Ayakkabı da bana göre gidon ve sele kadar önemli bir nokta... Sonuçta bisiklet ile 3 temas noktasından biri..Kesinlikle taviz vermeyin derim ve burada yazılan tecrübeleri mutlaka hesaba katarak tercihlerinizi yönlendirin. Bazı markalarda ayak genetiğine göre modeller sunuluyorken ya da standart olarak geniş / taraklı ayak tipine göre ayakkabılar varken , bazı markalarda bu hesaba katılmıyor ve ayak ergonomisini, özellikle uzun sürüşler ya da haftanın her günü yapılapn suruslerde rahatsız edebiliyor ama elbette yarışlarda örneğin , sizin maksimum verimliliğinizi destekliyor.. Mesela sidi versiyonlarında geniş ayağa uygun model ben pek görmedim ama diğer markalarda bu tercihe göre ayakkabılar mevcut.. Bunun yanında yazın ve kışın sürüşleriniz aktif devam edecekse, önerim, 2 adet ayakkabı tercih etmeniz.. Çünkü kışın, ayakkabınızı kilifli ve daha kalın çorapla kullanmanız durumunda, ayak ergonomisi degiseceginden ve belki alacağınız kilolar ile pedala basma hareketiniz acı farkı kazanacağından farklı bir numara ya da ayakkabı talebiniz doğabilir. Yazları ise bu söylediklerimin tersi durumlar yaşanacaktir potansiyel olarak.. bir de ben de dahil pek çok kullanıcınin atladığı şey, kışın ıslanmaya ve kurumaya çok maruz bıraktığımız ayakkabıların ömrü hızlı şekilde azaliyor. Bu yüzden de yazın faydalanamadan belki çok iyi bir ayakkabıyi kaybediyoruz..Sonuç olarak yol bisikleti ve dağ bisikletinde, kendisini ispatlamış ve en az 2 noktadan varsa 3 noktadan ayağınızı saran modeller bakın...BOA sistemi ornegin..