Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şimdi ne yapacağım :(

bilmiyorum ne kadar alakalı senin durumunla ama,geçenlerde bi arkadaşım açılan dava karşılığında mahkemelerinin hiç birine gitmeyerek hakkında yakalama kararı çıktı ve 1 yıl 3 ay gibi huküm verildi.bunun sonucunda gidip karabük te teslim oldu ve 8 gün açık cezaevinde yatıp 1 yıl denetimli olarak serbest bırakıldı...
ama artık suçun hafifliğinden mi veya verilen ceza az olduğu için mi yoksa sabıkasız olduğundan mı böyle bi sonuç doğdu bilmiyorum...
senin de belki benzer bir durum ise eğer böyle birşey olabilir.geçmiş olsun dostum
 
  • Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Scudo
@maraz Bende araştırdığım kadarıyla 2016 da çıkan KHK ile denetimli serbestlik 2 yıla çıkmış ve eskiden cezanın 1/3 ü yatılırken şuan yarısı yani 1/2 si yatılması öngörülüyor ve örnekleriyle açıklıyor mesela 4 yıl alan biri için 1/2 si yani 2 yıl yatması gerekiyor bu kalan 2 yıla denetimli serbestlik ugulanıyor ve ceza evinde 3 5 gün kalarak çıkıyormuş ancak bu denetimli serbestlik galiba bu kararı verecek olan makamın insafına kalmış... Benim daha önce her hangi bir sabıkam yok sadece hakaret ettiğim için açılmış olan bu dava var (ağır küfür içeriyor) TR'de hukuk sisteminde biraz keyfilik olduğu için denetimli serbestlik verecek olan makam "Vay efendim sen benim hükümetime nasıl söversin" deyip denetimli serbestlik vermeme gibi bir durum olur mu? merak ettiğim asıl konu bu.
 
@aytacaltay
Geçmiş olsun. Hukuku bilgim sıfır ancak ceza evleri o kadar dolu ki böyle bir suçtan içeride adam tutmazlar. Ben yatsanız bile uzun süreli olmayacağına inanıyorum.
 
@aytacaltay ben şahsi olarak tanık olduğum bir durumdan bahsettim, bunun dışında işleyiş nasıl devam ediyor pek bir bilgim yok ama dediğiniz gibi keyfi bi durum maalesef bir çok noktada söz konusu bizim ülkemizde,bu noktada sana bol şans dilemekten başka birşey diyemeceğim... hele ki söz konusu hükumet ise Allah yardımcın olsun dostum işin rast gitsin...
 
@maraz Hocam o arkadas hangi ilde davasi goruldu birde ikametgahi neredeydi?
 
@aytacaltay ikametgah istanbul fatih , dava da istanbulda görüldü fakat arkadaş o mahkemelerin hiç birine katılmadı ama cezasının kesinleştiğini öğrenince gidip karabük te teslim oldu ...hatta ben sordum neden istanbul değilde gidip karabükte teslim oluyorsun diye, o da karabük küçük şehir orda bu mahkeme işleri evrakları zartu zurtu daha hızlı haddeliyor ve hemen karara bağlanıp salıyorlar ,istanbulda uzama ihtimali yüksek falan demişti...
 
  • Beğen
Tepkiler: aytacaltay
@maraz Anladim hocam tesekkurler... Bende adalet myo okumus bir arkadasima danistim oda ayni seyi soyledi istanbul, ankara gibi buyuk sehirlerde teslim olursan isin uzar demisti izmir nispeden daha iyidir karari veren mahkemeye yakin olmak iyidir demisti.

@maraz Hocam bir sey daha sorucam arkadasinin sucu neydi? Yani benim gibi hakaret falanmiydi?
 
@aytacaltay


vergi vermek, dışlayan devlet, 301. madde. burnuma kötü kokular geliyor.

bu ülkede devlet tarafından dışlanan kimse yok, hükümeti bilemem. bu ülkenin kürt cumhurbaşkanı da oldu, kürt askeri de var, futbolcusu da, sanatçısı da var, öğretmeni de var.

dışlanacak hareketlerde bulunduysan dışlanırsın o ayrı mesele.
 
