Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sokak köpekleri ve bisiklet

Onlar farklı, biz farklı evrim geçirdik. Onların farklı algılama ve huyları, bizlerin farklı algı ve huylarımız var. Bir tutamayız. Sadece daha zeki bir beyne sahip olan taraf olarak, anlamaya çalışmalı, onları öğrenmeliyiz. Çok zor olamazlar. Bir çok youtube videosu, bir çok belgesel izledim. Köpekler aslında düşman değil, bizimle birlikte yaşamaya çalışan, bunun için çırpınan canlılar. :( Onlara zarar gelmesin istiyorum bir yandan, ama bir yandan da bizlere, tek bir yavruya bile (çocuklarımıza) zarar gelmesin istiyorum.
Bizim fabrikanın yakınlarında bir çok köpek var. Henüz bir saldırıya uğramadım (umarım olmaz), ama 2 siyah köpek beni her gördüğünde havlayarak üzerime koşarlar. Ben de bisikletimden inip, bisikletimi siper ederek çömelirim, onlara tehdit olmadığımı gösterir bir duruşla ve yumuşak ses tonu ile seslenirim. "E artık beni tanıyın amaa". Sonra elimi uzatırım, koklarlar kuyruklarını sallaya sallaya dilleri dışarda şapşal şapşal dolanıp giderler. :) Bu arada ben de yürürüm biraz. Sonra sakin bir sürüşle uzaklaşırım.
Şu 3 videoyu bir izleyiniz arkadaşlar. Güzel bilgiler eşliğinde en azından korkusu yoğun olan arkadaşların yüreğine bir nebze su serpecektir:

Scudo
Yapılacak şey olabildiğince sakin kalmak. Henüz amatör birisi olarak ben bisikletten iniyor ve bisikleti köpeklerle arama alacak şekilde 'hayır', 'dur' tarzı komutlarla yavaş yavaş ilerliyorum. Bir süre sonra ilgileri dağılıyor zaten :)
En azından şimdiye kadar işe yaradı...

Dikkatli olmak lazım, her can kutsaldır, hayvanları sevelim, bakalım, ilgilenelim burada kendi elimle yemek yedirdiğim köpekler var (yemeği direk elimden yediriyorum) ama bisikletle giderken 5-6 köpek bir arada görünce tedirgin oluyorum ister istemez. Aşağıda ki haber geçen hafta (diğer konunun kilitlendiği gün oldu). İnsan ya da hayvan hiç bir cana hiç bir şekilde zarar gelmemesi tek temennim, saygılar.

Onbeş gün önce antrenmana çıktım ve sakince sürüyorum. Bizim buralardaki köpekleri tanırım ve aramız iyidir. Tam Beşirli kavşağına geldim ki burası akıllı kavşaktır, arkadaş nereden çıktılarsa 3-4 tane sanki asfaltı kopartacaklar, kavşağa girecek tüm araçlar durdu, ben ışık hızına yakın bir süratle kendimi kavşağın dışında buldum. :D Bacaklar bir anda 150 devire çıktı ( sanıyorum) :koptum: , belki patinaj bile yapmışımdır. İşin garibi korkmadım ama otomatikman sprinte kalktım, bir an gözüm km saatine gitti 41,5 gibi bir rakam gördüm ve neyse ki köpekler bıraktılar. O bölgede hiç köpek olmazdı, nereden gelip yerleştilerse çete gibi bir anda çıkıverdiler...Saldırgan sokak köpeklerinin olmadığı çevrelerde sağlıklı pedallar diliyorum...:harika::)

Neyse deyip geçiyorum ama sürekli köpekli başlıklar zıplıyor o zaman ben de yazarım.

Yine dağ bisikletimle ne idüğü belirsiz patika yerlerden yol beni nereye götürürse gidiyorum. Şehirden uzaktayım. Yaklaşık 20 dakikalık patikadan sonra hop diye bir asfalta çıktım. İnsan veya ev yok. Sağ sol ormanlık bir yol.

