Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şikayetlerimizi Salcano'ya Ulaştırıyoruz.. (satış öncesi - satış sonrası)

Aslında temel bazı bir kaç bakımı kendimiz bilmeliyiz. NE derseniz aslıda bisikletin temizliği ile ilgili bir durum.. Ben zincir ruble temizliği ve geri yağlanması için bir servise gitmem. Zira temizliği içinde.. Ama ince vites ayarı özellikle ön aktarıcının ki, biraz maharet istiyor.. Mesala bir 1000 km kadar sonra sanırım bir zincir değişimi için Ahmet Ustaya uğrarım zira kendisi demişti.. Bisiklet aldığım yer 2500 ila 3000 km civarında zincirin değişmesi gerektiğini bilmiyordur eminim.. Bunları işi bilen adamlarla muhattap olduğunuzda öğreniyorsunuz. Asıl Salcano'nun da mesala B2twin gibi ömür boyu kadro garantisi vermesini isterdim. Yada diğer mekanik aksama da adam gibi garanti.. Benim Mtb B2twin rock rider ve 2,5 , 3 senedir kullanmaktayım.. Gittiğimde hayal kırıklığı yaşadığımı hatırlamıyorum. Bir şekilde problemimi çözdüler.. Bunun gibi olmalı. Kullanıp tekrar sarj olmayan ön aydınlatmamı değiştirdiler.. 15 gün kullandığım seleyi iade aldılar. Sırf totomu daha çok ağrıttı diye.. Anladınız mı?? Müşteri memnuniyeti budur.. Bizim türk kafası ile işletilen işletmelerde bir sıkıntı var arkadaşlar. Sorun işletme mantığında.. aslında.. Ha biz de bu durumun vıcığını çıkaran adamda var o ayrı..

Scudo
@amoush00
Abi decathlonda satılan her ürünün 2 yıl garantisi varmış ben ona çok şaşırdım ya :) Olta takımı alıyorsun yine garantili :D

Arkadaşımın düz maşalı salcano üsküp bisikletini sürerken kendi yaptığım bir kaza sonucu ön maşa yamulmuştu. Servisten talep etmeme rağmen bir türlü maşayı getirtemedim. Bu durumu salcano müşteri hizmetleri ile paylaştığımda ise servis veya satıcının sipariş etmesi gerektiğini söyleyip durdular. Acaba kâr marjı düşük bir ürün olduğu için mi servis talepte bulunmadı ya da bu kopukluk neye bağlı bilmiyorum... Gidip kendim başka bir maşa bulup onu takmayı planlıyorum.

@cagdascaneroglu Kadro kulağını buradaki servis talep etti değişen birşey yok yani ha siz ha servis :)

Arkadaşlar biz mi bir hata yaptık ben anlamadım kime sorsak şikayetçi toplanalım dedik kimse gelmedi :(

Bende anımı aktarayım o halde;

Bisiklet geldi (XRS040), kutunun yan tarafında darbe vardı , kargo görevlisi yanında kutuyu açtım.Bisiklette zarar olmadığını gördüm, imzayı attım.Aksiyon o anda başladı.Ziraa kutuda sadece kadro ve tekerlekler vardı.Sele sele borusu pedal mandal gibi aksamlar yoktu.

Du bakalım belki servis takıyordur diye umutsuzca servisin yolunu tuttum.Durumu izah ettim , 2.şok dalgası o anda geldi.
Adam "kutuyu benim acmam gerekti ,siz açmıssınız , sorumluluk benim değil" diyerek kesip attı."Teslim aldığınızda kutu içeriğini kontrol edin" yazan klavuzu dahi gösterdim ,yüzüme dahi bakmadı.
Gizliden gizliye hırsız damgası yedik ,senin parçaları almadığını nerden bileyim dedi adam.Karda çamurda bisikleti yüklenip eve döndüm.

Ondan sonra Salcona ile saç baş yolduran telefon trafiği başladı.Aradığımda tek bir kişiye yönlendiriliyorum , karşımdakide hep aynı şeyi söylüyor ; gönderiyoruz , bugün çıkıyor , tamam hallediyoruz.Yalan üstüne yalan.Üslüp hiç hoş değil ,senin gibi onlarca insanla muattap oluyorum diyor.Arıyorum adımı zirk edince yüzüme telefon kapanıyor.Bu şekilde 13 gün geçti.

14.gün sonunda riske girip aldığım siteye kutuyu geri gönderdim, okkalı birde mesaj yazdım .(Kliksa) Vay efendim kutu açılmış diye kabul etmeme ihtimalleri vardı , ancak neyseki şans güldü , 3 gün sonra iade gerçekleşti.

Yılmadım , başka yerden bi kez daha sipariş geçtim , yol bisikleti kullanmaya o kadar hevesliydim ki.Kargo geldi geldiği gibi yüklenip bisikletçiye gittim.Tamda beklediğim gibiydi , ben yol bisikletleri konusunda bilgisizdim , adam bendende bilgisizdi.10.000$ lık full karbon muamelesi yapıyor , bir yandanda fiyatını bilmeden "buna bu kadar para verilir mi?" diye söyleniyordu.2 tekeri takıp ayar filan yapmadan (ki yapamaz zaten) süratle ordan uzaklaştım.

Bisikletleri konusunda yorum yapmayacam ancak şirketin müşteri hizmetleri tam bir fiyasko , profesyonellikden çok uzaktalar.

Full xtr li bisiklette %60 indirimde yapsalar almam , herşey para değil.Batsa kesinlikle üzülmeyeceğim bir şirkettir Salcano.

@erginsak Öncelikli olarak çok geçmiş olsun,Sizin vazgeçme şansınız doğmuş aslında 13 gun bekledikten o durumları gördükten sonra neden tekrardan aldınız ki :(
Salcano servisi Salcano etiketli bir bisiklet için 'buna bu kadar para verilirmi' gibi bir ifade kullanabiliyorsa diyecek bir şey bulamıyorum artik ben :(

herkesin hemen hemen aynı şikayetlerde bulunması ne kadar da kötü değil mi. ben de satış sonrası hizmet ve çağrı merkezi deneyimimi paylaşayım.

öncelikle hatay antakyadaki tek salcano servisinin aynı zamanda satış bayisi olduğunu da belirteyim.

bisikletimi kurdurmak için telefon edip randevu almak istediğimde, hiç beklemediğim sert bir tepki ile karşılaştım. karşıdaki ses kendinde de bir sürü mal olduğunu, kendi satmadığı ürünü kurmayacağını söyledi.

yetkili servis olduğunu hatırlatarak, bunu yapması gerektiğini anlatsam da gereksiz polemik oldu aramızda.

sonra çağrı merkeZini arayarak derdimi anlatmaya çalıştım. öyle profesyonelce işleyen bir çağrı merkezi kesinlikle yok onu belirteyim. sen ben telefonu nasıl açıp konuşuyorsak öyle.

derdimi anlattıktan ve nereden aradığımı öğrendikten sonra hatta beklememi söyledi. içimden de "ister misin şimdi ben aradım görüştüm gidebilirsiniz servise desin" diye geçiriyordum.

aynen düşündüğüm gibi cevap aldım. ancak mhy ye aramızda tartışma olduğunu, kendilerine yapacağını söylemiş olsa bile baştan savma yapabileceğini, servislerinin neden böyle hizmet verdiğini sordum. aldığım cevap ise sorununuzu çözdüm işte gidin yapacak oldu.

kurmakta ne var zaten ama, garanti vs dalgasından dolayı el mahkum gittim. tahmin ettiğim gibi hiç hoş karşılanmadım. yalandan iki vida sıkılması ile gönderildim.

bir daha da ne gittim ne de giderim.

yetkili servis olayında bir çözüm bulmalılar. adamlara hak ettikleri kurulum ücretini versinler ki müşterilerini bedavacı konumundan kurtarsınlar, servislerde severek kurulum yapsınlar.

• Beğen
Tepkiler: liteon ve Canince
ilk şehir bisikletini alırken çok araştırdım.Her zaman ilk elediğim salcano oldu.Sebebi ise renkleri ve tasarımı.Bir xrs030-040 renklerine bakıyorum bir cararo 052 - 032 hatta 012 renklerine bakıyorum,dağlar kadar fark var.Yani kullanan arkadaşlar illaki vardır ama yanlış anlamasınlar.Bildiğin market bisikleti gibi renkler.

• Beğen
Tepkiler: Canince
@GoMMeS sizede geçmiş olsun.
Bu adamlar bisikleti sevmiyorki kurulum yapmayı sevsinler.

@devilmycarlos şehir bisikleti değildir hocam 030-040 yanlis yazdiniz herhalde,evet tasarım çok kötü ama sorunlar onu görmezden gelecek kadar fazla, ben 030 kullanicisiyim 052 yi almama sebeplerimin başında jant seti ve fiyat farkı geliyordu :(

@Canince yok onlar yol biliyorum.ben şehir bisikleti alırken salcanolarada baktım ama tasarım ve renklerden dolayı carraroyu tercih ettim.Şuan carraro 225 kullanıyorum ve memnunum.5 ay oldu daha bir ne arıza oldu nede lastik patladı.Demek istediğim salcano yelpazesini düzeltmeli,ucuza sattığı bisikletler ile üst seviye bisikletlerin arasında fark olması lazım görsel olarak.

@devilmycarlos anladım bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın :) Firmanın servisleri,çağrı merkezi,yedek parça gibi durumlarda bu kadar yetersiz iken bisikletlerin tasarımını değiştirmelerini istemek biraz garip oldu :) Tabiki de değiştirse çok daha güzel olur ama önce elzem olan kısımların düzeltilmesi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
@Canince

Tabi ki de sizde haklısınız.Yani bütün bu sorunları düzeltmez ise salcano kendisi kaybeder.Yada çocuk bisikleti satar sadece..Siz bir daha bisiklet alacak olsanız Salcano'ya bakar mısınız?

• Beğen
@devilmycarlos Kesinlikle almam ,aldirtmam.Gerekirse clarisli baska firmanın bisikletini kullanırım yeterki firma bisikletinin arkasında dursun.

@Canince o yüzden bende clarisli cubelere bakıyorum :) Set anladığım kadarıyla daha sonra yükseltiliyor.Ben bisikletime binerken sete bakmıyorum kadroya bakıyorum önemli olan o,ayrıca yarışçıda değilim :) bu sitede bakıyorum bazı arkadaşlar çok fazla takılıyorlar set xt 105 tiagra vs olsun diye.Bendeki vitesler altus..İstediğim her yere gidip geliyorum.Tabi ki bazı şeyler zevk meselesi ama elimizdekinin değerini bilmek lazım :)

@devilmycarlos evet daha sonra yükselti le biliyor :) set cidden farkettiriyor kendini ama kadro ve firma kalitesi daha önemli imiş şu 1 ay içerisinde öğrendim :(

@Canince Üzülme bence.İnşallah problemler düzelir.Buda senin için bir tecrübe olmuş olur.Daha sonra elindekini satarsın yenisini alırsın.En büyük derdin bu olsun :)

Okudukça bir yeri kırılmaz inşallah diyorum. Ben bisikleti kurulu direkt bayiinin kendisinden almıştım. Zaten sırf satış mantığı ile yaklaştıklarını biliyordum. Neyse oradan da, satıcı çocuk bir derdin olursa ben ilgilenirim gibi telkinlerde bulunduysa da soluğu iyi bir bisikletçide aldım. İç güdüsel olarak başıma gelecekleri anlamışım. Ben yol bisikletine geçecektim ama çok para vermek istemiyordum. O yüzden Salcano oldu. Şimdi olsa La Pierre felan alırım. Cube da olabilir. .

• Beğen
Geri