Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

SPD ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Scudo
Başlangıç için karbon taban ayakkabı ve pedal tavsiye etmiyorum. Çünkü SPD pedala alışmak için özellikle şehir içi yollarda biraz zordur.İlk alacağın ayakkabı ve pedala yazık olmasın bu yüzden merlindeki düşük bütçeli ayakkabı ve pedal ile deneyim kazanıp daha sonra karbon pedal ve ayakkabı ya geçersiniz.Bende 1 yıldır SPD kullanıyorum ve daha yeni karbon ayakkabı düşünmeye başladım.Ama yinede karar senin merlindeki karbon ayakkabının fiyatı iyi ancak kalitesi nasıldır bilemem eğer karbon alacaksan daha bilindik markaları almakta yarar var.
 
Peki yurtdışından spd ayakkabı aldık diyelim ve küçük geldi :D Nasıl değiştirebiliriz yani kargoyu falan biz mi öderiz anlamadım tam bu yüzden biraz çekiniyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Konuyu takipteyim bende :) ayakkabı işine hiç güvenemiyorum yalnız ve o yüzden ayakkabıyı tr den halledicem bi şekilde.
Pedal olaraksa ultregra ya da 105 karbon düşünüyorum merlinden. İlk spd pedal olucak ancak almışken uzun süre iş yapıcak olanı alayım diyorum. Özellikle ultregranın bikeradar review iyi hatta dura ace gereksiz demeye getirmiş. Aslında karbon olmasının ne kadar randımanını alıcam ama meraka giriyo artık iş bi yerden sonra
 
  • Beğen
Tepkiler: serpol79
Merhabalar,
@Nini Değiştirme işi çok sıkıntılı olur diye düşünüyorum. Küçük geleni ikinci elden satıp yeni bir tane sipariş vermek en mantıklısı olur diye düşünüyorum.
Saygılar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Number Pİ
Arkadaşlar ben de benzer bir düşünceyle bir süredir spd pedal ve ayakkabı araştırıyorum. Shimano M530 pedal ve Mt44 ayakkabı ikilisi internetten bakarken çok hoş duruyor. Ayakkabının aynı zamanda kısa mesafeli yuruyuslerde kullanımı da dusunuldugunden bu model ayrıca hoşuma gitti...
Ama geldik esas soruyaa:
Benim kron xc 1000 üzerinde gelen neco pedallar (ki ben dandik bunlar yaa diye dusunduydum ) sitesindeki bilgiye göre çifti 300 Gr. Almayi dusundugum m530 lar ise 455... diğer yandan normal bir spor ayakkabı 200 Gr a kadar dusebilirken (normal bir ayakkabı 500 Gr diyelim) bizim mt44 750 Gr civarı ki bu ayakkabı da sinifinin en popüler ayakkabıların dan biri.
Fizik bilgime güvenerek ve affınıza sığınarak; simdi biz bisikletin hafiflemesi yönünde en büyük etkinin dönen parçalarin hafiflemesiyle olacağını kabul ederken, neden daha ağır olan spd pedal ve ayakkabı???
Tamam basma - çekme prensibi kasların tümünün çalışması vs. ama kadroyu 250 Gr azalticaz diye çaba sarf ederken (dönme direncine etkisi sıfır dır ) spd pedal ve ayakkabılar çok büyük bir soru işareti oluşturdu kafamda..
Acaba önemsenmeyecek bir ağırlık mi ya da kaslardan edinimimiz kaybimizdan daha mı yüksek oluyor?
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@mhtozel m530 bence gereksiz ağır bir pedal onun yerine 540 alın alüminyum olan ve platformu olmayan modeli tercih edin.

Ayakkabı olarak ise shimanoların giriş seviyeleri bence çok kalitesiz ve kalıpları çok kötü ayağa oturmuyır ve belli bir kullanımdan sonra hepten esneyecek gidecek gibiler.

Bu tür donanımları almışken iyisini alın çünkü yetersiz gelmeye başlayacaktır. Ayakkabı olarak tavsiyem sidilere bakın. Karbon tabanlı 450-500 seviyelerine çok başarılı modeller var. Biraz daha yüksek maliyet yapın ama iyisini alın.
 
Arkadaşlar Selam! Yeni konu açmak istemedim ondan dolayı burayı hortlatacağım. :D
Ben de yol bisikletimle beraber spd ayakkabı ve pedal almak istiyorum ancak normal pedal dışında hiç kitlemeli pedallarla falan tecrübem olmadı.
llk sorum şu: Alışma süreci çok mu uzun? Pedala alışayım derken bisikleti düşürüp çöp etmek istemiyorum çünkü :D
İkinci sorum da şu: Pedalı 2. el alarak ucuza getirmeyi düşünüyorum. 2. el spd'nin ne gibi bir handikapı olabilir ve nelerine dikkat etmek gerekir?
 
