Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sora Tekstil

Screenshot_20211109-110750489 (1).jpg

Geçen hafta şans eseri stokta gözüküyordu bu formadan. Sipariş ettim. Bir yanlışlık olmuş. Stokta yokmuş bundan. Onun yerine boost 2.0 modelinden gönderdiler. MVIMG_20211108_011906.jpg

Su geçirmeyen , ceket tadında bir forma. Henüz kullanamadım, havalar çok sıcak :(IMG_20211108_104202.jpg
IMG_20211108_104326.jpg

Cepleri çok derin ve formanın yanları ile birlikte çok güzel tasarımı var.IMG_20211108_131412.jpg

Ön tarafta bulunan cep ne işe yarar , kullanır miyim bilemedim 😅 sigara içen varsa koyabilir :D

IMG_20211108_131506.jpg

Fermuar YKK
IMG_20211108_131520.jpg

Son olarak kollarındaki reflektörlü flaplar sayesinde inişlerde yerebasma kuvvetini(downforce) arttırarak daha sağlam viraj alabiliyorsunuz 😅IMG_20211108_131445.jpg

Kalıbi ve kolları cuk oturdu. Formalarim Large olurdu. Ön tarafta hafif bolluk olurdu. Bunu M gönderdiler. Olması gerektiği gibi sardı vücudumu. Çetin şartlarda denedikten sonra formanın performansını da yazacağım buraya.

Scudo
@Rhodiumm Bu kışlık formalar hiç bir zaman sitede stokta gözükmedi. (Uzun süredir takip ediyorum.) Bence daha önceki ateşli "Sora" mesajlarınızı okuyup size bir güzellik yapmışlar. :) Bu arada resimler için teşekkürler. Bu Boost formayı incelemek istiyordum bayadır.

276914 dosyayı görüntüle

Geçen hafta şans eseri stokta gözüküyordu bu formadan. Sipariş ettim. Bir yanlışlık olmuş. Stokta yokmuş bundan. Onun yerine boost 2.0 modelinden gönderdiler. 276915 dosyayı görüntüle

Su geçirmeyen , ceket tadında bir forma. Henüz kullanamadım, havalar çok sıcak :(276916 dosyayı görüntüle
276917 dosyayı görüntüle

Cepleri çok derin ve formanın yanları ile birlikte çok güzel tasarımı var.276918 dosyayı görüntüle

Ön tarafta bulunan cep ne işe yarar , kullanır miyim bilemedim 😅 sigara içen varsa koyabilir :D

276919 dosyayı görüntüle

Fermuar YKK
276920 dosyayı görüntüle

Son olarak kollarındaki reflektörlü flaplar sayesinde inişlerde yerebasma kuvvetini(downforce) arttırarak daha sağlam viraj alabiliyorsunuz 😅276921 dosyayı görüntüle

Kalıbi ve kolları cuk oturdu. Formalarim Large olurdu. Ön tarafta hafif bolluk olurdu. Bunu M gönderdiler. Olması gerektiği gibi sardı vücudumu. Çetin şartlarda denedikten sonra formanın performansını da yazacağım buraya.
Güle güle giyin. Telefonunuzun boyutunu bilmiyorum ama ön cep telefon için çok ideal oluyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sora tayt kalitesi ise santini tayt kalitesi farkı yorumu yapabilecek olan var mı?

13 derece sıcaklıkta. İçime ve üstüme hiç bir şey giymeden tek kat olarak giydim formayı.

- Evden çıkar çıkmaz yokuş iniyorum. İnişte göğsüme rüzgar girdiğini hissettim. Kumaş nefes alabiliyor :D

- Evden çıkmadan önce güneş gördüğüm için aldandım. Kısa tayt, tek kat kışlık forma , yazlık ayakkabı gibi seçimler yaptım. Evden çıkınca pişman oldum çünkü yükseklere tırmanacaktım.(Kışlık giyimde evden çıkınca biraz üşüdüyseniz doğru giyinmişsinizdir. Uzun tayt giysem iyi olurdu ama :D )

- Düz yolda bacaklari biraz çalıştırınca üst vücudumun ısısı da dengelendi. Forma ısıyı içeride hapsediyor kesinlikle.

- Kesintisiz 500 metre tırmanış yaptım. Forma vücudumu sardığı için hiç bir ısı sorunu yaşamadım. Sadece alnımdan yüzüme akan terler rahatsız etti.

