suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.171
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Onlar farklı, biz farklı evrim geçirdik. Onların farklı algılama ve huyları, bizlerin farklı algı ve huylarımız var. Bir tutamayız. Sadece daha zeki bir beyne sahip olan taraf olarak, anlamaya çalışmalı, onları öğrenmeliyiz. Çok zor olamazlar. Bir çok youtube videosu, bir çok belgesel izledim. Köpekler aslında düşman değil, bizimle birlikte yaşamaya çalışan, bunun için çırpınan canlılar. Onlara zarar gelmesin istiyorum bir yandan, ama bir yandan da bizlere, tek bir yavruya bile (çocuklarımıza) zarar gelmesin istiyorum.
Bizim fabrikanın yakınlarında bir çok köpek var. Henüz bir saldırıya uğramadım (umarım olmaz), ama 2 siyah köpek beni her gördüğünde havlayarak üzerime koşarlar. Ben de bisikletimden inip, bisikletimi siper ederek çömelirim, onlara tehdit olmadığımı gösterir bir duruşla ve yumuşak ses tonu ile seslenirim. "E artık beni tanıyın amaa". Sonra elimi uzatırım, koklarlar kuyruklarını sallaya sallaya dilleri dışarda şapşal şapşal dolanıp giderler. Bu arada ben de yürürüm biraz. Sonra sakin bir sürüşle uzaklaşırım.
Şu 3 videoyu bir izleyiniz arkadaşlar. Güzel bilgiler eşliğinde en azından korkusu yoğun olan arkadaşların yüreğine bir nebze su serpecektir: