Fixed gear olayı benim de çok dahil olmak istediğim bir olaydı. yol bisikleti ile geçirdiğim ufak bir kaza sonrası fixed beni korkuttu biraz açıkçası. Fren kullanmayı düşünmüyordum çünkü. Freni olanda bu oluyorsa olmayanda ne yaparım dedim
Neyse size gelirsek zaten SS düşünüyormuşsunuz.
Kadro konusunda
@Berk Mercancı gibi vintage bir kadro ile mi, yoksa modern bir kadro ile mi toplayacaksınız ona karar vermeniz lazım. Vintage kadrolar bence daha çok yakışıyor SS/Fixed Gear felsefesine. Yeni kadro alacaksanız da bana söylenen çelik düşünüyorsan hi-ten olmasın, cro-moly tercih edilmesi yönündeydi.
Türkiyede kendinize uygun vintage bir kadro bulursanız( 160 boyundayım demişsiniz, asıl önemli olan iç bacak boyu kadro olayında.
(link) bu linkten uygun kadro boyunuzu bulabilirsiniz.) toplu almaktan daha ucuz ve tamamen kendi zevkinize göre dizayn edebilirsiniz.
Aerospoke jantları yurtdışından getirmekten başka şansınız yok muhtemelen. Türkiyede jant olarak purefixin jant setleri var ama yabancı forumlarda kaliteli olmadığına dair yorumlar var. Onun dışında pedal bisiklette vardı bi iki parça, bir de sahibindende ikinci el ürünler var.
Son olarak ben fixed için araştırma yaparken önüme gelen markaları söyleyeyim belki yardımı dokunur. Michenin crankseti ve hubları kaliteli oluyor bildiğim kadarıyla. Fiyat/performans odaklı diyelim. fixed gear için sugino 75 ve sram omnium crank fixed gearın son noktası deniyor ama anladığım kadarıyla siz keyfi sürücüsünüz bunlara pek gerek yok gibi. Gayet pahalı ürünler çünkü.
Çember için de aliexpress ve ebayı kullanmanızı önerebilirim. aliexpressten alışveriş yaparsanız yorumları dikkate alın. geribildirimleri okuyarak alışveriş yaparsanız kafadaki abi bu çin malı ya düşüncesini bir nebze atabilirsiniz. Aliexpresste cidden çok fazla ürün çeşidi var bunun yanında kaliteli ürün satan kullanıcılar da yok değil. Yani araştırma sağlam olursa iyi sonuç alırsınız.
Ara ara fixed geara kaçtım kusra bakmayın aklım oraya kayıyor sürekli
Bu arada arka göbek tercihini flip-flop yaparsanız canınız isteyince fixed canınız isteyince SS olarak sürebilirsiniz.