- 500m tırmanış sonrası deniz seviyesine inişte terli iken biraz korktum üşütür müyüm diye. İnişte üşümedim fakat az da olsa hava girişi vardı. Muhtemelen kolların altından giriyor ama emin olamadım. İniş 2 kat fazla olsa rahatsız olmaya başlardım sanırım. Yüksekteki hava sıcaklığına bakmadım. Muhtemelen 10 derecedir. Tabi hız ve rüzgarla birlikte hissedilen sıcaklık farklı.

- Soğuk havalarda içlik + windstopper ile gayet mutlu edecek bir FORMA.

- Fakat benim gibi tek ya da üst katman olarak kullanacaksanız kötü havada mutsuz edebilir. Neticede softshell mont değil. Kışlık forma..

- Üstte duruşu, kalıbı çok hoşuma gitti. Derin cepleri de çok kullanışlı.

- M beden 190cm-86kg için cuk oturdu. Sadece boyun kısmı da tam kavrıyor. Formanın içine buff giyemiyorum, üstüne takmam lazım.

- Genel olarak bence başarılı. Ozet olarak beni en çok memnun eden özelliği sıcağı da soğuğu da çok iyi dengeliyor. Vücut ısısını iyi koruyor. Fiyat/performans açısından yorumlayamiyorum çünkü ilk kışlık formam. Başka marka kışlık forma kullanmadım hiç. Hep içlik, forma, shoftshell şeklinde çıkmıştım. Karlı havada ya da kar soğuğunda farklı katmanlarla denediğimde de yazarım merak edenler için.

MVIMG_20211115_134745.jpg
MVIMG_20211110_135800.jpg

Daha kışlık formaların çıktığı gün zam geldi. Neredeyse tek kullandığım firma olabilir. Evet fiyatları pahalı ama diğer iyi markalara baktığınız da onlar da sora dan ucuz değiller kesinlikle. Kumaşlar italya dan geliyor diyorlar ne kadar doğrudur bilemiyorum ama hayatın son zamanlarda nasıl pahalandığını düşündüğümüzde fiyatları normal bence. Futbol takımlarının formaları 400 TL civarı satıldığı yerde böyle önemli görev gören bisiklet formaların fiyatları normal geliyor günümüz Türkiyesinde

Suyunu çıkarmışlar artık 155 tl çorap.....!
Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler düsturu ile tam gaz devam ediyorlar
yurtdışından castelli tayt ve çorap aldım soradan daha ucuza geldi

Sora tekstil de dünya düzenine ayak uydurmuş.:( İki gün önce aldığım kışlık yelek 309 TL idi. Dün 384 TL olmuştu iyiki zamanında aldım dedim. Bu gün baktım 442 TL den 384 de düştü yazıyor. İyide zaten 309 dan 384 çıktı ne düşmesi. Firma sözde indirim yapmış hücummmmmm almayan kalmasın. YAZIK.
Bütün ürünlerini kontrol ettim. Hepsinde sahte etiket politikası var. Zaten fiyatları yüksek gibi fiyat buydu buna düştü yazmışlar, aslında çoğu zaten zamlı şuan aldığım yelek gibi.
En son yaptığım alışverişte bu fark zaten gözüküyor.
Asdadsız.jpg

Son düzenleme:
Sora tekstil de dünya düzenine ayak uydurmuş.:( İki gün önce aldığım kışlık yelek 309 TL idi. Dün 384 TL olmuştu iyiki zamanında aldım dedim. Bu gün baktım 442 TL den 384 de düştü yazıyor. İyide zaten 309 dan 384 çıktı ne düşmesi. Firma sözde indirim yapmış hücummmmmm almayan kalmasın. YAZIK.
Bütün ürünlerini kontrol ettim. Hepsinde sahte etiket politikası var. Zaten fiyatları yüksek gibi fiyat buydu buna düştü yazmışlar, aslında çoğu zaten zamlı şuan aldığım yelek gibi.
En son yaptığım alışverişte bu fark zaten gözüküyor.
277609 dosyayı görüntüle
Hayin sora. Euroyu yükseltip ülkemizi batirmaya çalışıyor. Kendilerinden yelek almayıp boykot etmeliyiz!!!!

Neyse bilinçli bir tüketici olarak basit bir hesap yapmak istiyorum. Bakalım Sora cebini mi doldurmaya çalışıyor.

