yettiiim gariiiii
arkadaşlar ben bu bisikleti 9.1 olan modelini aldım.
daha evelinde tern isimli bisikletin 7 viteslisini kullandım.
fotograflarını en kısa zamanda paylaşacağım.
şimdi fikirlerim sunacağım :
benim için para önemli , kalitede önemli , özellikte. yani en az paraya en çok özellikli ürün almak benim için ideal alışveriş olacağı mantığı mevcuttur. bu veriye göre
1 - kadro yapısı : dizayn tasarım olarak başarılı
2 - kadro mazeme yapısı : 7000 serisi hidroform ile şekllendirilmiş alu kadro
3 -kadro kullanışlılığı : ön artırıcısı takma yeri , alın borusunda vida delikleri, çamuluk bagaj delikleri mevcuttur. yani kadro yeniliğe açık. misal 30 vites bile yapabilirsin. bagaj, çamurluk, ön bağaj takabilirsin. hemde hiç uğraşmadan
4 -vites indeksleri: gayet tatmin edici, 9 vites ve yağ gibi akıyor tern kullandığımda ayna kol 'un büyük olması nedeniyle bayağı zorlanmıştım. bu sorun bu bisiklete giderilmiş
5 -katlanabilir durumu : çok pratik katlanıyor, açılıyor. menteşe yerleri ve kullanılan malzeme tern yada dahon ile eşdeğer.
6 - kompentler: tartışılabilir ama aynı fiyata alabileceğiniz dahon yada tern den çok çok iyi diyebilirim.
7 -tasarım : tamamen kişisel bir durum ama bence en sexi katlanabilirler arasında ilk 5' te diyebilirim.
sonuç:
verdiğiniz paraya tern yada dahon un giriş seviyesinde bisikletini alabilirsiniz ama daima viteside böyle olsaydı aynakoluda şöyle olsaydı diyeceksiniz çünkü giriş biskletler hani marka olursa olsun bir yerde tıkanıyor bir üst modeline yöneliyorsunuz. kapitalist sistem yapılacak birşey yok ....bu bisiklet sizi üzmeyecek donanıma sahip yani yeterli bir bisiklet ne fazla var ne eksiği. verdiğin parayı kesinlikle hakediyor
not: markacı , modelci, şekilci düşünce tarzıyla alışveriş yapan kişiler daha bisiklete binmeden sürmeden sahibi olmadan önyargılarıyla kendileri en doğru kararı almışta kendilerinin dışındaki kişlerin kendilerinden daha iyi kararlar ve alışverişler yapacağı ( kazıklanma duygusunu bastırma ) durumunu kabul etmezcesine , subjektik eleştirilerle yorumlar yapmaları bence çoook yanlış bu bisklet bu yorumları yine bence haketmiyor. hangi markada olursa olsun , eksik ararsan mutlaka bulursun. ( dahon yada tern de 50 tane ekisik bulabilirim. ama bence gereksiz; çünkü ona para verip almış kişlerer bu durumları kendileri tespit etsinler ) ben ürüne fiyat performans olarak bakmak gerektiğini düşüniyorum . dahon yada tern' i kötülemiyorum. parası çok olan marka almayı seven, parasını veririm kafamı ağrıtmam, koca marka, herkes neden bu markalrı tercih ediyor, yok bunu mu alacağım , gibi mentel yaklaşımlarla düşünen alışveriş yapan insanları , tabikide tercihlerinden dolayı yargılamıyorum. bu tamemen kişisel bir durumdur. kimisi bastıtır parayı, bakmaz alır . kimiside az parası vardır ıcına cıcına bakar alır.
şaşırdığım noktalar türk olsa bizene amerikan olsa bizene israil olsa bizene ... adamların kapitalist düzende , markalaşma sürecinde her yaptıkları durum mübahtır. aferim adamlara bana daha az paraya istediğim opsiyonları satabiliyorlar . olaya duygusal değil bilimsel yaklaşmak gerekir. zaten duygusallık yüzünde marakalara saplanıp kalıyoruz. misalen koca xxxx marka katlanabilir bisikleti gidip 2000 tl ye satın alıyorsunuz. bi bakıyorsunuz arka makinaya shiman tz serisi ( 20 tl ). köfteci bisikletlerinde aynı makinadan var. aşağılamıyorum ama durup bi düşünmek gerek koca marka 50 tl lik artıcı takamacak kadar duygusal davranırken bi markayı savunmak bana kraldan çok kralcılık gibi geliyor. dünyada en önemli olan tek şey benim ve benim çıkarlarım mantığı bana daha anlamlı gelmesi sebebiyle markalardan daha çok bana kattığı katma değer ve verdiğim paraya bakıyorum . bu ürün senelerdir aradığım ürün olduğu kanaatindeyim