Scudo Sports

Sonunda Yeni Bisikletim "Specialized Allez Sport C2" bol fotoğraflı...

Ben ayakkabı olarak Shimano R107 kullanıyorum, pedal olarak Shimano R520.
Candy pedallar yol bisikleti için önermem, SPD SL tarzı bir pedal bakın isterseniz.
Adamlar mtb ve farklı türler için pedal yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
Scudo
@hakanemrez Hakan Bey linkini paylaştığınız ayakkabı ile linkini paylaştığınız pedallar uyumsuz bilginiz olsun.

• Beğen
Değerli dostlar yorumlarınız ve içtenliğiniz için çok teşekkür ederim. Bilgi ve tecrübe en değerli hazine, bu yüzden buraya yazılan her yorum benim için çok önemli.. Var olun her daim :)

@uguryilmaz144
Can'sın. Şaka bir yana benzetme de ciddi anlamda cuk diye oturmuş :) Teşekkür ederim..

Dostlar bugün ilk defa deneyip Ankara caddelerinde gezdim ve dedim ki : " bu yol bisikletini icâd edenden Allah razı olsun " :) .
Bu rijitlik denilen kavram sanırım bu bisiklette oldukça güzel ya da benim ilk yol bisikletim olmamdan dolayı bana öyle geldi. Direk pedala basmam ile direk 30-35km hıza ulaştım. Yani yorulmadan hafif tempo ile, Ve daha yüklendikçe makine altımdan resmen tepiyor :) Bir an dedim ben bu bisikleti kontrol altına alamayacağım :)
Bir önceki şehir bisikletim mosso da oldukça kondisyon yaptığımı anladım. Zira tek bir ağrı vs. olmadı. Aksine baya performanslı kullandım. Ankarayı bilenler için güzergâhı şöyle tarif edeyim. Dikmenden çetin emeç caddesine indim, türk ocağı caddesinden aşağı bastım hatta birazda aman dur dedim. 65 km hıza gelince bıraktım o yokuş aşağı yerde, bahçeli 7.cad girdim slow halde gezerek bahçeli 3.cad ye girdim oradan da yolu bitirip sağa dönerek tandoğan-maltepe-kızılay-kumrular sokaktan genel kurmayın rampayı çıktım. Bu arada vitesler yeter mi yetmez mi dedim fakat o rampa birden bitti :) Polis evinin orada 30 sn dinlendikten sonra direk dikmen cad ve ilker girişinde sonlandırdım. Trafik yoğundu. totalde 35 dk da 15km ile bitirmişim. Ortalama 21 km yazıyordu sayaçda. Normalde Mosso şehir bisikleti ile ne acılar çektiğim yollardı ..
Ve Allez'in ani cevap vermesi çok hoşuma gitti. Ve ben ezelden beri hep bu gidon tarzını istemişim meğer devamlı alt gidondan tuttum desem yeridir. Bu kısa test sürüşünden çok memnun kaldım.
Sora sistemde hiç ses yok, geçişlerde. Bu arada Almanya dönüşümde belki güzel bir 105 set alabilirim denk getirirsem.
Velhasıl bu Specialized Allez Sport C2 çok çok hoşuma gitti. Yarın ve Pazar performans gruplar ile de pedallayacağım, daha uzun kullanışlarda yine gerekli olan tüm bilgileri sizlere aktaracağım..
Bu arada Kadro olayı gerçekten çok önemliymiş, işi bilen dostları şimdi daha iyi anlıyorum...
Selam ederim sizlere..

@uguryilmaz14 böylemi olsun diyorsun :)

4 kopya.jpg

Bu specialized'ı bir ben beğenemedim heralde. Ülkemizde satılan alt serileri f/p açısından son derece kötü bisikletler olduğu gibi, kadro tiplerini genel duruşlarını da beğenemiyorum. Scottlar, meridalar daha hoşuma gidiyor. Hele giant fastroad serileri var ya ıstırırım, yalarım. Specialized'ın üst serileri güzel de hani bir laf var ya ona o parayı veren kadar öküz alırız. :) Asgari ücretin 1300lira olduğu ülkede yol bisikletine 6-7bin çok para bana göre.

• Beğen
@Özgün
Renkler zevkler, Ben de merida diye tutturdum fakat full set kullanmaması beni biraz düşünmeye sevk etti. Dikdörtgen tarzı kadroları ben görsel olarak beğenmiyorum, görsel zevk ile alakalı sanırım.
Cube nin kaynak yerleri örneğin... :/

Bu arada asgari ücretin 1300 TL olduğu ülkemizde, elinde sigarayı düşürmeyen ve günde 2 paket içen bireylerde var. :) Spora, sanata, kültüre verilen hiç bir para bence fazla değildir.
Tabi herkes bütçesine göre ayırabiliyor, ama inanın nerelere para vermiyoruz ki ..

@hakanemrez Bu arada "beğenemedim" oalrak alıntı yapmışsınız ama sizin bisikleti beğenemedim anlamında değil. Siz güle güle kullanın. Ben marka ve modellerini bir türlü beğenemedim anlamında yazdım. Bizim forumda çokca övülüp ballandırılan bir marka olsa da ısınamadım kendisine. Hani bazen olur ya öyle adam hiçbirşey yapmaz size ama birşeyden dolayı gıcık olurusnuz ona, o olay işte. Belki de sürekli övülüp sunduğu modellerine baktığımda vasat donanımları gördiğim içindir. Scott o konuda daha hoşuma gidiyor istediği fiyata göre bakıyorsun donanımı da aynı seviye üst donanım oluyor. Ve diğer çoğu markada da ama bizdeki modeller mi böyle bilmiyorum aksma çok ezik alty modellerde. Zaten pahalı alınmış bir de bir ton geliştirme paraıs harcanacak onun yerien halihazırda güzel setli komple bir marka model daha cekici geliyor bana isme bakmaktansa. Ama tabi diğer yol bisikletlerindne çok farklı kadrosu varsa, diğerlerindne çok rahatsa, bariz şekilde ayrılıyorsa geometrisi falan bilemem ama o kadar da uçurum yoktur gibime geliyor, sürmek nasip olmadı.

@hakanemrez
Demek ki seleden memmunsun :)
@Özgün

Yorumuzunu samimi bulmadım. Specialized'ı marka olarak beğenmeyebilirsiniz, kadrolarını da beğenmeyebilirsiniz. Ama burada uzun süren bir arayış sonucu hayalindeki yol bisikletine kavuşan bir abimiz var ve kendisi çok mutlu. Siz tabi ki bisikleti beğenmemiş olabilirsiniz, fakat burada yapılacak yorum "beğenmedim"den ziyade, "hayırlı olsun" olmalıdır.

Şahsım adıma konuşursam ben bisikleti çok beğendim. Ama ondan ziyade beni en çok mutlu eden güzel kalpli bir abimin aradığı mutluluğu bulmuş olmasıydı. Keşke siz de olayın bu tarafından bakabilseydiniz...

@uguryilmaz144 Birincisi o mesajda samimilik aranacak birşey yok ben marka hakkında kendimle alakalı ufak bir eleştiride bulunmuşum. İkincisi her mesajda samimilik olacak diye birşey yok. Kendisine zaten güle güle kullanması dileğimi belirttim benim eleştirimin de aldığı bisiklet değil markanın kendisi olduğunu da ilave ettim. Bu durumda sizin bana karşı yazdığınız mesaj biraz manasız kalıyor.

@Özgün
Amacım tartışma yaratmak değil ama, bir salcano kullanıcısı olarak specialized'ı yerden yere vurmanız da çok ironik. İyi forumlar...

• Beğen
@uguryilmaz144
Uğur'um sele çok rahat ki pedli tayt ile kullanıyorum sanırım onunda etkisi var hiç ağrı yapmadı. Performansını beğendim. . .

