Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Spd ayakkabı tavsiyesi

Decathlondan sipariş ettiğim ayakkabı bugün geldi. Kallerin montajını yapıp akşam 20km lik tura çıktım. İlk kez kilitli pedal kullanan birisi olarak ayağımı pedaldan ayırmakta hiç sorun yaşamadım ancak pedala kitlenmekte epey acemilik çektim (zamanla alışırım galiba). İlk kez spd ayakkabı kullandığım için başka ayakkabılarla kıyaslayamam. Ama bu tip ayakkabılar ile ilgili okuduklarımdan yola çıkarak ayakkabının rahat olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer spor ayakkabılarım ile pek fark yok, yürürken kaller yere değmiyor. Sadece bağcıklı olması biraz kafamı kurcalamıştı ancak bağcıkların sıkıştırma hissi çok iyi pedal çekerken hiç boşluk hissetmedim. Düşük bütçe için yeterli bir ayakkabı. Son olarak performansa olan katkısı çok belirgin, iyiki spd pedal ve ayakkabıya geçmişim.

Ayakkabıyı pedaldan ayırmayı unutup da çuval gibi yere serilmediyseniz saymıyoruz bu turunuzu :D

Scudo
selam,

Bende daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım. Gravel G2 bisikletime 540 pedal aldım (monte etmedim henüz). MTB türü ayakkabılardan da giant charge ürününe baktım. Kullanan var mı önerir misiniz?

sidi marka ürünler biraz pahalıda kalmış durumda. onlardan da bakınıyorum. Giant sidi v.s bağlı kalmadan marka model önerebilirsiniz.

Merhabalar,

Yurtdışından SPD için ayakkabı aldım fakat ayağıma biraz büyük geldi yarım/bir numara kadar, ayakkabı küçültme için uygulanan bir çözüm varmı ☺️

Merhabalar,

Yurtdışından SPD için ayakkabı aldım fakat ayağıma biraz büyük geldi yarım/bir numara kadar, ayakkabı küçültme için uygulanan bir çözüm varmı ☺

Ek tabanlik kullanarak zemini biraz yukseltip hacmi azaltmayi deneyebilirsiniz. Ne kadar etkili olacagi ayakkabinin sekline de bagli. Daha once kosu ayakkabimi biraz daha giyilebilir hale getirmistim bu yontemle.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Akbulut
Arkadaslar, Istanbul anadolu yakasinda SPD ayakkabi stogu olan, gidip deneyebilecegim magaza tavsiyeniz var mi? Shimano gibi, gorece ucuz birsey ariyorum. Tesekkurler.

Ayakkabıyı pedaldan ayırmayı unutup da çuval gibi yere serilmediyseniz saymıyoruz bu turunuzu :D
Hocam bugün bahsettiğiniz gibi sol tarafa çuval gibi düştüm, tam da ışıkta bekleyen arabaların önünde. kesin gülmüşlerdir :)

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
selam,

Bende daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım. Gravel G2 bisikletime 540 pedal aldım (monte etmedim henüz). MTB türü ayakkabılardan da giant charge ürününe baktım. Kullanan var mı önerir misiniz?

sidi marka ürünler biraz pahalıda kalmış durumda. onlardan da bakınıyorum. Giant sidi v.s bağlı kalmadan marka model önerebilirsiniz.
Ben uc farkli marka model iade ettikten sonra solugu giant charge’da aldim. N11 uzerinden siparis verdim aninda kargoya verildi. Denediklerim arasinda en konforlu ve en genis kaliba sahip ayakkabi bu oldu. Yine en rahat yurunen ve bu fiyata alt kismi karbon olan ayakkabi da kendisi. Cift boa ve tek cirtla cok kolay giy cikar mekanizmasi var. Malzeme kaliteli, cok şık gozukuyor ayakta. En son tum umudum tukenmisti, decathlonun tum serilerini al iade et yapinca bunalmis ve spd ayakkabi bulamayacam sanmistim bundan cok memnun kaldim. Tavsiye ederim.