Karşımda abartmıyorum sağlı sollu yola yayılmış 20 tane köpek. Ben patikadan birden fırladığım için hem köpekler hem de ben şaşkınız. Birkaç saniye herkes birbirine baktı. Köpeklerin suratında "Bu yenir mi?" diye bir ifade.

20 saniyelik şaşkınlıktan sonra sürüden hafif hafif hırıltılar, diş göstermeler gelmeye başladı. Köpekten korkmam ama 20 tane köpek aynı anda bana saldırmaya karar verirse, öldüremeseler de muhtemelen büyük zarar verebilirler.

Hırladıkları için, hiç sevmeye uğraşmadan yavaştan topuklamaya karar verdim. Ben uzaklaşmaya çalışırken, neredeyse tamamı da etrafımda toplaştı. Bisiklet elimde yanımda 20 köpek hırlamalarla yürüyoruz. Köpeklerden birinin hücuuuuğm demesi ve birden her tarafımdan ısırılmaya başlamam an meselesi. Yanımda hepsini oyalayacak kadar yiyecek yok. Zihnimden de saniyede 350 tane saldırı/kurtulma senaryosu geçiyor. Bir kamyon geçse de fırsat bulsam diye yürüyorum. Tam gruptan hafif dökülmeler başladı derken karşıdan 15'lik bir sürünün bana doğru geldiğini görüyorum.

Arkaplanda cenaze marşı çalmaya başladı. Çünkü gruplar muhtemelen tanıdık, yoksa şimdiye kadar birbirlerine havlamaya başlamışlar, ben de tüymüştüm. Gelen yeni sürünün en önündeki iri köpeği gözüme kestirdim. Suratı pek aksi değildi. Barış antlaşması imzalayarak kendime müttefik bulacaktım. Köpek yaklaştı, elimi tedirgin bir şekilde yavaşça uzattım hafiften başını okşadım, baktım kuyruk sallanıyor. Biraz daha sevdim ve bıraktım.

Ardından bu, benim dibimde hırlayan köpeklere sert çıkmaya başladı. İnsanda tam karşılığı, bazı tipler dilini ters çevirip ısırır ve yumruğunun orta parmağını biraz dışarı uzatır ya, aynen öyle. Dişlerini gösterip hırlıyor. Karşı taraf da boş durmuyor tabi, o da hırlıyor.

Lider o tarz tavır alınca tabi sürüsü de aynı şekilde hırlayan grupla meşgul olmaya başladı. Biraz daha yürüdüm, yürüdükçe artık müttefik grubun içine girmeye başlamıştım. Etrafım tamamen dost grupla sarılı olduktan sonra 1-2 dakika daha birkaç tanesini sevdim, ve bir daha o patika yola girmemek üzere uzaklaştım.

Bu el fenerli elektro şoklar köpeklere karşı cidden işe yarıyor dedi bir arkadaş @HakanAydn sen uzun yolda kullandın mı bu mereti ya da nasıl bir tedbir aldın?

@Voltaire Kullandım, her köpekte aynı etkiyi göstermesede işe yarıyor..Aynı zamanda fener olduğu için gidona taktım. Özellikle çok yoğun olmayan trafikte sesi daha rahat duyulduğu için direk etkiliyor...Köpek sese anlam veremediği için korku moduna giriyor, kıvılcımıda cabası.. Arkadan farkettiğim köpeklerde bazen elime alıp geriye doğru kullandığımda oldu..700 km lik turda bana güven verdi, hiç olmamasından %70-80 daha iyi..Köpekler irileştikçe etkisi azalıyor bu arada..🙂

