Merhaba, Ben de siyah 7.1 GS ile aranıza katıldım. Benimkinde arka çanta ve çamurluklar da var. İlk defa bu şekilde bir bisiklet kullanıyorum. Ön çatalın dik rake açısı ve küçük jant çağı birleşince değişik kullanım dinamikleri ortaya çıkmış. Yüksek hızda pek güven vermiyor ama şehir içi kullanımda çok hoşuma gitti.
Alışınca çok eğlenceli bir alet. Şu ana kadar 20-25 km'lik sürüşler yaptım. İstanbul'da Barbaros Bulvarı'nda ilk başlarda 4 kez -1dk'lık mola veriyordum. Son sürüşümde 3 mola verdim. Kondisyonum artınca sanırım molasız çıkabilirim.
Aksesuar konusunda ise kafam biraz karışık. Zili sola takamadım mesela. Katlanmasını engelledi. Bu nedenle sağa ve ters olarak takmak zorunda kaldım. Öne far ve kilometre saati de istiyorum ama katlanmasına engel olacak diye alamıyorum.
Acaba kendi Soho'suna kilometre saati veya far takan oldu mu? Hepsiburada'dan hediye çekim var. Oradan aksesuar almak istiyorum ama hangisini alacağıma emin olamadım. Far ile alakalı tek kriterim şarjlı olması.
Yaklaşık 20 yıl aradan sonra tekrar bisiklet sahibi olmak çok güzel. Herkese selamlar.
------
Bu arada Soho'yu aldığım Nispetiye Caddesi'ndeki Superbike isimli mağazada Soho'lara elektrik motorlu kit takarak da satıyorlar. Ben Soho'yu alırken Bülent Emrah Parlak isimli bir oyuncu da gelip bu elektrik motorlu olanlardan iki tane aldı. Hemen üstüne gazetede şu şekilde (link) gördüm.
------
Merhaba, bugün aklımdaki bazı aksesuarları aldım.
Bisikletimin fren performansı pek içime sinmemişti. Dik yokuşlardan inerken arka freni ne kadar sıksam da tekeri kitleyecek kadar frenleyemiyordum ve arka frenim çok ötüyordu. Değiştirmişken hem ön hem arka balataları birden değiştirdim. Brakco 4 Mevsim balatalar taktık. Fren performansı şaka gibi oldu. İlk kilometrelerde ön freni kullanmaya çekindim resmen. Alışınca çok şahane oldu. Hem ön hem arka zımba gibi tutuyor.
Far için de online sipariş vermeye çekiniyordum. Alacağım farla bisiklet katlanamaz diye endişeleniyordum. Bu yüzden deneyerek aldım. Plus plf-6207 usb şarjlı far aldım. Kutu üzerinde 1000 lümen diyor. 1000 sayısı biraz abartı geldi ama doğru olabilir zira Aydınlatması çok iyi. Tek şarjla ne kadar gider kullandıkça göreceğim. Bağlantı aparatı bisiklet üzerindeyken katlamaya engel olmadı.
Bir de kilometre saati düşünüyordum ama fikir değiştirip telefon tutacağı almaya karar verdim. Hem hızımı, hem de navigasyon vb uygulamaları okurum diye düşündüm. Zefal Z Console Lite model bir tutucu aldım. Bu da hem katlanmaya engel olmadı hem de telefonu mıh gibi tutuyor.
Bisikleti arka bagaj ve çamurluklarıyla birlikte almıştım ama arka bagaja yük koymak için lastiğim yoktu. Bagajın bağlantı noktalarına uyumlu bir de lastik aldım. Sanırım bu bagaja özel yapılmış. Lego gibi oturuyor. Sırt çantamı bagaja koydum çok rahat oldu.
Şu an için eksiklik hissetmedim ama hissedersem bir de ayna takmak istiyorum.
Aksesuarı Nispetiye Caddesi üzerinde Superbike'ta Mehmet Abi'yle taktık. Saatlerce her sorumu cevapladı sağolsun. Çok da kalender bir adam. Niçin Deli Mehmet diyorlar anlamadım =D