Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

spd pedalda tehlike anında ne yapmalı?

''kal geldi'' lafı belkide bir tarafına ''kal'' darbesi gelen biri tarafından söylenmiştir.

Scudo
düşme anında refleksler gelişmişse aklınıza geldiğinde SPD zaten istemdışı olarak sökülmüştür. Diğer durumda Allah korusun diyorum, çünkü ben de ilk 15 günü baya yara bere içinde geçirmiştim... :eek: ama şimdi kaynaştık birbirimizle :D

spd pedalla bu gün iki adet soda mı açıp büyük bir keyifle içtim.. Herkesin haberi olsun :) buda yeni bir kullanım alanı spd nin.. hala düşünenlere duyrulur;) bisiklete gönülden bağlı olun, molalarda sodalarınızı keyifle yudumlayın.

Yeni bir bisiklet sever olarak açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

izlediğim bir çok videoda aklıma takılmıştı.. o hareketleri yaparken (Bisikleti yüksek bir yere zıplatırken fln ) ayak pedaldan nasıl ayrılmıyo diye... ama bu başlığı okuyunca aklımdaki sorunun cevabını öğrenmiş oldum...

ben sürerken genelde hızımı arttırmak istediğimde ayağa kalkıyorum ve bu sırada ayağım pedaldan kayıyo.. kaza ya davetiye çıkarıyorum durduk yere.. ayakkabı seçimini bundan sonra ona göre yapacaktım ama spd pedal + ayakkabı almak daha mantıklı..

bu arada peki normal terlik , ayakkabı ile sürerken kullanışlımı ? bisikleti aileden başkasıda kullanmak istediği zaman herkese spd ayakkabısı alacak değilim çünkü :D

@MaDDoX

Merhaba Güray.

Bisiklette spd pedal takılıyken , normal ayakkabı ve terlik spd üstünde çok kayar. Ama spd yi satın alırken bir tarafı platform pedal olan tiplerinden alırsanız, hem spd hemde normal ayakkabıyla kullanabilirsiniz.
Ayrıca büyük bisikletçilerde bu spd lerin üstüne takılabilen plastik platform parçalar var diyede biliyorum.

Kolay gelsin .

Sevgi ve selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: Enes. ve MaDDoX
@Ender Alıcıoğlu

verdiğin bilgi için çok teşekkürler ender abi..
bir tarafı platform pedal olan spd benim işimi görecektir..
bu konudan çok şikayetçiydim, uzun boylu olmamdanmı yoksa ayakkabı tabanındamı bilmiyorum artık, 1 seferinde hızlanmak için ayağa kalktığımda pedaldan kayıp ayaklarım yere sürtüyo, kendim ön boşluğa düştüğüm için selenin önü belime çaprtı. :mad: 1 hafta otrup kalkarken zorlandım, tam kemiğe denk gelmiş..
gözüm korktu, bir daha birden pedala yüklenmiyorum.. spd temin edesiye kadarda temkinli sürmeye devam edeceğim...

iyi günler

bende bir spd kazasedesiyim:(
bü gün 2 inci defa kaportayi düzeltim (lambada bekleyen arabalarin kaportasi)
tabi hep spd yi unutmaktan kaynaklanan düsüsler.
neyseki sizin sayenizde burada ögrendim ki ayar dereceleri varmis
bendekiler cok sert,yarin ilk isim spd ayarlarini gevsetmek olacak
yanliz bir sorum olacak
dik yokus cikarken spd ler takili tam dik yokus ,Bisikletten inmeniz gerekiyor
inmek icin de ani hareketle atlamak gerekiyo denge meselesi o an da spd ler acilmiyo yine yerdesiniz.
Insallah yarin spdleri gevsetirimde bundan sonra korkum olmaz.

selamlarim
kerim67

@kerim67

yokuşa girmeden önce spdleri pedaldan ayırıp çıkarsan daha güzevnli olur bence...

Gözünüzün yemeyeceği yokuşa sürmeyin siz de... Başlamadan bisikletten inin... Ya da antrenman yapın :D

Öne atlayarak değil de, tek ayağı kurtarıp arkaya doğru basın hafifçe, hem diğer ayaktan tork'u kesmemiş olursunuz, pat diye durmaz. Hem de üçgen olur denge sağlanır. 2 ayak yerdeyken bisikleti altınızdan kaçırırsınız zaten...

spd'yi çıkarıp takma antremanı yapın arkadaşlar,ama mutlaka yinede düşeceksiniz ,garanti verebilirim :) biraz da nasıl en güvenli şekilde düşülür antremanı yapın,ama sürekli kullanırsanız belli bir süre sonra ayağınızda spd olduğunu bile unutacaksınız,çıkarıp takma otomatiğe bağlanacak :)

@MeLiSBuRCu

koyu olan yerle ilgili bir konu vardı isteyen arkadaşlar forumda arama yapabilir;)

Bende ilk SPD deneyimimde unutarak, kaldırımın köşesiyle ciğerlerimi tanıştırdım. 2 hafta nefes almakta güçlük çektim. SPD aldığımada pişman oldum. Sonra düz yolda tak-çıkar antreman. Hala ani durumlarda, panik yapıyorum.

kilitli pedal kullanıosanız EGGBEATER teknolojisini kullanın takıp çıkarması çok kolaydır ve kesınlıler dık çekmelerde bırakma yapmaz 2 sene kullandım ve çok memnundum her turlu arazıde kullandım çok sağlam ınışlerde bıle problem yaşamadım. hafıf bi çapraz harekette mekanızma çalışır ve çok hassas tır...

bn SPDyi sadece yol bisikletimde kullanıyorum .yol bisikletini ise antremanlarda kullanıyorum ve duracağımız zaman hoca bıkmadan usanmadan ''SPDlere dikkat'' diyor .onun için hiç unutupda düşmedim.ama tek başına spd pedal ile pedal çeviren arkadaşlar asla bikede müzik dinlemeyin.müziğin ritmine takılıp durduğu zaman spdleri unutup düşen bir sürü arkdaşaım var :)

Teşekkür ederim Ender Bey, spd pedal bu kadar güzel anlatılabilirdi. Anlatım güzelliğini fotoğrafla desteklediğiniz tecrübelerinizi ve bildiklerinizi aktardığınız yazınızı zevkle okudum. Bende spd kullanıyorum, bilmediğim birkaç konuyu öğrendim. Bisiklete gönülden|ayaktan bağlı olmayı ve 4x4 çeker benzetmenizi çok beğendim.

bikerdem

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Geri