic sigarya başlamamis halim gibi hissediyorum, illaki e sigaraninda vücuda bi takim zararlari vardir ama benim hissettiğim olumsuz bir durum yok 5 senedir içiyorum, yanliz normal sigarayi birakinca fena iştah aciliyor,
sigara icerken 80 dim şimdi 110