Scudo Sports

Specialized sirrus elite ile sirrus sport arasında kaldım

Y. Birol

Üye
Tepki
32
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaşlar...
Ben de daha önce burada forumda paylaşmıştım.Geçen sene almış olduğum ghost panamao x3 bisikletim kadro boyunun bana biraz büyük gelmesinden dolayı 1 kez bindikten sonra 2 hafta önce satmıştım.Şu anda düz maşa ve v fren bir bisiklet alacağım.Aklımda specialized sirrus elite ile sirrus sport modelleri var. Biri karbon maşa diğeri ise alüminyum maşa. Sizce aradaki yaklaşık 500 tl lik farka değer mi.Şehir içi asfalt ve bazı bozuk yollarda kullanmayı düşünüyorum.Yani düz maşa bisiklette karbon ile alümünyum farkını bozuk yollarda çok hissedermiyim.Bu konudaki fikirlerinizi öğrenebilirmiyim.

Scudo
İnceleme - Specialized Sirrus Elite
İnceleme - Specialized Sirrus Elite Disc 2016
Specialized Sirrius Elite 2015 modelini kullanıyorum. Forumda 2016 ve 2015 modelleri için inceleme mevcut. Bence fark olarak sadece maşaya bakmayın. Geometri ve ağırlık farklı olarakta bakabilirsiniz. Alümünyum maşa bisiklet kullanmadığım için kesin bir şey söyleyemem fakat darbe emiciliği açısından fark olacağını düşünüyorum. Zira bir çok zemin durumunda kullanmama rağmen darbelerden dolayı bir sıkıntı veya rahatsızlık yaşamadım. Tavsiyem kullanıcısı olduğumdan dolayı Sirrus Elite den yana

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Vereceğin 500 TL na değer, sadece maşa değil kadro farkıda var. SSS A1 alüminyum SSE de E1 alüminyum kullanılmakta. SSE almalısın hatta mümkünse 2015 modelini al.

• Beğen
Maddi imkan varsa Elite alınır, şüpheye gerek yok :harika: 2015 uygun beden bulmak biraz sıkıntı olacak maalesef.

• Beğen
Tepkiler: cpt.erhan
Neredeyse aynı durumu ghost panamao x5 ile yaşadım ve onu elden çıkardıktan sonra SSE almak için aktifpedalla görüştükten sonra uygun kadro boyu kalmadığını öğrendim. Bunun sonucunda 2015 model sirrus sport aldım. Iki bisiklet arasında 500 gramlik bir fark mevcut. Sebepleri E5 alüminyum ve karbon masa. 2016 SSE almak istersen eğer fiyatı 2015 modele göre daha fazla şuan. Sirrus sport kullanıcısı olarak SSE bulamazsanız sirrus sportu tavsiye ederim. Yaklaşık 500 Tl'lik farkla da donanım yukseltimi yapılabilir. Keza ben o farkla lastikleri schwalbe Marathon supreme ve pedalları da crankbrothers Candy 1 modeliyle değiştirdim. Bu değişimlerin maliyeti 250 tl civarında oldu. 250 TL'ye de biraz ekleme yaparak jant takımını degistirecegim. Yapılan değişikler sonra bisiklet yaklaşık 10.5 kilo civarına inecek.

@ÖnerERKUT spe nin jantları biraz ağır ama akıcılığı yüksek, değiştirdiğinize değmesi için iyi para harcamanız lazım. Benden söylemesi...

@İbrahim A. Merhabalar. SSE alamadım maalesef uygun kadro olmadığı için. Sirrus sport kullanıcısıyım ve jant seti lastikler de dahil olmak üzere ruble hariç 4100 gram gelmekte ve bu anormal bir değer. Çemberleri mavic open sport, telleri de dt swiss revolution teller değişeceğim. Bu kombinasyon lastiklerle beraber 3100 gram civarı geliyor.

• Beğen
@ÖnerERKUT jantlarımız aynı. Ağır olduğununu biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum. Lastikleri yol lastiğiyle değiştirince bir yarım kg daha fark eder o zaman. çok basit işlemlerle 1,5 kg hafifler, SÜPER RAKAMLAR.. :):) Ama akıcılığı giriş seviyesi yol jantı seviyesinde olduğundan üzerine hiç düşmemiştim.

• Beğen
Tepkiler: ÖnerERKUT
Rubleyle beraber tam 4485 gram geliyor jant seti :) uzun tur yapma ihtimalim olmasa mavic Aksium alma niyetim var ama tur hevesi sebebiyle mecbur 32 tel bir toplama jant seti yapmam gerekiyor :)

• Beğen
@ÖnerERKUT eski jantlar sende kalacaksa istediğin jantı tak tura çıkarken değiştirirsin..

@cpt.erhan
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Sanırım tercihimi sirrus elite'den yana kullanacağım..
@k3mal
Vereceğim 500 TL lik farka değecekse evet sanırım sse alacağım..Teşekkür ederim.
@İbrahim A.
İmkanları zorlayıp elite yi almayı düşünüyorum.2015 modeli kadro boyu uygun olan var 1 tane...Teşekkürler...
@ÖnerERKUT
Şu anda kadro boyu olarak bana uygun olanı 1 tane var.Sanırım onu alacağım..Dediğin gibi 500 TL lik farkı madem kadro boyu uygun olanı var onun için harcamayı düşünüyorum.Umarım ilerde donanımları zamanla yükseltirim...Teşekkür ederim...

