Scudo Sports

SPD Ayakkabı

Oktay O.

Aktif Üye
Tepki
177
İsim
Oktay O.
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar merhaba, ayağa uygun spd ayakkabıyı internetten bulabilmek ne kadar ızdıraplı bir işmiş :)

ayak ölçüm 280mm tam arada kalıyor. örneğin shimanoda 44 numara küçük geldi, 45 ise büyük.

105 5800 SPD pedal siparişimi verdim, umarım gelecekler. yine uygun olabileceğini düşündüğüm aşağıdaki modellerden veya başka markalardan öneriniz olur mu? Mavic ölçü olarak 282 mm ölçüde ayakkabı üretiyor. belkide en uygunu o olacak.

bont'ta iyi indirim var belki düşünenlerde vardır.

(link)

(link)

(link)

Scudo
Bisiklet ayakkabısı alıcam Shimano RP2 mi? Shimano R065 mi? Sizce hangisi ?

(link)

(link)

@mywashere RP2 bildiğim kadarıyla daha iyi bir seriye ait ayakkabı ve bence görünüşü daha güzel. bu arada konuyu açmışım cevap gelmemiş, kendi ayakkabılarım da eskimeye başladı :D

• Beğen
Tepkiler: mywashere
@Oktay O. Benimde gözüme rp2 daha güzel görünüyor ayrıca tamamı siyah ve deri olduğundan boyanabilirde.

@mywashere Ben de kısa zaman önce R065 SPD-SL aldım wiggle.com dan. Ayakkabı güzel ancak biraz fazlaca rahat :) eğer esneklik ve gücü tam olarak pedala yansıtmasını istiyorsan biraz daha bütçe ayırıp üst modellere bakmanı tavsiye ederim.

Ama baştada dediğim gibi; kullanımı rahat, malzeme kalitesi iyi olan giriş seviyesi spd-sl ayakkabı için fiyatı da gayet makul...

• Beğen
Fazla bütçem yok öğrenciyim bu iki modeli tercih etmemin nedeni de hem sp hemde spd sl ile kullanılması ileride mtb geçersem tekrar ayakkabı almayıp bununla kullanmak.Bu arada shimano spd sl pedalların yanında kal geliyor mu yoksa ekstradan almak lazım mı ?

@mywashere Dostum RP2 üç adet cırt cırtlı bağ oldugu için ayağını daha iyi tutar sarar. Faydası ne olur? dersen pedalı çekerken ayağından fırlayacakmış gibi hissetme hissini - ki numara ve ayakabının şekli ayağının anatomisine uygunsa- çok daha az hissedersin. Fiyat makul gibi bir de (link) a ve chainreactions a da bak erim.
(link)
Buraları bir karıştırmanı, mutlaka shimano diye değil de 3 cırt cırtlı, tabanı daha esnemez olan vs gibi şeyleri de düşenerek bir araştırmanı tavsiye ederim

Mesela MERLIN geçenlerde +SPD pedal veriyordu belki daha uyguna da gelebilr
(link)

Daha uygun olsun desen - (ki bence aman aman farkları yok dostum benzer fiyat aralıgındalar ve taban malzemesi aynı, 40 TL daha pahalı karbon da diğeri naylon değil-yani
90TL
(link)
bir çok bisikletçide gördükten sonra MAVIC aldıgıma pişman olmuştum...
127 TL
(link)
bakıp değerlendirrsiniz, kolay gelsin

• Beğen
@mywashere

linkte gördüğüm kadarıyla kal yok. ben alırken de ayrıca almıştım diye hatırlıyorum.

• Beğen
Bu arada ben aldıgımda KAL vs gelmedi... alınca sadece ayakkabı alıyorsunuz KAL ler pedal alırsanız gelir.
onun için ise aliexpress öneririm yoksa 61 TL plastik parçasına çok para...

(link)
@mywashere karbon.... numarası da var parası olan olur da bakar diye görünce atayım dedim
kal için ise
(link)
shimano cleat diye aliexprss de arayın, buraya sayfayı kopyalayamadım.

Bu arada öğrenciyseniz, yarışlara katılmıyorsanız sporcu degil de biiskleti seviyorsanız sadece....kasmanıza gerek yok
Yanlız, bu ayakkabıları MTB de kullanaibleceğinizi sanmıyorum onları pedalleri de kalleri de ayrı ve tamamen farklıdır.

Konuyu hortlatmış olacağım ama MTB SPD ayakkabı konusunda desteğe ihtiyacım var. İnternette fiyatları uyguna bulabiliyoruz fakat ölçüsünü bilmediğimiz için nasıl deneyeceğiz bunları? :)

@Prometheus kardeş ben 43 giyiyorum, dekatlondan 46 numara tam oldu ayağıma.
Denemeden almasan iyi edersin.

@Prometheus

Günlük ayakkabıda hangi numarayı giyiyorsan aynısını al. Ayrıca kullanmadan deneyip iade edebilirsin. Kullanırsan iade edemezsin.

@Cem Tunç

Çok abarttın yahu. :))))

@clubber fotosunu atarım silinmemişse.

@Cem Tunç

3 numara fark çok fazla. 1 numara anlarım ama 3 çok fazla. Ben de Decathlon'dan ayakkabı aldım, günlük ayakkabıda ne numara giyiyorsam Decatlon'dan aynısını aldım.

@clubber üşenmedim aradım ayakkabıyı, silik hep, btvin marka, şimdiki ayakkabım Shimano, o da 44, markaya göre değişiyor diyelim.

@Cem Tunç
İlk ayakkabım 500 serisi mtb ayakkabısıydı. 44 giyerim normalde btwinler 46 numarada tam oldu :) İnsan garip hissediyor kendini :)
Denemek şart ayakkabı işinde :harika:

(1000km'de bollaştı formunu kaybetti ayakkabı. Şuan 48 numara falan herhalde. Tavsiye etmiyorum BTwin 500 serisini

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
@BerkEvren bir de şu varmış, tur için daha yumuşak, yarış için biraz daha sert olmalıymış ayakkabılar.
Tabi kalitesi fiyatına göre.

Konuyu hortlatayım tekrar. Shimanonun Mtb-Trekking spd modellerine bakıyorum. Normalde Adidas, nike spor ayakkabılarında 42.5 giyiniyorum 27cm' e tekabül ediyor. 43 Numara mı almalıyım 44 mü? Deneyip alma şansım yok malesef.

Geri