  • Beğen
Tepkiler: Tuguj
@Ozan Yiğit Tabaş selamlar; bende hibrid bisikletde cok yeni kilitli pedal kullanmaua basladim tamamen ayni cekinceler ile, su ana kadar ilk 100km col sukur dusmedim ancak dusme tehlikesi atlattim, zira nerede.n gecicem kararsizligi yasarken pedallarin kilitli oldugunu unuttugun an bir risk baslamis oluyor, en gevsek ayarlamayi yaptigimdan 3 denemeyide cok sukur dusmeden atlattim, aklindan kesinlikle cikartmadigin surede zarari degil faydasi oldugu kesin; sorunun diger kismina cevap vericek kadar hakim degilim maalesef, keyifli surusler,
 
@muratbahar teşekkür ederim. Çift taraflı pedallar varmış bir de onları da düşünmüyor değilim Aklımdaki bir diğer fikirse direkt spd ile başlayıp maltepe veledromda birkaç günümü sadece şu pedal sistemine alışmaya harcasam acaba işe hakim olur muyum..? Bir de burda satılan shimano pedalların cidden merlin'e göre (kargo dahil) 50-60 lira pahalı olduğunu gördüm. Merlin'den kargo tutarı hariç 80-90 liralık alışveriş yapsam ayriyeten ödemem gereken başka bir vergi vs. olmayacak dimi arkadaşlar?
 
Ben su anda en baz model olan pd-m520 kullaniyorum, @Ozan Yiğit Tabaş

(link)

Daha ust modellerindeki su anda hatirlayorum, bir yuzu kilitli diger yuzu duz olan ve bu surette herhangi bir ayakkabi ile suruse izin veren shimano pedallari mevcut, gerci istenirsen benim kullandigim baz modele de platform ilave edilebiliyordu sanirim ancak ben genelde spor amacli haftaya 2-3 defa kisa turlar ciktigimdan mevcuta daha cok alisip calismaya calisiyorum.
 
@muratbahar

Teşekkürler tekrardan. Şimdi 2 seçeneğim var gibi. Ya attığınız pedalı alacağım ya da Merlin'den kargo dahil 100 liraya shimano R-540 alacağım. Merlin'deki 75euro altındaki alışverişlerde kargo ve ürün ücreti dışında vergi vs vermiyoruz dimi arkadaşlar, orasını kesinleştirdikten sonra büyük ihtimal merlinden alacağım..?


 
Terlik altı kaller li SPD tek geçer

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@uguryilmaz144 @Serkan Mıstınoğlu selamlar, başlıkta güzel fikir alış verişleri olmuş, biz de faydalandık teşekkürler. ben de şuan @uguryilmaz144 ile aynı durumdayım spd ye geçmek istiyorum ve merlin cycles dan sipariş vereceğim ama teslimat tahmini kaç gündür. size kaç günde geldi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Sadettin Z. abi yol bisikletinde mtb pedalı kullanıyormuş. Sebebi de şehir içindeki kullanım kolaylığı ve yürüyüşlerde problem çıkartmaması. Bir yandan da acaba mtb pedalı mı kullansam diyorum. Tek dezavantajı ağırlık aktarımının küçük bir yüzey alanından yapılmasından dolayı performans olarak yol pedalları kadar iyi olmayışı olabilir...

Bu arada numara konusunda hala çekincelerim var. 46 küçük gelir, 47 büyük gelir diye korkuyorum. Büyük gelen ayakkabıya taban koyarak kullansak nasıl olur? TR'de ayakkabılar çok pahalı olduğu için Merlin'den getirtmek farz oldu...
 
@politikos Hocam geçenlerde bu ayakkabıyı+pedalları aldım(pedalla alırsanız baya bi ucuza geliyor pedallar). 1 inde sipariş verdim 11 inde elime ulaştı :harika: (link)

@uguryilmaz144
Hocam botta 44 giyiyorum, basketbol ayakkabım 44.5, üzeri hava alan fileli koşu ayakkabılarından da 45 giyiyorum. 45 numara sipariş ettim tam oldu, 46 olsa büyük olurdu. Cm cinsinden yazıyorsa öyle sipariş verin benimki şansıma tam oldu da büyük-küçük gelirse uğraştırır. Yol ayakkabısıyla cidden yürünmüyor ama. Altta da tayt olunca bir de topuklu ayakkabı sesi çıkıyor baya gözler sana dönüyor :D :D Bakkal amcaya seslenip ona getirtiyorum artık :D :D
 
Ben adidasta 46 + 2/3, normal spor ayakkabılarda 45-46, çelik burun iş ayakkabısında 45 giyiyorum. 46 mı alayım 47 mi onu bilemiyorum... Şu an rahat ettiğim spor ayakkabım 45 numara, 29.8cm.

Bu arada F15'in 46'sı 29.6, 47'si 30.3 cm. Benim ölçülerim arada kalıyor. Kararsızlığım biraz da o yüzden...
 
Geri