sipariş ettiğim kadans kiti geldi.
normal km saatinin kablosu fren kablosuna bağlı olarak ön tekere gittiğinden sorun yaratmıyordu ama kadans kitinin kablosu gidondan pedalın oraya giderken biraz kötü görüntü oluşturabilir(özellikle internal cable yapılı kadrolarda) yine de paketten çıkan plastik kelepçelerle kadronun altından altından görünmeyecek şekilde ulaştırdım pedala. yol bilgisayarına kadan kitinin kablosunu takmak epey kafa karıştırıcı çünkü çizimli anlatım yetersiz geldi, km saatinin takılı olduğu kafayı, kafayı gidona bağlayan aparatı hatta en son km saatinin pilini dahi sökerek deneye yanıla takabildim. aslında sadece km saatini hafif döndürerek kafadan ayırmak, kabloyu kafadaki deliklere takmak(iki tane ucu olan bir kablo, dört tane delik var kafada. benim kilometre saatimde km saatinin kablosu kafaya direkt olarak bağlı. bazı versiyonlarda sanırım kafa ayrı, km saatinin kablosu ayrı. dört tane deliğin ikisi km saati kablosu, ikisi kadans kablosu için. ilkin yanlış deliklere takınca pedal değil de tekerleğin döndüğünü düşündü benim saat ve kadansı değil mesafeyi ölçtü, diğer deliklere takınca düzeldi) ardından saati tekrar oturtmak gerekiyormuş da resimden anlaşılmıyor.
(link) bu linkteki ürünü aldım 11 dolara falan mal oldu. ebayde bulduğum başka satıcıların shipping fiyatı çok yüksekti çünkü km saati gibi değil, her yerde bulunmayan bir ürün bu kit, türkiyeye shippingi fena sokuyorlar bu yüzden.
başka bir yerden almak istiyorsanız, kablolu sigma bc 16.12ler için (link) bu sayfadaki refno: 00425 olan ürünü aramanız gerekiyor. alışveriş sitelerinde ürünün refnosu yazıyor genelde, eksik ya da yanlış parça olan bir kit almayın.
ilgilenenlere tavsiye ederim.
edit: o kafamı karıştıran kablo için bir video buldum, 1609 görünüyor am 1612de de aynı mantık var
(link)