Hatırladığım kadarıyla hazirandan beri zam gelmiyor.

1637909030357.png

Dolar kurunu 8,8 aldıklarını farz edelim.

Mehmet beyin aldığı yelek ;

309 TL - 8,8 $
384 TL - X$

Şimdi basit bir içler dışlar çarpımı ile zamlı fiyattaki dolar kurunu hesaplayalım yaklaşık olarak;

1637909190142.png

Yani zamlı fiyatı ortalama 1$ = 10,9 TL den hesaplamışlar.

Şimdi 442 lira nereden çıkmış onu bulmaya çalışalım.

Bugün dolar kuru ;

1637909283365.png

Şimdi ilk hesaptaki verilerle bugün bu yelek ne kadar olabilir yaklaşık olarak onu hesaplayalım.

309 TL = 8,8$
x TL = 12,04$

Yani dolara göre bu yeleğin olması gereken fiyatı aşağı yukarı böyle.(İlk aldığım kura göre)

1637909366981.png

(Bu hesaplamada firmalar dolar kurlarını daha farklı alıyorlardır. Bu hesap tamamen dışardan göründüğü kadar kabaca yapılmıştır.)

Yani kaba hesaba göre, Bu yeleğin fiyatı 430 TL civarlarında olmalı. Soranın sözde(!) indirim dediği fiyat 442. Acaba blackfridayden sonra gerçek fiyatı 442 olacak ama indirimden dolayı 389 lira diyor olabilir mi şirket ?

Yani birden dolar kuruna göre zam değil de kademeli olarak zam yapmışlar ya da yapacaklar gibi gözüküyor.

Jordanred, kipeo vs. diğer firmalar neden anında zam yapmıyor ? Bunun nedenini bilmiyorum. Ya da zam yaptılar mı onu da bilmiyorum. Açıp bakmıyorum bile. Çünkü sonunda yapacaklar. Ürün akışı fazla olan, hammade siparişi sürekli veren firmalar zammı hemen yapar.

Yeleğe 442 lira verecek bütçem maalesef yok. Hatta bisikletim ve formalarım yıpranmasın diye bisiklete bile çıkasım yok. Çünkü başlarına bir şey gelirse yenisini asla alamam şu sıralar. Vaziyet böyle iken, ekmeğe, benzine, peynire, yağa her gün zam geliyorken üreticilere yüklenilmesi çok garip. Kim ürünlerinin fiyatını arttırırken keyif alır ki ? Bu başlıkta bunu çok anlattım. Bu başlığın özelinde değil genel mevzuatı konuşuyorum. Yani başka bir firmanın başlığında böyle konulara denk gelmiyorum çünkü.

Neticede özet olarak ben de ilk gördüğümde sahte indirim olabilir mi diye düşündüm fakat yukarıda yaptığım hesaptan sonra aslında zamlı fiyatı bize gösterdiklerini düşünüyorum.

Ülkede maalesef üretim olmayınca dövizin yukarı yönlü baskısı kırılamıyor. Mal alan satıcı da herhangi bir şeye yatırım yapan kişiler de aslında dolara yatırım yapmış sayıyor kendini. Döviz arttı mı onlar da fiyatı arttırır kolayı var. O da haklı kendince. Sabit maaşlı kişiler ne yapsın o zaman. Olan yine dar gelirli vatandaşa oluyor. Vatandaş fedakarlık yapar, sora, a firması, b firması vb firmalar yapmasa da olur.

Hayin sora. Euroyu yükseltip ülkemizi batirmaya çalışıyor. Kendilerinden yelek almayıp boykot etmeliyiz!!!!

Neyse bilinçli bir tüketici olarak basit bir hesap yapmak istiyorum. Bakalım Sora cebini mi doldurmaya çalışıyor.

Hatırladığım kadarıyla hazirandan beri zam gelmiyor.

277610 dosyayı görüntüle

Dolar kurunu 8,8 aldıklarını farz edelim.

Mehmet beyin aldığı yelek ;

309 TL - 8,8 $
384 TL - X$

Şimdi basit bir içler dışlar çarpımı ile zamlı fiyattaki dolar kurunu hesaplayalım yaklaşık olarak;

277611 dosyayı görüntüle

Yani zamlı fiyatı ortalama 1$ = 10,9 TL den hesaplamışlar.