Devlet mi kaldı allasen. Ohal cumhuriyeti. Yersen. Teslim falan olma. Gerekirse dağa çık. Botla Yunanistan'a falan geç. Teslim olmak nedir, ne için teslim olacaksın. Adamlar ülkeyi çiftliğe çevirdiler, şimdi de kendilerine maraba arıyorlar.
 
@aytacaltay , eğer yasa değişikliği yapılmadıysa 24 ayın altındaki hapis cezaları daha önce sabıkanız ya da ertelenmiş başka cezanız yoksa 5 yıl süreyle ertelenir. Bu beş yıl içinde yeni bir ceza alırsanız önceki cezanız da üzerine eklenir ve tutuklama kararı verilir.
----
Kusura bakmayın şimdi size tebliğ edilen kararı daha ayrıntılı okudum, sizin durumunuzda olağan prosedür olan ertelemeye değil cezanın infazına karar verilmiş. Bence de avukata danışmanız gerekli, hiçbir şeyi değiştirmese bile 'infaz', '10 gün içinde teslim olmanız...' gibi ifadelerin yarattığı ağırlığı dağıtır ve sürecin nasıl işletileceğine dair daha belirli öngörüleriniz olur. Yaşamınızı ona göre planlarsınız, geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: aytacaltay
@aytacaltay panik yapmayın gir çık yapacaksınız, 3-4 günlük kıyafet alın teslim gününüz cuma olmasın, işlemleriniz yetişmezse p.tesiye kadar boşa yatabilirsiniz, geçmiş olsun..
istisnai bir durumunuz varsa hastalığınız (belgelemeniz durumda), aile bireylerinizden birinin hastalığı (belgelemeniz şartıyla), varsa sınavlarınız, evlilik vs. durumlarını gerekçe göstererek infaz savcılığından infazın ertelenmesi talebinde bulunabilirsiniz, 6 aya kadar erteleme alabilirsiniz eğer gerekçeleriniz ikna ederse.

301 için ise şunu söyleyeyim, modern dünyada vatandaşlarına eşit uzaklıkta olan ve eşit hizmet eden herhangi bir devlet kendisini sikko kanun maddeleri ile korumaya çalışmaz.
 
Bir halt yediysen cezasını da çek, ne yapacağım diye soruyor bir de.

En fazla bir avukat bulup onla birlikte hareket edersin.
 
@Rip Hocam senin soylediginde lafmi simdi... Biz memleketi bu hale getirdiler diye laf soyledik dava acildi daga neden cikayip terorist degilim. Ben zaten teroristlerle masaya oturup acilip yapildigi donemlerde bunu agir sekilde elestirdigim icin dava acildi.

@mahden Bilgi icin tesekkurler hocam eline saglik.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@aytacaltay

bunu söyleyende 19 yaşında yalnız. öyle bir akıl veriyor ki çok gün görmüş geçirmiş kardeşim benim kıyamam ben. yazık bizim gençliğimize. şu halimize bak. 19 yaşındaki genç dağa çık diye akıl veriyor. dağ nedir biliyor mu acaba çok merak ediyorum. araştırmaya göre yaşadıklarından ders almayan en kalın kafalı toplum bizmişiz. cümleten hayırlı beyinler.
 
@aytacaltay rahat ol dostum istediğini sorabilirsin...
o arkadaşımın suçu sahtecilikti pek seninkiyle ilgili değil
 
  • Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Yarin sabah silivri acik ceza infaz kurumuna teslim oluyorum... Yanima ne almam lazim carsaf falan almalimiyim yoksa askeriyedeki gibi kendini gotur yeter orada hersey veriliyor mu?
 
Allah sabır ve metanet versin kardeşim, hiç kafana takma, Sonu hakkında hayırlı olur inşallah. Allah'a emanet ol.
 
@aytacaltay daha önce bi konuda ceza aldığınızı okumuştum. sonra başka bir konuda hükümeti eleştirirken hakarete varan sözler sarfettiğinizi de okumuştum sanırım asgari ücretle ilgili konuydu. seviyesiz yorumlarını görünce hapis kararının çıkmasına şaşırmadım. türkiye hukuk devleti. düşünce özgürlüğününde bir sınırı olduğunun farkına varırsın umarım. sövmekle eline ne geçti? hapiste düşünürsün bol bol
 
Geri