Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Single Speed Custom Bisikletler

@Insansevmem Kotu mu ?

@MBB
Evet, ama imkansız degil. Ne kadar zor olursa olsun yapıcam bir şekilde.

1200 evet olabilir. ama değer :)

teşekkürler belki o kişilere yazabilirim.

Scudo
@Insansevmem Zor oluyo özellikle dışarda ama bi müddet sonra normalleşiyo :)

@deniziko Bu arada @Sadettin Z. çok doğru söylemiş ilk kadroyla başlamanız lazım...Siz bi başlayın bakalım gerisi gelir, eşime de muhtemelen bu tip bişey toplayacağım ama onun renkleri mor :)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0081/1222/products/KENNEDY-WITH-WHITE-HUBS_2014_SEAMLESS_SIDE_WEB.jpg?v=1432329557 Abilerim, Kadeşlerim,

(link)

Cumartesi doğum günüm..

Sevgilerimle,

• Beğen
Tepkiler: Turan
@deniziko
seni oldukça heyecanlı gördüm
ancak hevesini kırmak istemem ama fixed & single speed bisiklet toplama süreci hiç de göründüğü kadar kolay bir iş değildir
önce hiç bir parça almadan sadece konu hakkında arka planda kalarak bol bol makale forum vs okumaya çalış mesela bu forumda ben dahil bir çok kişinin yapmış olduğu projelere ait konular var bunları sabırla oku karşılaştığımız problem cinslerini ve çözüm yollarını gör bu senin olası düşeceğin benzer yanlışlara düşmeni önleyecek ve hata yapma olasılığını azaltacaktır. imkanlarını gözden geçir neler yapabilirsin buna karşılık neleri yapamazsın bu işin boyası var kromu var parlatması polisajı doğru malzeme tedariği doğru montaj teknikleri vs.. var oğlu var anlayacağın uzun uğraşlar gerektiriyor.

ben sana bir tavsiyede bulunayım
aşağıdaki linkde vereceğim hazır bisikletlerden bir tane al. bu oldukça uygun fiyatlı , arka tekeri çevirerek hem single hem de fixed olarak kullanabileceğin ve kadrosu bu iş için özel üretilmiş oldukça başarılı bir bisiklet.
sonra bunu biraz kullan antreman yap bu tarza önce bir alıştır kendini.
sonra bu bisikletin istediğin parçasını o senin sevdiğin janjanlı parçalardan peyderpey satın alarak bisikletini kendi istediğin yönde geliştir , değiştir , güzelleştir.
mesela alır almaz elindeki kırmızı zinciri hemen takabilirsin istersen
en kolay , hızlı , hatasız , ucuz yöntem bu olacaktır.

(link)

@deniziko jant boyunu 28" yaparsanız daha güzel olur diye düşünüyorum. bu kadroda bulunması zor bir durum yok. hatta köşe başı bisikletçilerini gezerseniz, boyunuza uyan bir bisikleti ucuza alıp boya vs. sonradan halledebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey drop outlar.
http://gp1.pinkbike.org/p4pb7064705/p4pb7064705.jpg

Bakacağınız kadroları bu resme göre elerseniz sizin için daha iyi olur. Gülen suratlar fixed için uygun olan drop outlar. diğerleri ile yapılamıyor. Yapılsa bile gerdirici vs. istiyor işler karışıyor anlayacağınız.

@Turan Hay allah cok kucuk farklar var bunda cok ilgincmiş.

ama bunun çıktısını alıp bununla birlikte bakıcam.

Kendi boyuma uygun kadroyu gidip alıcam sanırım bu durumda.

@Insansevmem :)) dogum gunu kutlu olsun!

@emre önen :( üzüldüm valla

Bu çok çirkin benim istediklerimin yanında :/

bilmiyorum ki bi de dandik bişey bu sanki?

