Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sora Tekstil

Benim de şikayetim genel. Sora başlığında kaçak işçi, italya kumaşı yalan gibi söylemlere takıldım ben. Sora ucuz diye savunmuyorum. Ben de öğrenciyim ve aylarca para biriktirip Sora'dan alışveriş yapıyorum. Sitemimiz işini yapana değil de ülkeyi bu hale getirenlere olsa daha yerinde olur bence.

Seviye konusunda da asla kimseden yüksek seviyede olduğumu belirtmedim, ne haddime. Sadece konu ile ilgili "paramın çöpe gitmemesi için" araştırma yaptım. Böylelikle insanlara sallamadan neyin ne olduğunu bilerek forumlarda yorumlar yazıyorum.

Yaptığınız işlere saygı duyuyorum. Tekstildeki karj marjı bu kadar yüksekse bisiklet tekstilinde neden bir elin parmağını geçmeyen sayıda firma var ? Yaptığınız işler eminim çok değerlidir fakat bisiklet sektörü şu an Türkiye için biraz uzak bir sektör. Bisiklet tekstil kumaşı ve pedleri Türkiye'de üretilmiyor. Türkiye'de de öncü bir marka yok. Genelde 2-3 başarılı Türk bisiklet tekstil firması kumaşını ve pedini yurtdışından alıyor. Neticede yüksek fiyatlar çıkıyor. Ben de 60 birime forma veya tayt almak isterim fakat bir forma alıp aylarca taksit ödüyorum. Ucuz mal alacak kadar da zengin değilim. Saygılar.
Öğrenci kardesim ! ben biri universite biri lise iki tane çocuk okutuyorum. Bir sene içinde sabit gelirli bir insan olarak yuzde kaç fakirleştigimi sen hesabet. Para birikririp forma aliyorsun ama aliexpresten giyinenlere çaktirmadan geydiriyorsun. Hiç bir kapitalist firmayida savunma emin ol buna değmez bir tekstil firmasi %300 kâr etmezse o dukkani kilidini bile çevirmez. Senin emek emek biriktirip aldıgin formayı yarin %50 indrimli satmaya başlarlar değmez. Tekrar söyluyorum bu laflar Sora ya değil topuna.

Scudo
Avrupa'daki birçok spor kulübünün formaları ve forma kumaşları burada üretiliyor, illa o kumaş olmasın ona muadil kumaş piyasada her halükarda bulunuyor, İbrahim Bey'in dediği gibi %300lerle dönüyor sektör. Ama ne hikmetse burada "fiyatlar pahalı" diyen olduğunda bazı arkadaşlar canhıraş "onlar da ithal ediyorlar, pedin metresi şu kadar öyro, kumaşın gelişi şu kadar dolar" olayına bağlıyorlar, firmayı değil bisikletçiyi savunacağız ki bu adamlar (genel olarak üreten firmalar) da "memlekette insanlar alamıyor bu fiyatlara" diyerek daha uygun fiyat politikası seçecek; mevcut şekildeki fiyat politikaları benim görüşüm "paramız değersiz, yabancı zaten benden kamyonla mal alıyor, Türk de bu parayı vermiyorsa giymesin bana ne?" şeklinde . Bir tane kışlık bisiklet forması 825 lira arkadaşlar, bunu "ben" ithalat-hammadde fiyatlarıyla bağdaştıramıyorum açıkçası... Evet Aliexpress formalarından kullanıyorum, uygun satan yerli formalardan kullanıyorum, pro bisikletçi değilim, verecek gücüm olduğu halde sadece bir üst formaya 800 liralar vermiyorum bu da benim tercihim, verenlere de bir şey demiyorum o da onların tercihi, ama siz de fiyatları eleştirenlere bir şey diyemezsiniz. Sevgilerle...

Ya madem %300 kar marjı var, madem keriz bisikletçiler 10 liralık penyeyi 800 liraya alıyor, biz niye bu işe girmiyoruz ya enayi miyiz? Hemen ÖzSora Tekstil'i kurup çalışmalara başlıyorum.

Şöyle bir düşündüm. Bu firmalar, bu insanlar bisiklet formasını hem kaliteli, hem de ucuza giysin diyerek ellerini taşın altına sokup, olabilecek en ucuz fiyata (ama kendi kazançlarını da düşünerek) indiriyorlar mıdır? Mmmmm bilemedim. Ellerinden geleni yapıyorlar mıdır? Mmmm bilemiyorum. Ya acaba biraz benden, biraz da onlardan diyerek, dişini sıka sıka fiyat kırıyorlar mıdır? Mmm yine bilemiyorum. O zaman bilmediğim yere yorum yapmayayım :D. Bu kadar, benim o kadar gücüm yok, bu yüzden eskilerimi giyip bunu düşünmeye devam.

Yükselen dövizin elbette ki etkisi var fiyat artislarinda ancak bizim esnafımız maalesef fırsatçı!

Doviz koyuyorsa ben daha fazla koyarım diyor ve koyuyor müşteriye... Ha yanlış anlaşılmasın kârını koyuyor(!)

Sizi temin ederim ki müşteriyi de kimse düşünmüyor. Kim takar milletim alım gücünü...

Millet olarak daha fazla kazanç derdindeyiz, bizim milletimizde bu aç gözlülük olduktan sonra kusura bakmayin döviz artmazsa da fiyatlar artmaya devam edecek. Zamcıkların tadını alanlar hiç vazgeçer mi bu para kazanma hırsından.

