Scudo Sports

Sr Suntour Epicon ve Rock Shox Tora arasındaki farklar nedir

@Deniz Gökhan Tezcan

Ya ne kadar v-fren de olsa, eski model de olsa imkansız o kadar ağır olması. Sonuçta havalı bir maşa. Bence sonuç yanlış. En fazla(taş çatlasa) 1.900-2.000 gr çıkması lazım.

Scudo
@Muzaffer Yılmaz

İmkansız, ama gerçek. :p :)
Şaka bir yana, 2007 ve 2008 model Epicon'lar 2.000 gr üzeri ağırlıktalar. Yeni modellerle karıştırmayalım Muzaffer. :)

@Deniz Gökhan Tezcan

Hadi yaa. :( Neyse, bilen birisi yorum yapsın. Biz bilip bilmeden fazla kurcalamayalım Deniz. :)

Bütün süspansiyonlu maşaları kullanabilrsiniz.Maşa kullanımında tek fark inişlerde sürattir.Basit maşalarda düşük sürate razı olacalsınız ve daha dikkatli olacaksınız.Gelişmiş süspansiyonlarda ise daha flexible olacaksınız.MAŞALARI KULLANILMA SEBEBİ bozuk arazide ve yollarda yoldan bisiklete süratle doğru orantılı yansıyan titreşimlerin emilimini sağlaması ve tekerlerin yolla bağlantısının kesilmemesidir.Sürat arttıkça titreşimlerden dolayı görüş yeteneğimiz azalır ve kontrolumuz zorlaşır.Bu sebeble yol şartlarının oluşturduğu şokları absorbe edecek sistemler üzerinde çok yoğun çalışmalar yapılmaktadır.Çok basit bir tüyo pahalı ve iyi süspansiyon sistemi edinemeyenlere yardımcı olabilir.
1-Doğru lastik seçin.Kauçuk oranı yüksek ve esnemesi iyi.2.0 yerine 2.2 veya 2.4" gibi.İnişlerde de 35 psi lastik havası yerine kilonuzu da göz önünde bulundurarak lastik havasını 5 psi kadar azaltın.Bu size fazladan bir traction sağlayacaktır.Teker göbeklerinde boşluk olmaması ve iyi bir furç da en az iyi bir amortisör kadar önemlidir.Yılda yaklaşık 10 bin Km.ve üzerinde yol yapan biri olarak inandığım Amortisör/fren sisteminin paralel gittiğidir.

tora hem daha pahalı hemde daha ağır ben olsam epicon kullanırım ki zaten öyle yapıyorum :)

Epicon RLDyi aldım bugün , daha yeni kullanmama rağmen aşırı şaşırttı beni harika bir performansı var :) herkese tavsiye ederim şuan eskiden geçtiğimde beni düşürecek kadar denge bozan , sele ve gidondan ayıracak kadarda zıplatan bir kasisten geçtiğimde hiçbir şey hissetmedim düz yol gibi geçti gitti :D süper bişeydi ya :D

Merhabalar.Bende uzun zamandır Epicon maşaları araştırıyorum ve yapılan yorumlar benim üzerimde maşanın albenisini arttırdı diyebilirim.Hafiflik olarak baktığımızda da eşdeğer maşalarla fiyat farkı çok bariz.Benimde öğrenci olduğumu düşünürsek ekonomik bir maşa.Ama benim açımdan bir sorun var.2011 Suntour Epicon maşalar araştırmama göre sadece disk fren uyumlu.Benim gibi şimdilik V fren kullanan arkadaşlar 2011 Epicon maşalardan faydalanabilmesi için disk frene geçmek mecburiyetindeler.Bu da en azından maşa için ayırdığım bütçeyi 2 katına çıkarmak demek.Birde jant göbeklerininde disk fren uyumlu olması gerektiğini göz önünde bulundurursak ve üzerine şuan dual olan vites-fren kollarınını değiştirdiğimiz zaman benim gibi bir öğrenci için Epicon maşaya geçmenin ne kadar külfetli olduğunun farkına varabilirsiniz.Şimdilerde ise Epicon maşaya alternatif arıyorum..Allah benim gibi öğrencilerin yardımcısı olsun :)

Saygılar ;)

• Beğen
Tepkiler: Selami53
@Deniz Gökhan Tezcan

Evet Gökhan , 2010 only disc uyumlu beyaz epiconlar 1770 gr (remote lockout dahil) gelmektedir. Eski seri o kara kuru v fren uyumlu epiconların çalışması pek iyi olmamakla beraber 2250 gr geldiği doğrudur :eek: ..

En güzeli yeni axonlar :D 1655 gr (remote lockout dahil):cool: hem hafif hem fiyatına göre çok iyi çalışan gaddar maşalardır;)

Epicon kullanıcısıyım hocam tora sağlam deniliyor sağlamlığı bilinmez ama rock shox kötü üretmez diyoruz ama 2400gr ve yedek parçası pahalı bir maşa bildiğim kadarıyla.
Ben performansını muazzam buluyorum ve ağırlığına göre alabileceğin bence en iyi maşa ağırlığıyla fiyatını böl çıkan sonuca yaklaşan en fazla axon olur :)

Tora kullanıcısı olarak EPİCON ile kıyaslama yapmayın derim... Tora gerçekten çok sağlam bir maşa ama EPICON aynı güveni vermiyor bence.. Elbette her görüşe saygımız sonsuz yine de:) Ama ben Tora diyorum yine de:)

Bayadır Epicon kullanıyorum , şu sağlam hissi vermiyor olayını anlamış değilim maşada tık yok taş gibi , ama sağlam değil deniyor neye dayanarak epicon parçalayan ben daha duymadım eğer varsa tamam bişey demem , şuan için tek tehlike akrobasi için ön tekeri söküpte maşayı çok sürtersen yere alev alma riski tek sorun başka olayıda yok :)

Merhaba,
Ek olarak bilmiyorum değinilmiş mi göremedim ama Epiconlar All-Mountain sınıfına giriyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam Tora lar all mountain sınıfı maşalar değildi. Tabi yanılıyorda olabilirim. Görüşmek üzere

Geri