Scudo Sports

Star wars figür/vb koleksiyonerleri buraya!!

Scudo
Bir sw fani olmayarak, son ucleme bana kalirsa kendi zamani icin kesinlikle super olan orijinal uclemenin vasat ve zorlama devami gibi gelmistir hep, hic alisamadim. Fakat bu aralar "sw manyagi" olmayan birine de rastlamak zor sanirim, neresine sasirdiysaniz artik. Neyse, hangisi daha iyi pek umrumda degil ama bir koleksiyoner olarak sunu gorun isterim (link)

Bu topraklarda gorebileceginiz en iyi populer kultur heykel koleksiyonlardan biri olmakla birlikte en iyi hi-end sw koleksiyonu da olabilir. Dikkat ederseniz multi disiplin bir koleksiyondur fakat sw ve lotr orijinliler agirlikta. Tabii ki cogu limitli.

@Soner H. Arslan Bu koleksiyonu biliyorum, gerçekten muazzam. Maalesef bu tutku/hobi/uğraş baştan aşağı maddiyatla ilgili. Benim elimdeki en pahalı 2 parça 1000'er liradan oluşan Conan ve Belit heykel figürleridir. Diğer parçalar 25-600 tl arasında değişen figürlerden oluşuyor. Linkteki örnekler gerçekten çok çok pahalı ve herkesin doğal olarak alamayacağı türden. Hani bir kere paraya kıyarak da olmuyor, devamlılık istiyor. Sizin örnek ferrari koleksiyonu yapan birininki gibi olmuş.

Koleksiyonun keyfi parayla olculmez. Sen keyif aliyorsan amacina hizmet ediyordur zaten. O bakimdan seninki de cok keyifli bir koleksiyon gibi gozuktu bana. Ama karanlik dogasi geregi koleksiyon buyumek gelismek ister. Ben de 6" eklemli parcalarla baslayip ardindan buyuk parcalara yoneldim. Simdiyse ruhumu ele gecirmis vaziyetteler. Artik sideshow katalogu yayinlandigi gibi butce hesabi ve yol haritasi cikarir hale geldim.

Koleksiyon konusunda cok tutucu bir insanim. Mesela collector-turk.com kapandigindan beri yerli mecralarda muhabbetini etmedim. Bisiklet forumu olunca da pek edesim gelmiyor. Ama bu ve oteki koleksiyon basligini severek takip ettigimi soylemeliyim.

@Soner H. Arslan Yok tabiki keyif parayla ölçülmez ancak senin de dediğin gibi doğasında büyümek olan bir tutku da en nihayetinde maddiyata dayanıyor. Bugüne kadar ne parçalar vardı ki o an maddi yetersizlik nedeniyle alamayıp cebimde para olduğunda piyasada tükenmiş olan veya az bulunur olması yönüyle fiyatını 2ye 3'e katlayan. Ben bu yüzden sadece sw takip ediyorum. Hatta elimdeki 3.75'lik sw figürlerini elden çıkarıp 6'inçliklere yöneliyorum. Belki dediğin gibi bir zaman sonra onlardan da kurtulup daha büyüklere yönelebilirim.

@Kerem Özbayrak
Iste ona butunletme diyorum ben. Mesela benim butunletme paketim buydu, cok uzun zaman once. Fotografta ki parcalar haric bir bu kadar da loose figure satarak half-size bir endoskeleton almak icin kaynak yaratmistim, degerli mcfarlane serileriydi hem de. Degmisti ama. https://i.hizliresim.com/gZ0O8R.jpg

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Soner H. Arslan Life size için kaynak yaratma sürecini çok iyi anlıyorum. Ben bu denli bir elden çıkarma yapmadım henüz. Benimki daha çok ıvırzıvırlardan kurtulmak ve daha orta düzeye yakın kaliteli figürleri almak için satış yapmak oldu. Şimdilik black series 6inçlik seriyi sıkı takip ediyorum. Maalesef bu işin içine girildiğinde zamanla hep daha kaliteli olanlara göz dikiyor insan. Tabi bu işin bir de düzgün sergileme kısmı var ki bu kısım da oldukça para harcatıyor.