• Beğen
Tepkiler: Insansevmem
@deniziko Açıkçası fixed toplamak cidden çok zahmetli bir iş. Özellikle fixed olsun çamurdan olsun değil de, kafanızda belirli bir şablon varsa. Malzemeleri bulmak, alınacak yerleri listelemek, onları sipariş edip beklemek, kurulumu vs. Tabi önce belirli bir bütçe belirlemek lazım. Yoksa cidden çıkmaza girersiniz. Bu da güzelmiş diye diye çıtayı aşarsınız geri dönmek isteseniz bile bu sefer ilk baktığınız güzel gelmemeye başlar :) O yüzden bütçe mühim:)

Bende single speed toplucam hazirliklarim devam ediyor beldesan kadro buldum yesil beyaz jant kadro yesil olcak ayna kol beyaz koltuk beywz zincer yesil olcak

Kadrom bu ufak bi kaynak var ama onemli degil daha teslim almadim jantlari ordurucem yavas yavas IMG-20160128-WA0000.jpg IMG-20160125-WA0038.jpg

@deniziko fuji feather lara bakın en iyisi memnun kalacaksın. Türkiye de satılıyor(İzmir'de bir bayi). Fuji'lerin yeni modellerine melsa.com.tr (Fuji distribütörü) den bakabilirsin. Yalnız sitedeki fiyatlar dolar bazlı, trde fiyat farkedebilir.
Birde Specialized langster modeline de bakabilirsin yalnız 6ayda bir sipariş üzerine geliyor.

@deniziko
dediğim gibi bu hali ile alışana kadar biraz kullanıp sonra istediğin parçasını zevkine göre değiştirerek istediğin bisikleti elde edebilirsin hatta kadrosunu bile söküp istediğin renge boyatabilirsin
diğer türlü seni bekleyen süreç çok sancılı bir süreç bunu bilmiş ol eğer üstesinden gelemezsen bütün hayallerin yıkılır.
bu aşamada tanıdığım bir çok kişi pes edip satın aldığı parçaları yok pahasına zarar ederek satmıştır.

mesela aynı bisikletin şu aşağıdaki linkte verdiğim değişik renkte olan modeli var.

(link)

Konuyu takip edicem bence güzel bir Fixe-SingleSpeed ortaya çıkacak .

Fixed bisikletin tüm parçalarını tek tek keyifle seçip bir bisiklet toplamak eğlenceli olabilir ama çok zaman ve maliyet alacağından, hazır fixiemizi oluşturup sipariş verebildiğimiz pek çok site var.

(link)

Bu site biraz pahalı(600 euro, kargo hariç), bunun daha ucuz olanları da var, onlarca site var. Tek seferde komple bisiklet siparişi de verilebilir

@deniziko dedigim gibi biraz sikintili bir donem oldu bu is yeni evliyom kasim ayinda guzel paralar verip merida reacto aldim esime bu bisikleti toplucam dedimi baya kizdi dogal olarak cunku meridayi alirken bu son demistim single speed. Ve fixed gear toplamayi dusunuyosaniz kesinlikle seda bisiklet izmirden yardim alin kombinleri cok guzel ve single malzemeleri var ben jantlari kadro ayna kol vs ordan aliyorum biraz para biriktirip malzemelerin odemesini yapinca kargolucaklar ve ozaman toplamaya baslicam ben arka jant ta ismini biomiyorum ve single ve. Fixed e uyumlu olcak bakalim durum ne olacak

@Anonim aynen jantlari ormeye baslicak yakinda birol bey kisaca konuyu kurletmeden aklimdakini yazayim.cunku formda actigim bir konum var

Yesil kadro
Yesil zincer
Yesil on jant
Yesil arka lastik

Beyaz sele
Beyaz arka jant
Beyaz on lastik
Beyaz ayna kol
Beyaz fren kablolari
Beyaz on masa
Beyaz jant telleri ve jant gobekleri

Bu sekilde akilda tuasi zor ama belki canlandirilabilir

Bu arada egik klasik bisiklet gidonu bulmadim uyguna

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Benimde hali hazırda devam eden fixed projem var. Tamamlanınca muhtemel görüntü şöyle olacak.
image.png

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
@dincer_colak o halde sizi de takip edelim. :) Açıkçası bitiminde çok güzel bir iş çıkacak. Fixie ve Single Speed dışarıdan bakınca ilgisiz gibi görünüyor ama hep birlikte görüyoruz ki, hiç de alakası yokmuş. İyi çalışmalar diliyorum... Bu arada aslında eğik gidon yerine normal gidon daha güzel durabilir.

@enqinHLC hocam bildiğim kadarıyla Beldesan Voyager ile bunu yapıyordunuz doğru mu hatırlıyorum acaba? Son durum nedir peki? Forumda epey varmış bu duyumları almak güzel.

Geri