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bu arada sormak istediğim bir şey de; boyum 1.70 bacak içi boyum 71 cm.Şu anda mevcut olan XS kadronun yerden yüksekliği 70.5 cm (kodro boyu 39.5 cm) sanırım uygun gelecektir değil mi.Bu konudaki fikirleriniz de olumluysa bana artık gidip almak kalacak..

@İbrahim A. 1 hafta içinde kararımı netlestirip siparis vereceğim. Almışken tek bir jant setiyle halletmek istiyorum hem tur hem günlük kullanım konusunu.

@Y. Birol sirrus elite ve sport için kadro çizelgesi

http://www.specializedconceptstore.co.uk/_common/uploads/stores/image/SizesGuides/Bike-Sizing524X98.jpg
The size guides below are for Specialized Sirrus bikes
Sirrus Limited:
Bike SizeRider HeightRider Height (cm)
49cm5' 0" - 5' 5"152 - 165
52cm5' 5" - 5' 8"165 - 173
54cm5' 8" - 5' 10"173 - 178
56cm5' 10" - 6' 0"178 - 183
58cm6' 0" - 6' 3"183 - 191
61cm6' 3" - 6' 6"191 - 198
Sirrus Expert, Comp, Elite, Sport & Sirrus:
Bike SizeRider HeightRider Height (cm)
X-Small5' 0" - 5' 3"152 - 160
Small5' 3" - 5' 6"160 - 168
Medium5' 6" - 5' 9"168 - 175
Large5' 9" - 6' 0"175 - 183
X-Large6' 0" - 6' 3"183 - 191
All sizes guides are an estimate. To confirm a bicycle size is correct for you we recommend you visit your nearest Specialized Concept store.

Arkadaşlar şimdi boyumu ve bacak içi boyunu hassas şekilde ölçtüm..Boyum 1.68 bacak içi boyu 70 cm ... Benim maalesef normaline göre bacak boyum kısa ...Benim arkadaşın boyu 1.70 cm olmasına rağmen bacak içi boyu 76 cm geliyor ki burada benim bacak boyumun ne kadar kısa olduğu belli oluyor. Yukarıdaki tabloda bir hata olmalı.Benim baktığım sirrus elite bisikletin XS kadrosu 39.5 cm, kadro üst borusunun yerden yüksekliği ise 70.5 cm yazıyor.Ki bu kadro sanırım tam bana göre diye düşünüyorum. Yanılıyormuyum..
(link)
Burada dikkat ederseniz XS kadroda kadro boyu (SEAT-TUBE LENGTH) 398 mm yerden yüksekliğine ise (BIKE STAND-OVER HEIGHT) 705.8 mm şeklinde yazıyor.

@Y. Birol verdiğim tablo direk Specialized'ın sitesinden alıntı olmakla beraber kadro üst borusunun yerden yüksekliğine göre değil, kadro üst borusunun gidon boğazının merkezine kadar olan yatay uzunluğuna göre hazırlanmış.

@Y. Birol İstanbul'dasınız, imkanınız varken gidip deneyin hesap kitap biraz tehlikeli, küçük gelme ihtimali yüksek.

@İbrahim A. İstanbuldayım gidip denedim..XS kadrosuna bindiğimde seleye çıkmayıp ayakta durduğumda kadro üst borusu ile apiş arasında neredeyse hiç boşluk kalmıyor yada 1 cm ancak kalıyor.Sizce bu kadro uygun değil mi?...Haklısınız hangi bisikletçiye gitsem boyum 1.68 dediğimde S kadro (44 cm) size uygun diyor ama gel gelelim bindiğimde 2 ayağımı yere basamıyorum ya iki ayağım parmak ucunda yada bir ayağımı kaldırmak zorunda kalıyorum (Seleye binmeden tabiki)...Ben mi yanlış okuyorum şehir bisikletlerinde bisiklete binildiğinde ayakta durduğumuzda kadro üst borusu ile apiş arasında 2-3 parmak boşluk olması doğru kadro olduğunu gösterir şeklinde yazıyor.

@Y. Birol değiniz gibiyse haklısınız. Olmadı uzun gidon boynu alıp değiştirirsiniz.. En önemlisi iç bacak boyundan uygun olması.

Hatta benim SSE M beden, gidon boyunlarını değişebiliriz. Bana da elzem olmasa da daha kısası olsa fena olmaz.

Tam olarak gidon boyunun etkisi nedir?. Daha detaylı açıklayabilir misiniz?

@İbrahim A. Tam olarak gidon boyunun etkisi nedir?. Daha detaylı açıklayabilir misiniz?

Aşağıdaki parçanın uzunluğu, açısı ve takıldığı yerin yüksekliği değişebiliyor. Bu sayede sizin uzanma mesafeniz ve şekliniz, oturuşunuz ciddi şekilde değişiyor.

http://www.dalescycles.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/e7363e0f1f7e1ce8d74c0b817ecf1013.jpg

Geri