@Soner H. Arslan Binlerce üyesi olan bu forumda bu başlık benim bildiğim SW ile ilgili olan tek başlık. Dolayısıyla şaşırdım. Toplasan kaç kişiyiz sence bu forumda SW sever olarak ?? Yeni filmle birlikte bir SW popülerlik patlaması yaşandı. Son 2 aydır SW manyağı olan insanlara "gerçek manyak" diyemeyiz. Onlar meraktan ve popüler olduğu için filme akın ettiler. Aralarında elbette gerçekten hayran kalıp bizim gibi manyağa dönüşenler çıkacaktır ama eskiden beri manyak olanların yeri ayrıdır tabii.

@Burcuu valla sizdeki sıkışıklık kötü gelmedi. sergileme konusunda yeri ben de iyi kullanamıyorum. iyi sergileme için iyi para harcamak gerekiyor. en allta duran light saber iyimiş bu arada

@Kerem Özbayrak Çok teşekkürler. Sergilemek için paradan ziyade bence geniş yer lazım. Yer olmadı mı para ne işe yarasın :) O lightsaber en dandiklerden :D Hani tamamı (ışın kısmı) plastik olanlardan. Rebels animasyonunun galası düzenlenmişti orada görevli iki jedi vardı çocuklara ışın kılıcı teknikleri öğretiyorlardı ama sinema salonunda her koltuğa birer tane dağıtmışlardı (yetişkinler için de yani ^^) çıkarken herkesin almasına izin verdiler. Gönül istiyor bir FX ama bulmak imkansız gibi bir şey.

• Beğen
@Burcuu teşekkürler.. nicelerini daha beğenilerinize sunmaya devam edeceğiz.. :)

@burakkx vay harika gözüküyo, bu tip temalı olanının gerçek görüntüsüne sanırım ilk defa rastladım :) karma boyama/tasarım dışında amatörce ve bilgisizce bir tavsiyede bulunmak gerekirse, konsept çalışsanız, hani atıyorum sadece darth maul karakteri için kadro renkleri kırmızı/siyah ve yüzündeki dövmeleri yansıtan çizimleri kullansanız? veya yoda'nın yeşil ve tonlarından bir boyama yapıp uygun bir yere karakteri temsil eden özellikleri tasarlasanız bu şekilde de oldukça iyi ve ilgi çekici işler çıkardı ortaya :)

• Beğen
Tepkiler: burakkx
@Burcuu Öncelik olarak yer tabi ki gerekli ama asıl para harcanan kısım yer olmayan alanlara dolap raf tasarımlarını yerleştirme meselesinde. sergilenecek objelerin bir çok açıdan maksimum görülür olması, doğru açılardan ışık kullanılması açısından para harcamak gerekiyor. Yoksa yer olup da iyi kullanılmadıktan sonra sergi işi yine göze güzel gözükmeyecektir.

@Kerem Özbayrak öncelikle selamlar ve yorumunuza teşekkürler :) ilk etapta, yeni marka olarak birkaç farklı konu üzerinde çalıştık. İlk çıkardığımız ürünler, tam anlamıyla yeni bitti sayılır.. Çalışmalarımıza başlamadan evvel, elimizdeki fikirlerden yola çıkarak eleme yaptık ve 'Star Wars' konusunu da çalışalım dedik :) Açıkçası ne ben, ne de ressam 'Star Wars' hakkında fazla bilgiye sahiptik :) ve ortaya ilk 'Star Wars' çalışması olarak, yukarıdaki fotoğraftaki kadro ortaya çıktı :) Bir sonraki çalışmalarımızda, özellikle 'Star Wars' konusunu çalıştığımızda, mutlaka konuya vakıf olan kişi ve kişilerden destek alacağımızı bilginize sunarım :)

• Beğen
@jeodemp En sonunda sergiciler, koleksiyoncular dökülmeye başladı. Konu uzun zamandır var, bu anlamda uzun zamandır paylaşım yapılmadığı için bir ben mi varım demeye başlamıştım :) Elinize sağlık çok güzel gözüküyor.

Geri