Dosyalar

• 642FBDE8-2DE4-4C89-8240-33F9B87913F1.jpeg
    642FBDE8-2DE4-4C89-8240-33F9B87913F1.jpeg
    153 KB · Okunma: 131
Ben uc farkli marka model iade ettikten sonra solugu giant charge’da aldim. N11 uzerinden siparis verdim aninda kargoya verildi. Denediklerim arasinda en konforlu ve en genis kaliba sahip ayakkabi bu oldu. Yine en rahat yurunen ve bu fiyata alt kismi karbon olan ayakkabi da kendisi. Cift boa ve tek cirtla cok kolay giy cikar mekanizmasi var. Malzeme kaliteli, cok şık gozukuyor ayakta. En son tum umudum tukenmisti, decathlonun tum serilerini al iade et yapinca bunalmis ve spd ayakkabi bulamayacam sanmistim bundan cok memnun kaldim. Tavsiye ederim.

ayağınız kaç numara ve ayakkabıyı kaç numara aldınız bilgisini de paylaşabilir misiniz?

iade ettiklerinizin marka model bilgisi de harika olur(decathlon hariciyse). hiç değilse aklımızda olsun. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

teşekkür ederim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
ayağınız kaç numara ve ayakkabıyı kaç numara aldınız bilgisini de paylaşabilir misiniz?

iade ettiklerinizin marka model bilgisi de harika olur(decathlon hariciyse). hiç değilse aklımızda olsun. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

teşekkür ederim.
Butun ayakkabilarim 42 numaradir hem buradaki yorumlar hem de shimano sitesindeki olcum kilavuzuna dayanarak 43 numara shimano xc5 aldim kesinlikle guzel ve kibar ayyakabi aldiklarim arasinda en hafif olani fakat yurumesi bir tik zor olani. Numara olmadi biraz sikti dedim 44 tam olucak, iade ettim 44 geldi ve yine husran sol guzel oldu ama sag basparmak delirtti agridan. Sonrasinda iade edip 44 numara decathlonun serilerine dadandim belki kalip farkli olur diye (45numara hicbir ayakkabida bulamadim) ama malesef sonuc ayni oldu. Hepsini iade edip artik spd ayakkabi sahibi olamiyacam herhalde diye dusunurken aniden n11 karsima giant cikti. Direkt 44 numara giant charge aldim geldi bu seferde acaba buyuk mu olur diye 43,5 da aldim. Diger markalarin aksine giant bucuklu numaralari da sunuyor. 44 bi tik buyuk (yururken cikma oynama yapmiyor o kadar buyuk degil) ama 90dk zwift sonrasi ne agri ne sikma yapti 43.5 olani cikardiktan sonra ise basparmaklarim uyusuk ve agriliydi. Sonunda aradigimi buldum sanirim. Tasarimi guzel renkleri hos deri kalitesi yumusak, tabani karbon destekli ve aldiklarim arasinda en sert tabana sahip. Orjinal cift boa sistemi super normalde ikinci boa eklendi mi fiyatlar ucar. Fiyatina gore baya basarili urun, almadan yurtdisi incelemelerine de bakmistim. Bu arada decathlonun rockrider xc500 hic yabana atilmayacak derecede kaliteli, hafif ve şık bir ayakkabi numarasi uyan varsa dusunmeden alin. Shimano xc5 iade etmeden rockrider xc500 elime ulasmisti ayni anda test etme firsatim oldu numarasi olsa rockrider kalici olurdu.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Butun ayakkabilarim 42 numaradir hem buradaki yorumlar hem de shimano sitesindeki olcum kilavuzuna dayanarak 43 numara shimano xc5 aldim kesinlikle guzel ve kibar ayyakabi aldiklarim arasinda en hafif olani fakat yurumesi bir tik zor olani. Numara olmadi biraz sikti dedim 44 tam olucak, iade ettim 44 geldi ve yine husran sol guzel oldu ama sag basparmak delirtti agridan. Sonrasinda iade edip 44 numara decathlonun serilerine dadandim belki kalip farkli olur diye (45numara hicbir ayakkabida bulamadim) ama malesef sonuc ayni oldu. Hepsini iade edip artik spd ayakkabi sahibi olamiyacam herhalde diye dusunurken aniden n11 karsima giant cikti. Direkt 44 numara giant charge aldim geldi bu seferde acaba buyuk mu olur diye 43,5 da aldim. Diger markalarin aksine giant bucuklu numaralari da sunuyor. 44 bi tik buyuk (yururken cikma oynama yapmiyor o kadar buyuk degil) ama 90dk zwift sonrasi ne agri ne sikma yapti 43.5 olani cikardiktan sonra ise basparmaklarim uyusuk ve agriliydi. Sonunda aradigimi buldum sanirim. Tasarimi guzel renkleri hos deri kalitesi yumusak, tabani karbon destekli ve aldiklarim arasinda en sert tabana sahip. Orjinal cift boa sistemi super normalde ikinci boa eklendi mi fiyatlar ucar. Fiyatina gore baya basarili urun, almadan yurtdisi incelemelerine de bakmistim. Bu arada decathlonun rockrider xc500 hic yabana atilmayacak derecede kaliteli, hafif ve şık bir ayakkabi numarasi uyan varsa dusunmeden alin. Shimano xc5 iade etmeden rockrider xc500 elime ulasmisti ayni anda test etme firsatim oldu numarasi olsa rockrider kalici olurdu.
şans yaa. Mesajı görmezsiniz diye az önce alım yaptım.

