Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şişmanlar için bisiklet önerisi

Evet ömür boyu garanti dedikleri 10 sene maks. oluyor sanırım

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
Merhaba 14-17 nisan arasi fuar var sanirim satista olacak ki olursa fuara ozel indirimlerde söz konusu olur kanimca fatbike lar size olur.

• Beğen
@Candan Biberci başınızı çok ağrıtacak gibiyim, dış lastik te 2.10 2.20 2.25 gibi ebatlar var bu ebatların büyük alınması örneğin (2.40 dış lastik) şişman sürücüye faydası olur mu, ve jantlar 32 telli olacak anladığım çapının büyük olmasının 27.5 veya 29 yine kilolulara faydası var mı ?

@AliG. 2000 tl ye salcano fatbike var ancak bu bisikletlerin şişmanlar için değil arazide engelleri rahat aşmakta, suda çamurda ve karda bisiklet kullanımı faydasının olduğunu öğrendim...

@mamiomabel
Dış lastik 1.40 ve üzeri daha iyi olur.2.25 veya 2.40 olması taşıma kapasitesine etkenlikten ziyade yol tutuşu ile alakalıdır.
2.25 olupta 1.25 e denk taşıma kapasitesinde plastik top ayarında dandik markalar var.
Jant telinin kaliteli olması büyük etken.Ağırlık açısından tellerin uzun olup direncinin azalması nedeniyle 29-27.5" yerine 26" jant daha çok tercih edilir.
Ağırlık ve sert zemin için 26" asfalt için 28" tercih edebilirsiniz.
700 tl yede bisiklet var ama o belli markaların ar-ge harcamaları cüzi rakamlar.Ama dediğim dünya çapinda kalitesini kanıtlamış firmalar ar-ge için milyonları harcıyorlar..

lastik geniş oldukça taşıma kapasitesi artıyor
tavsiyem 26 bisiklet alman olur.bisiklet üzerinde gelen jant setini turcuların kullandığını jant setine benzer bir jant takman.
şuda var dağ bisikleti alıpta bisikletten soğuyabilirsin grup sürüşlerinde arkada kalacağın için vs. .yol bisikletinide denemende fayda var kesinlikle.

kilolu birisiyim 28 jant ve ince teker çabuk akordu gidiyor ve yokuşlar büyük jantla çıkmak daha zor.jant setini değiştirdim fark olacakmı bakacağım akord açısından

yanlış bilgi olabilir yazdıklarımda sonuçta en iyisi denemek tecrübe etmek

@Candan Biberci ama lastik ölçüleri o şekilde veriliyor, incelediğim tüm markalarda, sizin verdiğiniz değerleri nasıl öğrenebilirim...örnek bianchinin baktığım bir modelinde 2.25 continental vardı

@Mehmet H. 26 janta 2.20 dış lastik 26 jant 2.00 dan daha fazla ağırlık taşır yani ???

• Beğen
@mamiomabel lastik sitelerinde yazıyor 1 lastiğin ne kadar taşıdığı değişen bir oran net bişey söyleyemem

@mamiomabel Tekraar merhaba sizin icin bisiklet ci bir abimisize sordum durumunizu izah ettim onerisi sehir yada dag bisikleti olabilir ama 29 jant agirligi daha net tasayacagi kendi bayilerinde merida satiyorlar ilgilenirseniZ ozelden yazarim burda yazmayim.hos olmaz benim dusuncem 29 jant sehirbisikleti alarak efor sarfetip kilo verebilirsiniz

• Beğen
Kilonuza hiç ama hiç takılmayın. Karbon Yol bisikletine 160 Kiloda binip bizimle performans yapan ( çalışan ) Abimiz var. çok rahat O göbek o popo tayt da giyiyor, ayağa kalkıp da sürüyor hiç de bişi olmuyor. Kilolarınıza takılmayın. amacınıza göre bisiklet alın. Hergün okula bisikletle gidip gelseniz yani 10 km bile sürseniz 2-3 ayda çok rahat 10-15 kilo verirsiniz. Ben bu spora başladığımda 120 civarındaydım(2013) şuan 73-78 arasında geziniyorum.

Tek yapmanız gereken
*Lastiği her zaman doğru basınçta tutmak
*Bisikletten ses geldiğini duyduğunuzda kontrol etmek ve düzeltmek olmuyorsa hemen tamir etmek
Ve en önemlisi ;
*Binmeyi istemek

Hiç takılmayın her bisiklet sizi taşır. Verilen değerler tek teker için olup genelde ger bisiklet 200 kilo civarında limiti vardır. Gözünüzü kapatın Ve isteyin gerisi gelir.

