Scudo Sports

İnceleme SIGMA SPORT ROX 11.1 EVO | Bisiklet Bilgisayarı

yanlış bilmiyorsam fiyatı 400 euro idi bu cihazın, sensör paketiyle birlikte miydi yoksa cihazın kendi fiyatı mıydı hatırlamıyorum. neden böyle bir tercihte bulundunuz hocam? sadece merak ettim. ekran oldukça iri duruyor. piyasada harita yüklü çok fazla cihaz yok.

Scudo
yanlış bilmiyorsam fiyatı 400 euro idi bu cihazın, sensör paketiyle birlikte miydi yoksa cihazın kendi fiyatı mıydı hatırlamıyorum. neden böyle bir tercihte bulundunuz hocam? sadece merak ettim. ekran oldukça iri duruyor. piyasada harita yüklü çok fazla cihaz yok.
Halihazırda Sigma Rox 11.1 sensör set kullanıyorum bisikletlerimde, hem mobil uygulaması hemde diğer özelliklerinden de çok memnunum. Rota takip için ekran biraz küçük geldiğinden 12.1 i almak istedim.
Şu inceleme videosuda biraz etkili oldu.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Cihaz sonunda elime ulaştı . Bir hevesle açtım ve maalesef cihaz açılmadı. Belki şarjı yoktur deyip şarja taktım %88 şarjı vardı. Şarja taktığımda ekranda çalışıyor olduğunu görünce sorunun tuşlarla ilgili olduğunu anladım. Alışımın üzerinden 3 ay geçtiği için Amazon üzerinden iade etme şansımda yoktu zaten getiren arkadaş geri döndü.

İçini açtım ve Power tact switch i ve (-) tact switch inin PCB yoldan kopmuş olduğunu gördüm. Cihaz kapalı halde güvenlik bantlarını ben söktüm nasıl böyle bir şey olmuş aklım almadı.

1702392271645.jpeg 1702392287012.jpeg

1702392302766.jpeg

Tekrar lehimledim ve sonuç şimdilik çalışıyor. Fakat cihazın üst kapak ve alt kapağını birbirine sealant bir malzeme ile yapıştırmışlar. Açmış olunca bu malzemeden de elimde olmadığından UV dayanımlı bir silikonla tekrar kapattım bakalım titreşimle ne kadar dayanacak . Uygun yapıştırıcıyı bulana kadar bu şekilde kullanacağım.

1702392331024.jpeg

Dosyalar

• 1702392317319.jpeg
    1702392317319.jpeg
    25,5 KB · Okunma: 2
Büyük şanssızlık olmuş ama yine de güle güle kullanın. Ekranı da gerçekten güzelmiş.

Büyük şanssızlık olmuş ama yine de güle güle kullanın. Ekranı da gerçekten güzelmiş.
Teşekkür ederim. Evet büyük okunaklı ve çözünürlüğü güzel bir ekran . Gün ışığı performansını henüz denemedim. Biraz kullandıktan sonra deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım.

• Beğen
Tepkiler: anspoki
Bu iki paket arasında ne fark var?IMG_2539.pngIMG_2538.png

"HR Set"te sensör olarak sadece nabız sensörü var:
1702495443560.png
"HR Set" örneği: (link)

Sensor Set'te tüm sensörler olmalı:
1702495475099.png

"Sensor Set"i inceleyen bir makaledeki kutu içeriği: (link)

"Sigma sent us the Rox 11.1 Evo unit in its 'sensor set' box, which also contains the robust mount (Garmin compatible), two on-bike transmitters (speed and cadence), a heart rate transmitter with its strap, and a USB-C cable for charging and PC connection. "

Lakin neden daha kapsamlı "Sensör Set"in daha ucuz olduğunu bilmiyorum. Belki kampanyalı fiyattır.

