Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme SIGMA SPORT ROX 11.1 EVO | Bisiklet Bilgisayarı

Dün ilk defa test etme imkanım oldu. Ve ilk kronik sorunla karşılaştım. 140km lik sürüşü bitirip Strava ya aktardığımda sürüşün 110km olduğu gösteriliyordu ve bitiş noktası olması gerekenden 30km önce gözüküyordu. İnternette biraz araştırma yapınca sorunun 5-6 aydır bilindiği ve sorunun nereden kaynaklandığı tam olarak bilinmemekte. Sigma tarafı sorunun Strava tarafındaki yapılan değişikliklerden kaynaklandığını belirtirken Strava ise Sigma tarafını suçluyor. Çözüm olarak ise Sigma daki sürüşün çıktısını gpx formatına dönüştürüp Strava ua manuel yükleyerek çözdüm. Tabi bazı verilerin silinmesini göz önüne alarak.
Geçmişte Garmin kullanıyordum. Yeniden ekipman yaparken ne gerek var diye düşünüp igpsport ve bu cihazı denedim.
Bahsettiğiniz durumu ben de iki defa yaşadım. Sonrasında ilk iş kullanılmamış bir Garmin 830 buldum.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Scudo
Geçmişte Garmin kullanıyordum. Yeniden ekipman yaparken ne gerek var diye düşünüp igpsport ve bu cihazı denedim.
Bahsettiğiniz durumu ben de iki defa yaşadım. Sonrasında ilk iş kullanılmamış bir Garmin 830 buldum.
Başka bir sıkıntı yaşadınız mı? Her sürüşte oluyor muydu bu eksiklik yoksa arada sırada mı oluyordu? Hala kargoya verilmedi cihaz pazar günü olması sebebiyle. İptal edip ikinci el garmin edge 520'lere yönelmeli miyim? Açıkçası en az maliyetle uzun yıllar işimi görecek keyifli bir cihaz arıyorum. Biraz işkillendirdi bu söylenilenler beni.

Başka bir sıkıntı yaşadınız mı? Her sürüşte oluyor muydu bu eksiklik yoksa arada sırada mı oluyordu? Hala kargoya verilmedi cihaz pazar günü olması sebebiyle. İptal edip ikinci el garmin edge 520'lere yönelmeli miyim? Açıkçası en az maliyetle uzun yıllar işimi görecek keyifli bir cihaz arıyorum. Biraz işkillendirdi bu söylenilenler beni.
Ben on sürüşten ikisinde yaşadım bahsedilen durumu. İşte bir yerde maliyet /fayda konusuna dönüyor. Belki yine de kullanmayı düşünürdüm ama elimdeki radarı desteklemedi maalesef.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Cihazı ben de bundle olarak almıştım. İlk başlarda GPS bağlantı sorunu ve yanlış mesafe ölçme gibi sorunları ben de yaşadım. Firmayla yazıştım bir iki defa ve aşağıdakileri yaptım;
-Cihaz ilk geldiğinde firmware 2.06 idi onu 2.14 de güncelledim.
-Sigma dan gelen cevap neticesinde önce telefondan sigma ride uygulamasını açıp, sonrasında yol bilgisayarını açıyorum. Böylece güncel GPS bilgilerini senkronize ediyorum.
-Menülerdeki yerini hatrlamıyorum ama lastik çevresi defult 700c seçili onu lastiğin çevresini ölçüp mm cinsinden elle girdim.
Bunları yaptıktan sonra defalarca kulandım (bilgilerini önceden bildiğim eski rotalarımda) hiç bir sıkıntı olmadı.

Son düzenleme:
Dün o gazla ben de sipariş verdim. Beğenmezsem iade ederim diye düşündüm. Şuan burada yazılan kronik sorunları görünce siparişi iptal ettim. Zaten çok fazla bisiklet süremiyorum artık. Bir de bunun kronik sorunları ile uğraşamam. Navigasyon özelliği ile telefondan bildirim alma özelliği beni cezbetmişti. Telefonun bildirimlerini akıllı bileklikten zaten görüyorum. Sırf bunun için almıştım akıllı bilekliği. Navigasyon ilk defa gideceğim yerler için kolaylık olurdu. O da çok nadir bir durum. Kendi adıma iptal etmenin daha doğru olduğunu düşündüm. Zaten hali hazırda sorunsuz kullandığım igs50s var. Herşeyi gayet düzgün ve stabil kaydediyor.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Sigma mühendisleri şimdilik autopause veya manuel olarak pause yapmadan sürüşü tamamlayın diyor. Eğer bir yerde sürüşte duraksama olursa Strava ya aktarımda sıkıntı oluyor. Strava daki tartışma konusunun linkini bırakıyorum: (link)

• Beğen
Eğer gpx olarak yüklendiğinde verileri tam aktarıyorsa sorun çözülene kadar buna katlanabilirim diye düşünüyorum. Aynı fiyata 8 yıllık kullanılmış ve ne zaman ömrünü tamamlayacağı belli olmayan Garmin mi yoksa sıfır güncel ama çözülmeyi bekleyen ufak bir sorunu olan bir cihaz mı diye düşünüp kararımı Sigma'dan yana kullandım. Bu kadar özellikli ve ucuzunu başka yerde bulamam. Bu yüzden ben şansımı denemek istiyorum. Umarım can sıkıcı şeyler yaşamayız.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Eğer gpx olarak yüklendiğinde verileri tam aktarıyorsa sorun çözülene kadar buna katlanabilirim diye düşünüyorum. Aynı fiyata 8 yıllık kullanılmış ve ne zaman ömrünü tamamlayacağı belli olmayan Garmin mi yoksa sıfır güncel ama çözülmeyi bekleyen ufak bir sorunu olan bir cihaz mı diye düşünüp kararımı Sigma'dan yana kullandım. Bu kadar özellikli ve ucuzunu başka yerde bulamam. Bu yüzden ben şansımı denemek istiyorum. Umarım can sıkıcı şeyler yaşamayız.
Autopause kullanmadan yapılan aktivitelerde hiçbir sorun olmuyor. Sigma dan dönüşte bu yönde. Umarım yakın zamanda çözerler

Ortalama hız düşer o zaman. Öyle oluyor değil mi?
Sürüşte fiziki duraklama yaparsanız elbette düşüyor ama yarış gibi durumlarda sıkıntısız aktarım yapılıyormuş.

16 Mart akşamı sipariş ettiğim Sigma Rox 11.1 Evo modeli bugün sabah elime ulaştı nihayet. 9 gün sonra kargoya verildi ve 5 gün içerisinde elimdeydi. İlk izlenimlerime göre kaliteli hissettiriyor. Elde duruşu dandik değil. Ekrandaki pikselleri sayabiliyoruz ama zaten bunu bilerek aldım. Bu cihazın fiyatına renksiz ekranlı Çin malı bilgisayarlar var. Yani fiyat performans anlamında şu ana kadar gayet memnun etti beni. İçerik olarak da gayet doyurucu. Aklımda tek soru Strava'ya atarken eksik veri olacak mı olmayacak mı? Umarım sıkıntısız sağlıklı şekilde kullanabilirim. Akıllı saatten sonra yol bilgisayarı benim için seviyeyi ziyadesiyle yükseltmiş olacak.

Ayrıca merak ettiğim bir konu var. İzlediğim incelemelerde cihazın ekranında koruyucu bir film tabakası vardı ve bunu çıkarıyorlardı. Benimkinde o gelmedi. Aklıma takıldı sadece sizlerinki nasıl gelmişti?

1000004891.jpg
1000004896.jpg1000004897.jpg1000004898.jpg
*son foto için not: fotoğrafta göründüğü gibi çizgi çizgi gözükmüyor normalde. Pürüzsüz bir arka plan var. Fotoğrafta öyle çıkmış.

16 Mart akşamı sipariş ettiğim Sigma Rox 11.1 Evo modeli bugün sabah elime ulaştı nihayet. 9 gün sonra kargoya verildi ve 5 gün içerisinde elimdeydi. İlk izlenimlerime göre kaliteli hissettiriyor. Elde duruşu dandik değil. Ekrandaki pikselleri sayabiliyoruz ama zaten bunu bilerek aldım. Bu cihazın fiyatına renksiz ekranlı Çin malı bilgisayarlar var. Yani fiyat performans anlamında şu ana kadar gayet memnun etti beni. İçerik olarak da gayet doyurucu. Aklımda tek soru Strava'ya atarken eksik veri olacak mı olmayacak mı? Umarım sıkıntısız sağlıklı şekilde kullanabilirim. Akıllı saatten sonra yol bilgisayarı benim için seviyeyi ziyadesiyle yükseltmiş olacak.

Ayrıca merak ettiğim bir konu var. İzlediğim incelemelerde cihazın ekranında koruyucu bir film tabakası vardı ve bunu çıkarıyorlardı. Benimkinde o gelmedi. Aklıma takıldı sadece sizlerinki nasıl gelmişti?