Türk tüketicisi Sora'ya küsmüş ama Sora'nın bundan haberi var mıdır çok emin değilim. bir çok yerli tekstil firması Türkiye'ye satışlarını durdurdular. alan alsın, ben zaten yurt dışına satarak paramı kazanıyorum modundalar, kapasiteleri dolu. ve aslında yüksek kur, düşük faiz ve düşük bütçe açığı hedefleri de bu yönde. başımızdakiler bile bizi gözden çıkarmışlarken.
lütfen mevcut ürünlerinizi, makinanızda elle yıkama modunda 30 derece de yıkayın. direk güneşte kurutmayın. dengeli yaşlandırma yaparak ömürlerini uzatmaya çalışın. bu gidişle Sora bize Rolex gibi olacak...

Türk tüketicisi Sora'ya küsmüş ama Sora'nın bundan haberi var mıdır çok emin değilim. bir çok yerli tekstil firması Türkiye'ye satışlarını durdurdular. alan alsın, ben zaten yurt dışına satarak paramı kazanıyorum modundalar, kapasiteleri dolu. ve aslında yüksek kur, düşük faiz ve düşük bütçe açığı hedefleri de bu yönde. başımızdakiler bile bizi gözden çıkarmışlarken.
lütfen mevcut ürünlerinizi, makinanızda elle yıkama modunda 30 derece de yıkayın. direk güneşte kurutmayın. dengeli yaşlandırma yaparak ömürlerini uzatmaya çalışın. bu gidişle Sora bize Rolex gibi olacak...

Yıpranmasın diye tersten yıkayınızı da ilave edebiliriz :)

aynen elimizde eşyalara daha iyi bakmamız lazım. gelirimizi artıramıyorsak yapmamız gereken bu.
5 yıllık bir spor ayakkabım var. yanlardan patladıydı. tamir ettirip giyecem. yenisi 1000 tl olmuş .

Yetmez ama devam😁😉💪

• Beğen
Tepkiler: astatix
Konuyu dağıtıyorum (veya topluyorum?) ama 185cm boyunda 65kg birine uzun ("Blizzard") taytlarda hangi beden uyar, bilen var mı? Taytlarda iade olmadığı için beden seçmek zor oluyor.

Yeni kışlık tasarımları açıkçası hiç sevmedim. o kadar para vereceksek daha şık birşeyler. beklerdim ben... benzer fiyatlara ya da bir tık üstlerine daha güzel tasarımlara sahip dHb falan alınabilir sanki.

Konuyu dağıtıyorum (veya topluyorum?) ama 185cm boyunda 65kg birine uzun ("Blizzard") taytlarda hangi beden uyar, bilen var mı? Taytlarda iade olmadığı için beden seçmek zor oluyor.
sosyal medyadan cevap veriyorlar ölçü sorularına, ürün seçerken tavsiye edilen ölçülerde uygun oluyor. 183, 85 kg, L beden giyiyorum.

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
sosyal medyadan cevap veriyorlar ölçü sorularına, ürün seçerken tavsiye edilen ölçülerde uygun oluyor. 183, 85 kg, L beden giyiyorum.
Mail üzerinden sordum ama "M veya L" dediler, kesin birşey söyleyemediler.

Yukarıdaki iki mesajdan yola çıkarak L sipariş ettim. Umarım olur, olmazsa "bir kere denenmiş" olarak buradan satacağım herhalde iade olmayacağına göre..

Hemen ÖzSora Tekstil'i kurup çalışmalara başlıyorum.
''Hakiki Sora'' ismini kullanırsanız daha çok tutar hem güven verir 😂

Yazılanları okudum ve herkese hak verdim,yurtdışı pahalı ürün alanda haklı,aliexpres alanda haklı,sora alanda haklı,her 3 kulvardan formalarım var hepsini deneyimleyen biri olarak şu kadarını deyivereyim,benim gibi amatör bir binici inanın farkı farkedemiyor yada benim eksikliğim ben farkedemiyorum,meraktan aldık işte pahalı formayı ve dedim bir dahamı gelecez dünyaya giymedim demem hiç olmazsa,kaliteli diye aldığım belki kumaşı belki fermuarı belki boyası bişeyleri muhakkak farklıdır ama ben farkedemedim,şansıma alibabadan aldığımda sağlam çıktı 3 5 sene giydim,şimdi ben nasıl diyim alibabanınki çok kaliteli,pahalı formamın fermuarını patlattım adamlar ne yapsın ben yanlış kullandım biliyorum şimdi bunada kalitesiz diyemem yanlış olur.Velhasıl paramız pul oldu o yüzden herşey pahalı geliyor,asgari ücretin 2800tl olduğu bir yerde 500tl forma tabiki yüksek ama pahalı değil biz fakirleştik! Adamlar diyorki fakir yaşamasın hobisi olmasın evden işe işten eve,bunun adı ne biliyormusunuz MODERN KÖLELİK! Konu neden buraya bağlandı söyliyeyim çünkü olayın aslı esası buradan kaynaklanıyor herkese saygılar.

Arkadaşlar Bahçeköy exumaya gidin 200/300 tl ye mis gibi montlar kışlık taytlar rüzgarlıklar var

Bu arada kastettiğim exumanın kendi ürünleri değil mavic, hain capie, poc gibi markaların ürünleri var

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
mavic windstopper jacket ürün aldım 200 tl ye😄 efsane değil
ama ürünlerde defo olabiliryor iyi inceleyin

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri