Scudo Sports

Star wars figür/vb koleksiyonerleri buraya!!

@halil ibrahim duran Yanlışınız var. Darth Vader Luke'un babasıdır. O eğitimine 8 yaş cıvarında başladı. Hatta konsey onun yaşının geçmiş olduğunu söylemişti 8 yaş için. :)

Scudo
@antecurs
düzelttim ama geç oldu, 2sn de nasıl yazdınız cevabı

Güçte bir dalgalanma olunca:)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
@Kerem Özbayrak

Koleksiyon harika, tebrikler..

May the force be with you!

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@halil ibrahim duran
Babaya kalkan el kesildi ama :) sıkıntı yok

@Gün A. Teşekkürler :)

@Kerem Özbayrak

Vicdan azabı duyan baba da doğru yolu gördü sonunda :D

Bir ara luke efendi kız kardeşine aşık oldu, sonra "durun, siz kardeşsiniz" dediler falan :D

I felt a great disturbance in the force, ve geldim noluyor burada :D güce dengeyi getirecek kişi dokuz eylülden mi çıkacak diyorsunuz yani :)

birde Luke olayında MAster Yoda faktörü var birebir ilgilenen, ayrıca Dagobah taydılar yani gücün yoğun olduğu bir gezegen, hepsi büyük faktör lütfen :p

"Star Wars, bir disney saçmalatması"
Sonunda filmi dün seyredebildim. Çoluk çocuğun eline vermişler ışın kılıçlarını, kamerayı açmışlar "star wars güç uyanıyor" demişler.
Batarsın umarım disney... Buradan george lucas'a da efsaneyi disneye sattığı ve filme, senaryoya müdahale etmeden/edemeyecek bir konuma sokarak kendini, efsanenin içine edilmesine izin verdiği için de bol bip'li selamlarımı iletiyorum.....

George Lucas: "Benim hikâyelerimi kullanmak istemediler ve kendi maceralarını yazmaya karar verdiler. Zaten benim projeye dâhil olmama çok da hevesli değillerdi. Ama aynı zamanda, eğer işin içine girersem sadece sorun yaratacağım diyordum ben de. Çünkü yapmalarını istediğim şeyleri yapmayacaklardı. Ve artık bunu sağlayacak kontrole sahip değilim. Ben de tamam dedim, ben kendi yoluma gideceğim, onların da kendi yollarına gitmelerine müsaade edeceğim. Nihai sorun hikâyelerime bakıp sonra da “Biz hayranların seveceği bir film yapmak istiyoruz,” demeleriydi. Ben de, “Tek yapmak istediğim neler olduğunu gösteren bir hikâye anlatmak… Burada başladı ve buraya gitti. Bu nesillerle, babalarla, oğullarla ve dedelerle ilgili bir hikâye. Bu bir aile dizisi."

Film için içimde oluşan duyguları ifade edebileceğim iki çalışmayı da paylaşıp burada bitireyim

943895_1684319391814996_171079039569894989_n.jpg 561442_1124474990905786_3919039753199102162_n.jpg

@Kerem Özbayrak. sayin danismanim bu hususu da danismak istedim. simdi benim oglum 200 parcalik legolari ezberden yapabiliyor. 1000 parcaliklar posetler halinde geliyor ve birlestirikecek. peki birlestirdikten sonra sokerse ayni sirayla nasil birlestirebilecek?

• Beğen
@hogutmen Hocam inanın legolar konusunda bu anlamda hiç tecrübem yok :( Maalesef yardımcı olamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Kerem Özbayrak hocam size yazdıktan sonra oğlum merak etti ne yazdığımı. Konuyu izah ettim. O izlemiş bir videoda, aynı Puzzle gibi renklere göre ayrılması gerekiyormuş.

• Beğen
Koleksiyonunuz müthiş !! Benim de var kendi çapımda minik bir koleksiyonum 2005 yılından beri biriktiriyorum. Figürler dışında bir de kostümüm var Luke Skywalker'ın X-wing pilot kostümü :) En sevdiğim karakterdir.

Oyun konusunda Kotor'u tavsiye ederim oynamayanlara. Bence SW hakkındaki en keyifli oyun. Rpg türünde ve Türkçe yamasını yaptık.

Yeni film beni çok rahatsız etmedi. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ama "rezaletti yaa" diyenleri pek anlayamıyorum. Çok daha berbat bir film de çıkabilirdi ortaya. Ben beklentilerimi epey düşük tutmuştum o yüzden sevdim filmi galiba. Rey karakteri çok başarılıydı. Böyle savaşçı ruhlu, her yönden güçlü kadın karakterleri çok severim ama gerek edebiyat dünyasında gerek sinema dünyasında oldukça az sayıdadırlar. İşte filmde Rey'in tabiri caizse tam bir badass olması beni çok çok sevindirdi. Son zamanlarda yaratılan en sıkı en karizmatik karakterlerden. İzleyip beğenmeyen kimse çıkmaz bence Rey'i :D Yeni üçlemeye toz kondurmayan, genişletilmiş evreni sıfırlamalarına "aman ne olmuş" diyen jenerasyondan değilim bunu belirtmek isterim. Bence episode 4 e çaktığı selamlar olsun, John Williams'ın başarılı müzikleri olsun episode 7 hoş bir başlangıç oldu. Her iki jenerasyonu içine çekebilecek güçte. Bunu yaparken biz eski hayranları da hayalkırıklığına uğratmadı JJ Abrahms bence :)

• Beğen
@Burcuu Teşekkürler, Kotor'u oynadım, oldukça keyifli. Yeni filmi ben çok beğenemeyenlerdenim. İçi boş geldi, biraz da yeni nesile sevdirilmek için basitleştirilmiş sanki. Filmde derinlik bulamadım, 78 doğumlu olduğumdan ilk seriyi ortasından yakalama şansına sahip oldum. 2000'lerde çekilen 3'leme öncekine göre ayrı bir tada sahipti ve çok güzeldi. Şimdiki seri için büyük konuşmak doğru olmaz ancak disney'in hala bu işi hakkı ile yapamayacağını hatta yapmayacağını düşünüyorum. Bu film için Rey karakteri bence filmin en başarılı yaratılmış karakteridir. "Rezalet" tabiri zevklerden çok filmden ne beklediğinizle alakalı olarak yapılmış bir yorum olabilir. Çok daha iyisi yapılabilirdi diye düşünüyorum. Filmi hala seyretmeyenler olduğundan ipucu vermemek adına daha derin bir eleştiri yazamıyorum. Umarım serinin gerisi benimle birlikte bu filmi çok beğenmeyenleri utandırır ve çok daha iyi olur.

Bu da koleksiyonumun, sayısı daha da artmış "black series" figür bölümü.

12552919_10154109124234156_7121794408599728508_n.jpg

Derin eleştirileri konuşabiliriz spoiler kapsamında. Umarım dediğin gibi olur devam filmleri herkesi şaşırtacak kadar iyi ve derin bir senaryoya sahip olur. Umutluyum bu konuda ben :) Filmde olmayan birçok ilginç bilgi filmin romanında açıklanmış, malesef Türkçe'ye çevrilmedi ama haberim var bu bilgilerden. Merak ederseniz paylaşırım. Bu arada Poe Dameron'ın eşcinsel olabileceği fikri dolaşıyor, Disney bu kadar cesur bir hamle yapamaz sanırım. Bir de Church of the Force diye bir kavram çıkardılar. Yeni üçlemeyle alakalı sevemediğim tek şey bu oldu. Church kelimesi SW evrenine pek uymuyor bence.

• Beğen
@Burcuu Açıkçası filmi hiç bir ön bilgi olmadan bekleme taraftarıyım :) Aynı şeyi, bilmiyorum seyrediyor musun game of thrones için de yapıyorum, kitaplarını ön bilgi almamak adına özellikle okumuyorum. Poe'nun eşcinsel olma olasılığı enteresan bir hamle olur. Eşcinsellik kavramına veya bununla ilgili filmlere asla karşı değilim ama bu kavramın star wars'da yeri olmadığını düşünüyorum. Bunun da tamamen benim filme yüklediğim anlam ve beklentimle ilgili bir yorum olduğunu söyleyebilirim. "Chuch of the force" kavramını ilk defa duydum açıkçası hiç bir fikrim yok ama "church" kelimesinden işin içine dinsel kavramlar yüklemezler umarım çünkü bence bunun da star wars evreninde yeri yok. Benim bu serinden anladığım; yeni bir başlangıç yapma çabası ile eski oyunculardan kurtulma sürecini başlatmışlar gibi geldi bana. Örneğin luke'un da bir sonraki filmde harcanma olasılığı var.

Leia filmde konuk oyuncu gibiydi bu da beni rahatsız etti, kötü bir oyuncu olduğunu daha önce de okumuştum ancak bu filmde ben oynasam daha kötü olmazmış neredeyse. Finn'in film sonlarında eline ışın kılıcı alması ve şansını denemesi, ölüm yıldızının çok daha gelişmiş versiyonunun, hiç bir plan yapılmadan 15 dakika içinde yok edilmesi, Rey'in her ne kadar içinde güç'ü taşısa da bir anda 40 yıllık jedi havalarında olaya dahil olması, vb. senaryonun belli bir amaca ulaşmak için hızlandırıldığı düşüncesini yarattı bende. Bunların dışında darth vader için ayrı bir film veya seri haberleri var, rebel grubu için de aynı söylentiler dolaşıyor. Bu arada yeni film figürleri dünyada 700 milyon kazandırmış disney'e, star wars'ın çocuk kitapları basılmış .. uzatmamak gerekirse disney star wars'ın etinden, sütünden her şeyinden yararlanma peşinde ve bunun için filmi her yöne çekebilir ve batırabilir diye düşünüyorum.

Ooo black series serisi süper !

Game of Thrones'un kitapları bence daha başarılı diziden :)

Luke bence de ölecek ama eski oyuncuları harcamak gibi algılamıyorum ben. Leia pek sevdiğim bir karakter olmadı hiçbir zaman o yüzden az gözükmesi rahatsız etmedi beni. Luke'un 2 sn gözükmesi ve repliğinin olmaması (gerçi gözleriyle konuştu) :) şok etmişti ama 2. izleyişte bunun doğru bir karar olduğunu düşündüm.

Eşcinsellik konusunda aynen katılıyorum sana. Normal filmlerde dizilerde görelim rahatsız olmuyoruz ama SW filmlerinde bence de olmamalı.

Finn'in ışın kılıcı kullanabilmesi de garip değil. Sonuçta yakın dövüş ve çeşitli silahlarla yıllarca eğitim yapmış birisi. Finn Rey'e ilk görüşte vurulmuştu, Kylo Rey'i ağaca fırlatıp yere yıkınca Finn haklı olarak çok öfkelendi. Öfke insana deli kuvveti de verir. Ben çok abartı bulmuyorum onun ışın kılıcı kullanmasını ve Kylo'yu yaralamasını.

Bu arada spoiler butonu yokmuş bu forumda yahu ? :D Neyse filmi izlemeyenler devam etmesin okumaya.
SPOILER .......... SPOILER ............ SPOILER ........... SPOILER

Kylo filmden önce gıcık olduğum bir tipti. Gerek ismi gerek kostümü, kılıcı... ama filmden sonra hiç itici gelmedi. Kafasının karışık ve duygusal olması ilginç bir ayrıntıydı. İzleyen çoğu kişide ters etki yaptı bu. Yani filmden önce herkes aşırı karizmatik buluyordu filmden sonra şoka girdiler ne çirkin bir ergen diyip duruyorlar. Adamın tipini filmden çok önce görmüşlerdi zaten niye şaşırdılar anlamıyorum. Han Solo'yu öldürdüğü sahnede çok da iyi bir oyunculuğu var. Filmin başında sıradan bir lazer ışınını durdurabilen adam neden Chewbacca'nın silahını durduramadı diyorlar. Kylo Ren çok da keyifle öldürmedi bence babasını. Kitapta onu öldürürse çok güçleneceğini düşündüğü belirtiliyormuş ama aksine kendini çok zayıf hissetmiş onu öldürdüğünde. Hatta pişman olup dedesi gibi aydınlık tarafa geçecek gibime geliyor.

Rey'le ikisinin düellosu da oldukça gerçekçiydi. Obi-Wan vs Anakin tarzı uçmalı zıplamalı bir düello olması çok iyi bir noktaydı. Rey'in potansiyelinin neden bu kadar olağanüstü olmasına anlam veremiyoruz tabii ama gayet gizemli ve hoş bir nokta. Mental açıdan da çok güçlü olduğunu yine kitapta görüyoruz. Düelloda sadece Kylo Ren'i değil aynı zamanda karanlık tarafı da yenmiş ! Kylo yerdeyken bir anlık onu öldürme isteği doğmuş Rey'de ama vazgeçmiş !