315991 dosyayı görüntüle
315993 dosyayı görüntüle315994 dosyayı görüntüle315995 dosyayı görüntüle
*son foto için not: fotoğrafta göründüğü gibi çizgi çizgi gözükmüyor normalde. Pürüzsüz bir arka plan var. Fotoğrafta öyle çıkmış.
Benimkinde koruyucu vardı. Belki iade ürün gönderilmiş olabilir.

Benimkinde koruyucu vardı. Belki iade ürün gönderilmiş olabilir.
Kutunun bandı tertemizdi dikkat ettim. Ekranın ortasında yuvarlak Sigma gmbh yazan bir sticker vardı sadece. Neyse önemli değil bir arızası yok sonuçta. Türkiye'den alsam belki iade değişim şansımı denerdim de Almanya'ya git gel 1 ayı bulacak belki de.

Ben biraz daha bütçe ayırıp Garmin satınaldım başta bunu belirteyim.
Yalnız bu bütçede rakipsiz bir fırsat. Şu an için Amazonda farkettim. Sensörleriyle birlikte çok uyguna geliyor.
Sensör setin bir diğer artısı içinde bulunan uzatma aparatı.
(link)
1000023833.jpg

• Beğen
Ben Strava yerine Komoot kullanıyorum. Komoot’a veri atarken Strava gibi sorun yaşatıyor mu acaba?

Ben Strava yerine Komoot kullanıyorum. Komoot’a veri atarken Strava gibi sorun yaşatıyor mu acaba?
Dün ilk defa kullandım. Hiç kayıpsız aktardı Strava'ya. Oysaki 15 20 dk mola vermiştim. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak ama ben sorun olacağını zannetmiyorum, öyle umuyorum.

Dün ilk defa kullandım. Hiç kayıpsız aktardı Strava'ya. Oysaki 15 20 dk mola vermiştim. Bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak ama ben sorun olacağını zannetmiyorum, öyle umuyorum.

Açıkcası ben de almayı planlıyordum fakat problem yaşayanlardan dolayı biraz tereddüt ettim. Şu an beklemedeyim. Kullandıkça bizi bilgilendirirseniz çok iyi olur. Açıkcası sıkıntı çıksa bile müdahale edip, düzelteceklerini düşünüyorum

• Beğen
son 1 ürün yazıyordu, ben de sipariş verdim bakalım.

• Beğen

315991 dosyayı görüntüle
315993 dosyayı görüntüle315994 dosyayı görüntüle315995 dosyayı görüntüle

Hayırlı olsun hocam benim ki daha gelmedi ya bekliyorum işin ilginçi ilk ben satın aldım :D Ben de sipariş vermeden önce garmin serisi bakarım diyordum sonra ağırlıklı zwift sürdüğüm için ve amazondaki fiyat türkiyedekinin 3'te biri olduğu için tercih etme sebebim oldu. Aliexpresten de gidon aparatı ve sensörleri çözdük mü tamamdır çok iyi bir f/p olacağını düşünüyorum :D

1712072976703.png

• Beğen
Hayırlı olsun hocam benim ki daha gelmedi ya bekliyorum işin ilginçi ilk ben satın aldım :D Ben de sipariş vermeden önce garmin serisi bakarım diyordum sonra ağırlıklı zwift sürdüğüm için ve amazondaki fiyat türkiyedekinin 3'te biri olduğu için tercih etme sebebim oldu. Aliexpresten de gidon aparatı ve sensörleri çözdük mü tamamdır çok iyi bir f/p olacağını düşünüyorum :D

316086 dosyayı görüntüle
Ben Ae'den aldığım gidon uzatma aparatına bağladım, çok da güzel oldu. Kolay Gelsin kargo firması getirdi bana sizinki farklıymış. Geç olsun güç olmasın diyelim ama gerçekten fiyatına göre çok iyi. Smart trainera da bağlanıyor. İhtiyacım olup da cihazda olmayan bir özellik yok. Crash detection özelliği falan çok ama çok önemli. 10 yaşında Garmin 520'yi 1000 tl fazlaya alacağına sıfırından bunu al tepe tepe kullan. Teşekkür ederim sizinki de sapasağlam bir an önce gelir umarım. Beklemek zordur biliyorum :) Size de ayrıca tekrar teşekkür ederim çünkü bu fırsatı değerlendirmeme sebep olan sizsiniz. Akıllı saatimle iyi kötü devam edecektim ama şarj konusu çok canımı sıkacaktı. Çok teşekkürler.

Yalnız bir şeyini eksik buldum: ekran boyutu. Max 6 veri görebiliyoruz ekranda. 8 veya 10 veri olsa çok çok iyi olurdu.

1000004941.jpg1000004933.jpg1000004915.jpg

Geri