Bende de var bu meretten, ama henüz kullanmadım. Umarım gerek olmaz.
Fabrikaya yanaşırken iki tane siyah köpek var, görür görmez koşarak ve havlayarak yanıma geliyorlar. Hemen yavaşlıyorum ve duruyorum. Onlar da yavaşlıyorlar. :)
Sonra iniyorum bisikletten ve yere diz çöküp sesleniyorum onlara. Kuyruklar oynamaya başlıyor. Yanıma geliyorlar iki köpek ya, bisikleti siper etsem de biri bir tarafından, diğeri diğer tarafından dolanıp ila ki dibime giriyorlar. Sonra ben tabi diz çökmüş kafam da eğik "ne oldu ne var, hala öğrenemediniz mi beni keratalar" diyorum. Hafifçe elimi uzatıyorum. Kokluyorlar. Beni öğreniyorlar sanırım. Hatta biri geçen yaladı elimi. Sonra usulca kalkıyorum yürüyorum biraz. Onlar da bir noktaya kadar benimle yürüyorlar. Ama sanırım dönen tekeri kovalamaca yapmayı seviyor köpekler. Bir kısmı oyun sanıyor, bir kısmı alan savunması yapıyor vs. Umarım şu elektroşok sesine gerek kalmaz. (Asla köpeklere değdirmeyi düşünmüyorum sakın yanlış anlaşılmasın).

Bizim buranın köpekleri ilginç bir şekilde saldırmıyorlar, hepsi çok uysal :D

Ekleme : Eğer köpeklerle sorun yaşıyorsanız köpek kovucu ultrasonik cihazlar var onlardan alabilirsiniz 50 60 tl civarı olması lazım

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Diz çokmek bana biraz tehlikeli geliyor geçen pazar günü konya meram da dere köyü diye bir yer var oraya cross yapmak için gittim dağın zirvesine çıktım tam dönüş yapacağım karşıma 2 tane büyük köpek çıktı yol dar sağa veya sola kacamam ve arkada yol bir yere çıkmıyor bisikletten inip yanlarından korka korka geçtim yaninda çakı bulunduran varmı ve bisikletçilerin taşıması yasalmi bilen varmı birde buralarda köpekler kuduz olabilir o yüzden pek durmayı tercih etmem imkan varsa kaç çıktığım yere örnek bir görsel koyuyorum IMG_20221019_182309_814.jpg

Havlayan köpek ısırmıyorda, hırlayarak filan geliyorsa bisikletten inin yavaş yavaş yürüyün, baktınız durum kötüye gidiyor suluğunuzdaki su ile yüzüne doğru su sıkın yüksek ihtimal durur.

Havlayan köpek ısırmıyorda, hırlayarak filan geliyorsa bisikletten inin yavaş yavaş yürüyün, baktınız durum kötüye gidiyor suluğunuzdaki su ile yüzüne doğru su sıkın yüksek ihtimal durur.
En iyisi bisikleti fırlatmak😀😀

• Beğen
Tepkiler: oobekkoo
Bu sokak itlerini hala savunan var mı? Neden bu itler toplatılıp uyutulmuyor neden 9 yaşında ki çocuk feci bir şekilde zarar görmek zorunda? Neden her bisiklet ile çıktığımda it sürüsünden kaçmak için kendimi tehlikeye atmak zorundayım? Hadi sokak iti severler gelin bu konu hakkında da savunma yapın da göreyim... Madem bu kadar çok seviyorsunuz alsanıza evinize şu itleri?
(link)

Bu sokak itlerini hala savunan var mı? Neden bu itler toplatılıp uyutulmuyor neden 9 yaşında ki çocuk feci bir şekilde zarar görmek zorunda? Neden her bisiklet ile çıktığımda it sürüsünden kaçmak için kendimi tehlikeye atmak zorundayım? Hadi sokak iti severler gelin bu konu hakkında da savunma yapın da göreyim... Madem bu kadar çok seviyorsunuz alsanıza evinize şu itleri?
(link)
Hocam tamamen duygusal, kurulan dernekler buralara yardım adı altında yatan paralar mama şirketleri, kimin eli kimin cebinde belli değil, lafa söze geldimi batıyı Avrupa'yı örnek alan çağdaş ve medeni diye anlatan ve kendi yaşadığı coğrafyayı her fırsatta karalayanda yine bunlar, evet eksiklerimiz fazlasıyla var. Ama neden bu hayvan hakcıları, iş hayvanları toplamaya geldiğinde, Avrupa'da ne yapılıyorsa bizde yapalım dendiğinde, insanlık dışı oluyor. Diğer konularda medeni ve çağdaş olan avrupa bu konuda da gayet medeni davranmış. Gidin gezin dolaşın köyünde bile sahipsiz it bulamazsın. Bu şekilde de olması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Neyse deyip geçiyorum ama sürekli köpekli başlıklar zıplıyor o zaman ben de yazarım.

