Bu sorunun yanıtı her ne olursa olsun;
Türkiyede bir bisiklet markası var ve tek başına bu markanın bisikletle ilgili etkinliklere verdiği desteğin 5'te birini diğer tüm markalar toplansalar veremiyorlar(ya da vermiyorlar).
Yönetim kurulu başkanının ifadesine göre Net gelirinin %90'ını bisikletle ilgili ulusal etkinliklere destek vermek için ayıran bir marka ve bir ülkede bisiklet sporuna yapılan bu destek zannedersem dünyada eşine rastlanılır bir destek değildir.
Evet bahsi geçen marka Salcano.
Efendim 300-500TL'ye aldığımız salcano bisikletten sayfalarca şikayet edersek ki en çok satan bisikletin de bu fiyatlarda olduğunu düşünerek söylüyorum marka imajı biraz düşer.
Bildiğim kadarıyla Scott, Trek, Cannondale, Specialized gibi dev markalar da kadrolarını Giant markasına Tayvan'da yaptırıyor ve ekipman da yine shimano, sram, campy vs.
Bisikletleri karşılaştırırken X yabancı markanın her hangi bir modeliyle 300TL'lik Salcano tecrübesi karşılaştırılabiliyor. Ben derim ki Assos ve xrs001 serisi tecrübe sahiplerini de dikkate alalım.
Salcanoda yelpaze geniş sadece belirli bir kitleye hitap etmiyor. Bunun imkanları kısıtlı olanlara avantajı olabiliyor ama yine aynı durum imkanları geniş olan insanların Salcano'yu tercih etmemesine de sebep olabiliyor.
Yani 10.000TL üzeri bir salcano kullandığınızda hatta bırakın 10.000TL'yi, 5000TL üzeri bir Salcano kullandığınızda ön yargınız biraz kırılabilir Sonrasında vay Sedona iyi Salcano kötü demeyi bırakabilirsiniz.
Ama tercih meselesidir saygı duyarım. Adam kadro tasarımını ve boya rengini beğendiği karbon Scott mtb'ye sahip olmak istiyordur ve verir 8.000TL'yi alır. 20 yıl sonra da Scott, Scott olacaktır saygın marka kalacaktır.
Salcano için aynı saygın markalık meselesini söyleyebilmek malesef yelpazenin ve bütçenin geniş olması sebebiyle mümkün görünmüyor 8 değil 88.000TL'lik Salcanoyu bugün alsak 20 yıl sonra yine 300-500TL'ye aldığımız Salcanoların gidonundan gelen sesi konuşuyor oluruz.
Ben her şeye rağmen Salcano'yu desteklemek gerektiğini düşünüyorum.
Karşı olan her görüşe de saygım sonsuz.