Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sporcu kırıkları ve sakatlıklarıyla ilgilenen doktor tavsiyesi

ppidpi

Üye
Tepki
53
İsim
Pınar
Bisiklet
Giant
Merhabalar uzun zamandır forumda aktif değildim. 16 martta bir bisiklet kazası geçirdim. Bunun sonucunda sağ bacağımda ezilme ve sol kolumda dirseğimde parçalı kırık oldu. 2 aylık alçı sonrası kemikler kaynadı fakat kolum eskisi gibi değil. 4 farklı ortopediste gittim ameliyat mümkün mü diye hepsi olumsuz yanıt verdi. Özellikle spor sakatlıkları ile ilgilenen bir doktora gitmek istiyorum. Bildiğiniz isimler varsa paylaşırsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Scudo
merhaba ;
Öncelkle geçmiş olsun. Bende geçen sene Ekim ayı sonunda bisikletten düştüm, iki kolumda kırıldı
Dirseklerdeki pelvis kırığı dediler parçalı olandan ve 20 gün alçıda kaldı.
Bende doktor doktor gezdim fakat çare bulamadım kollaım güçsüz ve tam açılmıyordu.

Yakın arkadaşımın Erenköy Fizik Tedavi Hastahanesini önerdi gittim ve 15 günlük bir tedavi sonrası kollarım açıldı güçlendi.
Size fizik tedavi önerebilirim en azından fizik tedavi doktoruna bir gidin derim.
Sporcu yaralanmaları ve tedavisi ile ilgili bir doktor bulamadım ama bir ihtimal klup doktorlarına danışılabilir. Tanıdığınız varsa.

radius başı kırığı yaşadım.iyi bir fizyo terapi öneririm probleminiz bu ise...

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Geçmiş olsun, ben de geçtiğimiz temmuz sonu kaza geçirip sağ omuz başını kırmaktan da öte eklem hariç yarısını paramparça hale getirdim. Acil serviste kırık, ameliyat ve protez kelimelerini duyunca kaçtım ordan.:)

Tanıdığımız bi doktor kendi çalıştığı hastaneden değil, güvendiği bi arkadaşı olduğunu söylererek Dr. Erşan Ateş'e yönlendirdi. Kendisi Galatasaray voleybol takım doktoru aynı zamanda, zaten araştırırsanız görürsünüz memnun olan çok kişi var, ben de çok memnunum kendisinden. Protez falan da takmadı, omuz gibi sinir ve damar açısından riskli biyeri tertemiz ameliyat edip bi gece hastanede yatırıp taburcu etti. Ota Jinemed diye beşiktaşta bulunan bi hastanede ameliyatları yapıyo, haftada bikaç gün de saat 16'dan sonra ümraniye Ümran Tıp merkezinde hasta kabul etmekte. Ben anadolu yakasında olduğum için kendisini burda ziyaret ediyorum, ücret olarak gayet makul aynı zamanda.

Eylül ayından beri fizik tedaviye devam ediyorum, pek çok profesyonel sporcunun tedavi için geldiği biyer. Fizyoterapistler de röntgen ve mr görüntülerinizi görüp muayene edip değerlendirme yapıp gerekli görürlerse bi doktora yönlendirme yapabiliyolar.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Gecmis olsun bende iki kolumdan dirsekte radius ust uc kirigi gecirdim bisiklet kazasi sonucu. Biri parcali idi. 3 hft alci sonra fizik tedavi sonucu cok şükür bir sekel kalmadi. Ortopedistlerin icinde el cerrahlari daha cok bu konu ile ilgileniyorlar. Onlarin bir fikrini almanizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: rodya
Iyi bir ortapedist, ardından iyi bir fizyoterapist ile bu tür problemler çözülür. İkisi de olmaz sa olmazdır.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Sol kolumun dirsekten aşağısı doğuştan yok. Bir de üzerine kırık olunca daha da sıkıntı oldu. O yüzden fizik tedavi ihtimali anlamsızlaştı, kendi kendime oynatmam gerekiyor bana verebilecekleri egzersizler mevcut değil :/ Ameliyata yanaşan doktor bulamıyorum şimdiki halinden daha kötü olur deniliyor.

@ppidpi

Öncelikle geçmiş olsun. Mevcut durumunuzun fizyoterapiyi neden anlamsızlaştırdığını anlamadım. Benim bir fizyoterapist olarak anladığım sorununuzun çözümü fizyoterapi gibi görünüyor. Şehirler farklı olmasa tedavinizi yapabilirdik fakat İstanbul'da çok daha iyi merkezler ve fizyoterapistler bulabilirsiniz.

İzmir'de Veli Lök'ü duymuştum. Şahsen kendim gitmedim ancak hocaların hocası diye biliniyor camiada. Alsancak'ta özel muayenehanesi vardı ve bana biraz tuzlu gelmişti muayene ücreti. Yaşı bayağı ileri bildiğim kadarıyla, artık ameliyat yapıyor mu tam bilemiyorum isterseniz bir arayıp konuşun sekreteriyle.

@ppidpi

Kırık bölgeye akupuntur uygulatın göreceksiniz çok farkedecek. Zaten kazayı Martta geçirmişsiniz yani daha çok yeni. Kemikler kaynamış dahi olsa eski haline gelmesi için daha süre geçmesi gerekiyor. Ortopedik hastalıkların düzelmesi uzun sürüyor. Fizyoterapi uygulanamıyor dediğiniz için onu yazmadım.

@clubber

Gittiğim ortopedistler hep fizik tedavi uygulanabilecek bir durum olmadığını söylediler. Yazılan yorumlar doğrultusunda Erenköy Fizik tedavide spor yaralanmaları alanında uzman bir doktordan randevu aldım. Bir de kendisinde şansımı deneyeyim.

Cerrahi girişimle çözülemeyen her kas-iskelet sistemi problemine Fizik Tedavinin mutlaka faydası olur. Doğrusunu yapmışsınız. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: ppidpi
@ppidpi

Akupunktur desteği muhakkak alın. Kadıköy'de Dr. Nüzhet Ziyal var. Kendisi çok yaşlı ama bildiğim kadarıyla hala devam ediyor. Yanında yardımcısı var. Çoğunlukla o uyguluyor. Telefon açmayın doğrudan gidip yardımcısına durumunuzu anlatın ve o bölgeye akupunktur uygulatmak istediğinizi söyleyin. Birkaç seansda farkı göreceksiniz.

@clubber

Akupunktur yöntemi sadece analjezik bir destek tedavi olarak kullanılıyor, yani amaç sadece ağrıyı engellemeye çalışmak. Kırık sonrası açıklanamayan ve önlenemeyen bir ağrı varsa son çare olarak tercih edilebilir. Fakat ben akupunktur için para ödemek istemem ve tavsiye de etmem. Ben bu tür alternatif uygulamaların ticari olduğunu düşünüyorum.

@fztserhat

Ben kırılan parmağıma akupunktur uygulattım. Faydasını da çok gördüm. Bir tecrübe sonucu bu bilgiyi verdim. Akupunktur sadece ağrı kesmek için kullanılmıyor. Duruma göre tedavi de edebiliyor. Akupunktur uygulanan bölge uyarılıyor ve kan dolaşımı artıyor. Kanın ulaştığı dokular daha hızla iyileşiyor, ödem oluşmuşsa ödem azalıyor (analjezik etki). Ortopedik hastalıklarda fizik tedaviye parallel akupunktur da uygulandığında iyileşme daha hızlı oluyor ama arkadaşa fizik tedavi yapılamıyormuş.

Aynı şekilde dizlerimde de dolaşım zorluğu vardır. Bu yüzden zaman zaman akupunktur bantları takarlar dolaşım hızlanır.

İstanbul'da iseniz Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu var. Kendisi basketbol milli takımının hekimliğini de yapmış üst düzey bir ortopedist.

• Beğen
Tepkiler: ppidpi
@clubber

ben hiç uygulatmadım ama defalarca bu tedaviyi uyguladım. hastalarımızda kısa süreli analjezik(ağrı kesici) etki dışında anlamlı bir iyileşme göremedim. bu yöntemler tıbbi literatürde kanıt düzeyi çok çok düşük uygulamalardır ama gene de tercih sizin.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@fztserhat
Madem uyguluyorsunuz önceki mesajlarımda ismini yazdığım doktorla görüşürseniz daha iyi bilgilenirsiniz.

Kaldı ki tek başına akupunturdan bahsetmedim. Destek olabileceğini yazdım. Arkadaş fizik tedavi alamadığı için bir de akupunturu denemesini önerdim.

@clubber
Tavsiyeniz için teşekkür ederim :) Söz konusu mesleki bilgi olunca kişiler yerine güncel tıbbi literatüre başvurmayı tercih ederim. Kaldı ki bu konuda (akupunktur) yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Alternatif tedavi yöntemleri son yıllarda ülkemizde çok popüler ve konuda tartışmalar tıbbi çevrelerde de yoğun şekilde devam ediyor. Bahsettiğiniz hocanın yaşına ve mesleki kariyerine saygımız sonsuz fakat ben bu yöntemlerin başlı başına bir tedavi yöntemi gibi sunulmasını doğru bulmuyorum zira güncel literatürde bunu söylüyor.

Geri