Şimdi 442 lira nereden çıkmış onu bulmaya çalışalım.

Bugün dolar kuru ;

277612 dosyayı görüntüle

Şimdi ilk hesaptaki verilerle bugün bu yelek ne kadar olabilir yaklaşık olarak onu hesaplayalım.

309 TL = 8,8$
x TL = 12,04$

Yani dolara göre bu yeleğin olması gereken fiyatı aşağı yukarı böyle.(İlk aldığım kura göre)

277613 dosyayı görüntüle

(Bu hesaplamada firmalar dolar kurlarını daha farklı alıyorlardır. Bu hesap tamamen dışardan göründüğü kadar kabaca yapılmıştır.)

Yani kaba hesaba göre, Bu yeleğin fiyatı 430 TL civarlarında olmalı. Soranın sözde(!) indirim dediği fiyat 442. Acaba blackfridayden sonra gerçek fiyatı 442 olacak ama indirimden dolayı 389 lira diyor olabilir mi şirket ?

Yani birden dolar kuruna göre zam değil de kademeli olarak zam yapmışlar ya da yapacaklar gibi gözüküyor.

Jordanred, kipeo vs. diğer firmalar neden anında zam yapmıyor ? Bunun nedenini bilmiyorum. Ya da zam yaptılar mı onu da bilmiyorum. Açıp bakmıyorum bile. Çünkü sonunda yapacaklar. Ürün akışı fazla olan, hammade siparişi sürekli veren firmalar zammı hemen yapar.

Yeleğe 442 lira verecek bütçem maalesef yok. Hatta bisikletim ve formalarım yıpranmasın diye bisiklete bile çıkasım yok. Çünkü başlarına bir şey gelirse yenisini asla alamam şu sıralar. Vaziyet böyle iken, ekmeğe, benzine, peynire, yağa her gün zam geliyorken üreticilere yüklenilmesi çok garip. Kim ürünlerinin fiyatını arttırırken keyif alır ki ? Bu başlıkta bunu çok anlattım. Bu başlığın özelinde değil genel mevzuatı konuşuyorum. Yani başka bir firmanın başlığında böyle konulara denk gelmiyorum çünkü.

Neticede özet olarak ben de ilk gördüğümde sahte indirim olabilir mi diye düşündüm fakat yukarıda yaptığım hesaptan sonra aslında zamlı fiyatı bize gösterdiklerini düşünüyorum.
Firma politikası yanlış. Eğer bir fiyat etiketi üzerine çizgi çekip yeni bir rakam yazdı ise, eski fiyattan daha az olmalı yeni rakam. Eğer fiyat eskisine oranla yüksek ise direk olarak revize edilen güncel kur üzerinden fiyatları yazarım. Neden iki adet yüksek fiyat yazıp sanki daha önce rakam çok yüksekte biz buna düştük havası yaratayım.

309TL den 442 TL direk bir fiyat vermiş olsa kur farkı der geçerim. 442 den 384 de düştü demek yanıltıcı çünkü 309 dan 384 çıkmıştı. Yani yukarıdaki hesap bu düzende devre dışı.
@Arkockutay

jordanred ile mukayase bile edilmeyecek kadar iyi bir firrma. fiyatını begenemeyenler oradan alabilir tabi :)
Çok eski bir yorum ama Forumdaki bir çok dostumu ve arkadaşımı, ben dahil. Etkileyen bir yorum olduğu için düzeltmek istedim. Beğenmeyen değil ( imkanı, durumu uygun olmayan ) daha doğru bir tabir olacağı kanısındayım.

Son düzenleme:
Stoklara girdiğinde 499.95 TL satışa sunulan formalar şuan 574.95 TL üzeri çizilerek 499,95 TL olarak satışa sunulmuş....İndirim vaaarr:)

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: mhmtp ve Ali Eren
Yerli bir markanın 600 liraya forma üstü satmasının izahı yok bence yok kumaşı italyanmış felan, e zaten bu paralara direk İtalyan forma alınıyor yerli olmasının ne anlamı kaldı?

