Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şile - Soulrider'dan Hazır Gravel Kadro

Bisikleti yapım sürecinde instagram hikayesinde görüp, "kim yaptırıyorsa zevkli insanmış" diye düşünürken hazır seri de olduğunu öğrendim.

Bence renk, panaracer yeşil ve amber yanaklı lastikler ve genel uyumu güzel olmuş. Yol serisinde Yılkı, gravel serisinde Şile olarak isim belirlenmesi de ayrıca güzel. Sonuçta tamda bu iş için tasarlanmış ve yapılmış bir kadro. Fiyat olarak düşündüğümüzde seri üretim fabrikasyon olan üreticilerdeki gravel modellerinde donanıma para veriyorsunuz, bunda da kadroya. Başka bir konuda maşa üzerindeki aparat montaj yerlerinden çıkmıştı konu bu tip maşa bile minimum 400€2lardan başladığını düşünürsek fiyat bazında normal. @BerkEvren Titanyumun o çıplak metal görüntüsü bambaşka bir şey, birde anotlama ile boyama ile çok daha güzel oluyor.
Olur da bir gün yolum Soulrider'a düşerse illa ki kendime göre yaptırmam gerekecek.

Carraro ilk gravel modelini çıkardığında interrail bicyclerail sayfasındaki gördüğüm yorumlar hala aklımda. Özellikle de kaynak ile ilgili olanlar.

Scudo
Gerçekten çok güzel.

@BerkEvren

Doğrudur şef...

Yalnız " İstavrit " 'i de iyi boyamışlar. Frame boyasına hayran oldum açıkcası. Muazzam işçilik. ellerine sağlık

Araştırmış biri olarak söyleyebilirim, yurtdışındaki fiyatlara göre soulrider fiyatları gerçekten uygun. Bende titanyum gravel var. Memnunum çok güven veriyor gerçekten.

Vallahi ben almak istiyorum. Şimdi mesaj atıp instagramdan sorucam. 48cm bir kadro isteyip ekstra ücretle kabloların içeriden geçirilmesini isteyeceğim. Kabul edilirse. +KDV +Kargo filan toplam ne fiyat çıkacak bakalım.

Vallahi ben almak istiyorum. Şimdi mesaj atıp instagramdan sorucam. 48cm bir kadro isteyip ekstra ücretle kabloların içeriden geçirilmesini isteyeceğim. Kabul edilirse. +KDV +Kargo filan toplam ne fiyat çıkacak bakalım.
Bende merak ediyorum açıkçası haber bekliyoruz?

Yeniden herkese selamlar. Kabloların kadro içinden geçmesi konusu ön sipariş için uygulanabilinir olduğunu söyledi Soulrider Bey. Fakat 300 gr bir bir ağırlık artışı olacağınıda belirtti tabi ki. maliyet olarak da +1000 lira gibi bir masraf daha olacağını söyledi. Nakit olursa 5750+kargo ve kablo içinde 1000 tl.
Kargonun 100 lira tutacağını düşünürsen 6950 liraya kabloları içinden geçen ömürlük bir kadroya sahip olabiliyorsunuz. Bike24 den bisiklet toplanırsa 11-15 bin lira civarı mal oluyor. Piyasaya bakılırsa bence kadro fiyatı çok değil. Azda değil makul diyebiliriz. İnce lastik takim yol yapayım, kalın lastikle araziye gireyim. Çanta için bagaj takayım çadırımı filan yükleyim diyenler için ideal. Çok amaçlı kullanılabildiği için ben almayı düşünüyorum.

@mavi silgi

GRX GX600 grup set 580 euro + %18 gümrük vergisi (Bike24)
veya
GRX GX400 grup set 430 euro + %18 gümrük vergis (Bike24)
Ritchey Superlogic Sele borusu 168 euro + %18 gümrük vergisi (Bike24)
Brooks sele modeline göre 70 ile 130 euro aralığında + %18 gümrük vergisi(Bike24)
Gidon 30 ile 250 euro aralığında + %18 gümrük vergisi (Bike24)
Gidon boğazı Ritchey 57 euro + %18 gümrük vergisi(Bike24)
Dt Swiss Jant seti 225 eurodan başlıyor %18 gümrük vergis (Bike24)

Kendi seçtiğim bisiklet ekipmanları 1335 euro tutuyor + 240 euro %18 gümrük vergisi toplam 1575 euro x 7,73 (Bugünkü kur) ile 12.177 tl kilitli pedal ayakkabı derken kaba taslak 13 bin tl + kadro 6750 düz hesap 20 bin tl
Geçmiş olsun :)

Tercih meselesi tabi. Şimdi zaten bisiklet alsam mı acaba diye düşünmeye başlasan bile en az 10binliradan başlıyor piyasa. bunu düşününce hem tura hem araziye hemde yola uyan bir bisiklete 20 binlira vermek mantıksız değil. Ayrıca ekipmanlı haliyle de satılıyor sitede durum şu şekilde.

15.750,00 TL kdv hariç / excluding vat

Specs :
Kadro : Şile Gravel / Adventure
Grupset: Shimano GRX 600 1X ( 40T – 11/42 )
Jant : Fulcrum Racing 500 DB (two way fit, tubeless ready) 1610gr
Gidon : Ritchey Butano comp
Boğaz : Deda Zero
Sele Borusu : Deda Zero
Lastik : Panaracer Gravelking SK 700×38
Sele : Brooks C15

sizin yaptığınız hesabı düşününce kadro değil direk bisikleti almayı düşünmeye başladım. Tabi 1000 lira fazla bir masrafım olacak. Kablo görmeye tahammül edemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve sspl
@undefined ben sadece kadro olarak satılıyor sanıyordum. Şimdi siz dedikten sonra sitede farkettim bisiklet olarakta satıldığını
Bence kadroyu toplamak yerine bisikleti almak banada makul geldi.

Bir "dream bike" alacak olsam türü farketmez, direk soulrider alırdım herhalde.

Bence biraz pahalı.

@Goflet
Biraz pahalı olmasını diğer markalar gibi fabrikalarda seri üretim bir kadro olmaması ufak bir atölyede üretim yapmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Sonuç itibari ile harcanan emek ve zaman daha fazla, belli bir kar marjı tutturması gerekiyorki atölye ayakları üzerinde durabilsin.
Biraz satıcının yanında oldum sanki :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve sspl
Bence de pahalı ama bunun sebebi üretici değil. Alım gücümüzün düşmüş olması ve yapılan işin kişiye özel olması.
Keşke daha ulaşılabilir olsa da şurası şöyle burası böyle olsun diye bir deneyim yaşayabilsek. :)
Bu yeni kredi sizde geçiyor mu? 😂

Biz zenginiz ben alıcam

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
bu kadro kişiye özel değil diye biliyorum.hazır ölçü ile üretiliyor.yanlışım varsa düzeltin
Est. ben genel olarak soulrider markasını kastederek öyle dedim.

Bence biraz pahalı.
Kaliteli çelik kadrolar hep pahalı. Ucuza çelik kadro yok. Yabancı alışveriş sitelerindeki seri üretim 4130 çelik kadrolar en az 400-500€'dan başlıyor.
Columbus yada reynolds daha üst seviye borular kullanılınca 1000€ları geçiyor. Karşılaştırmalı düşünecek olursak normal.
Bununla birlikte birçok kişini alım gücünü zorlayacak fiyatlar.

Geri