Çok abartmışım çok uzun oldu mesaj okuyan çıkmaz herhalde :D

@Burcuu Filmle ilgili sisli kısım kamera arkasında nelerin döndüğünü anlayamamamdan kaynaklanıyor. Lucas efendi sağolsun tüm kontrolünü yitirdi ve disney'e verdi haklarını. Hani yeni film çekildiğinde söz sahibi bile olamadı(bu evreni yaratan adam olarak) Star wars evrenini, büyük bir şirket olarak düşünün ve Lucas şirketin eski ceo'su. Artık patron değişti, doğal olarak günlük hayatta da gördüğümüz gibi lucas'ın etkilerini bir an önce silmek ve kendi ağırlığını koymak isteyecektir disney. Eski oyuncuların harcanmasına çalışılma olasılığı bu nedenle mantıklı geliyor bana. Chewbacca, r2d2, 3cpo vs gibi kostümlülerde bir sıkıntı yok. Geriye leia ve luke kalıyor. Leia da bir sonraki filmde kendini feda edebilir ve star wars artık tamamen disney'in seçtiği istediği oyunculara kalır. Neyse bu benim ön görüm, yanılma ihtmalim de tabiki yüksek. Finn konusunda haklı olabilirsin, ben izlerken kendisinin bir stormtrooper olduğunu hesaba katmadan yorumladım sahneleri. Tabiki dövüş konularında boş değildir ancak bu seferde sıradan bir stormtrooper filmin neredeyse acemi de olsa en güçlü karakterini alaşağı etmek üzere oluyor. Neyse bu da olabilir.

Karakter figürleri, filmden aylar önce satışa çıktığında Kylo Ren ve Captain Phasma karakterleri oldukça merak edilen karizmatik tiplerdi. Her iki karaktere karşı da beklenti bu nedenle çok fazlaydı. Kylo'nun henüz kafasını toplayamamış bir ergen olması, phasma'nın da 2-3 önemsiz sahnede donuk ve önemsiz bir ses tonuyla 2-3 şey söylemesi bende hayal kırıklığı yarattı. Film öncesindeki beklenti phasmanın yeni boba fett olacağı yönündeydi. Bu arada filmde finn ile düello eden eli sopalı stormtrooper yeni boba fett olsa daha mantıklı olurmuş neredeyse. Kylo için sonradan düşündüğümde karakteri henüz oturmamış bir lordun kendini aşma sürecini izleyeceğimizi düşünüp bir yandan hoşuma gitti acemilikleri.

rey'le olan düellosunu ben begenmedim. Anakin vs obi wan'ınkini düşündüğümde dövüş sahneleri ve arkada çalan müzik nedeniyle hala gözlerim neredeyse yaşarır. Artı olarak tüylerim hala diken diken olur. Bende yarattığı bu duyguların yanına bile yaklaşamadı rey düello sahnesi. Ancak karşılaştırma yapmadan bakarsak kendi içinde öfkenin yine de güzel yansıtıldığı bir sahneydi. Son olarak Rey'in kötü, kylo'nun da iyi tarafa geçeceğine dair uçuk şüpheler var içimde :)

Obi-Wan Anakin düellosunda tabii müziğin de faktörü var katılıyorum ama benim gözlerimi dolduran sahne Obi-Wan'ın You were m brother repliğidir. Bu arada orada iki usta jedi var burada Kylo ve Rey yani ikisi de acemi, bu açıdan durağan bir düello sahnesi olması çok garip değil aslında. Rey Luke'tan Jedi diplomasını alsın, sizin istediğiniz gibi hareketli ve güçlü bir düello sahnesi gelir bence :) Aynen katılıyorum Kylo'nun aydınlık tarafa geçmesi konusunda ! Ama Rey kitapta belirtildiği üzere o an Kylo'yu öldürmeyerek içindeki karanlığı alt etmiş. Karanlık tarafa geçmesini istemem, geçmeyecek bence ama belli de olmaz tabii.

• Beğen
@Burcuu neden okumayalımki. Star wars manyaklığı insana herşeyi yaptırıyor. Episode 4 ü 60 civarı izlemek gibi

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Geri