Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Soho Kullanıcıları Kulübü

@emrejon

Bisikletpro'ya yakın oturuyorsanız denemek isterim bisikletinizi tam net karar vermek adına bir sürüş deneyimine ihtiyacım var, fakat gariptir ki hiçbir firma bu *Bisikletpro* olsa dahi -ki distribütörü olduğu marka-test sürüsüne izin vermiyor.

Scudo
Şimdi siz bisikletproya gidin ben sonoyu alicam deyin ama size guvenipte size nasıl test sürüşü yaptırdım ama kapısının önünde büyükçe bir alan var orada sürebilir iz ben yenibosandayim ama gidin konuşun konuşmadan demek istediğinizi anlatın tabiki size denetirler

@ostik

Hayırlısı olsun, nereden ne kadara aldınız?

Merhaba, Ben de siyah 7.1 GS ile aranıza katıldım. Benimkinde arka çanta ve çamurluklar da var. İlk defa bu şekilde bir bisiklet kullanıyorum. Ön çatalın dik rake açısı ve küçük jant çağı birleşince değişik kullanım dinamikleri ortaya çıkmış. Yüksek hızda pek güven vermiyor ama şehir içi kullanımda çok hoşuma gitti.

Alışınca çok eğlenceli bir alet. Şu ana kadar 20-25 km'lik sürüşler yaptım. İstanbul'da Barbaros Bulvarı'nda ilk başlarda 4 kez -1dk'lık mola veriyordum. Son sürüşümde 3 mola verdim. Kondisyonum artınca sanırım molasız çıkabilirim.

Aksesuar konusunda ise kafam biraz karışık. Zili sola takamadım mesela. Katlanmasını engelledi. Bu nedenle sağa ve ters olarak takmak zorunda kaldım. Öne far ve kilometre saati de istiyorum ama katlanmasına engel olacak diye alamıyorum.

Acaba kendi Soho'suna kilometre saati veya far takan oldu mu? Hepsiburada'dan hediye çekim var. Oradan aksesuar almak istiyorum ama hangisini alacağıma emin olamadım. Far ile alakalı tek kriterim şarjlı olması.

Yaklaşık 20 yıl aradan sonra tekrar bisiklet sahibi olmak çok güzel. Herkese selamlar.

------

Bu arada Soho'yu aldığım Nispetiye Caddesi'ndeki Superbike isimli mağazada Soho'lara elektrik motorlu kit takarak da satıyorlar. Ben Soho'yu alırken Bülent Emrah Parlak isimli bir oyuncu da gelip bu elektrik motorlu olanlardan iki tane aldı. Hemen üstüne gazetede şu şekilde (link) gördüm.

------

Merhaba, bugün aklımdaki bazı aksesuarları aldım.

Bisikletimin fren performansı pek içime sinmemişti. Dik yokuşlardan inerken arka freni ne kadar sıksam da tekeri kitleyecek kadar frenleyemiyordum ve arka frenim çok ötüyordu. Değiştirmişken hem ön hem arka balataları birden değiştirdim. Brakco 4 Mevsim balatalar taktık. Fren performansı şaka gibi oldu. İlk kilometrelerde ön freni kullanmaya çekindim resmen. Alışınca çok şahane oldu. Hem ön hem arka zımba gibi tutuyor.

Far için de online sipariş vermeye çekiniyordum. Alacağım farla bisiklet katlanamaz diye endişeleniyordum. Bu yüzden deneyerek aldım. Plus plf-6207 usb şarjlı far aldım. Kutu üzerinde 1000 lümen diyor. 1000 sayısı biraz abartı geldi ama doğru olabilir zira Aydınlatması çok iyi. Tek şarjla ne kadar gider kullandıkça göreceğim. Bağlantı aparatı bisiklet üzerindeyken katlamaya engel olmadı.

Bir de kilometre saati düşünüyordum ama fikir değiştirip telefon tutacağı almaya karar verdim. Hem hızımı, hem de navigasyon vb uygulamaları okurum diye düşündüm. Zefal Z Console Lite model bir tutucu aldım. Bu da hem katlanmaya engel olmadı hem de telefonu mıh gibi tutuyor.

Bisikleti arka bagaj ve çamurluklarıyla birlikte almıştım ama arka bagaja yük koymak için lastiğim yoktu. Bagajın bağlantı noktalarına uyumlu bir de lastik aldım. Sanırım bu bagaja özel yapılmış. Lego gibi oturuyor. Sırt çantamı bagaja koydum çok rahat oldu.

Şu an için eksiklik hissetmedim ama hissedersem bir de ayna takmak istiyorum.

Aksesuarı Nispetiye Caddesi üzerinde Superbike'ta Mehmet Abi'yle taktık. Saatlerce her sorumu cevapladı sağolsun. Çok da kalender bir adam. Niçin Deli Mehmet diyorlar anlamadım =D

dahon m. d8'e 2175 tl vereceğime 1500 e soho 8.1 (n11 %11 indirimli) almayı düşünüyorum ama izmir'de servis ve bayisi yok... alsam sorun yaşar mıyım diye korkuyorum açıkçası..

@winnetou soho bisikleti gordum gercekten iyi ancak dahon kullanicilar kulubu son yorumlari okuyabilir iseniz servis olayi etkileyecektir sizi. bende kararsiz kaldim soho mu dahon mu giant expressway mi diye sonra 2. el uygun dahon mu p8 aldim. memnunum simdilik. giantta iyi bence.