Bende 42 giyiyorum ve 43 aldım. :(

Evde ayakkabımı ve ayağımı ölçtüm ve 27.5 cm gibi geldi. denerim olmazsa direkt 44 alırım sizin gibi. Siyah model seçmiştim onda 43,5 yok.

Bakalım. Gelince yine yazmaya çalışırım. Teşekkür ederim desteğinize.

şans yaa. Mesajı görmezsiniz diye az önce alım yaptım.

Bende 42 giyiyorum ve 43 aldım. :(

Evde ayakkabımı ve ayağımı ölçtüm ve 27.5 cm gibi geldi. denerim olmazsa direkt 44 alırım sizin gibi. Siyah model seçmiştim onda 43,5 yok.

Bakalım. Gelince yine yazmaya çalışırım. Teşekkür ederim desteğinize.
Uzulmeyin hocam herkesin ayak farkli size uyar belki. 43,5 aninda ucmus demek ki iki gun once ucret iadem yapildi aninda satilmis demek. Spd ayakkabi bulmak cok zor cidden kimsede mal kalmamis mali olanin numarasi yok ve s. Giant ayiktiysa millet hemen tukeniyor. Urun gelince traineriniz varsa bi en az 45dklik surus yapip agri veya vurma durumunu kontrol edin. Aldiklarim hep basta ayagim sigdi sorun olmadi ama surusun ortasinda agri basladi bi noktada agri olunca da beynin surekli orda oluyor butun keyfin kaciyor.

IMG_20210522_111347.jpg
İkinci el 450 tlye almayı düşünüyorum sizce uygun mudur. Mavic cosmic markalı ayakkabı internette pek bilgi bulamadım. Kal dahil değil bu arada.

Tavsiye eder misiniz almayı? İllaki triatlon sporcusu olmaya gerek yok sanırım kullanmak için

Tavsiye eder misiniz almayı? İllaki triatlon sporcusu olmaya gerek yok sanırım kullanmak için
Triathlon sporu yüzmeyi içinde barındırır. E haliyle havaların sıcak ya da ılık olduğu zamanlar yapılır diye biliyorum, yanlış biliyorda olabilirim.
Sonuçta sıcak havalar için ayakkabı bol hava alır gibi görünüyor. Dört mevsim ayakkabısı olmaz gibi, kışın üzebilir.

• Beğen
Tepkiler: Barborossa
Triatlon önce yüzme sonra bisiklet en sonda koşu şeklinde yapılıyor biliyorsunuz,haliyle denizden çıkılınca ayakları kurulayıp çorap giymeyle vakit kaybedilmemesi için triatlon ayakkabıları ıslak ayakla giyilmeye müsait,ayrıca çorapsız giyildiği için içinin çabuk kuruma özelliği var,giyilmez diye birşey yok,standart spd ayakkabılara göre daha pratik giyildiği için şekilleri biraz farklı,şekil şükül pek sizi rahatsız etmezse ki öyle edecek bir görüntüsü yok,kışın ayağınızı üşütebilir ayakkabı kılıfıyla bu işide çözersiniz,içinize siniyorsa alın.

Teşekkürler yorumunuz için

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
65565.png
Merhabalar ilk defa kilitli pedal kullanacağım almışken beni uzun süre götürecek iyi bir ayakkabı almak istiyorum malum zamlar sebebiyle. Shimano'nun SH-RC100 modelinden kullanan var mıdır acaba? kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok memnun olurum aynı zamanda farklı model önerilerine de açığım. Bütçem 900-950tl. Şimdiden Teşekkürler :)

271041 dosyayı görüntüle
Merhabalar ilk defa kilitli pedal kullanacağım almışken beni uzun süre götürecek iyi bir ayakkabı almak istiyorum malum zamlar sebebiyle. Shimano'nun SH-RC100 modelinden kullanan var mıdır acaba? kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok memnun olurum aynı zamanda farklı model önerilerine de açığım. Bütçem 900-950tl. Şimdiden Teşekkürler :)
Bütçenize uygun şuna göz atabilirsiniz.
(link)

Bütçenize uygun şuna göz atabilirsiniz.
(link)
Selamlar, ayakkabı olarak standart decathlonun giriş seviyesi modellerinden birini kullanıyorum 2 3 senedir.
Öncelikli değiştirme listemde değil ama fark yaratıyor mu ayakkabı değişimi? Bir de boa sisteminin katkısı nedir.
Uzun süredir ilk defa tembellik yapıp geriye dönük okumadan yazıyorum 🙂

Geri