• Beğen
Tepkiler: Teyyare Makinisti
"HR Set"te sensör olarak sadece nabız sensörü var:
312702 dosyayı görüntüle
"HR Set" örneği: (link)

Sensor Set'te tüm sensörler olmalı:
312703 dosyayı görüntüle

"Sensor Set"i inceleyen bir makaledeki kutu içeriği: (link)

"Sigma sent us the Rox 11.1 Evo unit in its 'sensor set' box, which also contains the robust mount (Garmin compatible), two on-bike transmitters (speed and cadence), a heart rate transmitter with its strap, and a USB-C cable for charging and PC connection. "

Lakin neden daha kapsamlı "Sensör Set"in daha ucuz olduğunu bilmiyorum. Belki kampanyalı fiyattır.
Ben de onu düşünüyordum. Acaba bir bit yeniğimi var diyecektim. Neyse fiyat düşükken alayım hemen.

Satıcıya daha önce sormuştum firmanın fiyat politikası olduğunu bildirmişti. 2 Adet sensör setli 11.1 aldım sıkıntısız geldi. Son aldığım 12.1 sorunlu geldi.

Merhabalar hali hazırda coospo bc200 bundle set kullanıyorum. Sensörleri, cihazın GPS i vs çok iyi çalışıyor ancak navigasyon olmadığı için rox 11.1 evo almayı düşünüyorum. Sizce bu değişime değer mi? Kullanan arkadaşlardan ricam navigasyon nasıl çalışıyor, başarılı/başarısız vs. görüş verebilirlerse sevinirim.

Merhabalar hali hazırda coospo bc200 bundle set kullanıyorum. Sensörleri, cihazın GPS i vs çok iyi çalışıyor ancak navigasyon olmadığı için rox 11.1 evo almayı düşünüyorum. Sizce bu değişime değer mi? Kullanan arkadaşlardan ricam navigasyon nasıl çalışıyor, başarılı/başarısız vs. görüş verebilirlerse sevinirim.
Kamuran abi merhaba, navigasyon özelliği var evet ama tam bir haritalama özelliği arıyorsanız eğer Garmin edge 530 önerebilirim. Ulaşım ağının gelişmiş kavşak giriş çıkışlarının sık olduğu yerlerde bazen yetersiz kalabiliyor. Bu noktada haritalama özelliği olan cihazlar daha önde.

• Beğen
Tepkiler: kyucel
Teşekkürler Samet, açıkçası bana fiyatı cazip gelmişti ama biraz daha araştırayım.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Teşekkürler Samet, açıkçası bana fiyatı cazip gelmişti ama biraz daha araştırayım.

Hocam fiyat performans, ama navigasyon özelliği şöyle garmin yahut yeni çıkardığı rox 12 gibi harita üzerinden değil de bir rota çizgisi çekiyor, o rota üzerinde ok ilerliyor. Kavşaklara gelimce sağa dön sola dö yönlendirmesi vs var, ama dediğim gibi alt zeminde haritası yok.

Bu arada aliexpressten şöyle bir şey sipariş ettim, cihaza uydu. Sanırım alt kısım garmin ile aynı.

Dosyalar

• Screenshot_20231226_220211_AliExpress.jpg
    Screenshot_20231226_220211_AliExpress.jpg
    56,5 KB · Okunma: 50
  • 20231219_225349.jpg
    20231219_225349.jpg
    65,9 KB · Okunma: 50
  • 20231219_225258.jpg
    20231219_225258.jpg
    76,7 KB · Okunma: 48
Ben de onu düşünüyordum. Acaba bir bit yeniğimi var diyecektim. Neyse fiyat düşükken alayım hemen.
Hocam merhabalar bende Amazon’dan ürünü almayı düşünüyorum elinize ulaştı mı tavsiye eder misiniz birde coospo bc200 bc107 ve sigma rox 11.1 arasında kaldım hangi tercih şuan en mantıklısı acaba ? Fiyatlarına göre

Ben öncesinde garmin kullanmıştım, ikinci ekipman düzme aşamasında bsc200 almıştım. Şimdi üçüncü kez ekipman düzdüm ve bu cihazın sensör setini sipariş verdim.
Siyahı kalmamıştı ama 3300 liraya bu set rakipsiz o yüzden beyaz sipariş ettim.

