@Furkan Kılınç @devilmycarlos
kadans sensörünün km saatinin kafasına bağlanacak uçları. kafayı takılı olduğu yerden çıkardım, km saatini döndürerek kafadan ayırdım, alttan kafaya kablonun o iki metal ucunu takıyorum. kafanın altı görünüyor.
23898 dosyayı görüntüle
çok net çıkmamış, bu resimde kablo uçlarından birini kafadaki deliğe taktım, diğerini de öteki boşta duran deliğe takacağım. kafa üstten görünüyor,
23899 dosyayı görüntüle
kablo uçları kafaya takılı hali, kafa boynuzda, lastiğini henüz takmadım, kadans sensörünün kabloları tutuyor şimdilik.
23900 dosyayı görüntüle
km saatini kafaya tekrar taktım, lastikle de kafa sabitlendi. burada işim bitti.
23901 dosyayı görüntüle
sensör kablosunu kadronun altından pedala ulaştırıyorum. biraz estetik olarak kötü görünebilir ne yazık ki çünkü benim kadroda kablolar kadro demiri içinden gidiyor, kadro da beyaz renkli olduğundan görünürse sırıtır sensörün kablosu. (link). kabloyu en alttan geçirerek minimum şekilde görünmesini sağlıyorum. siyak plastik kelepçe ile kadroya kabloyu bağladım, beyaz plastik kelepçe sipariş etmiştim ebayden, gelince kelepçeleri değiştireceğim.
23902 dosyayı görüntüle
kadronun altı, kabloyu yine plastik kelepçeyle bağladım, birkaç kere döndürerek takılması gereken yere lastikle(kullanmadığım diğer kastiği de kullandım daha sağlam olsun diye hatta) bağladım kablo ucundaki alıcıyı. km saatinin alıcısının aynısı zaten.
23904 dosyayı görüntüle
kadroya iki lastikle bağlı alıcı, normalde plastik kelepçeyle tutturulması gereken ama ben kalan kelepçeleri heder ettiğimden ve şimdilik başka kelepçem kalmadığından eski bir kulaklığın kablosu ile pedala bağladığım mıknatıs. maşa + janttaki km saati mıknatısı ve alıcısı gibi bunların da birbirine max 5mm falan bir uzaklıkta bulunması gerekiyor. pedal kadrodan fazla ayrık olduğu durumlarda kullanılması için mıknatısın altında opsiyonel olarak kullanılabilecek yükseltici taban gibi bir parça daha var, bana lazım olmadı.
23905 dosyayı görüntüle
kadro üstü çantamı takınca kablolar o kadar da göze batmıyor.
23906 dosyayı görüntüle
bu da pedalın uzaktan görünüşü. kadro altındaki kablo da görünmüyor gibi. plastik kelepçeleri beyaz yapınca daha güzel görünecek.
23908 dosyayı görüntüle