@mamiomabel
Lastikte kullanılan malzemenin kalınlığı ve örgü kalitesi etkendir.Örneğin 1.50 Bontrager yada Shwalbe 5-6 no zırhlı lastiğin taşıma kapaditesi lastik başına 90-100 kg dır.
Piyasa malı 25-35 tl lik lastikler ne yazarsa yazsın malzemenin ve örgünün dandikliğinden 150 kg görünce yanlardan büyük baskı görüp çabuk deforme olur.
Bir balonla plastik topun çapları aynıda olsa mukavemetleri aynı olmaz.Continental race king yumuşak hamura sahip bir lastik.Kilonıuz açısından size yuvarlanma direnci az düz yüzeyli yanlarda ince yağmur kanallı lastik uygun olur.
Sonuçta bisikletin akıcı olması sizin için daha iyi en azından ilk etapta alışmak amaçlı tur-hybrid bisiklet dilerseniz ileride mtb-yol deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mamiomabel
@Yavuz S. Aynen yavuz beyin dedigi gibi hosunuza giden bisikleti alin uygun bir butceyle bence zaten surmeye basladimi o bisikleti zamanla degistirmek yada yukseltmek isticeksiniz

Tabi en onemlisi istek yilmammaniz gerek zor bir surec olur ama sonucu jesinlikle sizi mutlu eder

Screenshot_2016-03-31-21-21-43.png

Yuotubedeb aldim goruntuyu aahil turu arkadas guruba vok guzel ayak uyduruyor videosuda var tabiki bunun isteyin geeisi kolay

@mamiomabel 114 kg olan bir arkadaşım 104 kg oluncaya kadar yürüyüş yaptı.
Sonra bisiklet aldı şu an 90 kg. geliyor.
İki ay sonra hedefi 85 kg. olmak.
Rejimi çok ilginç günde 2 öğün yemek yiyor.Her öğünde yumuruğunun hacmi kadar yemek yiyor.

• Beğen
@cngz Ben de işe yürüyerek gittim 1 ay yakın zamanda ama sadece haftada 4 gün. Toplamda hergün 20000 adım filan yaptım 5 kg vermişim. Metabolizma da hızlandı.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve mamiomabel
arkadaşlar inş. sizleri boş yere meşgul etmedim, inş. bu konuyu diğer kilo problemi olan arkadaşlar görür ve inceler, hepinize ayrı ayrı tşk ederim, son olarak istediğim bisiklete durumuma uygun lastik vb parça ekleyebileceğim bir site varsa yardımlarınızı bekliyorum, daha önce belirttim Isparta'nın en küçük ilçesinde yaşamaktayım zaten ilimizde öyle imkanları geniş bir il değil burada gerekli parçaları bulabileceğimi sanmam, netten bisiklet üzerinde değişiklik yaparak hafta sonu sipariş işlerini halledip , bisikletime ilk bindiğim an buradan resim paylaşmak istiyorum. ve daha sonra ilk yapılacak olan "pınargözü" bisiklet turuna da katılıp yine resim ve video paylaşmayı isterim, hakkınızı helal edin...

bu arada 26 ve 29 jantta bi ikilem var, 27.5 alacağım, ortası olsun...

@mamiomabel sahibinden com hepsiburada com gitti gidiyor tarzi bisiklet satan yerler yerine daha cok bu isi bisiklet uzerine yapan yerlerle iletisime gecebilirsiniz mesela

İzmir seda bisiklet
Konya ozceylan bisiklet
İstanbul tandem bisiklet
Ankara performans ve erdoganbisiklet
İstanbul delta bisiklet

Buralarda hem bisiklet hem de bisiklet ekipmani var

Ama bisiklet aldimi ekipmani almadan sakin binmeyin unuymayin bir egitimci olarak ornek alan sizi cok olur

• Beğen
@mamiomabel komik forunursunuz zaten isin guzel tarafi o millet size gulecek dalga gececek bu bir turkiye gercegi ama kilo vermeye basladiginiz da ve zamanla surus zamanininz arrtikca sizinle dalga gecenler ixin kesinlikle bir hayranlik uyanacak ve pesinixden gelen cok olacak

herkese merhaba.
yeni konu açmayı bilmediğim için buraya yazıyorum.şimdiden kusura bakmasın konu sahibi arkadaş. benimde kilo problemim var ve bisiklet araştırıyorum kendimce . fat bike bisiklet baktım ama güvenemedim. ben 192cm 175-180 kg civarındayım . bu konuda yardımınızı rica ediyorum. bana direk olarak marka model söylerseniz sevinirim. çünkü yazdığınız terimlerin bir kısmını anlamadım. limit 1500-2200 civarında

herkese merhaba.
yeni konu açmayı bilmediğim için buraya yazıyorum.şimdiden kusura bakmasın konu sahibi arkadaş. benimde kilo problemim var ve bisiklet araştırıyorum kendimce . fat bike bisiklet baktım ama güvenemedim. ben 192cm 175-180 kg civarındayım . bu konuda yardımınızı rica ediyorum. bana direk olarak marka model söylerseniz sevinirim. çünkü yazdığınız terimlerin bir kısmını anlamadım. limit 1500-2200 civarında
Bisiklet sporu doktor tavsiyesi mi? Eğer değilse bu kiloda herhangi bir spora başlamadan önce doktora görünmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Geri