Yine dağ bisikletimle ne idüğü belirsiz patika yerlerden yol beni nereye götürürse gidiyorum. Şehirden uzaktayım. Yaklaşık 20 dakikalık patikadan sonra hop diye bir asfalta çıktım. İnsan veya ev yok. Sağ sol ormanlık bir yol.

Karşımda abartmıyorum sağlı sollu yola yayılmış 20 tane köpek. Ben patikadan birden fırladığım için hem köpekler hem de ben şaşkınız. Birkaç saniye herkes birbirine baktı. Köpeklerin suratında "Bu yenir mi?" diye bir ifade.

20 saniyelik şaşkınlıktan sonra sürüden hafif hafif hırıltılar, diş göstermeler gelmeye başladı. Köpekten korkmam ama 20 tane köpek aynı anda bana saldırmaya karar verirse, öldüremeseler de muhtemelen büyük zarar verebilirler.

Hırladıkları için, hiç sevmeye uğraşmadan yavaştan topuklamaya karar verdim. Ben uzaklaşmaya çalışırken, neredeyse tamamı da etrafımda toplaştı. Bisiklet elimde yanımda 20 köpek hırlamalarla yürüyoruz. Köpeklerden birinin hücuuuuğm demesi ve birden her tarafımdan ısırılmaya başlamam an meselesi. Yanımda hepsini oyalayacak kadar yiyecek yok. Zihnimden de saniyede 350 tane saldırı/kurtulma senaryosu geçiyor. Bir kamyon geçse de fırsat bulsam diye yürüyorum. Tam gruptan hafif dökülmeler başladı derken karşıdan 15'lik bir sürünün bana doğru geldiğini görüyorum.

Arkaplanda cenaze marşı çalmaya başladı. Çünkü gruplar muhtemelen tanıdık, yoksa şimdiye kadar birbirlerine havlamaya başlamışlar, ben de tüymüştüm. Gelen yeni sürünün en önündeki iri köpeği gözüme kestirdim. Suratı pek aksi değildi. Barış antlaşması imzalayarak kendime müttefik bulacaktım. Köpek yaklaştı, elimi tedirgin bir şekilde yavaşça uzattım hafiften başını okşadım, baktım kuyruk sallanıyor. Biraz daha sevdim ve bıraktım.

Ardından bu, benim dibimde hırlayan köpeklere sert çıkmaya başladı. İnsanda tam karşılığı, bazı tipler dilini ters çevirip ısırır ve yumruğunun orta parmağını biraz dışarı uzatır ya, aynen öyle. Dişlerini gösterip hırlıyor. Karşı taraf da boş durmuyor tabi, o da hırlıyor.

Lider o tarz tavır alınca tabi sürüsü de aynı şekilde hırlayan grupla meşgul olmaya başladı. Biraz daha yürüdüm, yürüdükçe artık müttefik grubun içine girmeye başlamıştım. Etrafım tamamen dost grupla sarılı olduktan sonra 1-2 dakika daha birkaç tanesini sevdim, ve bir daha o patika yola girmemek üzere uzaklaştım.
Abi bu nedir ya, korku filmi gibi. Cok guzel yazmışsınız bu arada. Okurken resmen olay anını yaşadım :)
Kesinlikle haklısınız, biraz sert olmuş sadece :) Geçen hafta bana da 3 tane saldırdı. Kilitli pedala yeni gectim, düşüyordum neredeyse. İnşallah belediyeler bu konuda daha iyi calisir da kontrol altına alınır basi boş cetelesmis kopek sürüleri
Kalabalık oldular mı kötü oluyorlar gerçekten kilitli pedalsa kalabalıksa problem ben çok denk geldim sabaha karşı sürüşlerinde Bir şey olmadı şimdilik o yüzden şükretmek lazım
Gecen haftasonu 3'lu grup saldırdılar, kilitli pedal, düşüyordum neredeyse

Geri