Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Specialized sirrus elite 2013

Tepki
51
Bisiklet
Specialized
Yaklaşık 10 günlük araştırmalarım, forum karıştırmalarım sonucunda bugün Specialized Sirrus Elite 2013 ile fiili olarak aranızdayım.
Fiili diyorum, zira yaklaşık bir haftadır, burada da aldığım ve almayı düşündüğüm bisikletler arasında saatlerce yazdıklarınızı okuyarak zaten aranızdaydım.:)
Bu yazdığım ilk mesaj.Belki önümüzdeki günlerde yazışırız ama ben şimdiden gıyaben de olsa, yani kendileri bilmeseler de bu bisikleti almama vesile olan tüm
forum üyelerine teşekkürlerimi sunarım.:alkis:
Her ne kadar daha bisikletime kavuşmasam da bir terslik olmazsa bugün canlı tanışacağız.
Doğma büyüme İzmir'liyim.Pinokyo neslindenim, diyeceğim ama umarım yanlış anlaşılmaz.Bizim kuşak bilir, zamanımızın efsanesiydi.Ve o zamanlardan bu zamanlara
bisiklete ara verdim.Yaklaşık 30 sene :) Bu zaman içerisinde pedal basmışlığım olsa da bir bisikletim olmadı.Sporla aram her zaman iyi olmuştur.Tabi yaş ilerledikçe
metobolizma yavaşlıyor.Buna bağlı olarak yağlanmalar ve Türk kası tarzında istem dışı gelişmeler oluyor insan vücudunda.:)Her ne kadar son 15 yıldır rüzgar sörfü
yapsam da Nisan-Kasım arası artık formu korumak açısından yetmemeye başladı.Salon tipi sporlara olan ilgim, menisküs başlangıcı teşhisiyle 15 yıl önce basketbola veda etmemle sona erdi. Windsurf gibi zevk aldığım için yapacağım, ama içerisinde çalışmayan kas grubu bırakmayacak bir fayda da sağlayan ne yapabilirim diye düşününce, aklıma
eski aşkım bisiklet geldi.Özgürsün, açık havadasın, tek başına da takılabilir.Sağlam bir kadro da yapabilirsin....Bunun gibi bir çok fikir de dolaşınca aklımda, başladım araştırmaya.Öyle ne tarz bir şey yapabilirim kısmı fazla uzun sürmedi.Zaten dizlerde sıkıntı olduğu için, sarp kayalıkları hiç düşünmeden direk aydınlık şehirlerin düzlüğüne iniverdim.Ama bu kısımda zaman içerisinde o kadar çeşitlenmiş ki, çok daralttığımı düşündüğüm aralık bile neredeyse 10 günümü aldı.En sonunda multi use ya da forumda çok kullanılan tabiriyle hibrit de denilebilen SSE 2013 yol,şehir bisikletine karar verdim.İnşaAllah doğru seçimi yapmışımdır.
Bugün elime geçer de haşır neşir olma fırsatım olursa; 30 yıl sonra, nasıl tarif etsem sevimli bir Hacı Murat'dan, Ferrari Testarossa'ya geçişin ilk deneyimlerini sizlerle paylaşırım.Eğer ilk pedaldan sonrası da, ilk görüşüm ( Gümüş renklisini askıda ilk gördüğümde "Offf budur" demiştim) gibi olursa değmeyin keyfime.:cool:

Scudo
Hayırlı olsun, çok güzel bir bisiklet almışsınız. Ben de sse 2012 modelinin ikinci elini bulduğum gün alacağım.

@ N.ÖZÜTÜRK

Çok teşekkür ederim.Zira sizinde etkiniz oldu bir çok yönden, bu modele yönelmem de.Az önce aradılar.Kargo gelmiş.Kısmetse akşama tanışacağız :rolleyes:

@ Özgür Kılınç

Teşekkür ederim.İnşaAllah siz de gönlünüzde ki modele kavuşursunuz.

Çorbada benim de tuzum olduğuna çok sevindim. Benim bisiklet 1500km de. Bulduğunuz her fırsatta kullanın. Çok keyif alacaksınız. İzmir ve çevresi sizi bekliyor :cool: Bir İzmir'li olarak oralarda benim içinde sürün...

Hayırlı uğurlu olsun. Ben de FX7.3 ile SSE arasında gidip geliyorum.... Bakalım hangisi nasip olacak...

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Sakaoğlu
Pinokyo zamanımızın kült bisikletiydi. Korbonmuş marbonmuş anlamam, en iyi bisikletti :)

Üç hafta sonra SSE klübüne bende katılıcam bir aksilik olmassa. Çok güzel bir seçim yapmışsınız. Kazasız belasız keyifli pedallar....

• Beğen
@ m.ali mülayim
Teşekkür ederim,darısı başınıza diyeyim.İkisi de güzel bisiklet.Ben karbon maşa diye Specialized tercih ettim.Hayırlısı olsun :)

@ Murat Yüksel
Teşekkür ederim,size de şimdiden hayırlı olsun.:) Evet, amcam almıştı, Pinokyo'yu 8 yaşıma girdiğimde.10 Sene kadar kullandım.
Hala taş gibiyken, arkadaşımın kardeşine hediye etmiştim.Ciddi yol yapmıştım, o zamanlar,o ufacık,katlanabilir sevimli bisikletle.Ne günlerdi...

Evet bu akşam tanıştık Elite'le :) Sabah evden çıkarken, kot üstüne gömlek ve hafif bir yağmurluk almıştım.
Gerçi kesin değildi ama ne olur ne olmaz akşam teslim alabilirsem, dayanamam binerim hemen diye.
Öğlen civarı aradılar, kargonuz geldi diye.Akşamı zor ettim tabiri caizse :eek: Neyse saat 19:20 gibi girdim içeri.
Hızlı delikanlıyı gördüm hemen ortada.Kaskım da gelmiş onunla beraber.Takım olsun demiştim alırken Propero II
hoşuma gitmişti.Evde çok kibar bir pompam vardı.Onu da yanımda getirmiştim.Sağolsunlar onu da monte ettiler.
Bu arada Parkur Bisikletten aldım Specialized'ı.Ali ve iki Bora'da çok ilgilendiler,sağolsunlar.Eh artık yolcu yolunda gerek dedim.
Teşekkür edip vedalaştığımda saat 20:00 gibiydi ve hava kararmak üzereydi.İzmir'i bilenler bilir.MithatPaşa Lisesinin karşısından
deniz kıyısından Üçkuyular, oradan İnciraltı yolu üzerinden Teleferik Balçova yaptım.Eve geldiğimde saat 20:25'ti.
Henüz bir km saatim olmadığından tahminen 10 km yolu 25 dakika civarlarında almışım.Bu sizler için ne ifade eder bilemiyorum ama
30 yıl sonra, sıfır idman, ilk defa vitesli bisiklet kullanan birisi bunu beğendi :islik:
Dediğim gibi vitesli ilk bisikletim olduğu için, sistem için bir yorumda bulunamayacağım.Ama alet "Ateş ediyor" bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Teleferik rampasından aşağı inerken, adrenalin pompalattı resmen böbrek üstü bezlerime.Bir an için duramayacağım sandım :asik:
Sele düşündüğüm kadar ya da göründüğü kadar rahatsız edici değil.Ama 10 km ancak ısınma turu olabilir.Ciddi mesafeleri düşününce ben de
Brooks salgınına yakalanacağım gibi geliyor.Bu arada acilen bir lamba ve kibar bir zil almak lazım.Gecenin bir yarısı oldu.Şeytan hava nefis, çık bir tur at diyor.
Çok özlemişim sürmeyi, gerçekten.Tabi bazı melekeler kaybolmasa da idman eksikliği aşikar.Umarım kazasız belasız bir ısınma dönemi olur...

Hüseyin Bey,
hayırlı olsun yeni bisikletiniz, güle güle, iyi günlerde kullanın.
Ne güzel anlatmışsınız o ilk heyecanı... :)
İyi pedallamalar.

• Beğen
Güle güle kullanın kazasız sürüşler dilerim.

Sanırım bu sınıfta esaslı bir modelden birisi.

• Beğen
Haluk Bey, Ulaş Bey ben de güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ulaş Bey evet gerçekten hoş bir model.Benim ve tabi ki de bir çok bisikletçi için olmazsa olmazlardan biriside kilosuydu.
Son eklentilerden sonra tartmadım ama kutudan çıkan hali 10,5 kg civarlarında.Yani bana söylenen bu.Daha user manual'i açmaya fırsatım olmadı.
Orada da yazar mı bilmiyorum, önemli de değil.Bir tartıya sokacağız artık :) Dün ki başlangıçtan sonra,omuzlayıp 3. kata
çıkarmam dakikamı almadı, önemli olan bu.Bu yüzümü bir kez daha güldürdü.:p

Sirrus iyi bir seçim.Ben 1.5 yıldır kullanıyorum.Gerek asfalt gereksede stabilize yolda çok akıcı bir bisiklet.Hayırlı olsun tekrar

• Beğen
geçenlerde bende değerli bir ağabeyimizden deore donanımlı bir sirrus elit sahibi oldum ve kendisine minnettarım muhteşem bir bisiklet. iyi günlerde kullanın.

• Beğen
@ ismail atay @taha ender çok teşekkür ederim.Sizler de güzel günlerde kullanın inşaAllah.

bisikletiniz hayırlı olsun. Bol pedallamalar.
Bislkleti ne kadara aldınız. Pazarlık yapmaya imkan veriyormu parkur bisiklet. Müşteriyle olan ilgileri nasıl ve son olarak servis olarak neleri garanti ettiler size.
Kusura bakmayın baya bi soru sordum

Çok teşekkür ederim.Açıkçası santim kıpırdamadılar.Aktifpedal da ki fiyatın aynısı yani 1.950,00.-TL den aldım.
Vade farkı almadan 12'ye böldüler.Ayaklık, su ve pompa tutacağı,su matarası ve reflektör hediye ettiler.
Bana arkadaşlarım tavsiye etmişti.Gerçekten ilgililer, benim de tavsiye edebileceğim bir yer.

İçimde ki açlık tarif edilir gibi değil.Fakat öyle bir zamana denk geldi ki total de 50 km bile yapamadım :(
10 gün kadar da yurt dışı seyahatim var.Nasipse dönüşte acısını çıkaracağım artık.Teşekkür ederim bu arada siz de güle güle kullanın.
Gerçekten hoş bisiklet :asik:

• Beğen
Tepkiler: güçlü göymen
Geri