• Beğen
Tepkiler: winnetou
@alterno1903 2 aydır boyna karar değiştiriyorum :) önce carraro flexi 107'ü alayım dedim göbekten 7 vites, sonra dahon m. d8 ile yanyana gördüm. katlandığında daha usturuplu gözüküyordu, nakitte pazarlıkla iyi bi fiyata alabilir miyim derken, izmir seda bisiklet önünde katlanır bisikletli bir abi deli misin 2000 tl verilir mi katlanıra dedi kafamı bulandırdı:) sonra soho'yu incelerken n11 deki %11 indirimi gördüm.. dön baba dönelim, bu gidişle ben alamayacağım galiba bisiklet misiklet :)

ben de aynı kafa bulanıklığı içindeyim. Sohoyu deneme şansım oldu, derli toplu-güzel bisiklet. Benim bindiğimin pedalı bi garip gibiydi ama güzel buldum.
ben de benzer şekilde 1800'e soho alacağıma aynı paraya bi vites düşük vybe alırım dedim ama. Sonra vybe'a kadar kastıktan sonra mariner alırım dedim. sonra neden bu kadar para veriyorum ki deyip tilt 500'e yöneldim.
sonra tekrar mariner. şimdi bisikletsizim :acpsnr:
0Bb3PD.png

sohonun artısı 2 li 3 lü aynakol takip on vites kullanilabilmesi. ancak aynakol en buyuk dis max 48 olabilir belki 50 . 52-39 53-39 aynakol takildiginda on aktarici ile uyumlu olmayacaktir.(kesin bilgi degildir kullanicilari daha net bilgi verebilir). 8 vites 11-32 ruble aynakol 53 su an kullandigim dahon. biraz kondusyon ile yokusta sıkıntı yaşamıyorsun tek aynakollada. zaten dusuk disle al bisikleti eline birlikte yürü aynı hız.tercih meselesi yokusta rahat edecegim diye ben 53 aynakoldan vazgecmezdim. soho bisikletim olsa kesinlikle degistirir 53-55 aynakol kullanirdim. Servis olayi nasil bilmiyorum ama agirlik olayi diger katlanirlara gore iyi masa dahil aluminyum sonucta. sorun yaşamazsın soho ile. kullanicilarida epey memnun anladigim kadarı ile. f/p bence iyi ürün.

• Beğen
Tepkiler: winnetou
aa aynı ben, terazi burcu musun? :)) @gercek umurcan

@alterno1903 1900'e taşıma kılıfı hediye mariner d8 buldum.. şimdi soho'ya çamurluk, arka bagaj ve kılıf alsam bu fiyatı geçer heralde...
bak yine başa döndüm:)

@winnetou akrep diyor inanları :)
nereden buldun ayıptır sorması? 2. el mi? ben de oraya yöneleyim olmadı

Merhaba bende bugün 28 jant olan tur bisikletimi satıp değişiklik olması ve eğlenceli kullanmı sayesinde %15 indirimle 8.1 modelini aldım, henüz kullanamadım ama hoş duruyor ilaveten yarış bisikletim var şimdi bagaja ve bagaj lastiğine ihtiyacım var ama şu kamuflaj desenli bisiklette olandan lazım, onlar zarif duruyor nereden bulabilirim? Bilgisi olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aspirin Bu sabah kamo desenli 7.1 olan modelini aldım , satıcı çocukluk arkadaşım olduğu için araştırma bile yapmadım açıkçası . Bagaj ve çamurluk için firmadan sipariş edelim pazartesi dedi. Ayrıca , sadece şehir içi giant escape 1 kullanan biri olarak bugün 6-7 km yol yaptım bana çok keyifli geldi sürüş olarak . Trafikte çok kıvrak. Ama kaldırımdan falan atlamaya pek gelmez sanırım .

IMG_20170826_144047.jpg

@Suat Özkul ben de de bu renkten var lakin pişmanım, boyası kolayca zarar görüyor. Belki bilirsin İstanbul'da metro ve metrobüs duraklarında engelli ve bavullu insanlar için geçiş kapıları var, bisikletle sadece ittirerek kapıyı açmıştım önü çizik içinde kalmıştı.. Screenshot_20170831-021335-01.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Suat Özkul
Arkadaşlar soho 7.1 i tavsiye eder misiniz? 8.1ile 9.1 arasında sadece vites farkı mı var? Yoksa kadro ve donanım farkı var mı?

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Soho kullanan arkadaşlar nasıllar? Memnun durumdalar mı katlanır bisikletlerinden?

4-5 saat önce ön aydınlatma almak için gittiğim bisikletçide görüp şöyle bir elime aldıydım (sanırım fitt 8.1 modeli idi) bisiklet baya baya hafifmiş. Şimdi hem 8 vites hem nispeten ucuz (1700 lira civarı sanırım) bir bisiklet bu kadar hafif olunca az biraz kuşkuya düştüm doğal olarak. Kadrosunun ve katlama yerlerindeki mandalların kalitesi nasıl? Problem yaşayan oldu mu acaba hiç?

Bende dahon mariner d8 almayı düşünüyodum ancak beykoz da bisikletçiye girdim bana sohoyu önerdi inceledim katladım açtım bindim falan gayet güzel. Katlandığında lastikler paralel oluyor mıknatısta yapmışlar çok kuvvetli süper. Katlandıktan sonra seleden tutarak rahatça sürebiliyosun. İki tekerde dönüyo. Benim kafam çok yattı soho ya almışkende 9 viteslisini düşünüyorum muhtemelen alacağım. Kullanan varsa yazabilirse süper olur.

Soho 9.1 hiçbir yerde yok.Bu yıl içerisinde başka üretim yapılmayacak mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@H.T sadece bir hatırlatma, şuna da bir göz atın. Carraro Flexi 109

(link)

• Beğen
Tepkiler: H.T
Geri