Ben öncesinde garmin kullanmıştım, ikinci ekipman düzme aşamasında bsc200 almıştım. Şimdi üçüncü kez ekipman düzdüm ve bu cihazın sensör setini sipariş verdim.
Siyahı kalmamıştı ama 3300 liraya bu set rakipsiz o yüzden beyaz sipariş ettim.
Tamamdır çok teşekkür ediyorum bende rengine bakmaksızın sipariş edeceğim

Hocam merhabalar bende Amazon’dan ürünü almayı düşünüyorum elinize ulaştı mı tavsiye eder misiniz birde coospo bc200 bc107 ve sigma rox 11.1 arasında kaldım hangi tercih şuan en mantıklısı acaba ? Fiyatlarına göre
3-4 gün önce sipariş ettim. Şimdi kargoya verildi. Avrupa da noel tatili olduğu için 12 Ocakta elime ulaşacak. Ulaşınca yazarım.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
İlk izlenimim; Bu fiyata rakipsiz. Zaten ülke içinde de bu fiyatın yanından geçmiyor.
Kutuyu açarken şöyle bir şey hazırladım.

Merhaba. Yol ve dağ bisikletlerimde 3 sene evvel almış olduğum orta halli akıllı saati hem nabız takibinde hem de Strava'ya aktarmak için aktivite kaydında kullanıyorum. Göğüsten nabız ölçen sensör aldıktan sonra saatimin şarjı 5 saati çıkaramaz oldu ve gönlümden bir yol bilgisayarı almak geçiyordu. Dün akşam Fırsat reyonu konusunda paylaşılan fiyatı görünce direkt sipariş ettim ve sonrasında cihazı araştırmaya başladım(tam tersi olması gerekirdi :)). Eğer ki fiyatlandırmada hata yapıldıysa bu fırsatı kaçırmamak adına böyle bir şey yaptım. Özellikleri hoşuma gitmezse siparişimi iptal edebilirdim :) Bu hareketi etik bulmasam da mecburen yapmak zorunda kalıyorum.

İncelemelerim sonucu cihazı çok beğendim. Tek aklımı kurcalayan ekranın küçük olması. Toplamda 2515 tl'ye gelen cihazın tek eksiğinin bu olması beni sevindiriyor. Çok da sorun olacağını düşünmüyorum. Aynı fiyat bandında satılan Aliexpress ürünlerine göre ekran kalitesi beni etkiledi. Bir yandan da Sigma kalitesi söz konusu olunca AE ürünlerini düşünmedim hiç. Ekran küçük olmasına rağmen gayet kaliteli duruyor. Bunu inceleme yapan yurtdışı sayfaları da belirtmiş. Smart trainera bağlanması da beni etkileyen bir özellik oldu. Türkiyede sensörleriyle beraber 13-14 bin tlye satılıyor. Benim aldığım fiyat ise bedava. Bakalım Almanya'dan kaç günde gelecek heyecanla bekliyorum. Daha doğrusu bekleyemiyorum :) Gelince inceleme sonuçlarını paylaşmak isterim.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Dün ilk defa test etme imkanım oldu. Ve ilk kronik sorunla karşılaştım. 140km lik sürüşü bitirip Strava ya aktardığımda sürüşün 110km olduğu gösteriliyordu ve bitiş noktası olması gerekenden 30km önce gözüküyordu. İnternette biraz araştırma yapınca sorunun 5-6 aydır bilindiği ve sorunun nereden kaynaklandığı tam olarak bilinmemekte. Sigma tarafı sorunun Strava tarafındaki yapılan değişikliklerden kaynaklandığını belirtirken Strava ise Sigma tarafını suçluyor. Çözüm olarak ise Sigma daki sürüşün çıktısını gpx formatına dönüştürüp Strava ua manuel yükleyerek çözdüm. Tabi bazı verilerin silinmesini göz önüne alarak.

Geri