@deniziko
seni oldukça heyecanlı gördüm
ancak hevesini kırmak istemem ama fixed & single speed bisiklet toplama süreci hiç de göründüğü kadar kolay bir iş değildir
önce hiç bir parça almadan sadece konu hakkında arka planda kalarak bol bol makale forum vs okumaya çalış mesela bu forumda ben dahil bir çok kişinin yapmış olduğu projelere ait konular var bunları sabırla oku karşılaştığımız problem cinslerini ve çözüm yollarını gör bu senin olası düşeceğin benzer yanlışlara düşmeni önleyecek ve hata yapma olasılığını azaltacaktır. imkanlarını gözden geçir neler yapabilirsin buna karşılık neleri yapamazsın bu işin boyası var kromu var parlatması polisajı doğru malzeme tedariği doğru montaj teknikleri vs.. var oğlu var anlayacağın uzun uğraşlar gerektiriyor.
ben sana bir tavsiyede bulunayım
aşağıdaki linkde vereceğim hazır bisikletlerden bir tane al. bu oldukça uygun fiyatlı , arka tekeri çevirerek hem single hem de fixed olarak kullanabileceğin ve kadrosu bu iş için özel üretilmiş oldukça başarılı bir bisiklet.
sonra bunu biraz kullan antreman yap bu tarza önce bir alıştır kendini.
sonra bu bisikletin istediğin parçasını o senin sevdiğin janjanlı parçalardan peyderpey satın alarak bisikletini kendi istediğin yönde geliştir , değiştir , güzelleştir.
mesela alır almaz elindeki kırmızı zinciri hemen takabilirsin istersen
en kolay , hızlı , hatasız , ucuz yöntem bu olacaktır.
(link)