Düzenleme: Yanlışlık olmuş forma 1121,95 TL'imiş ama indirim varmış şuan 974,95 TL :)

Son düzenleme:
Mesele zaten dolar euro arttı diye artması-inmesi değil, yerli üreticinin 30-40 dolardan iç piyasada mal satması, tüketici olarak bunu eleştiririm, hedef kitleleri biz değiliz zaten, üreticinin de umrunda değiliz. Bu arada dolar 7'ye çıkıp 6 liralara indiği dönem hiçbir üretici "indirim" yapmadı... Yukardaki arkadaşın dediği gibi, İtalyan kumaş diyerek İtalyan fiyatına satacaksa İtalyan'ın kendisinden alırım şahsen.

Arkadaşlar siz yanlış anlamışsınız indirim olayını. Yukarı da arkadaş açıklamış aslında. Yeni güncellenecek fiyatlarımız bunlar eski fiyattan satıyoruz hala diyorlar aslında. @enzo ne yazık ki o dediğini euro dolar ile çalışan hiç bir firma yapamaz. Siz sadece tüketici gözüyle bakıyorsunuz olaylara. Bu diyeceklerimi sadece sora için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Şu an Türkiye'deki ortam ortada güven ortamı ekonomi namına bir şey kalmadı. Düşünün yani dolar 3 saatte 1 TL artabiliyor. Euro dolar ile alım yapan firmalardan bu tarz döviz düşüşlerinde fiyatlarını indirmelerini beklemek saçma olur. Tüketici bir malın alırken kalite düşürür gene alır, almak isterse. Ama bu işi yapan ekmek yiyen insan geleceğini düşünmek zorunda. Pandemi filan derken son 2-3 sene içinde batan kapatan kaç tane firma var Allah bilir. Tüketici olarak tabi ki böyle beklentileriniz olabilir ama bir de satıcı olarak kendinizi düşünün. Ufacık bir dükkanı işletmek bile deli masraflar açarken büyük firmaların ne hesaplar yapmasını tahmin edin. Bu işte en büyük sıkıntı ama devletimizin bu tarz işlerden aldığı vergiler. Ödedikleri vergiler gerçekten çok fazla.

Bir de italyan markaların formalarından alırım diyorsunuz ama santinin scott'ın 1 forması 1300 TL'lerden başlıyor. Eğer bildiğiniz ve sora ile aşağı yukarı aynı kalite ürünleri olan firmalar varsa lütfen paylaşın ki, bizde faydalanalım.

Arkadaşlar siz yanlış anlamışsınız indirim olayını. Yukarı da arkadaş açıklamış aslında. Yeni güncellenecek fiyatlarımız bunlar eski fiyattan satıyoruz hala diyorlar aslında. @enzo ne yazık ki o dediğini euro dolar ile çalışan hiç bir firma yapamaz. Siz sadece tüketici gözüyle bakıyorsunuz olaylara. Bu diyeceklerimi sadece sora için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Şu an Türkiye'deki ortam ortada güven ortamı ekonomi namına bir şey kalmadı. Düşünün yani dolar 3 saatte 1 TL artabiliyor. Euro dolar ile alım yapan firmalardan bu tarz döviz düşüşlerinde fiyatlarını indirmelerini beklemek saçma olur. Tüketici bir malın alırken kalite düşürür gene alır, almak isterse. Ama bu işi yapan ekmek yiyen insan geleceğini düşünmek zorunda. Pandemi filan derken son 2-3 sene içinde batan kapatan kaç tane firma var Allah bilir. Tüketici olarak tabi ki böyle beklentileriniz olabilir ama bir de satıcı olarak kendinizi düşünün. Ufacık bir dükkanı işletmek bile deli masraflar açarken büyük firmaların ne hesaplar yapmasını tahmin edin. Bu işte en büyük sıkıntı ama devletimizin bu tarz işlerden aldığı vergiler. Ödedikleri vergiler gerçekten çok fazla.

Bir de italyan markaların formalarından alırım diyorsunuz ama santinin scott'ın 1 forması 1300 TL'lerden başlıyor. Eğer bildiğiniz ve sora ile aşağı yukarı aynı kalite ürünleri olan firmalar varsa lütfen paylaşın ki, bizde faydalanalım.
Sonunda anlatmak istediğim düşünceyi destekleyen birisini buldum. Neredeydiniz bu zamana kadar ? :D

600 liraya italyan formayı gümrük ve kargo dahil alabiliyorsaniz alın zaten. Kimse zorla Sora aldırmıyor kimseye. Herkes ihtiyacına göre, kalitesine göre alışveriş yapıyor :)

• Beğen
Tepkiler: Alpinist
Geri