@Özgün

Dediğim gibi renkler ve zevkler farklılık gösteriyor. İnşallah siz de gönlünüzde ki bisikleti alırsınız.
Burada ki dostlarım başta da @uguryilmaz144 dostum olmak üzere, bisiklet ve his dünyasına çok değer veren bir ruha sahip oldukları için bu tarz bir açıklama da bulundu ve sizin gibi özgür iradesi ile bir cevap verdi :) Anlayışlı olacağınızdan şüphem yok, aynı benim sizin yorumunuza gösterdiğim saygı çerçevesi dahlinde olduğu gibi..
En son olarak ne olursa olsun hangi bisiklet olursa olsun yeter ki bu içimizde ki bisiklet hissi ve tutkusu bitmesin. Gerisi teferruat :)

Çok dikkat çekici bir bisiklet. İyi günlerde kullanın :)

• Beğen
@frtbalci
Teşekkür ederim.. Her zaman dediğim gibi, daha iyisi inşallah sizin olur.. :)

Dostlar Günaydın , önce buradan yazayım dedim ; elimde geçen ay aldığım sıfır Sigma 12.12 km sayacı var . Ben Sigma rox 5.0 buldum bir arkadaştan onu alıyorum.
Elimdeki sıfır sigmayi hem bana hem alacak kişiye uygun bir biçimde satabilirim. :)
Kolaylıklar dilerim . ..

• Beğen
Tepkiler: frtbalci
@hakanemrez harika bisiklet, nazar değmesin iyi günlerde kullanın,
Küçük bir öneri; şu jant tellerindeki reflektörleri çıkarın, bisikletin vahşiliğini bozuyor:)

@Kazuya
Teşekkürler . hemen çıkarıyorum ben de uyuz olmaya başladım o reflektörlere..:)

Bugün 76 km hızla giderken önüme aniden çıkan çukur ile hayati tehlike atlattım ..
İlk turum ve arka cant gitti..
Bisiklet üstünden beni iyi ki atmadı.. yoksa şuan acil de kırıklar içindeydim..
Verilmiş sadakam varmış.. Güzel ve profesyonel arkadaşlarla ankara - gölbaşı /kepekli yokuşu rampa turu benim bu kazayı hiç yara bere almadan atlatmamla ve bisikleti erdoğanlar bisiklete bırakmam ile son buldu..
Nazar....

@hakanemrez gecmis olsun hocam. Bilmedigin ya da soyle diyim yol bisikletiyle gitmedigin yolda hizli gitmemen gerekir. Dönusteki az bi toprak veya kucuk bir cukur hizliysan kötü sonuclaniyor. Yuksek hiza da cikmani önermem en fazla 50 55 ile git bence, yoksa kask vs kurtarmaz bunlarin ustu hizlari :(

@Auron Sanchez
Sorma Ahmet biraz da hırs yaptım sanırım. Bilmediğim bir yolda bu hız fazla oldu sanırım. zaten makinaya düz yolda bile az bassam 35-40 oluyor.
Birde rampa aşağı olunca..
O çukurdan takla atmadan nasıl çıktım bilemiyorum. Allah yardım etti..
Yoksa şuan acilde idim..
Dediğin gibi bilmediğimiz yolda gereksiz hız çok kötü sonuçlar veriyormuş..
Bir cantımı kaybederek bunu öğrendim..
Hızlı bir giriş oldu Yol bisikleti performans dünyasına.. :(

@hakanemrez
Geçmiş olsun Hakan abi. Ezbere bildiğimiz yollarda bile çukur olabiliyor. O yüzden özellikle inişlerde dikkatli olmak lazım... İnişlerde hız yapmaktansa, uzun mesafelerde yüksek ortalama tutturmaya çalışmak hem daha geliştirici, hem de daha güvenli. O yüzden ben inişlerde artık pedal bile çevirmiyorum...

@uguryilmaz144
Doğru Uğurcum, zaten rampalarda biraz geride kaldım hatta nal topladım..
daha kondisyon için uğraşmam gerek sanırım.
dik rampayı 13 ve 14 km ortalama ile çıktım, ve biraz zorlandım. Diğer bisikletçi dostlar en az 25 km ortalama ile bastılar rampayı.. Hatta beni bekliyorlardı rampanın en tepesinde.. :)

Arka cantı, Mavic ile değiştirdim. 60 gr daha hafif bir cantmış diğerine göre.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Cok cok gecmis olsun Hakanim Allah korumus

• Beğen
Geri